BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: polina13 в сб, 28 юли 2007, 16:42Титла: пневмония, остър бронхит и бременност в първи месец?
Публикувано от: polina13 в сб, 28 юли 2007, 16:42
Здравейте, вече мисля, че няма да успея да се зарадвам на детенцето си след близо 9 месеца. Бременна съм от 2 седмици (буквално) а вече имам зъб със силни боли, а от 4 дни и непоносимо тежко дишане, сърцебиене, болки в гърдите и гърлото, налепи по гърлото и - кофти диагноза. По повод лечението ми казаха същоти като зъболекаря - никакви лекарства, пий чай  newsm78
Имам чувството, 4е тези лекари се страхуват за работните си места и затова рискуват да си изгубя плода, отколкото те - работата. Дано не съм права, но досега зъб - без лечение не ми е минал, а пневмонията я борих с 3 вида антибиотик в продължение на 2 месеца - преди 2 години... Чувствам се адски безпомощна...и слаба (мразя да не мога да се справя с проблема). Нима трябва да седя и да си мисля как ли деформирам плода си сега и да не мога да направя нищо? Страх ме е много
Дано не ви звучи лигаво и сълзливо.. Ако е за мен - хапче и лекар няма да видя - докато не ме закарат насила, но сега...е съвсем друго. Някой с подобни преживявания? Цункам ви и хубав ден! :) :)


Титла: Re: пневмония, остър бронхит и бременност в първи месец?
Публикувано от: gigio в сб, 28 юли 2007, 17:09
Консултирай се с гинеколога си, той поне трябва да е наясно какви медикаменти са съвместими със състоянието ти. Чак пък без никакви лекарства пневмонията не вярвам да мине. Бързо оздравяване


Титла: Re: пневмония, остър бронхит и бременност в първи месец?
Публикувано от: iskra_p в сб, 28 юли 2007, 17:18
Аз също те съветвам да се консултираш с гинеколога си,според мен тои трябва да е наясно какви медикаменти ще са ти от полза.Знам че първите 3 мес. е доста опасно да се пият антибиотици.Най-добре наистина се консултираи незабавно с него :peace:
Желая ти успех   :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:


Титла: Re: пневмония, остър бронхит и бременност в първи месец?
Публикувано от: emoli в сб, 28 юли 2007, 18:06
Поради проблем със зъб през 3-я месец на бременноста ми се наложи да пия антибиотик и зъболекарката се консултира с гинеколога ми...избраха антибиотика Макропен.
Нан няколко пъти ми се наложи да ме лекуват с Фервекс, За гърлото Стрепсилс с мед и лимон, Парацетамол /то си е фервекс де, само, че няма вит. с/, дори ми се е налагало да пия и ампула аналгин няколко пъти.
Не трябва да те оставят без лечение, за това потърси консултация и с други лекари!


Титла: Re: пневмония, остър бронхит и бременност в първи месец?
Публикувано от: Drozi в сб, 28 юли 2007, 23:01
Минах по твоя път в 3ти месец. Ще спомена с какво ме лекуваха, но в никакъв случай не поемай нещата в свои ръце без консултация.
Имах киста на зъба - пих Цефзил (това е цефалоспоринов антибиотик, който се изписва за новородени). За настинките - Фервекс, като добавка към антибиотичното лечение.
При мен АГ и стоматолога не намериха общ език и се обърнах към личната лекарка, която избра подходящия антибиотик. Не оставяй нещата на самотек - зъбните проблеми са много опасни. При мен доведоха до операция, която по обективни причини се отложи за след бременността чрез гореспоменатото лечение.


Титла: Re: пневмония, остър бронхит и бременност в първи месец?
Публикувано от: микки в нд, 29 юли 2007, 00:03
ПРосто си намери по-свестни и отговорни лекари и стоматолог. Както са ти казали и момичетата-съветвай се и с гинеколога си. Бързо оздравяване и сладко здраво бебче след девет месеца!


1