BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: mln в сб, 12 мар 2005, 12:57Титла: защо не яде
Публикувано от: mln в сб, 12 мар 2005, 12:57
Здравеите моми4ета
Моля ви помагаите с идея.От няколко седмици храненето ни е кошмар.Яде по много малко.Какво ли не пробвах.Струпвх игра4ки,правя се на маимуна,пускам я из стаята и аз я гоня с лужицата само и само да яде.Готвя и няколко манжи ако откаже едната давам другата.Но не и НЕ.Ето например на обияд не изяде и 10 лъжи4ки.Не издържам ве4е.Не мога да си здържам нервите и се развиках, а то какво е виновно детето.Много 4есто храненето ни завършва с рев но аз съм тази която реве.Отка4ам дали от бременоста и от хормоните но маи ше стягам куфарите и към лудницата
Аз ли греша някъде аз ли съм виновна.
Какво да правя да питам ли доктора за витамини за подсилване на апетита или....
Приемам всякаквои идеи на какво се дължи това
Благодаря ви моми4ета и лек ден


Титла: защо не яде
Публикувано от: Ада Деспейнада в сб, 12 мар 2005, 13:12
може дса не е гладна , пробваи един ден по късно  да дадеш от обикновено. моята като и растяха зъби нямаше апетит, а също като пиехме антибиотици.


Титла: защо не яде
Публикувано от: Лого5ка в сб, 12 мар 2005, 13:18
Абе мамче, по-спокойно. Ако така я карате съвсем ще затвърдите злоядството. И аз минах по този път. Ето ти моите съвети:
1. Има си едно единствено място за яденен и това е стола
2. Режим - храненията през деня да са винаги в едни и същи часове. Е разбира се +- 20-30 мин. не е проблем, ако детето така пожелае.
3. никакви междинни хранения. Ако е отказало на едното ядене, яде чак на следващото, когато се пада.
4. Избягвай прекаленото балалмосване, защото детето  не насочва вниманието си към храненето, а това води до лошо храносмилане.(аз за сега не успявам - храним се на "Тарзан", но поне сам си отваря устата.)
5. Продобий смелост и остави детето гладно при категоричен отказ. Ако много се притесняваш да го оставиш след един час му дай малко сок и изчакайте следващото хранене. И ако тогава не ще следвай интуицията си. Аз моя син го оставих почти цял ден без да яде, защото и при нас цирка беше голям, но на втория ден следобеда вече нямаше търпение да си хапне. Успех!


Титла: защо не яде
Публикувано от: Desita в сб, 12 мар 2005, 13:20
Е, това което описваш ми е просто до болка познато. Моя принц манджа не ще да погледне, а ако я погледне то е само за да направи физиономия на крайно отвращение. Иначе за кюфтета, кремвирши, сирене и разни други покана не чака! Затова приклещен на стола, манджата пасирана и много търпение се правя на маймуна, ангажирам му вниманието на 100 % и така. И пет лъжици да изяде съм доволна. Забелязах, че откакто давам Мултисаностол нещата се подобриха и добре си похапва. Сигурно има значение. що не пробваш! Поздрави!


Титла: защо не яде
Публикувано от: mln в сб, 12 мар 2005, 13:25
Пробвах да я нахраня по късно от оби4аиният 4ас,но и това не помогна.Обикновенно пие 150 аптамил в  06.00 4аса и пак заспива.Преди хапваше попара,макарони,обесени ядки в10.30 но сега яде много малко.На  колко пъти и давах само плод в 10.30 но и това не увели4и апетита и


Титла: защо не яде
Публикувано от: mln в сб, 12 мар 2005, 13:34
Благодаря ви моми4ета за бързите отговори много сте мили
logo5ka аз също съм на мнемие 4е детото тръбва да си знае мястото и 4аса на хранене.То и така си беше до преди няколко седмици.Но аз просто се притеснявам дане би да има някакъв проблем.Да е от зъби не мисля поне не виждам надути венци.А и тези нерви.....Мъ4но ми стана 4е и се развиках а тя е толкова малка


Титла: защо не яде
Публикувано от: el_bo в сб, 12 мар 2005, 14:00
Ми тя вече е голяма. Аз моите на тази възраст, а и сега ги храня така - 9 ч. - попара, кус-кус или овесени ядки. 12.30-13 ч. - манджичката от кухнята. 16.30-17ч. - кремчето, а кам 19.30 - 20 ч. - супичка. Моите наскоро започнаха да отказват закуската, но спрях да им изкисвам сиренето и пак проядоха. Е, сега не издържат само с това, през останалото време я кис. мляко, я солети все нещо дъвчат.
По-спокойно. И ние имахме проблеми с храненето, но те бяха на 4-5 мес. И тогава лекарката ми каза, че до 48 часа всички прояждат. Присъединявам се към мнението на logo5ka да изчакаш до следващото хранене ако откаже да яде.
Сега се сещам и друго - моите искат понякога по време на ядене да си пийнат малко водичка. Ми то и голям човек жаден не яде. Е, стига да не си напълни коремчето с вода преди ядене. Дай и да пие много вода около 30-40 мин. преди ядене.
Това се сещам за сега. Ако се сетя нещо друго ще пиша.


