BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: zigi в пт, 11 май 2007, 23:07Титла: Само на една страна си държи главичката
Публикувано от: zigi в пт, 11 май 2007, 23:07
Д-р Слънчева отново да потърся вашето мнение. Забелязахме от скоро, че синчето ни само на една страна спи - само на ляво, даже и да го сложа на другата страна, той пак си обръща главата. Явно му е по-удобно така. Когато го слагаме по корем му е по-лесно да си вдига главичката, не право напред, а на лявата страна. Въпросът ми е това някакъв проблем ли е? И ако е проблем на какво би могло да се дължи и на какъв лекар да го заведем? Забравих да кажа че е на 5 мес. 5.500 кг. (недоносен е). Предварително благодаря за вниманието!


Титла: Re: Само на една страна си държи главичката
Публикувано от: niveababy в пт, 11 май 2007, 23:32
Здравейте! Може да е само лош навик особено, ако може да си движи главата в двете посоки, когато проследява хора и предмети. За успокоение го консултирайте с детски ортопед.


Титла: Re: Само на една страна си държи главичката
Публикувано от: zigi в сб, 12 май 2007, 00:20
Благодаря за скоростната консултация :) Наистина си върти главата когато трябва да проследи предмет, играчка и най-вече мен когато ходя из стаята и му говоря. Даже се обръща на глас и звуци, но все пак ще пробваме да го заведем на ортопед за по-сигурно.


1