BG-Mamma

Здраве => Здравни заведения, специалисти => Темата е започната от: berni в сб, 21 апр 2007, 09:40Титла: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: berni в сб, 21 апр 2007, 09:40
Здравейте,
предполагам,че има такава тема и ако е така предварително се извинявам.
Интересува ме мнението на мами,които са раждали в Тина Киркова без уговорка.Доволни ли сте от отношение,от стаите.Ако се насоча на там какво е нужно да нося в себе си  и трябва ли предварително да отида в болницата или когато му дойде времето ще ме приемат въпреки,че не съм водила при тях ЖК?
Благодаря ви


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: majceto в сб, 21 апр 2007, 09:52
раждах с избор на лекар /секцио/ и бях в единичен вип, но все пак мога да кажа нещичко по темата.

исках да бъда в двоен вип, но когато аз родих, нямаше места. затова ми предложиха да остана за ден-два в обикновнеа стая и след като се освободи някъде място във вип стая - да ме преместят. аз казах о.к.; изобщо не си и помислях за единичен вип. считах го за излишна глезотия. закараха ме в стая, в която имаше 5 или 6 жени секциа. аз се втрещих от гъчканицата. питах една девойка къде е вц-то. тя ми показа. отворих вратата на стаята към вц-то и там се засякох с друга девойка, идваща от срещуположна врата. т.е. тази стая с 5-6 жени секциа деляха една баня и тоалетна с друга стая, навярно с още 5-6 жени. за лош късмет, тези 15 минути, в които бях в стаята, се съвпаднаха с часовете за кърмене. всяка майка си добута количката с бебето и можеш да си представиш какво чудо настана - 5 жени, 5 колички, 5 бебета, разтворени деколтета, несупешни или полу-успешни опити за кърмене, една цеди с помпа, на друга бебето реве, трета не знае как да си подхване детето, всеки пъшка, щото го боли разрезът. е веднагически казах, че искам единичен вип. иначе стаята беше ремонтирана, слънчева, топла, не неприятна. просто жените бяхме много.
- другото ми впечатление е, че персоналът е любезен /по мое наблюдение/ без значение в каква стая си - сестрите от детското отделение си гледат бебетата и не ги интересува на кой етаж си и каква си. така ми се струва. може би към вип-овете отношението е мааалко по-така, но в ниакъв случай жениет в обикновени стаи не са натирени като мръсни котета.
- и другата истина е, че по мое време имаше толкова родилки, че за няколко часа дори имаше една мама на легло в коридора докато й намерят място. може би просто съм случила натоварен период и обикновено 10 жени не делят един кенеф, а положението е по-спокойно  newsm78 

сега ще раждам др. седмица. пак платих избор на лекар, присъствие на таткото и мисля пак да бъда във вип стая - дали единична или двойна - все тая. да, парите не са малко, но все пак моите раждания ще са две, хайде, нека са три пъти в живота ми. струва си да се охарча малко повече, за да се чувствам максимално спокойна.


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: mamma_mia в сб, 21 апр 2007, 10:00
здравей :)
а можеш ли да ми кажеш каква е цената за секциото?
легално ли е или по втория начин като на всякъде? издават ли ти касова бележка,такса ли е или корупция?
аз попитах лекарката която "Наблюдава" бремеността ми(вече съм 8ми месец),каква е цената в Тина Киркова,защото тя прави там секцио и съвсем спокойно ми каза че нормално раждане и секцио е 700 лв.
Така ли е било при теб?
Мерси :)


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: majceto в сб, 21 апр 2007, 10:15
ми аз съм секцио по мед. показания. това не се плаща. то си е задължително. като имаш показания, не могат да те изнудват за пари. не знамкак стои въпросът ако просто ти си решил, че искаш секцио. може би се разбираш на 4 очи с лекаря си или си намираш фалшив докумет, че се налага да си секцио. плащаш, ако искаш конкретен лекар от самата болница да те изражда /т.нар. избор на лекар/екип/. таксата за това е 500 лева, идава се фактура с касова бележка и една жълта ламинирана карта, на която пише името на лекрая, който си избрала. доколкото знам, 150 лв. остават в болницата, а избраният от теб лекар получава остатък а- т.е. 350 лв. това е официална тарифа. лекар, който работи в св. софия, не би си позволил да иска допълнително пари, защото може да изгърми. друг е въпросът ако твоят лекар не работи в самата болница, а е сключил договор с болницата да изражда там своите пациентки. тогава колко пари ще ти иска, си е работа единствено между теб и въпросния лекар. болницата ще изсиква от отзи лекар въпросните 150 лв., а самият агможе да иска от теб и 2 бона. това си е ваша работа.
извън тези 500 лв. платихме и присъствие на таткото, което струва 100 лв. за тези пари отново се издава документ. не всички лекари обаче разрешават на такото да присъства на секциото на жената. моята аг ми познава мъжа и знае, че няма да се наложи да го реанимира - затова не беше против неговото присъствие нито първия път, нито сега.


