BG-Mamma

Хоби => Животни и домашни любимци => Темата е започната от: Лекси в сб, 04 авг 2007, 17:06Титла: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Лекси в сб, 04 авг 2007, 17:06
Подарявам морско прасенце на добри стопани :D. Почти на 3 седмици е, мъжко, яде твърда храна, но вече прави опити да се качва в/у майка си :?. Евент. мога да подаря и клетка /не е голяма - за едно прасенце/. По-късно ще кача и снимка.


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Как' Сийка в нд, 05 авг 2007, 17:47
Побут!  :whistle:


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Шушон в ср, 08 авг 2007, 23:52
Како Сийке, не побутвай темата, ами вземай прасенцето. А морско прасенце и морско свинче едно и също ли е?  newsm78


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Как' Сийка в чт, 09 авг 2007, 07:41
Няма да го взема, защото вече си имам. Пък и не мога да се грижа за цяла свинеферма, колкото и да ми се иска. Тогава вече ще ме изхвърлят от къщи със сигурност!  :35:
Да, морско свинче и морско прасенце са едно и също.  ;-)
Ти що не вземеш на дъщеря си? Предупреждавам те обаче, че ще се влюбиш толкова силно в животинчето, че горкото детенце няма да може да се вреди от тебе да го погали.  :lol:


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Шушон в чт, 09 авг 2007, 10:40
Ми аз често пътувам насам-натам. Айде, като имах сиамски котарак, обиколаляше с мен цяла България, ама свинчето как ще го нося?  newsm78


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Как' Сийка в чт, 09 авг 2007, 12:58
В транспортна кутия - продават такива. Но ако е за 1-2-3 дена, може спокойно да го оставяш само, стига да е на топло и с достатъчно храна и вода.  :lol:


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Ланфеар в чт, 09 авг 2007, 23:14
Божеее, като прочетох заглавието на темата и си помислих, че се подарява истинско розовко прасенце...от ония дето вика Грух Грух  :crazy:


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Как' Сийка в сб, 11 авг 2007, 22:44
Лекси, какво стана? Обади ли се някой за свинчето?  newsm78


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Лекси в нд, 12 авг 2007, 00:00
Не, Како Сийке`. Но в един зоомагазин се съгласиха да го вземат и май в понеделник ще го нося.
Честно казано не мислех да го давам, но мъж ми разви алергия /той е със сенна хрема и явно предразположен/. Когато взехме бебето Ру /преименувано после на Мишо Мишев/ когато го пипаше и най-малката драскотина почервеняваше и се появяваха пришки като ожулено от коприва. После мъжът ми остана за 3 седмици да ми помага за бебето. Прасенцата ни са в една стая с компа и той прекарваше там повече от обичайното. Първо започна да кашля, след това две вечери имаше пристъпи - дробовете му хриптяха и не можеше да диша. не му вярвах, че е от свинчовците, но след като два дни не влезе в тяхната стая и беше ок му повярвах. сега всички прасета са в друг апартамент, близо до нас, а аз припкам вечер да ги обгрижвам. Честно казано бих подарила и другите :(. Идват ми вповечко, а и за тях не е добре да са все сами. Но се утешавам, че поне са двечки и си правят компания.


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Как' Сийка в нд, 12 авг 2007, 07:55
Много жалко.  :cry:
А мъжът ти сега ли я разви тази алергия? Преди това не реагираше ли на свинчетата?  newsm78
Много странно, за първи път чувам за такава реакция.  :thinking:

Нямаш ли някой познат, на когото да ги подариш? Приятелки на дъщеря ти? Чувам за някои много лоши неща, които може да им се случат, ако попаднат в магазин. Да нахранят някоя змия например...  :sick:


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Лекси в нд, 12 авг 2007, 10:17
Преди много не се е задържал при тях, а и ми се струва, че е това започна, когато взехме Мишо Мишев. И на мен ми е малко странно. Още повече, че прасенцата мн. рядко предизвикват алергии. Когато избирахме животинче, се спряхме точно на такива именно поради тази причина. Цвети лежа веднъж в болница с диагноза астма и ни предупредиха да не гледаме животно. обаче аз не вярвам в тази диагноза т.к. беше инцидентно, преди 3 г. и не се е повтаряло.
Никой не ги иска за съжаление :(. Обаче не вярвам в магазина да им се случи нещо лошо - това е кварталвният ни зоомагазин, познавам бегло собствениците, знаят, че прасенцето е от прасенце, купено от тях. не продават и зми. надявам се да му излезе късмета, защото е много симпатично и все още мъничко. пък другите ще си ги гледаме дистанционно. Цвети си идва с мен и им се радва. не иска да даваме малкото, обаче й обясних, че когато не можеш да се грижиш добре за някого и да му се радваш достатъчно, по-добре е да му дадеш шанс да отде при някой, който ще го прави.


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Как' Сийка в нд, 12 авг 2007, 10:43
Не твърдя, че в магазина ще нахранят змия с морско свинче, а че има хора, които ги купуват с тази цел. Също и че непродадените свинчета заминавали в Зоопарка - пак със същата цел.  :bad-words:


Титла: Re: Подарявам морско прасенце
Публикувано от: Лекси в нд, 12 авг 2007, 15:03
А са толкова мили и сладки животинки :(. Идеални за деца - дружелюбни, мили, любвеобилни и от всички космати, че и пернати  най-безопасни откъм болести и алергии. Ние доста се ровихме в нета и четохме докато изберем свинчета за домашни любимци. Безспорно са най-подходящи за деца и заети родители.


1