BG-Mamma

Здраве => Деца с увреждания и хронични заболявания => Темата е започната от: summer_love93 в вт, 08 май 2007, 20:44Титла: Фъфля
Публикувано от: summer_love93 в вт, 08 май 2007, 20:44
Здравейте  мами  аз съм на 14 години и фъфля - не мога да казвам С,3,Ш,Щ,Ф дали вече е късно за логопед ,защото много хора ми се подиграват и ми е гадно и горе-долу колко пари вземат.Мерси предварително :)


Титла: Re: Фъфля
Публикувано от: zory72 в вт, 08 май 2007, 23:50
Здравейте  мами  аз съм на 14 години и фъфля - не мога да казвам С,3,Ш,Щ,Ф дали вече е късно за логопед ,защото много хора ми се подиграват и ми е гадно и горе-долу колко пари вземат.Мерси предварително :)
Самър, и да ти кажа да не се притесняваш знам,че няма да те успокои. А пък всеки логопед взема може би различно, но не би трябвало да е повече от 10 лв на час. Наистина ще има ефект, на доста хора помагат. Но няма защо да ти е гадно, това е същото, като да си дебел или не толкова красив, ако приятелите ти са истински хора, няма от какво да се притесняваш, ако не те възприемат, значи не са ти приятели, и в някой момент няма да можеш да разчиташ на тях.  :hug:


Титла: Re: Фъфля
Публикувано от: pepi_r в ср, 09 май 2007, 08:37
 :flutter:Напиши от кой град си, за да получиш по-актуална информация. Моето дете ходи на логопед и даваме по 3 лв за час /това правилно ли го виждам 10 лв :shock:, много бе/. :party:


Титла: Re: Фъфля
Публикувано от: Bluevelvet в ср, 09 май 2007, 08:48
Опитай с логопед    може да ти коригира    неправвилните  звуци за парите  всеки  взима различно   аз плащам 15 така че...вьпрос на избор е при кой  да отидеш.Успех  :bouquet:


Титла: Re: Фъфля
Публикувано от: Green dream в ср, 09 май 2007, 13:22
Привет, Summer-Love, има форум за онлайн консултации с логопед, можеш да зададеш въпрос и те ще те насочат какво, къде и как да направиш. Не се подтискай от фъфленето, много по-важно е какъв човек си, не забравяй, че и някои доста известни личности имат затруднения с говора, но това не им е попречило :) Успех  :hug:


Титла: Re: Фъфля
Публикувано от: Nevada в ср, 09 май 2007, 15:09
Summer-Love, синът ми фъфлеше - казваше един среден звук на С,3,Ш,Ж,Щ,Ф... Категорично отказваше да ходи на логопед, защото в първи клас беше дошла една логопедка и беше направила по негов адрес една изключително нетактична забележка. Чак като беше 5-ти клас, значи съвсем близо до твоята възръст, успях да го накарам да отидем и там логопедката започна съвсем научно да му обяснява за кой звук къде точно трябва да си постави езика, устните и така нататък - и той буквално за месец започна да говори съвсем чисто и правилно. Така че това, че си на 14 години, не е минус, ти вече отлично разбираш какво се иска от тебе и ще можеш да го направиш! Чувала съм, че единствено за звука Р може да има вроден дефект, иначе всички други са поправими. А може би имаш проблем със зъбите - неправилна захапка или нещо подобно, и затова да фъфлиш. Тогава ще ти трябват шини. А може би в момента носиш шини и те ти пречат на правилното изговаряне?
А вашите какво мислят по въпроса?


Титла: Re: Фъфля
Публикувано от: teoma в ср, 09 май 2007, 17:35
Summer love,ако живееш в София се поинтересувай в кое училище в твоя район има логопед(а може би и в твоето училище има).Районния логопед може да ти окаже помощ безплатно,ти имаш право на такава до навършване на 18 години.Единствения проблем е, че вече е към края учебната  годината и може  да няма свободни места. Успех  :bouquet:


Титла: Re: Фъфля
Публикувано от: summer_love93 в пт, 11 май 2007, 16:23
Ами от град Горна Оряховица съм .И на мен като съм била в детската са ми казали да отида на логопед ,но мама казва ,че не съм искала защото ме било срам.Ами не нося шини ,а захапката ми и зъбките са перфектни както казва зъболекарката ми ,но просто докато говоря си захапвам езика абе гадничко си е :)


Титла: Re: Фъфля
Публикувано от: pepi_r в пт, 11 май 2007, 16:29
:flutter:Ако искаш пиши ми на лични да ти дам координатите на нашата логопедка. Тя ако не може да те приеме поне със сигурност ще те насочи.  :party:


1