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: NaTaLi07 в пн, 23 апр 2007, 14:24
   Родих в Тина Киркова преди 22 дни и впечатленията ми са много пресни.И аз като теб се бях насочила на там,но не бях търсила познати нито имах ангажиран лекар,нито съм ходила при тях на ЖК.Постъпих за преносване в Патология на 02.04,там определено не бяха много мили.След щателен вагинален преглед болките ми започнаха (аз постъпих с 4 см.разкритие без да съм имала болки) и така 2-3 часа се разхождах в коридора без обаче никои да ме пита защо,и аз си мълча защото не искам да си комуникирам с тях :xarms:и си казвам ще чакам другата смяна дано са по-любезни.Но неуспях да я дочакам в 16ч. ме свалиха в предродилна с контракции на 3 мин.Там никои не се впечатлява,че теб те боли и нормално от там на ден минават по 10 родилки най-малко.За упойка без ангажиран лекар неможе и дума да става,просто ако ти сложат знай,че си целуната от господ.Слагат накакви обезболяващи,но от тях няма ефект.Не се държат лошо,но и никои не ти стой до главата.Така си стоях 2 часа и си виках,накрая неиздържах и казах по телефона на мъжа ми (той имаше една позната там,но бяхме решели че няма да плащаме и не сме я търсили предварително)да се свърже с нея и тя да се обади и да каже на екипа,че ще си платиме само да ми обърнат някакво внимание.Така и стана,точно след 10 мин.взеха да се редят всички от смяната да ми помагат.Това се случва в 18ч. когато разкритието ми беше 6 см.представи си как са ми помогнали щом в 18:40 бебка вече плачеше.Значи може и по-бързо да се случват нещата  newsm12 ,но трябвало да се плати.След което стоиш 2 часа в коридора на количка,през това време обикновенно всички говорят по телефона.
   Бях в обикновенна стая с 4 легла и съм доволна.Беше сравнително чисто,всяка сутрин даваха нощници,но можеш и своя да вземеш.Само на визитацията трябва да си с тяхна нощница.Бебетата стоят при майките,освен тези който са родени секцио и тези за който трябва да се полагат по-специални грижи.За храната незнам не съм я опитвала,но е от рода на боб,леща,зеле и все неща който не са кой знае колко подходящи за родилки.Но затова са близките,те ще ти носят пък и кафета има.
   Незнам може и аз на екип да не попаднах,защото съм чела много мнения на момичета които не са плащали и са останали доволни.И точно затова се насочих към Тина Киркова.Не съжалявам,че си платихме защото избегнах часове на болка.Ако не ми бяха помогнали със сигурност щях да се помъча още поне 3-4 часа,ако не и повече.
   Каквото и да решеш,след всичко което ще изчетеш тук искренно ти желая успех.Болката наистина се забравя,особено след като гушнеш малкото човече и то те погледне.  :hug:


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: Пуполино в пн, 23 апр 2007, 14:36
Родих там, без уговорка.
Много съм доволна от отношението на лекарите и останалия персонал. Ако те притесняват условията, независимо дали имаш уговорка или не, винаги можеш да се възползваш от ВИП стаите.  :peace:


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: jj okocha в пн, 23 апр 2007, 14:58
Родих без уговорка и нямам забележки.


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: Nellie в пн, 23 апр 2007, 15:04
Родих там, без уговорка.
Много съм доволна от отношението на лекарите и останалия персонал. Ако те притесняват условията, независимо дали имаш уговорка или не, винаги можеш да се възползваш от ВИП стаите.  :peace:
И аз така  :peace:


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: lubenova80 в пн, 23 апр 2007, 15:04
Аз също съм раждала там,но преди 1година.Раждала съм с уговорка секцио платихме налекаря в плик 450лв,за избор на лекар 150лв.Бях в обикновена стая с 5 жени,две стаис една тоалетна и да ти кажа съм много доволна.Беше много чисто,много поддържаше персонала.Раждала съм при д-р Б. Ташков.Питай ако нещо те интересува.


