BG-Mamma

Здраве => Деца с увреждания и хронични заболявания => Темата е започната от: TanyaMJ в пт, 11 мар 2005, 17:33Титла: Децата ви задавят ли се?
Публикувано от: TanyaMJ в пт, 11 мар 2005, 17:33
Дъщеря ми се задавя по следния начин (и днес го направи) - спа около час, аз влядох в стаята, тя се размърда и започна да маха енергично с ръце, очите й се изцъклят, става червена, аз я вдигам, тя започва да преглъща, да ръкомаха, да се оригва, рева в един момент и малко по-късно се успокоява. Задавянето се появи преди около месец, прави го по веднъж на седмица, но от 10 дни не го беше правила.
Днес бяхме на логопед и аз забравих да го разкажа.


Титла: Децата ви задавят ли се?
Публикувано от: catnadeen в пт, 11 мар 2005, 17:38
здр! ние вече сме в другата сграда - искаш ли утре пуш-пауза към 12.3?
ами да - случва му се да се задави ама преглъща - познавам, че е върнал храна по зачервяването около очичките, насълзяване на очите и енергично преглъщане с кашлица понякога... Често при енергично махане с крака и подмятане се случва - дори до 2ч след ядене... Може би просто малката не се оригва или има газове   :oops:  
Мисля, че няма повод за притеснение


Титла: Децата ви задавят ли се?
Публикувано от: TanyaMJ в пт, 11 мар 2005, 17:51
Утре се чудя дали да ходим, вярно е работен ден... Това време нещо не е много удобно за бебето, тя става към 9 и вече е изморена към 12. Другата седмица ще ходим от 9:50


Титла: Децата ви задавят ли се?
Публикувано от: catnadeen в пт, 11 мар 2005, 18:02
а пък ние от 12  :(
ами за по-нататък
и не се притеснявай - не мисля, че е проблем задавянето - просто стомахчетата не са още 100% ок и понякога връщат храна - а и ако се оригва връща и се дави.... проблем може да е ако има глътателни проблеми - може да не може да преглътне върнатата храна, поне според мен, ама вашия проблем не ми "звучи" таяка

чао и  :love:  на малкото съкровище


Титла: Децата ви задавят ли се?
Публикувано от: magy в пт, 11 мар 2005, 18:09
Моята бебелана непрекъснато се задавяше / сега вече сме по-големи и ни се случва рядко/, изпитвах ужас, когаро дойдеше време за хранене, но после отшумя. Не се притеснявай.
Успех и по-малко задавяне :lol:


Титла: Децата ви задавят ли се?
Публикувано от: PetiaK в пт, 11 мар 2005, 18:21
И Илиян много се давеша, дори и като голям. Гледай да я оригваш хубаво, друго не се сещам, с времето го израстват. Ама и аз какви страхове съм брала с това давене...


Титла: Децата ви задавят ли се?
Публикувано от: agneshka в пт, 11 мар 2005, 18:33
ти питай логопедката, но и аз мисля, че нямаш причина за притеснение. притеснително е, когато не може да гълта и затова се дави...вашият случай не е такъв...Ния и досега се дави, когато пие вода...с нищо друго не се дави, но вода така и не се научи да пие:)...а, като и никнеха зъби и имаше много слюнка, се давеше с нея.


Титла: Децата ви задавят ли се?
Публикувано от: TanyaMJ в пт, 11 мар 2005, 20:28
Благодаря за отговорите. Дано по малко да са произшествията.


Титла: Децата ви задавят ли се?
Публикувано от: firebird в пт, 11 мар 2005, 21:53
Върнал е малко мляко. Не го оставяй да спи на гръб, а настрани....


1