BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: silveto28 в вт, 24 юли 2007, 16:21Титла: Тупна от леглото
Публикувано от: silveto28 в вт, 24 юли 2007, 16:21
Помощ мами!!! Бебо е на 6м снощи както си беше заспал и след 5мин  беше на земята .Какви са последсвията ?


Титла: Re: Тупна от леглото
Публикувано от: Mopsy в вт, 24 юли 2007, 16:40
Не се притеснявай  :peace: И Вики беше паднала горе-долу на тази възраст. Нищо й нямаше. Високо ли е леглото? Следи за сънливост и за повръщане. В този случай потърси лекар.


Титла: Re: Тупна от леглото
Публикувано от: mira sm в вт, 24 юли 2007, 16:44
И ние тупнахме на 2 пъти от спалнята. :oops:
За щастие нищо ни няма.На първо време следи с някакъв предмет като го местиш наляво,надясно и нагоре,надолу дали си премества погледа.Това е първото нещо което правя при такива ситуации. :peace:


Титла: Re: Тупна от леглото
Публикувано от: silveto28 в вт, 24 юли 2007, 18:22
Взех любимата играчка и я местих на-ляво, на-дясно, на-горе, на-долу и той си я следи с поглед, но горкото цяла нощ спа неспокойно .Може би о т  уплаха newsm78 А Леглото :cry: е поне метър  високо тук в Америка всички легла са на - високо. Благодаря Ви мами за съветите  :bouquet:ще наблюдавам Васенцето и дано всичко да е наред :pray:


Титла: Re: Тупна от леглото
Публикувано от: sysonka в вт, 24 юли 2007, 23:17
Здравей ,ние сме почти на вашата възраст на 5мес и 20 дни ,та преди 10 дена и ние тупнахме от спалнята ,таткото така ми се скара че съм я оставила там , а се случи буквално за секунди ,плака доста заведохме я на лекар ,успокоиха ни че на тази възраст на доста деца се случва изписаха ни Нурофен еднократен прием като болко успокояващо и лед завит в кърпичка на удареното място за да не стане на цицина .След няколко часа беше същата палавница като преди.Но определено се уплаших много. :)


Титла: Re: Тупна от леглото
Публикувано от: slava73 в ср, 25 юли 2007, 07:41
Макар че сма големи почти на 6г и ние имаме същите проблеми, преди около месец също паднахме и доста лошо си ударихме главата. Появи се веднага огромна цицина на челото, в спешното ни казаха че след падане на глава детето веднага трябва да изплаче, а не след  няколко секунди което може да означава че е загубило съзнание. Затова следете детето дали веднага ще изплаче. 


Титла: Re: Тупна от леглото
Публикувано от: Грушенка в ср, 25 юли 2007, 10:57
И моята племенничка падна на около 5 месеца. Няма страшно. Те ходиха до Пирогов и там са им казали да следят за повръщане, разстройство, температура. Опипали са главичката за цицини и това е било.

Често се случа, но те бебетата са леки и това е плюс.


Титла: Re: Тупна от леглото
Публикувано от: Karimma в ср, 25 юли 2007, 12:26
И с гумени глави  :lol: И Ася е падала - слава Богу, без последствия, но се следи за това, за което момичетата вече са писали - сънливост и повръщане /признаци на комоцио/.


Титла: Re: Тупна от леглото
Публикувано от: Mama Plovdiv в ср, 25 юли 2007, 16:50
И ние се вписваме... не се притеснявай, внимавай за в бъдеще, бебето започва вече да се премята...


Титла: Re: Тупна от леглото
Публикувано от: boto в ср, 25 юли 2007, 19:35
Дъщеря ми също е падала поне 3 пъти от леглото ( то е доста високо). Ние с баща и не сме (защото гледам, че масово децата падат с майките си). Няма страшно! Няма дете, което да не е падало!


1