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: Duni4a в пн, 23 апр 2007, 16:41
Аз родих в Тина Киркова преди почти седем месеца. Постъпих без уговорка и също като теб не си водих ЖК в тази болница. Но нямах никакъв проблем с приемането, бях с пълен комплект документи. Бях за нормално раждане, но в процеса се наложи секцио. Изключително съм доволна от професионализма и внимателното отношение на по-голямата част от персонала. Бях в обикновена стая с три легла. Условията са прилични. А най-доволна бях от педиатрите, които изключително много се грижеха за всички бебета.


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: guda в пн, 23 апр 2007, 18:24
искам да раждам в тина киркова,с епидурална упойка..някои може ли да ми каже,какви са цените за избор на лекар и в нея включва ли се екипа или отделно и за екип се плаща..и може ли без избор на лекар,да се роди с епидурална упойка

-----------------
Пиши на кирилица!


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: zvаnchе в пн, 23 апр 2007, 21:46
Аз родих там преди 9 месеца при приятелка-лекарка, за това не мога да кажа за докторите. Платихме на анестезиолога за упойката, но моята докторка предварително си беше говорила с него. Аз от моята си съм хипер доволна, но наблюденията ми са (и споделено от мами без уговорка): ако нямаш уговорка с лекар е почти невероятно да ти сложат упойка - оставят те да си раждаш, както и колкото време Господ е писал.
Хигиената в обикновените стаи (тоалетните и банята, по точно) е ОТВРАТИТЕЛНА. Всяко ходене до тоалетна ми отнемаше около 15 минути - подготовка и т.н. Яка свинщина - една тоалетна, пред която е душа, е за 2 стаи с по 5 момичета. Санитарките влизат и излизат, когато си искат, оставят вратите отворени (ставаше течение с новородени бебета в стаята - раждах юли, беше топло и бяхме поотворили прозорците) или ако, не дай Боже им направиш забележка, тряскат вратата и стряскат бебоците. Бях в отремонтирана стая и тоалетна/баня.
Иначе, педки-те са супер.
Леко и бързо раждане   :bouquet:


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: yanac в пт, 27 апр 2007, 13:01
   
   Незнам може и аз на екип да не попаднах,защото съм чела много мнения на момичета които не са плащали и са останали доволни.И точно затова се насочих към Тина Киркова.Не съжалявам,че си платихме защото избегнах часове на болка.Ако не ми бяха помогнали със сигурност щях да се помъча още поне 3-4 часа,ако не и повече.
 

Родих сина си юли 2006.Без уговорка.Изтекоха ми водите и отидох.Израждаха ме д-р Тошков-младши и акушер Белишка.Бяха страхотни!натали 07не е случила на екип.А моя екип макар че ми помагаше всеотдайно и ми седяха на смени до леглото аз родих за 12 часа.Всичко е въпрос на организъм.Имаше момичета с първо раждане,които бяха родили за 2-4 часа.
Доволна съм от целия персонал(с малки изключения-винаги има хора на които света им е крив)
Приеха ме на 3 юли,а ни изписа на 14 юли.Цялото това време бях в обикновена стая с 3 легла.Не бих се възползвала от VIP - стая,не заради парите,а защото другите майки в стаята са голяма подкрепа.Първо сина ми ,а после и аз имахме нужда от лечение,и ако не бяха момичетата в стаята, да ми помагат и да ми вдъхват кураж,щеше да ми е много трудно.


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: elpet в пт, 27 апр 2007, 14:00
Интересна ми е тази тема, записвам се да я следя  :peace: Моята докторка при която съм на ЖК е там, д-р Петра Семерджиева, а понеже в момента е в командировка в чужбина, временно ме е прехвърлила при д-р Ташков младши, от когото отзивите са чудесни  :peace:
Аз смятам да платя за избор на лекар искам да съм си при нея :)


