BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: Iskra stz в нд, 19 авг 2007, 15:52Титла: За нормално раждане?
Публикувано от: Iskra stz в нд, 19 авг 2007, 15:52
Колкото повече разглеждам форума, толкова повече се убеждавам, че масово момичетата раждат секцио или нормално, но с упойка. Защо е така? Какво Ви претиснява?Аз лично съм родила двамата си  сина нормално, без никаква упойка, ако имам нерви да изгледам и трето дете отивам още сега да го родя.  Много е приятно чувството да усетиш как се ражда един нов живот. А не да го извадят /секцио/ и после горди майки, че  са родили деца!
Моля споделете радостите и страховете си.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: margo** в нд, 19 авг 2007, 15:57
Ами ние дето сме по спешност и нямаме избор се налага така да родим.
Разбира се че съм ГОРДА майка.Каква да съм?


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Iskra stz в нд, 19 авг 2007, 16:00
По спешност и на мен да се беше наложило и аз така ще родя. Въпросът е друг. Секцио пожелание. То затова е измислено за спешни случаи. Извинявай!


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: MaraSara в нд, 19 авг 2007, 16:01
ами след като медицината е напреднала до толкова,че е намерила начин да не ни боли,не разбирам защо трябва да се мъчим и да се правим на майки-героини.И втори път да раждам,пак ще е с упойка.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Linofrina в нд, 19 авг 2007, 16:02
Детето ми е РОДЕНО със секцио, а не извадено. :crazyeyes: А когато секциото е по медицински показатели и нямаме избор, тогава какво?!
Горда майка съм и още как! newsm44


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: meggyv в нд, 19 авг 2007, 16:03
Защо искаме упойка - ами защо да ни боли, а за секциото, то понякога раждащите нямат избор, и според мен дали ще го извадят отгоре или отдолу- разлика няма, все си е раждане.
И естественно че ще са горди майки, независимо как са родили.Навремето са нямали избор родилките, сега имат, нека си се възползват от него. Навремето е нямало упойки, сега има - не виждам нищо лошо в това.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: lyllyta в нд, 19 авг 2007, 16:07
Всички сме еднакво горди майки независимо по какъв начин са родени децата ни
/за протокола нормално,без упойки съм раждала, но ако можех щях да искам всички възможни упойки итова нямаше да ме направи по-малко горда/


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Тарталета в нд, 19 авг 2007, 16:09
Родих естествеННо и нищо не ме прЕтИсняваше  :roll:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: bubcheto15 в нд, 19 авг 2007, 16:12
Аз пък не мога да разбера защо при всички спорове,които са се вихрили на тема секцио или нормално и за и против упойките трябва пак да се пише същото?
Родих нормално и без упойки,но аз съм горда майка точно толкова колкота са и всички жени РОДИЛИ със секцио или с упоики!


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: ivalina73 в нд, 19 авг 2007, 16:13
Как няма да съм горда newsm44 Какво от това , че съм родила със секцио, а как трябва да го родя с 15см  миома :thinking: А , за износването и кръвоизлевите при секциото да не говоря  какво преживях :ooooh: На никой не го пожелавам :cry: Но съм най-гордата майка на света  :35: :35: :35:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: viva_nova в нд, 19 авг 2007, 16:15
/ ....и после горди майки, че  са родили деца!
[/quote

Лелеее, недей така бе жена, сега родилите секцио ще те разкъсат  :lol: Питаш защо има толкова раждания с упойки и секцио? Ами защото има избор и всеки си решава според собственото удобство.Преди  години не е имало екстри като спинална упойка  и т.н., масово докторите до последно са се мъчили да израждат бебета по нормален начин.Да не говорим, че секциото по спешност е съвсем друга история...

ПП Аз съм раждала вече един път нормално, и се моля на Господ :pray: и второто да мине по нормален път..


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Iskra stz в нд, 19 авг 2007, 16:19
viva_nova искрено ти го пожелавам. Стискаме ти палци. Леко раждане.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Не се сърди, човече в нд, 19 авг 2007, 16:22
При мен секциото беше по спешност, но ми се видя доста сладко  :whistle:

Ако имам второ - задължително ще е секцио.

