BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: slavomira в вт, 08 мар 2005, 18:55Титла: филепсин?
Публикувано от: slavomira в вт, 08 мар 2005, 18:55
Имам следния проблем. Приятелят ми се оплакваше от главоболие и безсъние доста време. Ходи на лекар и са му изписали филепсин (да прочетох листовката към лекарството, но това повече ме плаши и ми създава още повече въпроси). Медикаментът трябва да се пие редовно - ВСЕКИ ДЕН! На въпроса какво му има той не ми отговаря. Не мога да попитам личната си лекарка, защото ме е страх, че е нещо сериозно и тя веднага ще изтрака на майка ми. Някой има ли поне малка представа за лекарството и как мойе да се изпише за безсъние. Ако някой знае нещо моля помогнете.


Титла: филепсин?
Публикувано от: aja в вт, 08 мар 2005, 18:59
Бих ти препоръчала друг форум, където пишат лекари, напр. в all.bg
Филепсина се предписва при епилепсия, мигренозни припадъци, при лечение на наркозависимост, но все пак темата не е за тук.


Титла: mersi
Публикувано от: slavomira в ср, 09 мар 2005, 10:48
наистина благодаря за съвета. ще го последвам. изв. се, ако съм нарушила духа на страницата


Титла: филепсин?
Публикувано от: martisun в ср, 09 мар 2005, 11:07
Аз филепсин не съм пила, но имам от години мигрена и съм правила няколко курса с разни лекарства. Курсовете са примерно 2-3 седмици до месец и лекарствата се пият всеки ден по схема без значение дали имаш в момента главоболие или не. Резултата (поне при мен) е че известно време след това главоболията ми са по-редки. Така че може и мигрена да има, нищо чудно.


1