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: Богиня:))) в пт, 27 апр 2007, 15:29
да ви кажа аз родих с избор на лекар секцио. първите дни бях във двоен ВИп на 5-ти етаж, а последните 2 дни бях в единичен ВИП, защото вече не ми издържаха нервите. моята приятелка роди секцио с избор на екип и беше в обикновенна стая само два месеца преди мен и разликата е огромна. Значи на 5-тия етаж има самостоятелно отделение за новородени и само новородени със здравословни проблеми са в общото отделение долу. През нощта остава една акушерка на втори и една на пети етаж за бебетата. Сещате ли се скаква е разликата една жена да обслужва 7 бебета /толкова бяха, когато аз раждах на етажа/ и една акушерка да обслужва 40!!! Същото е и с акушерките, които дежурят на етажите. Една е отговорна за мамити във випа и една за мамите от 2-ри етаж. Та моята приятелка като видя отношението на персонала на 5-ти етаж направи разликата веднага. Просто добрите условия си имат цена. Моята логика беше, че ще раждам мах 2 пъти в живота си и не мисля да пестя точно от това. Без уговорка не бих отишла да раждам. Може би евентуално само в токуда бих се престрашила без уговорка, защото там условията са добри за всички


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: anche_mamche в пт, 27 апр 2007, 16:21
   
   Незнам може и аз на екип да не попаднах,защото съм чела много мнения на момичета които не са плащали и са останали доволни.И точно затова се насочих към Тина Киркова.Не съжалявам,че си платихме защото избегнах часове на болка.Ако не ми бяха помогнали със сигурност щях да се помъча още поне 3-4 часа,ако не и повече.
 

Родих сина си юли 2006.Без уговорка.Изтекоха ми водите и отидох.Израждаха ме д-р Тошков-младши и акушер Белишка.Бяха страхотни!натали 07не е случила на екип.А моя екип макар че ми помагаше всеотдайно и ми седяха на смени до леглото аз родих за 12 часа.Всичко е въпрос на организъм.Имаше момичета с първо раждане,които бяха родили за 2-4 часа.
Доволна съм от целия персонал(с малки изключения-винаги има хора на които света им е крив)
Приеха ме на 3 юли,а ни изписа на 14 юли.Цялото това време бях в обикновена стая с 3 легла.Не бих се възползвала от VIP - стая,не заради парите,а защото другите майки в стаята са голяма подкрепа.Първо сина ми ,а после и аз имахме нужда от лечение,и ако не бяха момичетата в стаята, да ми помагат и да ми вдъхват кураж,щеше да ми е много трудно.

И мен д-р Ташков - младши с акушерката Ева на 12.12.2006г.;)Много съм доволна,нямах уговорки,беше чудесно раждане за 15 мин след слагане на упойката от д-р Гецковски,иначе като цяло отидох към 12:30-13 и в 17:43 - се роди Калоян. Никакви разкъсвания или шевове и т.н. От начало бях във единичен Вип,защото нямаше места във двоен. Отдох на вотри профилактичен преглед и се оакза,чесъм с 4см разкрите без даразбера! Всичко ще е наред! Леко раждане! :hug:


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: elpet в пт, 27 апр 2007, 16:30
Доколкото разбирам ВИП стаята можеш допълнително да я уговориш, а ако си уговорил, може да няма нали така? Т.е. теорията ми да си не "запазя" стая предварително звучи разумно? newsm78
А какви са конкрентите условия в единичния и двойния вип?


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: iga в пт, 27 апр 2007, 16:42
И аз родих там преди малко повече от месец , бях с уговорка с лекар- официално е 500лв.,ако искаш епидурална упойка доплащащ мисля 150лв.
Водите ми изтекоха към 6ч.(нямах никакви болки) и към 8 бях там ,контракциите започнаха да ме болят към 11 и в 2 родих. Лекарят,който бях избрала не беше на смяна и каза да се обадя като разкритието ми стане около 5-6 см. за да дойде. :thinking:
Бях решила да раждам 100% с упойка, обаче дежурният екип ми каза че трябва да ми пристигне лекаря и тогава да се викат анестезиолог  newsm78, а той като пристигна -  вече било много късно за упойка   :bad-words: и така родих с всичките възможни болки от контакции, напъни, разкъсвания  :2gunfire: и О! радост за шевовете ми сложиха местна упойка  :ooooh:
След двата часа в коридора се оказа, че няма места нито в единичния, нито в двойния вип(въпреки уверението им вечерта,че има много свободни места) , а също така няма места и в нормалните стаи  :crazyeyes: (какъв беше този бум на раждащи не знам!?!) и ме настаниха в стая точно срещу родилното, в която вече имаше 2 родилки.
Имахме само мивка и ходихме до тоалетна в предродилно(където правят клизмите!!), бебетата не можеха да стоят при нас, защото нямаше място дори за 1 количка и ги взимахме само за кърмене от съседното отделение !! :bad-words:
И най-лошото от всичко беше, че чувахме писъците на всяка една раждаща и ако оставим вратата на стаята отворена можехме да наблюдаваме раждането им съвсем отблизо!!! :shock:
Надявам се, че аз съм "късметлийка" и  всички вие , които решите да раждате там ще имате по-приятни спомени от моите!
 :peace:


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: guda в пт, 27 апр 2007, 19:10
 Iga...А КОИ Е ДОКТОРУТ НА КОИТО СИ ПЛАТИЛА И НЕ Е ДО6УЛ


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: ирина коцева в вт, 01 май 2007, 13:08
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ НЕЩО ЗА ВИП РОДИЛНА ЗАЛА С ПРИСЪСТВИЕТО НА БАЩАТА


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: petia_p_p в вт, 08 май 2007, 15:44
аз съм много доволна от д-р Киров  :peace:


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: BuBiCa в вт, 08 май 2007, 18:41
И двете ми деца съм ги родила там. Доволна съм. И двата пъти съм плащала и не съжалявам за това, тъй като ми беше обърнато достатъчно внимание. В наше време жените рядко раждат над два пъти, и според мен всеки може да си позволи да отдели някой лев за раждането. Точно защото се случва един, максимум два пъти в живота ти, и е събитие, което не трябва да свързваш с негативни емоции. Някои ще кажат, че се забравя, но не е така. Забравя се болката, но не и отношението в онези първите моменти на болката, появата, кърменетои и т.н. А да не говорим ако ти е за първи път. И при двете ми раждания си личеше, кои жени са с "приоритет".  Раждаха за по-малко време от нормалното, а другите си се мъчеха с часове, да не кажа с дни. Или просто попаднах на неподходящата място, в неподходящ момент, при неподходящ екип.
Второто раждане ми беше с епидурална упойка - супер е./ 100лв/ Нищо не усещаш, нямах никакви странични ефекти от нея. Родих момиченце тежащо 4.100 без никакъв шев.
Не е нужно да избираш свой екип, просто си им дай на ръка някой лев преди това. Имаше и такива майки, и към тях се отнесоха супер.
И при двете раждания лежах във ВИП. Хареса ми, защото поемат децата изцяло нощем. Поне там малко да починеш от предстоящите безсънни нощи :love: Едната вечер, тъй като нямаше място във ВИП спах в стая с шест майки. Малък ад, или просто аз не можах да свикна с шест голи жени, шест плачещи бебета, будещи се едно от друго. Иначе пък там е голям купон, после все висях при тях и си бъбрехме. Това е готиното на общите стаи. Иначе родих при д-р Иванов.
Леко раждане!


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: nenaatoa в ср, 09 май 2007, 15:07
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ НЕЩО ЗА ВИП РОДИЛНА ЗАЛА С ПРИСЪСТВИЕТО НА БАЩАТА

Да. Струва 200лв. - 100 за залата и 100 за таткото. НО може да се възползваш от нея САМО ако си избрал услугата "Избор на лекар" - 500 лв. Така че калкулацията идва на 700 лв.  При същото условие може да родиш и във вода - за ваната се плаща 250 лв и ако искаш таткото, още 100 лв. Но за раждане във вода се избира между двама лекари - Григорова и Семерджиева.

Ако случайно избрания от вас лекар не присъства на раждането, имате право да ви върнат парите, които сте платили за него.


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: mimmzz в ср, 09 май 2007, 20:18
 А АКО ИСКАШ ДА РАЖДА6 СЕКЦИО-КАКВА Е ТАРИФАТА? :oops:БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ:)


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: galia*nik в ср, 09 май 2007, 20:58
http://www.1agb.com/  - ето тук може да видиш цените.


Титла: Re: Раждане в Тина Киркова
Публикувано от: nenaatoa в чт, 10 май 2007, 16:38
А АКО ИСКАШ ДА РАЖДА6 СЕКЦИО-КАКВА Е ТАРИФАТА? :oops:БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ:)

Ако искаш секциото по собствено желание, е най-добре да избереш лекар, който предпочита този метод. Срещни се с него и си поговорете. Плащаш услугата Избор на лекар - 500 лв. Лекарят ще ти каже дали е съгласен да те разреже, но не би трябвало да има проблем. Може да се насочиш към д-р Ташков, баща или син, няма значение. Може да говориш с няколко лекари и който не ти откаже, а и не ти поиска повече пари, го избери. Само за информация - Савова има навика да иска и допълнително.


1