Причините ми са чисто егоистични:
- не желая да усещам никаква болка
- не желая да участвам в процеса на раждането
- не искам да рискувам смъкване на органите. Сега притискат баба ми за операция (има 2 много леки нормални раждания)

Горда съм, разбира се, мъжът ми също е горд, че сме създали дете (нищо, че не е раждал нито секцио, нито нормално  :mrgreen:)


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: mira5356 в нд, 19 авг 2007, 16:24
Влязох да раждам с нагласата,че ако много ме боли ще сложа едидурална упойка и готово :oops:,но за мой късмет не ме боля толкова колкото си представях и издържах геройски без охкания и оплаквания :bowuu:.Сега с щастие и гордост разправям понякога за моето раждане  :peace:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: niama_me в нд, 19 авг 2007, 16:25
Аз съм раждала нормално и без упойки, по собствено желание. Болка има , но не непоносима, ако беше непоносима до сега да сме умрели всички. Предполагам, че жените които раждат секцио по желание или нормално с упойка, са решили така заради страха от болката....А има и жени които казват предварително :" оооо, аз на болка не издържам' и край, аз също мислех така, но раждането не го сравнявам с нищо друго. Това е естествен процес за жената и не би трябвало да изглежда страшно и ужасно. Пък и са ми казвали, че 2-рия път е по-страшно от пъвия, защото вече знаеш какво те чака:) Може би и това е мотив за някои майки....колкото повече време минава от първия път, толкова по-страшен ти изглежда 2-рия. Все още съм на мнение, че раждането с упойка крие неоправдани рискове, а след секциото възстановяването е по-бавно. Всеки сам избира как да живее живота си нали :peace: Ако има второ раждане при мен, и то ще е нормално ( ако имам избор де).


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: ol4eto в нд, 19 авг 2007, 16:28
Аз също родих нормално, и напълно "натурално" (без никакви упойки), но не бих казала, че майките избрали секцио или наложено им не по тяхно желание са се мъчили по - малко или са "изпуснали" момента на раждането на нов живот. Предполагам, че вълшебството го има, независимо какъв начин на раждане ти поднася съдбата. Всеки има правото да решава кой е по - удачният вариант за него. :peace:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Ежка в нд, 19 авг 2007, 16:30
Iskra stz, ти май се чувстваш прекарана, а?

Аз съм раждала и нормално и секцио и мога да кажа, че нещата с които евентуално ще се гордееш, едва започват с раждането.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Iskra stz в нд, 19 авг 2007, 16:31
KATI _ Z ИСКРЕНО ТИ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ И НА ТЕБ OL4E.   :bouquet:  зАЩО ПОВЕЧЕТО НЕ МИСЛЯТ ТАКА КАТО ВАС


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: bazzal в нд, 19 авг 2007, 16:34
Категорично съм за нормално раждане, нищо, че второто ми беше секцио, но при мен се налагаше.Ужасът и болките който съм изживяла не могат да се сравнят с родилните болки който се забравят след като родиш.Съвет от мен за тези които се колебаят как да раждат, момичета раждайте нормално макар да ви боли това е сладка болка която се забравя повярвайте опитала съм и от двата начина.УСПЕХ НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ МАЙЧЕТА


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Iskra stz в нд, 19 авг 2007, 16:38
bazzal благодаря че ме подкрепи, че тук избухна война с/щу природата.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: phil в нд, 19 авг 2007, 16:40
Като ви боли глава или нещо друго пиете ли хапче или гордо си търпите?
Аз раждах с упойка, но тъй като нещата се развиха по неочакван начин, всъщност по-голямата част бях без. Малко след като ми я сложиха почнаха напъните, а при тях обезболяващи не вливат. А пък на мен изгонването на плода ми беше най-трудната, най-болезнената и доста продължителна част. Така че успях да се "порадвам" на упойката чак след това като ме шиха. После няколко пъти първите ден и нощ пак си исках обезболяване. И хич не ме е срам. След това две седмици зверско главоболие имах заради упойката, но като отида да раждам следващия път, пак ще си я поискам! Бях решила, че ще имам леко раждане, но не се оказа така. И вторият път ще знам какво ме чака и точно по тази причина пак ще съм с упойка. Горда съм, да. Но не заради болката, която съм изтърпяла.Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: vanushka в нд, 19 авг 2007, 16:41
Аз също родих 1-то си дете нормално и без упойки.Искаше ми се и 2-то да е така,но по медицински показатели съм за секцио.Така че ... това е положението :hug:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Anelija в нд, 19 авг 2007, 16:50
Родих нормално, без упойка. Не ми се размина епизотомията, но ние ясъщо масово я прилагат, особено за раждащите първи път.
Болеше, но поносимо и може би за съвсем кратко - контракциите ми не бяха болезнени, нито самото раждане - някде по средата, май повечко се изморих та затуй  :roll: Мъжът ми беше с мен и затова ми беше доста леко.
Второто пак бих го родила "натурално"  :hug:
Секцио по желание не го разбирам.. Нито храненето с АМ по желание.. Но всеки сам решава как да роди и гледа детето си  :peace: Моди разни и разнообразни  :crazy:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: r0ksi в нд, 19 авг 2007, 17:00
Iskra stz, ти май се чувстваш прекарана, а?

