BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: Деси@Димитрова в чт, 17 мар 2005, 16:35Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: Деси@Димитрова в чт, 17 мар 2005, 16:35
Здравейте майчета,
В 22 седмица съм и от 5 часа сутринта съм с болки. След преглед се оказа, че съм със силно скъсена шийка на матката и болките ми все още са налице. Изписаха ми Ginipral. Ако някоя от вас е имала подобен проблем, моля, пишете ми. Какво е това лекарство? Как го понася организма? Добре ли е да постъпя в болница?
Лекарката, която ме гледа каза да лежа  и да пия хаповете и ако до 24 часа не спрат болките тогава да постъпя в болница, но аз вече психясах окончателно. Толкова ми е тежко...
Ще се радвам да ми кажете някоя дума по въпроса.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: Илиянчето в чт, 17 мар 2005, 16:42
Не се шашкай, първо.
Моята докторка също обяснаваше че ми е много къса шийката и ми беше изписала Гинипрал дори без болки, освен това и Нош-па и Магнерич.
Мисля, че е най-добре да се посъветваш и с друг лекар, не виждам от кой град си?
Пий Нош-па за болките и намери и друг специалист, ако се наложи влез в болница да ти направят малко вливания с лекарства за успокоение на матката, най-важното е не се притеснявай!!!


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: wow в чт, 17 мар 2005, 17:01
Здравей, знам как се чувстваш, и аз бях така само че от 25 седмица................ та до края.  Гинипрал ускорява пулса и повишава кръвното налягане, затова се пие заедно с едно друго лекарство, което действа обратно(ако не са ти изписали се обади и питай). Аз се разтрепервах и напрягах от него, но като че ли той спаси положението. Освен това пиех Магне Б6 - френски магнезиев препарат, по-ефикасен от българския и немския еквивалент. За влизането в болница какво да ти кажа, мисля че емоционалния стрес провокира още повече контракциите, а има и битови неудобства които те принуждават да се движиш повече. Искам да те педупредя че в различните болници прилагат различни схеми за задържане. След като преминах през Св. София и Райна Княгина без резултат, стигнах до Майчин Дом, където май са най-"в час".
Ако контракциите не предизвикват разкритие не са опасни дори да са чести. Важно е да си спокойна (колко е лесно да се каже) и да лежиш. Други неща които пиех по предписание: но шпа, папаверин, валериан (индометацин - свещички, реланиум - само в краен случай)
За да ти вдъхна кураж ще ти кажа, че повечето такива бременности продължават до 32-34 седмица и завършват с едно сладко бебче.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: PetiaK в чт, 17 мар 2005, 17:03
И аз знам за нош-па в комбинация с магнезиев препарат за контракциите. Хубаво е да се консултираш и с друг лекар. но за сега най-важното е по-спокойно. От нервите и притеснението също можеш да получиш контракции.
Alexa, най-важното е почивката. лягай на леглото и никакво ставане, никакви нерви или силни емоции. Лежи и почивай. Ако болките станат силни и не прстават, ако случайно се появи кървене (колкото и да е слабо) хуквай към болтицата. Но самата почивка и спокойствието помагат около 50-60% за оправянето на този проблем. Успех, спокойно и почивка!


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: tagari4ka в чт, 17 мар 2005, 17:04
Здравей миличка.Най-важното е да се успокоиш!!!!!!!!Моето мнение е да отидеш до някоя близка АГ болница и на място да преценят дали се налага да те приемат или не.Дори и да те върнат поне ще се поуспокоиш.Пак ти казвам да не се притесняваш,това само може да ти навреди.Успех и дано всичко да е наред.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: tedi_b в чт, 17 мар 2005, 17:23
Аз съм с болки и контракции от 12-та г.с. Пия магнезий и но-шпа, лежа колкото е възможно повече.
Първата ми бременност протече по аналогичен начин - контракции, болки, изгладена шийка още в шести месец и разкритие 1,5 см в края на седми месец. Въпреки тези перипетии, родих 3950 грамов юнак само три дни преди термина.
Ако можеш, не се притеснявай! Почивай повече, не вдигай тежко, без секс! Ако ще те успокои, отиди за второ мнение. Почивката е най-важна!
Късмет, мила!


