BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Just a Girl в пт, 18 мар 2005, 17:42Титла: Рецепта за пюре от шипки
Публикувано от: Just a Girl в пт, 18 мар 2005, 17:42
Здравейте!

Някой може ли да ми каже рецепта за пюре от шипки? Останали са ми от есента прилично количество, което никой не пие на чай и се сетих че мога да направя пюре на Марти, но незнам как се чистят и изобщо как се приготвя пюрето  :oops:  И аз съм една домакиня  :-P

Благодаря!


Титла: Рецепта за пюре от шипки
Публикувано от: hedra в пт, 18 мар 2005, 17:59
Рецепта не знам,но понеже съм яла домашен шипков мармалад,ми се стурва,че не си заслужава опита - става много вкусно,но не могат да се махнат изцяло онези власинки,които са вътре в шипките (независимо от цялата играчка с прецеждането през марля,за да се махнат) и става едно такова боцкаво,после с часове си ги усещаш в устата :(


Титла: Рецепта за пюре от шипки
Публикувано от: vedrra в пт, 18 мар 2005, 18:42
Никога не съм правила, чувала съм, че е много трудоемка работа. А защо не ги накисваш, да правиш чай, с който да разреждаш кашите например? Друго в момента не ми хрумва :oops: , а сигурно може да се измисли.


Титла: Рецепта за пюре от шипки
Публикувано от: Just a Girl в пт, 18 мар 2005, 21:21
ех, искаше ми се да опитам  :wink:  :wink:  :wink:

Аз не му давам инстантни каши, а само домашно приготвени и слагам мляко. Щеше ми се да му правя пюре, защото доста ги обича  :)


Титла: Рецепта за пюре от шипки
Публикувано от: belinda в пт, 18 мар 2005, 23:58
Пази си ги като почнете попарата, ще му я правиш с чай от шипки.А и сега какво те бърка, като започнеш да вариш кашата, пусни 5-6 шипки вътре, после ще ги извадиш, а те ще са си пуснали полезното вътре.


1