Аз съм раждала и нормално и секцио и мога да кажа, че нещата с които евентуално ще се гордееш, едва започват с раждането.
Това май е най смисленото, писано по темата. Ако осиновя дете пак ще се чувствам майка.

Иначе не отричам че си е чисто физическо постижение. Но пък....и да бягаш 100 метра за 10 секунди пак си е физическо постижение. Всеки се гордее с различни неща.
За протокола- родих нормално, без упойка.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Биляна в нд, 19 авг 2007, 17:05
Аз също родих без упойка и нормално по мое желание.

 Сега пак ще се зародят спорове.Нека всеки си ражда както иска.Право на избор поне има!


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: emeto® в нд, 19 авг 2007, 17:27
Точно така, всеки да си ражда както си иска. Важен е резултата.
Изпитвам панически страх за предстоящето ми раждане. По-точно страх от нетърпимата болка, за която имам до днес спомен от първото нормално необезболявано раждане.
Горда, че съм изтърпяла на болката не се чувствам. Гордея се примерно с това че кърмих една година.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: desicover в нд, 19 авг 2007, 17:33
Аз си родих нормално, без упойка, не че не съм мислила, мислила съм и за това, но така и не стигнахме до нея, а и нямаше време. Бебето за малко в таксито да си го родя.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: katiABV в нд, 19 авг 2007, 19:00
Аз раждах със секцио, понеже така избрах. Сега, когато е минало, знам, че решението ми беше правилно за мен. Ако родя отново, пак ще е със секцио, и то не понеже така препоръчват лекарите при предно секцио - т.е, за мен причината няма да бъде тази - а защото ТАКА СЪМ ПРЕЦЕНИЛА ЗА СЕБЕ СИ. Други майки пък смятат, че за тях е най-добре да родят вагинално, с помощта на упойка. Какъв ти е проблемът с това? И изобщо, от къде се взеха тези стада войнстващи привърженици на вагиналното раждане - какво ви влиза в работата решението на другите? Или просто понеже сте се прецакали да се мъчите като животни (сравнението не цели обида - просто другите бозайници, с изключение на френските булдози, тъкмо така раждат) и искате да не се чувствате сами? И какво означава тази глупост - колкото повече се мъчиш, толкова по си родител!?
Ами бащите, те какво са - лукови глави ли?
Ами онези, на които Господ не е дал да имат биологично свое дете и си осиновяват - те по-малко ли са родители от теб, понеже, видиш ли, си се гърчила на магарето!?
То по тази логика ще стигнем до извода, че колкото по-тежка, мъчителна и рискова бременност си имала, толкова по-майка ще станеш!?
Майчинството не идва от механизма на раждането. А от това, което правиш за детето си след това.
Така както и бащинството не е просто оплождане.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: rdjvl в нд, 19 авг 2007, 19:03
Защо все едни и същи теми.....Естествено срещу секцио?????


Имам 3 естествени раждания, горда майка съм, не от факта,че съм ги родила влагалищно(чувството е неповторимо),а съм горда майка от факта,че имам деца въобще! всичко останало е преливане от пусто в празно!