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: Ани в чт, 17 мар 2005, 17:28
Ох, миличка, знам как се чувстваш. Аз бях така в 26-та седмица, толкова се уплаших, че отидох веднага в болница. Приеха ме, включиха система и нещата се успокоиха. След два дни ми предписаха Гинипрал и някакво съпътстващо лекарство за успокояване на сърцебиението, което се получава и ме пуснаха да си ходя. Съвета на лекарката беше - пълен покой, лежане по възможност. Не съжалявам, че отидох в болница, мисля, че получих навременна и компетентна помощ, а и се чувствах доста по-спокойна. Моят съвет е, ако са ти чести болките - иди в някоя болница, ще те прегледат и при нужда ще те приемат. И друго - опитай се да се успокоиш, доколкото е възможно, разбира се.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: Фукла в чт, 17 мар 2005, 17:37
Гинипралът е лекарство, което спира контракциите. Аз го пиех в комбинация с Верапамил, заради страничните ефекти като сърцебиене, треперене  и т.н. Най-важното е да се успокоиш и всичко ще бъде наред. Ако болките са ти силни, аз бих отишла в някоя добра болница да ме прегледат. Успех и стискам палци всичко да е наред.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: rut в чт, 17 мар 2005, 18:40
само по спокойно от притеснение може да направиш някоя беля и аз пия магнезии и нош па генеколожката ми каза че трябва да пия магнезии поне 5 седмици тои окрепва стените на матката лежи си и не се притеснявай но ако не спрат болките и се усилят е по добре да влезнеш в болница под наблюдение, макар че болниците не ги обичам много лежи и си почивай, нека тези около теб ти помагат повече, успех стискам палци  :pray:


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: advise в чт, 17 мар 2005, 19:00
И аз бях с болки и леко кървене в 25 и 26 седмица и двете седмици ги прекарах в болница. Като ме изписваха, лекарката каза, че ако ще се страхувам и ще се притеснявам, ще ме оставят в болницата, защото страха и лошите мисли влошават нещата. Оттогава съм в болнични и си лежа вкъщи, работя от леглото.
Моята лекарка каза, че трябва да задържим положението поне до 36 седмица. В болницата ми биха инжекции папаверин, аналгин, ношпа. Сега продължавам да пия магнерич и ношпа.
Така че опитвай се да си мислиш за хубави неща и не мисли постоянно за контракциите.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: advise в чт, 17 мар 2005, 19:01
Да допълня - и моята шийка е скъсена вече наполовина. Затова трябва повече почивка.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: Деси@Димитрова в чт, 17 мар 2005, 19:17
Много ви благодаря за милите думи!
Ще ви послушам и няма да се паникьосвам повече. Лошото е, че не мога да пия това лекарство - по принцип си имам ритъмни нарушения на сърцето, но функционални. Така че, дано не ми се налага - бях на лекар в болница и ми казаха, че за сега няма нужда от този препарат. Сега съм малко по-спокойна. Боли си ме, но ще си лежа и ще чакам, докато гледам нещо по телевизията. Много ви благодаря още веднъж.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: Ружа72 в чт, 17 мар 2005, 19:24
Не се плаши само. Аз имах контракции от 5 месец и пьрвата и втората бременност. По-време на пьрвата имах много силни болки ама си мислех че всичко е в рамките на нормалното и нищо не пих- тьрпях болките- никак не беше приятно.
През втората бременност(тогава имах и много рано разкритие 2 см- в 5 месец)  се оплаках на гинеколога и той ми даде аналог на Но-Шпа- не помогна особено.
Като родих не можех да повярвам че повече няма да ме боли така
(е до месец след раждането пак боли силничко заради свиването на матката), но след това мьките свьршват. :D
Аз не забелязах никаква врьрка между контракциите и почивката.
Като лежах пак ме болеше , както и като ходех. само че като ходех и правех нещо не забелязвах толкова контракциите.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: ray в чт, 17 мар 2005, 21:19
скъсена шийка означава ли, че имаш разкритие? аз още като забременях ми казаха, че съм със скъсена шийка и трябва повечко да си лежа, не са ме шашкали, че е опасно. Виж ако имаш  разкритие, пий гинипрала и споко, момичетата са ти казали, че нервите също водят до контракции


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: Мюрвет Ахмедова в чт, 17 мар 2005, 22:59
Здравей, наистина първо се успокой. Аз съм бивша акушерка и имах много проблемна бременност.
Ако имаш скъсена шийка ти препоръчвам да отидеш в болница и да те сложат на монитор, да се проследят имаш ли силни контракции и ако трябва да ти сложат система. Не се тревожи, дано всичко да е наред.


Титла: Моля ви за спешен съвет
Публикувано от: Иви в пт, 18 мар 2005, 10:23
И аз пия Гинепрал от 5-я месец и ще го пия докрая.Аз нямам болки и контракции,но според лекарката ми мускулатурата ми била отпусната от първото раждане и имало опасност от преждевременно раждане.Мога да ти кажа,че не само не лежа,ами даже и прпедприех пътуване с кола около 700 км преди две седмици.При прегледите състоянието ми си е все едно и също.Така че наистина спокойствие и силна храна и всичко ще е наред :wink:


1