BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Зайченцето бяло в чт, 17 мар 2005, 18:32Титла: Правили ли сте попара със зехтин?
Публикувано от: Зайченцето бяло в чт, 17 мар 2005, 18:32
Мами дайте ми съвет моля! Сигурно има много подобни теми, но
не намерих нищо.
Ние сме с алергия към белтъка на кравето мляко. Днес на консултацията педиатърката каза да започнем попарата. С козе сирене и маргарин. Аз не искам да й давам маргарин заради консервантите в него. Взех зехтин екстра върджин и се надявам да е добър и мисля да слагам от него в попарата.
Кажете по колко да слагам и какво - зехтин или маргарин? А какъв сухар да сложа бял или ръжен и колко? А колко сирене?


Титла: Правили ли сте попара със зехтин?
Публикувано от: vedrra в пт, 18 мар 2005, 09:55
Разбира се, че няма да слагаш маргарин. Какви са тези съвети, убиха ме направо :evil:
Зехтин започнах да използвам при варене на зеленчуци за пюре, но май по-късно, спомените са ми отпреди години и не искам да те заблуждавам.
За белите сухари не мога да ти дам положителни отзиви, има някои които съдържат неясни мазнини по тях, ако става дума за готови. Преди време сама правех сухари във фурната на слаба температура. Не съм купувала бял хляб, а пълнозърнест, но трябва да сондираш отделно кой сега е най-подходящия на пазара.
Ако толкова държиш на попарата, можеш само със сиренце, хляб и чай (вода) без мазнина, поне до момента, в който ще разполагаш с повече инфо за зехтина.
Този, който си купила е добър за директна употреба, но потърси все пак повече информация.


Титла: Правили ли сте попара със зехтин?
Публикувано от: 3ори в пт, 18 мар 2005, 10:19
Аз купувам от гръцките сухари - Голдиес (то при нас други няма). За зехтина незная какво да те посъветвам, нямам представа каква е ролята на маслото/маргарина в попарата.Ако си започнала да добавяш зехтин в зеленчуковите пюрета, не виждам какво пречи да капнеш 2-3 капки и в попарата.
За маргарина съм против, дори и за нас не купувам
Аз слагам 2 сухара, сирене, колкото кибритена кутийка (и малко повече даже) и заливам с чай - около 100 мл.Получава се порция от около 150 гр. Ева толкова изяжда за закуска, защото после я кърмя.


Титла: Правили ли сте попара със зехтин?
Публикувано от: Margarita в пт, 18 мар 2005, 10:24
Томазе, не давай маргфарин - това си е пластмаса направо. По-добре или със зехтин или без мазнина изобщо.

Виж, за сухарите не знам какво да те посъветвам. Аз давам на бебето Елит - бял сухар. Ако не намериш Елит, има друг - френски......Правила съм му сама сухар няколко пъти от черен ръжен хляб. Той моят господин е без особени претенции и всичко омита.


Титла: Правили ли сте попара със зехтин?
Публикувано от: Зайченцето бяло в пт, 18 мар 2005, 12:26
Благодаря ви за съветите момичета.
vedrra страхотни са двете сладурани, не мога да си представя как се справяш с храненето.
Искам да започна с попарата, че последния месец не е наддала нито грам.
Не съм слагала зехтин в зеленчуковите пюрета. И досега ги правя чисти.
Днес опита попара само сухар и сирене. Сухарът е Голдиес ръжен - 2 филиики и козе сирене колкото кибритена купийка. Направих я с попарата с вода. Изяде с кеф около 70мл (знам,че е много за първи път, но искаше си) и после я накърмих.
След няколко дни ще й сложа и няколко капки зехтин.


1