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: mari_anka в нд, 19 авг 2007, 19:42
И аз родих със секцио поради седалищно предлежание на плода и при двете бременности. Нямах избор, решението бе взето от медицинския екип. Много ми се щеше да раждам нормално, но така се стекоха обстоятелствата. Горда мама съм, да. :D


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Hellhound в нд, 19 авг 2007, 20:00
Няма такава тема  :ooooh: Айде стига - горда може да си като направиш от детето си човек, за което начина на раждане няма никакво значение. Имам чувството, че покрай майчинството наред с всичките положителни влияния в/у жената като човек, идва един момент (не за всеки обаче), в който ежедневието така те поглъща, че нещата около теб се "изпразват" от съдържанието си и се стремиш да компенсираш с хиперболизирани подвизи. Аз пък като чета форума си мисля, че угодия няма "Ау тя роди секцио, ау тя не кърми, ау тя пък кърми Крали Марко, ау тя захрани на втори месец, ау тя пък на шест, тя дава вода, а другата пък не, за къпането, против къпането, за проходилката, против нея... :shock: Ок, разбирам да се коментират такива теми,да се обменя опит, но възмущението, виртуалното "тц"-кане, излишното палене, споровете?! Малко повече толерантност, всеки живее в своята реалност, бидейки в този форум и ползвайки интернет всеки потребител прави своя информиран избор за всички тези дребни нещица.Защото колкото повече порастват децата ни, ще се убеждаваме, че това са страшни подробности.
Целувки на всички амчета, кърмачета, кърмамчета, "извадени" и родени сладури  :hug:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Мaрия в нд, 19 авг 2007, 20:06
Аз родих нормално, без упойки но мнението ми е следното:

И какво означава тази глупост - колкото повече се мъчиш, толкова по си родител!?
Ами бащите, те какво са - лукови глави ли?
Ами онези, на които Господ не е дал да имат биологично свое дете и си осиновяват - те по-малко ли са родители от теб, понеже, видиш ли, си се гърчила на магарето!?
То по тази логика ще стигнем до извода, че колкото по-тежка, мъчителна и рискова бременност си имала, толкова по-майка ще станеш!?
Майчинството не идва от механизма на раждането. А от това, което правиш за детето си след това.
Така както и бащинството не е просто оплождане.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: mylenka в нд, 19 авг 2007, 20:28
Чувството при нормалното раждане без упойка не е никак дори приятно.
Приятното в цялата работа е, че всичко това бързо се забравя после.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: desi_mama_85 в нд, 19 авг 2007, 21:29
За мен, независимо как е родила една жена, тя не може да се нарече по-различно от Горда майка. Та нали и тя е носила бебенцето си в утробата 9 месеца.
Аз родих нормално, без упойка и съм много горда със себе си. Оприличавах си болките със най-силните менструални болки (които никога не съм преживявала), но забравих всичко още на втория час.
 За малко ми се размина да ме оперират, но ако се беше случило, нима нямаше пак да съм горда майка?


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: baibibi в нд, 19 авг 2007, 21:33
Независимо как съм родила, аз също съм Горда Майка. Дори и да бях осиновила децата си, пак щях да съм Горда Майка. Самото вземане на решение да имаш дете, вече те прави Горда Майка. И не се срамувам, че когато ме боли плача, че се стремя да избегна болката и ако я срещна, веднага да я пресека със съответния медикамент. Това не ме прави неГорда Майка.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: passion в нд, 19 авг 2007, 21:46
Аз родих секцио, защото така прецениха лекарите и съм  ГОРДА майка.
Изобщо не съжалявам, че така стана, въпреки че преди това исках да раждам нормално.
Следващото пак ще е РОДЕНО така.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: z81 в пн, 20 авг 2007, 00:42
Баба ми само за секцио и упойка е питала  :roll: Природата си е природа. Аз лично не вървях срещу нея,но следващия път наистина ще се зачудя дали пак ще родя нормално и без упойка newsm78


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: красим в пн, 20 авг 2007, 00:57
След време когато имаш внуче,ако е "Извадено ",ще бъдеш ли по-малко горда баба??Как ще се похвалиш?Че са ти извадили внуче?А пък може и секциото да ми е  спестило нерви да отгледам трето дете...  :bouquet:Това,че ти имаш две деца,а аз 3,прави ли те по-малко горда майка от мен?
Децата ми да ме прегръщат с малките си ръчички,да ме гледат с преливащи от обич очи,усмивките им,сънливото им "Лека нощ,мамо!",думите им,че тяхната майка е "най-красотната на света!"-ТОВА ме прави горда!!А не начина по който са родени,извадени,издърпани,измъкнати,изтеглени и пр.
За протокола-3 пъти секцио.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: DessyM в пн, 20 авг 2007, 08:54
Абе защо си мислите, че секциото боли по-малко  newsm78 Разликата е, че боли като те пусне упойката. Като съм родила детето си секцио (не беше мой избора за това) да не съм по-малко майка от вас.  :sick: И защо изобщо това, че си изпитал ПОВЕЧЕ болка те прави по-горда майка...  :hahaha: Много глупаво твърдение. По-важно е, детето и майката да са живи и здрави на финала.  :peace:

След време когато имаш внуче,ако е "Извадено ",ще бъдеш ли по-малко горда баба??Как ще се похвалиш?Че са ти извадили внуче?А пък може и секциото да ми е  спестило нерви да отгледам трето дете...  :bouquet:Това,че ти имаш две деца,а аз 3,прави ли те по-малко горда майка от мен?

 newsm10


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: тити в пн, 20 авг 2007, 09:00
А не да го извадят /секцио/ и после горди майки, че  са родили деца!

