BG-Mamma

Родителски групи => Живеещи в чужбина => Темата е започната от: Kalinka в нд, 08 юли 2007, 14:22Титла: Първото нещо
Публикувано от: Kalinka в нд, 08 юли 2007, 14:22
Забелязала съм, че си имам един вид ритуали ( навици ) по отношение на това какво правя веднага, след като се върна отнякъде, или ако си отида в България.

Ако се върна от ваканция, първото нещо, което правя тук е да си погледна градината, преглеждам пощата и набързо хвърлям едно око на какви промоции е имало по магазините ( това последното не знам защо го правя, след като промоциите отдавна са минали  :? )

А в България първото нещо е да си купя "Седмичен Труд" и "Вестник за жената" ( ако можех бих го направила още на границата и с кеф да си чета, докато чакам турците да се изнижат ).

А вашите първи неща?


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: anita_ в нд, 08 юли 2007, 16:09
Нямам много време за подобни ритуали, за съжаление :( . Или деца трябва да се хранят, или да се слагат да спят ...  И това където и да пристигнеш с тях. Иначе като си пристигна в къщи и аз преглеждам пощата и всички реклами и намаления. В София обичам да изляза и да се разхождам из центъра и после да седна някъде да изпия едно кафе, може с някой познат или с който и да е вестник.


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: Italina в нд, 08 юли 2007, 16:15
Аз ще си ходя за 1ви път от 3 години,знам оба4е като се върна,4е 1во цветята на терасата ще ходя да си видя.Какво ще направя в България оба4е е за сега загадка  newsm78


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: Bella13 в нд, 08 юли 2007, 16:17
Аз точно ритуал не,обаче семчици и количка си ги мечтая още оттук  :crazy:

За обратния вариант тук  newsm78 трябва да помисля малко  newsm78Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: spa в нд, 08 юли 2007, 18:38
досега първите ми ритуали бяха:
- когато се върна в къщи да си притичкам до леглото и да се изпъна едно хубаво( не че ми е кой знае какво леглото, ама досега на по-удобно не съм лягала)
- когато си отида в БГ ( почти винаги пътувам с нощни самолети) е да седна в кухнята с мама и да обменим кой какво и как :mrgreen:
- когато отида на почивка ( винаги присъства басейн) първата ми работа е да се цопна в басейна :party:

какво ще бъде сега с присъствието на малкия в живота ни... хъм, не знам :thinking:


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: lenilaf в нд, 08 юли 2007, 18:58
Когато се прибирам в България първото нещо, което правя е да седнем с мама и дядо в кухнята и да побъбрим, после отварям куфарите   :lol: И след това започва бясна размяна на смс-и и телефонни разговори. След това има традиционни места  - заведения разни, Ориндж, Арена, книжарница Хеликон.

Като се прибера тук.. май нямам ритуал. Със сигурност от следващия ден започвам да чистя.


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: marsy в нд, 08 юли 2007, 19:38
първото нещо е да си видя домашните, деца, близки и който е дошъл по посрещането!да се изкъпя, да се сложа в удобни дрехи и се разположа за да си говорим и да си разказваме много неща!още да си хапнем нещо много бг, таратор, кюфте, панирани пиперки и многооооооооооо сирене и кисело мляко!после се по4ват куфарите  особено, 4е  отиваме при пълна къща с деца!


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: Juturna в нд, 08 юли 2007, 22:44
Първото нещо като се прибера в България е да си направя кафе на кафе-машината на мама, да си го сипя в една голяма чаша за чай на сини цветчета, дето сигурно е по-стара от мен и, след като отбия атаките на мама да ползвам нормална чаша са кафе  :), да седна в хола и да си приказвам с майка ми и баща ми. Като баща ми седи на дивана в хола и ме разпитва за неща като работата, колко струват имотите, кога ще си купим къща, къде ще ходим на почивка, и защо още не сме били на Гранд каньона. Майка ми прелита между кухнята, хола и спалнята и се опитва да ми даде елече или дебели чорапи да се облека, гледа да ме хване да говоря на нос или прегракнала, за да може да се шашка, че съм настинала. Ако това случайно не стане, обезателно като се изправя, тя обявява, че съм много слаба и сигурно не се храня добре. Мила родна картинка  :love:

Като се върна тук, първото нещо е да погледна колата дали си е на мястото (при едно пътуване до БГ ни бяха откраднали колата), после да се трупясам в леглото (15 часов полет :(). Багажа разтурвам чак другата сутрин.


