BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: kundurdjieva в вт, 12 юни 2007, 01:17Титла: Свикване с ново АМ и запек
Публикувано от: kundurdjieva в вт, 12 юни 2007, 01:17
Здравейте, колко време е необходимо да свикне стомахчето на бебето с определено АМ?Поради запек смених Фризовом с Нутрилон Комфорт и ефекта е ужасен.С Фризовома поне му помагаха Дуфалака и Блевит Л да ака всеки ден и твърдата консистенция на акото не беше много.След смяната вече не му помагат,не ака по 3 дни и след клизмичка със сапунче акото му е само твърдо.Захранваме се със зеленчукови(картоф,тиква,тиквички,карфиол) пюрета,плодовите са само разхлабващи и вече незнам как да се справя с този проблем.


Титла: Re: Свикване с ново АМ и запек
Публикувано от: nina84 в вт, 12 юни 2007, 07:57
Ами то като гледам сина ти е на 6 месеца и няма да ака всеки ден и не може да му рядко акото както да кажем като е бил на три месеца.Но можеш да опиташ да му даваш сок от сини сливи на Хип,а за АМ незнам ние сме на други марки и не мога да ти помогна.


Титла: Re: Свикване с ново АМ и запек
Публикувано от: margo** в вт, 12 юни 2007, 10:48
Прави му масажче на коремчето и на едното хранене направи АМ малко по-топличко/но задължително го пробвай/.Можеш да въведеш и крушата,тя действа много добре наред с тиквата и сините сливи.А за свикване с ново АМ не знае какъв е периода.Аз пробвах да сменя АМ,но след ден и половина подрискване/обратно на вас/ се отказах и се върнахме на старото АМ.


Титла: Re: Свикване с ново АМ и запек
Публикувано от: Villy_Ch в вт, 12 юни 2007, 14:49
Не мога да ти кажа какъв е периода на привикване на стомаха с нова АМ, но предполагам, че е най-много седмица. Според мен трябва да спреш картофа и карфиола(защото действат запичащо) , а да наблегнеш на сок от сливи и круши, ако искаш можеш да дадеш и сок от киви ( какво виждам имате 6 месеца и можеш да го даваш като пресен плод и на пюре).


1