BG-Mamma

Дом и семейство => Нашият дом => Темата е започната от: venka в чт, 13 сеп 2007, 21:45Титла: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: venka в чт, 13 сеп 2007, 21:45
Здрвейте! :hug:
Ще купваме жлище,това на което се спряхме обаче има две спални(детска и спалня), които са над тунела на входа-апартамента е на първи етаж.Всекидневната е над гараж.Чувала съм, че не са много за предпочитане точно тези жилища, защото трудно се отопляват.Мъжът ми казв,че ще сложи изолация на пода, ако се решим... newsm78
Вие какво ще ме посъветвате?


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мне
Публикувано от: sisa g в чт, 13 сеп 2007, 22:43
Здравей веднага се включвам и да ти кажа  newsm11 лоша идея е това .Не съм на 1-етаж а на 4-ти но комшиите които бяха на такова същото място бяха ужасени и вече се преместиха на мансарда от 1-ият етаж  newsm53.
И преди винаги съм ги питала как е там/когато бяха тук при нас/ та оплакванията бяха същите от които ти се притесняваш:
1.Трудно отепление на стаите
2.Шумът от хората които минават през тунелът и гаражи имаха точно под тях и отделно в двора на кооперацията е паркинга за колите .
Просто звукът който се чува явно е много силен щом се чува  от севрната страна чак до южната при положение че сме на на 4-я етаж  . [smilie=smile3516.gif]
Така че като си давате парите за апартамент предполагам искате да живеете спокойно и щастливо.
Знам ,че другите ще са малко по скъпи ,но има за какво да помислите и съм сигурна че няма да съжалявате .

Пожелавам ви успех в избора дано намерите идеалното за вас жилище и да си живеете много щастливо . newsm10 newsm51


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: shoshi в чт, 13 сеп 2007, 22:55
Извинявам се, но не можах да се въздържа. Такова жилище има много лош фън шуй, съвсем сериозно те съветвам да се откажете от него.


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: reni в чт, 13 сеп 2007, 23:18
Живяла съм на 1 етаж и от опит мога да ти кажа, не купувайте


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: oxyjenia в чт, 13 сеп 2007, 23:25
И аз казвам "не". Тунела много усилва шума, а и е по-прашно. За студеното-незнам, с изолация може и да стане.
по-добре потърсете още


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: baibibi в пт, 14 сеп 2007, 02:01
Ако е изгодна покупката - не се колебай. Живях в такъв апартамент 3 год. - достатъ4но е да се направи ВЪНШНА изолация.


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мне
Публикувано от: tety в пт, 14 сеп 2007, 07:28
Проблемът по - скоро не е в шума - добрата дограма го свежда до минимум, а в отоплението. При нас външната изолация не помогна. А и може би наистина откъм фън шуй е лошо разположението. Като вляза в спалнята над тунела, ми е едно такова неуютно, чувствам се незащитена.
На първи етаж ще трябва да чистиш фасове и др. боклуци, които недобросъвестни съседи хвърлят отгоре /такива има винаги/, а за мръсотията по прозорците да не говорим.
Ако отвеждането на водата не е направено както трябва, всичко се стича по фасадата и право у вас - предпоставка за мухъл.
Въобще, не си е работа. Откажи се.


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: Marchela в пт, 14 сеп 2007, 08:55
Аз също бих те посъветвала да потърсите нещо друго. Знам ,че е много лесно да даваш акъл, защото всеки сам си знае възможностите, времето, с което разполага, предлагането в самия град, но ние също живяхме на първи етаж  :stop:. Ето моменти от моя горчив опит, но бяхме млади,зелени...
- Имах чувството, че спя на улицата, още от сутринта хората вървят под прозорците ти, вечер също, особено лятото, когато са отворени прозорците е просто ад...
- За шума от блъскането на асансьора по всяко време на денонощието просто думи нямам.
- Тунел от долу е по- лошо и от гараж, ужасно течение става.
- Гараж под теб- представи си колко се чува, като се вкарва и изкарва колата от там.
- И не на последно място- ние се преместихме след като ни обраха през затворената ПВЦ дограма на терасата, просто на първи етаж им е малко по- удобно на крадците, не че другите етажи ги спират  :2gunfire:.
- Последно- сещам се още нещо- първите етажи са винаги по- тъмни от останалите, в съчетание със студа отдолу, стават доста по- студени от останалите.