какъв ти е проблемът? Искаш да се скрием някъде ли?


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Пуполино в пн, 20 авг 2007, 09:09
Родила съм нормално, без упойки. Нищо не ме е притеснявало. Не съм се страхувала от болката (все пак, ако беше толкова непоносима, досега да сме се затрили  ;-)). Живот и здраве, да имам щастието отново да забременея, ако няма показатели за друго, отново бих родила съвсем естествено.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Люта чушка - пиперлийка в пн, 20 авг 2007, 09:18
А не да го извадят /секцио/ и после горди майки, че  са родили деца!

какъв ти е проблемът? Искаш да се скрием някъде ли?
:peace:
Абсолютно. Аман от "ентусиасти" и  "моралисти".


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Atrakcia в пн, 20 авг 2007, 09:21
Аз съм родила нормално, без упойка, но смятам,че друг вид раждане не прави една жена по-малко майка.Има си медицински показания, личен избор...


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: nadin_06 в пн, 20 авг 2007, 09:26
Аз съм категорично за нормално раждане, но родих секцио по спешност.
Докторите казаха, че вероятно няма да мога да родя нормално и при второ раждане. И въпреки това (макар, че е рано да мисля за това) много ми се иска отново да опитам.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Witchy в пн, 20 авг 2007, 09:44
На авторката на темата / както и да и беше ника/ ми идва да и кажа разни неща,   но само гордо ще  и се посмея в лицето  :hahaha:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Red в пн, 20 авг 2007, 10:03
Аман вече от тая тема, повтаря се по 10 пъти седмично. :ooooh:
Чудно ми е защо за някои майки най-голямото удовлетворение в този живот е че са родили "нормално".
ГОЛЯМОТО предизвикателство идва после и се състои в това да отгледаш едно дете и да му помогнеш да стане стойностна личност с нравствени ценостти и идеали.
На другия спор мога само да погледна с презрение.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Джиджа в пн, 20 авг 2007, 10:13
Аман вече от тая тема, повтаря се по 10 пъти седмично. :ooooh:
Чудно ми е защо за някои майки най-голямото удовлетворение в този живот е че са родили "нормално".
ГОЛЯМОТО предизвикателство идва после и се състои в това да отгледаш едно дете и да му помогнеш да стане стойностна личност с нравствени ценостти и идеали.
На другия спор мога само да погледна с презрение.

 :peace:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: _re_ge в пн, 20 авг 2007, 13:34
Не мога да разбера защо така захапахте жената поместила темата.
Въпросът е повече от ясен и зададен на жени раждали със секцио по желание или с епидурална упойка - Никой не пита тези със секцио по предписание и поради други проблеми възникнали по хода на раждането и предопределили необходимостта Предполагам, че  изборът се предпопределя от страха от неизвестната болка , а в последващи раждания от известността за болката. Има и жени които смятат че раждането секцио е по безопасно за бебето , предполагам че има и други фактори , които могат да се споделят без грубости...


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Hellhound в пн, 20 авг 2007, 14:08
Не мога да разбера защо така захапахте жената поместила темата.
[/quote
Хмммм, не мисля,че така зададена темата цели споделяне,има си елемент на критика. Авторката "захапа" темата за гордата майка,което е абсурдно. Мисля че реакциите са напълно оосновани и заслужени.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: bubcheto15 в пн, 20 авг 2007, 14:09
Не мога да разбера защо така захапахте жената поместила темата.
Въпросът е повече от ясен и зададен на жени раждали със секцио по желание или с епидурална упойка - Никой не пита тези със секцио по предписание и поради други проблеми възникнали по хода на раждането и предопределили необходимостта Предполагам, че  изборът се предпопределя от страха от неизвестната болка , а в последващи раждания от известността за болката. Има и жени които смятат че раждането секцио е по безопасно за бебето , предполагам че има и други фактори , които могат да се споделят без грубости...

