BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Скорпилота в сб, 12 май 2007, 08:58Титла: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: Скорпилота в сб, 12 май 2007, 08:58
Съседите ни , които са на калкан, от м.март т.г. правят тотален ремонт и пристрояване на къщата,като това е свързано с неистово къртене и събаряне- отделно на ръка е ,че го правят без никакви проекти и разрешителни, но не това е проблемът в момента. Изгониха една бригада, сега дойде втора, която събаря почти всичко, построено от първата и това е  свързано наново къртене и събаряне.
Помолих още в началото за спазване на часовете за почивка, но кой те пита- будят малката ми дъщеря- на 19 мес. , сутрин с трясъци, будят я и следобяд  :bad-words: Имаше големи разправии, вчера се стигна до това, че отново чукайки в 7.40, след като им направих забележка, дъртият съсед извади бухалка и за малко да ме тресне в главата, та ме удари яко в бедрото.
Викахме полиция, освидетелствах се от съдебен лекар, разпоредиха им да не започват преди 8 и между 14 и 16 да спират, но след дъжд-качулка- детето разви страхова невроза, буди се нощем с писъци, не иска да заспива без мен и не мога да я  успокоя. Плаче  и вика- "Чука, чука..."
Слагам я да спи към 20-20.30, но нормалният й сън е сутрин до 8.30-9 и поради това винаги се буди с плач. В момента още спи, защото съседите си траят още. Започна да спи по 2-2 и половина часа следобяд, когато има възможност, което е необичайно за нея- преди час и половина беше достатъчен. Същото става и сутрин- преди се будеше нормално към 8, сега спи до 9-9.30. Притеснява ме, че това е някаква реакция на организма за наваксване на недостатъчният сън.

Стана нервна, не иска да се отделя от мен у дома, иска само да я гушкам и нося, само извън къщи се чувства спокойна. И другите ми две дъщери около тази възраст поради други причини имаха подобни периоди на страхови неврози, явно децата ми са с по-голяма емоционалност, жалкото е ,че нейният е причинен от тази ситуация и тя може да продължава с години. Тревожа се много за психическото здраве на детето, това са много сериозни състояния, които нерядко дават отражения в по-късна възраст.

Поради факта, че явно предстоят жалби и подобни, ми се иска да се консултирам с детски психолог или с лекар, който освен да ми помогне с решаването на този здравословен проблем на детето, да ми даде писмено заключение за стреса, който явно й е причинен.

Дали ми трябва детски психолог или съдебен лекар?


Титла: Re: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: MaraSara в нд, 13 май 2007, 15:33
аман от съседи кретени :2gunfire: и мен цял живот ме преследват :bad-words: Мила,незнам какво да те посъветвам наистина,детето на каква възраст е,мислиш ли,че ще разбере нещо от психолога? а може и те да си имат начини,но друго се сещам newsm78 да не би вие допълнително да я стресирате с непрекъснатите скандали със съседите?Няма ли начин да спи другаде,докато траят ремонтите,баби,лели и т.н.?Ох,дано се справите и дано да няма отражение върху детето :peace:


Титла: Re: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: Дъждец в нд, 13 май 2007, 15:45
според мен може да я заведеш на психолог.поненяма да навреди,но все пак докато продължават тези къртения ,детето все ще се стресира ако наистина причината е това.понякога децата усещам и когато има напрежение в родителите.аз бих я пращала при бабите поне събота и неделя акоимате възможност
дано се оправите а тези съседи заслужават  :2gunfire:


Титла: Re: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: mama_rumi в нд, 13 май 2007, 17:21
Пипи, напълно те разбирам! Апартаментът ни има 3 тераси,  с доста хубав изглед ....нооо от трите страни на 20-30 метра от нас има строежи.Сутрин от 7:30 вечер до късно...чукане, тракане, тухли, арматури, бетоновози, трясъци, прах ...ама много прах. Синът ми  е с алергичен ринит и най-малката промяна във въздуха му се отразява, да не говорим за циментовия прах , който се  носи  в целия квартал.Детето имаше много хубав сън  през деня, но откакто започнаха тези строежи , се стряска на всеки 5 минути, аз седя до кошарата и го успокоявам, но ефект няма - шумът е страшен. Към всичко това да прибавя, че  покрай нас има къщи , от всякъде се чува кучешки лай по цели нощи, а върхът на сладоледа е един петел, който крещи нон стоп/без да преувеличавам/ сутрин от 4ч. до късна вечер/това става в центъра на Варна!?!/ Мислех си да пускам жалба срещу собственика на петела, но със сигурност ще е безмислено и смешно.Не  мога с нищо да ти помогна, само исках да знаеш, че има и други като вас. Вече нямам нерви и не знам как да успокоявам детето си. Гледам да сме навън по-често и то далеч от къщи , уикендите отиваме при баба и дядо, поне да сме на  тишина.


