BG-Mamma

Свободно време => На път в България => Темата е започната от: anchetoto в сб, 23 юни 2007, 09:18Титла: Как кърмите на морето?
Публикувано от: anchetoto в сб, 23 юни 2007, 09:18
Здравейте! Мислим да ходим на море тази година с малката (ще бъде на 6 месеца), но се чудя как ще я кърмя. Сега е през около 3.5 часа (6:30; 10:00; 13:30; 17:00; 20:30 и 24:00). Но там, ако трябва да спазваме същия режим, няма да се вписваме в сутрешния плаж. Какво да направя? Да изместя храненията ли? Или пък да и давам изцедено по-рано мляко със шише? Вие как сте постъпвали в подобна ситуация?


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: Сбъдваща мечти в сб, 23 юни 2007, 09:33
Ти изобщо ли не кърмиш навън? Какъв е проблема да кърмиш на плажа? Ако се притесняваш, просто се закриваш с една пелена или лек шал и готово.
Аз си кърмя където ми падне, така не се притеснявам кога ще огладнэ бебето и не си съобразявам програмата му с часовете за хранене, които не спезвам. Кърмя когато огладнее


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: 3ори в сб, 23 юни 2007, 14:30
Две лета подред съм кърмила на морето : първото дъщеря ми беше на 1,2г,, второто на 2,2 г., доста по-голямо дете от твоето, нали  ;-). Кърмила съм и на плажа, и в парка. На никой не му е направило впечатление или поне аз не съм разбрала.
Не разбирам кое точно те притеснява, това че ще те види някой ли или от хигиенна гледна точка?
Ако е първото, мога да ти кажа само - хич да не ти пука. На плажа имаше и други кърмещи, в парковете също. Чужденките кърмеха и в заведенията даже. Сядаш си под чадъра или на шезлонга, мяташ една пеленка и си кърмиш на воля. Имайки предвид че ще си само по бански, процеса е идеално опростен  :).
Ако хигиената те притеснява, можеш да минеш през душовете преди това (на всеки плаж ги има, за къмпингите не съм сигурна обаче), или да си вземеш на Чико мокрите кърпички, които са предназначени специално за гърдите на кърмачка-ето ги : http://family-bg.com/prX_973.htm
Не виждам защо трябва да си усложняваш живота с цедене, шишета, стерелизиране и тем подобни, като на плажа можеш да си кърмиш съвсем спокойно, като навсякъде другаде  ;-).


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: anchetoto в сб, 23 юни 2007, 15:06
Благодаря ви момичета. Честно казано малко ме е срам да кърмя на плажа, но при условие, че се разхождат всякакви по монокини, не е ли това по-естествено?

Другата причина, която ме възпира да кърмя на плажа е, че малката е много любопитна и постоянно се върти да види какво става, ако чуе по-силни звуци. Отказва се от гърдата и след това ми е много трудно да я накарам пак да засуче.

Но наистина това изглежда най-приемливия вариант.


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: jes в сб, 23 юни 2007, 23:39
Миналата година на морето само подавах цицата  :mrgreen: Кърмила съм и на заведени.... Няма гладно да ми седи детето я  :naughty:
Майка да кърми детето си - от това по -естествена картина няма.
Ако се притесняваш, че ще се разсейва, намятай една тънка пелена/воал.


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: tutana в нд, 24 юни 2007, 11:38
Аз лично не бих кърмила на плажа.Не ме нападайте но не го възприемам за чак толкоз естествено то и до тоалетната да ходиш пак е  естествено.Това си е лично мое виждане по въпроса.


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: 3ори в нд, 24 юни 2007, 15:44
не го възприемам за чак толкоз естествено

Ми да, то си е цяло извращение да си показваш циците по плажа, камо ли да ги завираш в устата на детето. Виж, да му буташ гума в устата е много мила и разнежваща гледка.
Много странно че сравняваш кърменето с ходенето до тоалетна  :roll:.


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: Deni в нд, 24 юни 2007, 16:22
С  леко чаршафче за да не се вижда  :lol:


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: tutana в нд, 24 юни 2007, 16:59
С  леко чаршафче за да не се вижда  :lol:
:peace:


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: Янтра в нд, 24 юни 2007, 17:06
Ба, да не се вижда, ами мацките по монокини крият ли си техните? :lol: Щом има мацки по цици и аз ще показвам моите. Пък устата на детето ми и без това не я крия :mrgreen:  :lol: :lol: :lol:
Аз понеже срам нямам, само свалям/надигам дрехата и давам яденето. Иван-Асен не понася да го завивам и крия, мисли си, че има нещо особено интересно иззад шала и винаги го дърпа.


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: Just_VANIA в нд, 24 юни 2007, 22:37
туко що се върнахме от морето и кърмих без грам притеснение на плажа пред всички :)


Титла: Re: Как кърмите на морето?
Публикувано от: Amarettka в нд, 24 юни 2007, 23:15
Я не се тревожете! В Италия си вадят гърдите в ресторантите и по повечето обществени места, без да се притесняват. Даже когато им казвам как е в България ми казват "Че какво лошо има майка да храни детето си..."


1