BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: zigi в вт, 07 авг 2007, 14:21Титла: Лапа си ръцете, а игра4ките не иска?!
Публикувано от: zigi в вт, 07 авг 2007, 14:21
Сина ни се роди недоносен - 3 месеца по-рано. Смятайки по коригираната възраст, сега трябваше да е на 5 месеца (Плюс/минус 1-2 дни).Иначе прави повечето неща които едно 5-месечно бебе трябва да прави - задържа се седнал 5-10 мин. ако е на дивана подпрян с възглавници и не му се лежи много когато е буден все някой трябва да играе с него. Когато му подадем играчка дрънка сам с нея, оглежда я , но много рядко посяга да я слага в устата си, обаче когато го храня често дърпа лъжичката от ръката ми. Като го сложа седнал в мен и обира всичко от бюрото - листи, химикалки - като ги вземе ги доближава до лицето си да ги види от близо и после започва да удря с тях по масата. Обича да хваща и дърпа всичко което виси дори миниатюрни вървички. Освен това не обича да стои по корем и се е научил да се обръща от корем на гръб, а обратното не иска - с лекота се върти от една страна на друга, но не иска да се обръща.  Искам да попитам това, че не си лапа играчките и че още не се обръща от гръб на корем проблем ли е?

Предварително благодаря за отговора и се извинявам за дългия постинг!


Титла: Re: Лапа си ръцете, а игра4ките не иска?!
Публикувано от: niveababy в сб, 11 авг 2007, 23:22
Здравейте! Двигателното и неврологичното развитие се изчисляват към корегираната възраст- т.е. дата на която е трябвало да се роди. Понякога в определени отношения се изравняват с доносените.
Във вашия случай още е малко и няма интерес към играчките.
Не го оставяйте в никакъв случай да сяда- много е рано и може да получи сериозни изкривявания на гръбначния стълб.


Титла: Re: Лапа си ръцете, а игра4ките не иска?!
Публикувано от: zigi в пн, 13 авг 2007, 12:15
Благодаря за отговора. Междувременно той започна да се обръща и от гръб на корем :) и аз съм много щастлива. За съжаление личната лекарка ни каза от 5-тия месец да го оставям  седнал с възглавници. Кога според вас трябва да започне това?
           Много съм объркана по повод коригираната и некоригирана възраст. Едва удържах положението да не го захраня до 4-тия месец / коригирана/ за което отнесох невероятен скандал и сега не знам от кога трябва да му давам попара ?


Титла: Re: Лапа си ръцете, а игра4ките не иска?!
Публикувано от: niveababy в пн, 13 авг 2007, 12:22
Здравейте! Слагате го да седи при навършен 7 м. корегирана възраст. Тогава вече можете да давате и попара! :lol: :lol:


1