Титла: защо не яде
Публикувано от: megan@ в сб, 12 мар 2005, 14:15
Спокойно, не знам дали ще ти помогна, но племенницата ми е същата. Сега вече е по-голяма и понякога пак се прави на злояда, ама като беше около годинка направо ни изкарваше нервите. Не маймуни, ами незнам какво станахме.
 :onfire: И сестра ми правеше по 2-3 манджи и филийки с мед или сирене и незнам какво - да си избере, а тя - не и не. На периоди е така, после яде. Понеже и сестра ми е тази, която реве заради това(имах чувството че тя е писала постинга!) сега малката като поотрасна сестра ми като не и издържат нервите и като се разплаче, малкото се юрва да я успокоява и почва да яде, само и само мама да спре да плачи. :roll:  Естествено не става всеки път, но понякога върши работа.

Само не изкрейзвай, не си единствена, това е сигурно!
 :silly: Успех!


Титла: защо не яде
Публикувано от: Kati в сб, 12 мар 2005, 14:33
Не се притеснявай и моят син е същият. Кара я на периоди, в които ту се храни, ту отказва. На маймуна се обърнах белким хапне нещо. От две седмици започнах да давам витамини Киди. Като че ли от тях малко се пооправи. Или просто започна период в които си хапва по-нормално.


Титла: защо не яде
Публикувано от: звезделина в сб, 12 мар 2005, 14:34
И при нас положението беше същото  :crazyeyes: , наистина е имало моменти в които ми е идвало  да го хвърля от 5 етаж  :oops: , като стисне тези устенца като кокоше дупе и се чудя да плача ли, да се смея ли. Но вече мисля, че е достъчно голям и спрях всякакви насилствени действия. Яде колкото му се яде. Така поне не невротизирам детето, а и себе си.


Титла: защо не яде
Публикувано от: Лого5ка в сб, 12 мар 2005, 15:02
Цитат на: megan@
Понеже и сестра ми е тази, която реве заради това(имах чувството че тя е писала постинга!) сега малката като поотрасна сестра ми като не и издържат нервите и като се разплаче, малкото се юрва да я успокоява и почва да яде, само и само мама да спре да плачи. :roll:  Естествено не става всеки път, но понякога върши работа.


Леле, ама твоята сестра е голяма манипулаторка   :thinking: Не се засягай, ама тези работи хич не са хубави.


Титла: защо не яде
Публикувано от: megan@ в сб, 12 мар 2005, 15:44
Не се засягам, а и тя не го прави нарочно, като и избият нервите е нормално да се разплаче - тя си гледа сама детето(таткото пътува) и колкото аз или майка ми и помагахме.
Да ти кажа това става, когато детето го е правило на инат да не иска да яде, а и това знаеш се случва често, а хич не е хубаво. Просто споделих, детето си е добричко, ама яденето си е трудно нещо  :thinking: Успех и поздрави от нас!!!!


Титла: защо не яде
Публикувано от: pandora в сб, 12 мар 2005, 16:15
Видях, че са ти дали много хубави отговори, нормално е да има периоди на "неядене", но дете от глад не е умряло - ще прояде в един миг, само не го насилвай, по-добре да изпусне едно ядене, отколкото само тъпчене.


Титла: защо не яде
Публикувано от: .Ели. в сб, 12 мар 2005, 17:13
Здравей,
Около годината повечето деца рязко намаляват количеството на храната която ядат. Предполагам знаеш, че това е нормално и е свързано със спадането и на темпа на растеж. Тогава и повечето минават на 4-кратно хранене. За да не си създаваш повече проблеми за по-дълго време уважи решението на детето - когато не иска да не яде. Ако се притесняваш мини до педиатъра да ви прегледа за да си сигурна, че е здрава и после просто я остави гладна.
Успех и спокойствие и не си изпускай нервите за ядене, няма смисъл  :wink: .


Титла: защо не яде
Публикувано от: lilita в сб, 12 мар 2005, 21:18
Момичета, благодаря на всички за отогворите. Ние сме в същото положение, откакто почнаха да никнат кътниците.
Гоним се из къщи, правя се на маймуна, тя си напълва устата с храна и започва да бръмчи :twisted:
Ще послушам съветите ви, дано помогнат :pray:
Между другото забелязвам, че когато не иска да яде манджите от детската кухня, с удоволствие яде напр. филия с лютеница. Попара също не ми отказва. Изобщо хляб и хлебни изделия яде, не мога да се оплача. Но дали не е вредно по цели дни на попара, кис. мляко, лютеница и солети???


1