Титла: Re: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: maiska в нд, 13 май 2007, 22:41
момичета, за тази и подобни цели са създадени т.нар. Районни инспектори. Имат си приемни в квартала ви, ако не ги знаете - питайте в РПУ-то. И не казвайте, че те нищо не правели - ами нали някой трябва да им възложи нещо?! Така че - успех!


Титла: Re: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: Mecho Pyx в нд, 13 май 2007, 23:31
Пипии-съчувствам ти мила :hug:Аман от тъпанари бе! :twisted: :ooooh: Според мен със сигурност няма да навреди да заведеш Тея на психолог.Може да ти каже нещо полезно като техника за успокояване и разсейване на това нервно напрежение у нея.Милото дете :(  Иначе в момента е някаква такава фаза при децата ни по принцип.Иво също почна много да се гушка и да иска навсякъде да съм с него(или баща му).Успех,дано премине скоро това напрежение и страх. :pray: :pray: :pray:


Титла: Re: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: Скорпилота в пн, 14 май 2007, 14:48
Момичета, районният инспектор е най- малкият проблем- той е напълно в течение- срещу тези съседи имаме две жалби отпреди две и отпреди една година, като втората е за заплаха за убийство с нож- срещу мъжът ми, НО нали знаете колко е бързо правосъдието ни.

Говорих с психоложка, д-р Хорозова, намерих я в линка с докторите тук, много мила и любезна, определено смята че имаме проблем и че непременно трябва да заведа и детето, утре имам час при нея, а отделно адвокатката ни каза да взема заключението й, за да го приложи заедно с медицинското.

Не трябва да се оставяме на който и да било да ни тормози и трябва да вярваме, че рано ли късно има възмездие за такива като тях. :peace:

Истината е ,че при съседите възрастният е дразнителя, както повечето от досадните дядковци без работа....Той мъти водата, лошото е ,че младите не го осъзнават или поне не си го признават...

Откакто полицията ги предупреди, за сега няма проблеми, но късно- белята вече е в ход- Тея започна да иска да я приспивам, нещо, което не се е случвало откакто се родила....

Ще пиша какво е станало след прегледа. :hug:


Титла: Re: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: ritka в пн, 14 май 2007, 16:16
И аз имам същия проблем с детето  :cry:

Отгоре съседите чукаха, разбиваха и детето започна да подскача при всеки най-малък шум :( Научи думата страх и едва ли не започна да се страхува от всичко, от самолетите, гъсениците, ама всичко. Като чуе най-малкия шум започва да пищи и да казва "мамо горе" и започваме да се носим на ръце :( Не знам дали е период или е наистина проблем развит вследствие на тези безкрайни ремонти :(

Пипи, ще ти бъда много благодарна ако разкажеш после как е минало при психолога, че и аз мислех да водя дечкото при психолог  :sick:


Титла: Re: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: rori в вт, 15 май 2007, 11:20
според мен може да я заведеш на психолог.поне няма да навреди,
Има ли възможност да се смени малко обстановката за детето ?


Титла: Re: Какво ми е нужно- детски психолог или...?
Публикувано от: karil в вт, 15 май 2007, 12:20
Изроди мръсни да пукнат дано!!! :2gunfire:

и на мен ми се е случвало подобно нещо, та пусках тема във форума...и знаеш ли какво ми отговориха някои "майки" ..."не се сърди, че утре ти ще заправиш ремонт", а една дори стигна по-далеч..." мнооо ми пука, кой кво го дразни, тебе може утре да те подразни, че аз вървя по тротоара..щом спазвам часовете, в останалото време моа да си тропам КОЛКОТО СИ ПОИСКАМ"...Честно казано, по-голяма простачка ТУК не съм срещала...

Със сигурност трябва да заведеш детето на психолог, те имат техники, чрез които ще и помогнат. А освен кварталния, трябва да извикаш специалисти от ..незнам коя служба беше\в момента ми изхвръкна от акъла\ ДА ЗАМЕРЯТ ДЕЦИБЕЛИТЕ!!!
Най-сигурния и безболезнен начин да спасиш децата си е проклетия чичко да направи покрай грандиозния ремонт, един ГРАНДИОЗЕН хеморагичен инсулт, за да може грандиозно да се кротне занапред! :twisted:


1