BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: smyle_girl в пт, 06 юли 2007, 17:49Титла: Гъбички в устичката
Публикувано от: smyle_girl в пт, 06 юли 2007, 17:49
Здравейте мами!Аз съм нова тук,но прочетох доста статии и мисля че ще можете да ми помогнете.Малкия има гъбички в устата.Появиха се след като го мазах с Дентинокс за зъбките.До сега не е имал такива проблеми.Пие и вода и не мога да си обясня от какво се получиха,че чак устичката му се нацепи.Какво мога да дам или да го мажа? :tired:


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: Daniele в пт, 06 юли 2007, 17:55
Заведи го на лекар! Ние имахме млечница и мазах с Дактарин, но вашето май не е млечница. Така че не слушай кой какво ти казва тук, а веднага се посъветвай с педиатъра.
П.С. Защо реши, че е от Дентинокс-а?


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: smyle_girl в пт, 06 юли 2007, 17:59
Защото до сега не е имал такъв проблем.Веднага щом го намазах вечерта с Дентинокса и на сутринта имаше гъбички по езичето.После и в крайчетата на устичката.А извинявайте за невежеството млечницата какво представлява? :oops:


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: galaBG в пт, 06 юли 2007, 18:00
Когато моето дете имаше гъбички, го мажех с Нистатин - течен.
Слагах на стерилизирана марличка нистатин, и бърках в устата - търках само в една посока и изхвърлях марлята. След това същото с нова марля и така ... повтаря се. За два-три дни му мина.
Гъбичките му излязоха една сутрин и до вечерта му станаха толкова много, че устата му се напълни и дори излязоха малко и отвър върху устичката му. Много е неприятна процедурата по почистването, но помага.

И както винаги - консултирай се с твоя педиатър, може и да знае по-добри /нови/ методи.  :peace:
Моя метод е отпреди 3 години и половина   :)


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: desicover в пт, 06 юли 2007, 18:03
Не мисля, че е от Дентинокс-а, много майки го ползват, но никоя не е имала страничен ефект...  newsm78 Не знам колко е голямо детето, но щом ползваш гел за зъби е на нашите месеци и вече лапа всичко. Според мен устата му се е замърсила от нещо. Заведи го при педиатъра, там най-добре ще определят от какво е и ще назначат лечение. Аз не бих се доверила на кой да е, особено що се отнася до устичката, защото ако положението се влоши, може да спре да яде и тогава знаеш какво следва. Заведи го на лекар. Оздравявайте скоро!


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: tasi в пт, 06 юли 2007, 18:18
И ние имахме гъбички,но бяха от един нов каучуков биберон и ни мина с едно мазане с Дактарин.Нашета лекарка каза,че имало и по-евтино лекарство,но това било много ефикасно и наистина е така.Цената му май е около 12-13лв. май.Като се има на предвит,че беше за еддно мазане :crazyeyes:


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: smyle_girl в пт, 06 юли 2007, 18:20
Мерси за отговорите.На лекар сме в сряда.А и в понеделник да отида има събота,неделя...аз от това се притеснявам да не стане по-лошо...


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: НелиСА в пт, 06 юли 2007, 18:51
Заведи го в частен кабинет.
Не е добре да чакаш, в най -добрия случай до понеделник.
И въобще не е добра идея да го самолекуваш с дадено инфо от форума, нека  го види лекар.


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: basilisk в сб, 07 юли 2007, 09:05
Само още нещо да добавя - ако кърмиш, ще трябва да се лекуваш и ти.


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: Angel^wings в сб, 07 юли 2007, 16:51
Аз мисля също че е от замърсяване.Ние хванахме преди 2 мес. гъбички от нов и стерилизирам биберон  :crazyeyes: newsm78.Така и не можах да си обясня защо.....но без да се замисля изхвърлих новата покупка ;-)


Титла: Re: Гъбички в устичката
Публикувано от: emi_v в нд, 08 юли 2007, 13:54
И ние имахме гъбички в устата и мазахме с Дактарин. Много съм доволна. Старшно бързо минаха. Но се консултирай с лекар, не се самолекувайте. А гъбичките се разпрозтраняват много бързо и не е желателно да чакате, така че , идете на частен


1