BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Юлия Божкова в сб, 26 фев 2005, 21:06Титла: Белези от Варицела
Публикувано от: Юлия Божкова в сб, 26 фев 2005, 21:06
Моля кажете ми, ако се разчешат коричките от пъпките ще останат ли белези.Опазихме се да не разчешем пъпките ,но тази вечер малката е смъкнала коричките на лицето- те вече изглеждат като рани от ударено със кафява коричка отгоре ( точно кафявото е смъкнала),но като я видях направо ми се доплака.Ако някой е мазал с някакво кремче или пък бабешки методи ,аз я намазах с "Бочко" ,че само това имах по ръка.


Титла: Белези от Варицела
Публикувано от: Anonymous в сб, 26 фев 2005, 22:20
Появата на белезите не зависи от това. Обикновенно остават пигментирани /тъмни/ петънца, които постепенно изчезват. На някои места може да остане по-сериозен белег, но това не можеш да промениш - вирусът го прави. По-добре е да не мажеш с нищо, остави ги сами да заздравеят. Всичко ще се оправи :2thumbsup:


Титла: Белези от Варицела
Публикувано от: wilma в пт, 04 мар 2005, 11:34
Не мажи с нищо докато не заздравеят напълно.След това ако са останали белези,можеш да мажеш с Контратубекс(гелче)Много е ефикасно,изчезват напълно.Моите и двамата изкараха Варицела ноември месец,докторката ми акза това за белезите,след като съвсем са зарастнали и изчезнали пъпките.Маже се сутрин и вечер върху самия белег.Докато изчезне.Успех!


Титла: Белези от Варицела
Публикувано от: Юлия Божкова в пт, 04 мар 2005, 17:29
Мерси и аз четох реклами на Контратубекс,ама друго е да ти каже ползвал човек :wink:


Титла: Белези от Варицела
Публикувано от: wilma в пт, 04 мар 2005, 18:15
Мен много ме очуди,защото малкия имаше такъв "трап" на вратлето и след мазане с Контратубекса кожата първо се заравни(не ми е ясно как стана магията :wink: ),тоест не беше вече вдлъбнато,а после самият белег се заличи.


1