Аз ще ти кажа защо я захапаха така.Защото едно е да питаш каква е причината да направиш един или друг избор,а съвсем различно е да си позволяваш да даваш оценки и квалификации за хора,които не познаваш и да определяш дали една жена ИМА ПРАВО да е горда по това как е родила,независимо пожелание или не!Това,че си напънала 5 пъти все още не те прави майка.Гарантирам ти ,че 90% от изоставените деца по домовете са родени хем вагинално,хем без упойка!!!


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Карина в пн, 20 авг 2007, 14:10
Не мога да разбера защо така захапахте жената поместила темата.
Аз пък не мога да разбера момента на самохвалство в темата кой как е родил.
От една страна се хвалят, че са родили нормално и това ги прави повече майки, защото не са използвали обезболяваши, от друга твърдят, че не боляло толкова много, пък и без това после се забравяло. Еми като не боли толкова много и после се забравя, защо е това непрекъснато изтъкване  newsm78


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Карина в пн, 20 авг 2007, 14:15
Гарантирам ти ,че 90% от изоставените деца по домовете са родени хем вагинално,хем без упойка!!!
Това е 100% точно така  :peace:

Цитат
Защото едно е да питаш каква е причината да направиш един или друг избор,а съвсем различно е да си позволяваш да даваш оценки и квалификации
Още повече, когато самата причина е очевидна. За какво човек може да използва упойка, ако не срещу болка. Просто самият въпрос е реторичен и поставен с цел самоизтъкване.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Dayli в пн, 20 авг 2007, 14:37
Упойките са създадени за хората и никога не бих родила без упойка,а и предпочитам да е секцио.Не мисля,че трябва да изпитам адските мъки, за да съм горда майка!Няма абсолютно безболезнено раждане.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: bubcheto15 в пн, 20 авг 2007, 15:03
Аз и за друго се зачудих.Защо не пуснеш тема "Колко съм горда,че ми правят зъбите без упойка!"Защо упойките при раждане са толкова заклеймявани,а при зъболекар и дори лидокаина и аулина при козметчиката не са?!И пак ще подчертая,че аз лично родих без упойка също защото това беше мой личен избор по ред причини,а не за да съм горда :roll:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Луна и грош в пн, 20 авг 2007, 15:18
Аз отивам да се срамувам в ъгъла, понеже ми "извадиха"бебето.  :oops: Никакъв повод за гордост нямам,язък!


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: DessyM в пн, 20 авг 2007, 15:21
Не мога да разбера защо така захапахте жената поместила темата.
Въпросът е повече от ясен и зададен на жени раждали със секцио по желание или с епидурална упойка - Никой не пита тези със секцио по предписание и поради други проблеми възникнали по хода на раждането и предопределили необходимостта Предполагам, че  изборът се предпопределя от страха от неизвестната болка , а в последващи раждания от известността за болката. Има и жени които смятат че раждането секцио е по безопасно за бебето , предполагам че има и други фактори , които могат да се споделят без грубости...

Заради това изречение я захапах аз лично :
А не да го извадят /секцио/ и после горди майки, че  са родили деца!Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: _re_ge в пн, 20 авг 2007, 15:31
Тези теми за секцио и естественото раждане за истински кошмар ...
Нека уважаваме избора на всеки и аз също смятам че майка се става не само от това че си родил...


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: stefani66 в пн, 20 авг 2007, 15:51
Родих сина си нормално,без грам обезболяващи през 1990 г. 14 часа продължи раждането,болката не мога да я опиша с думи.Детето се роди 4 кг 55 см.Затова,когато през 2002г. трябваше да родя дъщеря си,реших отново да е нормално вагинално с епидурална упойка.12 години не забравих болката и не виждам защо, като има възможност да страдам по-малко,да не се възползвам от това.В крайна сметка живеем в 21 век.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: красим в пн, 20 авг 2007, 16:02
А не да го извадят /секцио/ и после горди майки, че  са родили деца!