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: Ланфеар в нд, 08 юли 2007, 22:59
Първото нещо, което правя когато си се прибера у дома (в Бг) е да почна да разказвам и да раздавам подаръци (за семейството си винаги купувам по нещо) и след това да си вляза в стаята и да поема въздух - толкова много си обичам стаята, че понякога, когато не съм там ми се налага да за вечер да затворя очи и да си представя, че съм си на моето легло за да успея да заспя  :crazy:.
Първото нещо, което правя като отида в Дания (при приятелят ми) е да взема душ след полета и след това не казвам какво следва  :love:


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: Kalinka в нд, 08 юли 2007, 23:27
Първото нещо, което правя като отида в Дания (при приятелят ми) е да взема душ след полета и след това не казвам какво следва  :love:

А и ние не се сещаме ;-) ;-) ;-)


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: lucky_bdd в нд, 08 юли 2007, 23:37
Според зависи как ми е минал полета. Ако е бил зле- проклинам всичко и всички. ПОсле се брибирам и си отварям бира и 1. Ако съм в БГ се почва едно надълго и широко с баба ми и дядо ми(подаръци на никога не нося) и  2. ако съм си "у нас" чеквам пощата, вдигам си щорите и отварям прозорците да се проветри..


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: GJ в пн, 09 юли 2007, 00:09
Последно съм си ходила преди две години. Тогава още беше живо котето ми. Първата ми работа е да го гушна и да си помъркаме. С него в ръце, обикалям къщата, да видя стаите и да разгледам кое е променено и кое как е. Вземам душ, вадя някои дрехи и се отдавам на луканки и суджуци, поляти с Мавруд, както и на сладки приказки с нашите. Рано ми се доспива след дългия полет и заради часовата разлика на другия ден съм будна още в 5 сутринта. Едно ароматно кафе, птичките навън и усмихнатото слънце, зеленината и свежестта на сънена София. Няма лошо.


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: amymommy в пн, 09 юли 2007, 00:28
Връщането:Обикновенно разтоварваме куфарите,отварям хладилника да търся нещо хладно за пиене и след това влиза в банята за да се изкъпя,зъби,крем и след малко - в леглото.Винаги така се случва че се прибираме вечер.
Виж по заминаването е друго.Започва се бясно,ама бясно ти казвам подреждане на дома,с Фло непрекъснато се караме за почистването защото на него пък му е гадно когато съм в такава предзаминаваща треска,започва да ми напомня как ще се изнервя от умората и ще му скъсам на свой ред нервичките доакто пътуваме.Заплашва ме ,че няма да търпи оплаквания след това,но когато опре до това,слуша,не мога да се оплача.Най-вече го тормозя за кожата си,че след такъв изнурителен ден се е скапала ,а той задължително отговаря"Нищо ти няма ,много си си хубава".Обожавам когато се прибера всичко да е в изряден ред и чистота и  дома да ме чака с "протегнати обятия".Особено след като се прибереш каталясал и след горешия душ се изтегнеш за 5 мин.на дивана с чаша студено нещо в ръка-безценно.Останалото,знаете-Мастъркард. :mrgreen:


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: amymommy в пн, 09 юли 2007, 00:34
Забравих да кажа за Бг:Значи,там ситуацията е следната.Прибирам се в къщи,хапвам,защото съм винаги полуомряла от глад и започваме да си разказваме нещата от живота които са ни се случили,на мен и на майка ми докато не сме биле заедно.И пушим.Пушим,пушим и пак пушим,а баба ми непрекъснато влиза и излиза по 100 пъти,въпреки че ни е пожелала отдавна лека нощ.И все пита"Вие още ли не спите бе момичета",прави кафе след което пак отива уж да спи.И така до сутринта.На зазоряване вече толкова много сме се интоксицирали с никотин че вече забравяме какво сме тръгнали да казваме и решаваме да си лягаме и да оставим другото за утре.Нищо че сме вече утре.
Тази година нали вече имаме Теодор нямаше как да стане номера,пък и по грижите за него все си прекъсвахме мисълта.Но няма как ,сега той е събитието не сам на деня ,а изобщо.


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: feiam в пн, 09 юли 2007, 16:22
цигара, вино (бира), вестник. разликата е, 4е ако става въпрос за България, обикновено това "първо" неЩо продължава с 4асове (като вестникът биде заместен с лаф_моабет)   :mrgreen:


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: dezita в пн, 09 юли 2007, 17:14
Като се прибера в БГ, мама ме чака с любимите яденета и направо на масата с баща ми, майка ми /ако сестра ми е наблизо и тя се включва с племенничката ми/ и сядаме за един дълъъъг обядо-вечерен разговор :crazy: :flutter:

Кога ли пак ще ме споходи това щастие :? скоро не ми се очертава ходене :cry: :cry:


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: Addicted To в вт, 10 юли 2007, 08:00
Първото нещо, което се случва, в момента, в който се приберем вкъщи е да влезем в кухнята. Какъв е тоя манталитет не знам  :lol:, ама ако не сме си на маса, не става работата. Сипваме си по нещо за пиене, мъжа ми пали цигара, после става голямата говорилня - с майка ми. Ако има и други хора, сестра ми или приятели, с тях също. Това продължава няколко часа. Като грохнем от приказки, се къпем, и си лягаме. Който се събуди пръв, отива да купува баници, боза и вестник Капитал. После пием дълги кафета, пак пушим и приказваме, четем вестници и списания, и отимане на обяд при родителите на мъжа ми. Това е сценария всеки път.  :lol:


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: vedrra в ср, 18 юли 2007, 18:12
Първото нещо, което се случва, в момента, в който се приберем вкъщи е да влезем в кухнята. Какъв е тоя манталитет не знам  :lol:, ....................Който се събуди пръв, отива да купува баници, боза и вестник Капитал. После пием дълги кафета, пак пушим и приказваме, четем вестници и списания, и отимане на обяд при родителите на мъжа ми. Това е сценария всеки път.  :lol:

Хе хе, в София е почти същото - в кухнята, после на сутринта вестник Капитал, банички с кисело мляко Здравец, всичко на вили и могили, всеки разказва едно за главата, друго за краката, едно дълго мотане, много народ те посреща...
Тук никой не ме посреща, по-делово е, като се прибера се хвърлям да погледна саксиите и дали няма поражения по балконите, седя малко на балкона в тъмното да схвана разликата, изхвърляме половината поща и обикновено отиваме да спим, все така се случва, че е късно..


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: liliana_R в ср, 18 юли 2007, 19:06
Първото нещо е да си нагушкам кученцето (той винаги успява пръв да стигне до мен), второто - прегръдки и целувки със семейството, сядаме да си говорим и да пием кафе, следват подаръци, разопаковане на багаж, баня, почивка. На приятелите се обаждаме на следващия ден.


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: tornerosse в пн, 30 юли 2007, 23:16
Първото нещо което поглеждам , когато се върна от някъде е аквариумчето с рибки. После пощата.  :) :) :) :)


Титла: Re: Първото нещо
Публикувано от: Bistraz в вт, 31 юли 2007, 05:23
Да погледна котето, кучето, градината. После следват много разговори с близките, вечеря и да седя на терасата и да си се наслаждавам на морето. Ако морето не е първото нещо, то със сигурност е второто.


1