В крайна сметка живеем в 21 век.
...Не всички,не всички.... newsm08


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Kally May в пн, 20 авг 2007, 16:16
Детето ми е РОДЕНО със секцио, а не извадено. :crazyeyes: А когато секциото е по медицински показатели и нямаме избор, тогава какво?!
Горда майка съм и още как! newsm44

Абсолютно подкрепям Гигилче!!!  :2yes2:

Секциото е вид РАЖДАНЕ!!! Това, че всяка сама прави самостоятелно личния си избор на родоразрешение, не прави едните майки ПО- от другите. Ще раждам с планово секцио по желание и нито ме е срам да го кажа, нито ме е срам, че ще го направя, нито това ще ме направи по-малко майка на детето ми. И нито една причина за това мое решение НЕ е страх от болката. Да не говорим, че една коремна операция може да боли много повече от едно вагинално раждане - просто едното боли по време, а другото след самото раждане!!! Но и при двата случая се РАЖДА - нали даряваш нов живот, независимо по какъв начин!!!


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: tedy_100 в пн, 20 авг 2007, 16:24
Без значение е начина на раждане за мен.По-важното е,че даваш живот и отглеждаш детенце.По-хубаво от това няма.Всяка майка е героиня сама по себе си-а как ще роди е лично неин избор :peace:

П.п.Раждах нормално,хареса ми и пак така бих родила ;-)


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: dimi в пн, 20 авг 2007, 20:57
Няма значение дали си раждала нормално или секцио, със или без упойка...
Всички сме еднакво майки. А и всеки има право на избор.

Аз лично съм раждала нормално, без никаква упойка.
Но не за да се правя на много смела, а защото просто неискаха да ми сложат упойка.  :2gunfire:


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: munkamm в пн, 20 авг 2007, 21:50
Без да съм раждала чета тука и виждам, че:
Всеки го боли различно дори и нормално и без упойка.
При секцио пак може да има късметлийки и некъсметлийки.
Всеки си решава сам и си поема риска.
Също не е повод за гордост това, че при някой например раждането е протекло супер леко в сравнение с други при които е имало проблеми, това не е лична заслуга.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: mavi в вт, 21 авг 2007, 00:57
Родих нормално с епидурална упойка.И съм горда майка...и таткото е горд.
Все пак живеем в 21 век.Всеки има право на избор.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: lga в вт, 21 авг 2007, 11:37
Аз пък като чета форума си мисля, че угодия няма "Ау тя роди секцио, ау тя не кърми, ау тя пък кърми Крали Марко, ау тя захрани на втори месец, ау тя пък на шест, тя дава вода, а другата пък не, за къпането, против къпането, за проходилката, против нея... :shock: Ок, разбирам да се коментират такива теми,да се обменя опит, но възмущението, виртуалното "тц"-кане, излишното палене, споровете?! Малко повече толерантност, всеки живее в своята реалност, бидейки в този форум и ползвайки интернет всеки потребител прави своя информиран избор за всички тези дребни нещица.Защото колкото повече порастват децата ни, ще се убеждаваме, че това са страшни подробности.
Целувки на всички амчета, кърмачета, кърмамчета, "извадени" и родени сладури  :hug:
Елито, поздравления за написаното - тъкмо това си мислех и аз! А по темата - аз наистина се страхувах от болката и предварително много държах на упойката. Родих със спинална и ако има някога второ - пак с упойка ще е. Не ща да се мъча и това си. Истината е, че самото раждане е една много малка подробност на фона на това, което те чака в последствие. Важното е да бъдем информирани и да имаме право на избор - мен лично ни най-малко не ме възмущават родилите със секцио по желание, тези, които не кърмят и т.н. Май седенето в къщи с бебето идва в повечко и затова ровим в такива дреболии.


Титла: Re: За нормално раждане?
Публикувано от: Карина в вт, 21 авг 2007, 12:49
Аз пък като чета форума си мисля, че угодия няма "Ау тя роди секцио, ау тя не кърми, ау тя пък кърми Крали Марко, ау тя захрани на втори месец, ау тя пък на шест, тя дава вода, а другата пък не, за къпането, против къпането, за проходилката, против нея... :shock: Ок, разбирам да се коментират такива теми,да се обменя опит, но възмущението, виртуалното "тц"-кане, излишното палене, споровете?! Малко повече толерантност, всеки живее в своята реалност, бидейки в този форум и ползвайки интернет всеки потребител прави своя информиран избор за всички тези дребни нещица.Защото колкото повече порастват децата ни, ще се убеждаваме, че това са страшни подробности.
Целувки на всички амчета, кърмачета, кърмамчета, "извадени" и родени сладури  :hug:
newsm10 [smilie=smile3501.gif]


1