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: 3ори в пт, 14 сеп 2007, 09:29
Живея на първи етаж над гаражи и ти казвам че е кошмарно  :x. В гаражите има акустика и най-малкия шем се увеличава десеткратно. Имаме изолация уж, хубава дограма, но като почнат да стоварват нещо отдолу или да цепят дърва  :bad-words: точто под стаята на детето на обяд, когато е легнала да спи, ми идва да го запаля този апартамент.
Не го купувайте, ако ще да е без пари. Ядовете ти после няма кой да изплати, а домът трябва да е уютен, тих и спокоен, място където да почиваш и да се разтоварваш от ядовете навън.


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: mutti в пт, 14 сеп 2007, 09:45
Освен всичко написано от момичетата, мога да добавя и това, че при нас тунелът стана любимо място за игра на децата от съседните блокове и цяло лято е адска лудница за хората, които живеят над тунела. Непрекъснато се крещи, карат кънки, колелета, кончета и т.н. Хората от 1-вите 2 етажа по 3 пъти на ден викат на децата да отидат на друго място да играят, но ефекта е за не повече от час и тумбата пак се връща.  А какво течение е в тунела... Не знам каква изолация трябва да наслагаш, та да се стоплиш. И нали знаеш, че новопостроено жилище се затопля много трудно и поне 2 години си се усеща хлад и влага от стените.


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: *SV* в пт, 14 сеп 2007, 10:43
Не бих купила такова жилище. У едните ни родители е такова положението. Вече са изредили недостатъците. Освен това като първи етаж, ще ти се наложи да се замислиш и за сигурността. Нашите хора не смеят да спят на отворени балконски врати нощем. Нито да оставят да се проветря някоя стая докато те са в друга. Когато спя там чувам всичко, което се случва в тунела: отварянето на металните врати пред тунела, всеки опит на комшия там да си запали колата (особено зимата при по-старите коли, може и 1/2 час да слушаш опитите му да бръмне), и когато си отварят вратите на гаражите, и хлопането на входната врата на кооперацията им.

Друг проблем, който сега не подозираш, но е възможно да те сполети - да застроят нещо в близост до този блок и да ви "затъмнят" част жилището. Всъщност, ако сте го виждали само на скица (а не завършено в някаква степен), опитай да разбереш дали всички стаи са достатъчно осветени. (Дълги стаи на първия етаж с прозорци на по-малките стени обикновено са тъмни, особено ако има тераса пред тях).


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: schneee в пт, 14 сеп 2007, 11:18
и на нас от една агенция ни предложиха подобно жилище, но ние категорично отказахме! сега, като ви чета, виждам, че сме взели правилното решение!


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: amusette в пт, 14 сеп 2007, 11:41
И аз сега живея на първи етаж , под наем съм. Не бих  купила жилище не първи етаж , заради всички изброени причини , а и терасата ако не я измия един ден става много мръсна , като си простирам дрехите се пълнят с прах.


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: venka в пт, 14 сеп 2007, 13:35
Олееееее,ужас!!! Колко предпоставки , които не съм и предполагала , че може да има, за да не го купим... :ooooh:Сега живеем на 7 етаж и често се случва да няма асансиор :x С тази количка и дететоооо....кошмар.... за това все си казвах -ееех защо не сме  на първия, нооооо-НЕ!!!Толкова много отрицателни мнения чета от вас и то все на хора , живеещи на 1-ви етаж.Благодаря ви момичета  :bouquet:  :bouquet:   :bouquet::hug: :hug: :hug:


Титла: Re: Ще купуваме жилище,искам да чуя вашите мнения.
Публикувано от: tartorina в пт, 14 сеп 2007, 14:07
ние купихме апартамент миналата година след 6 месеца огледи.
Не купувайте първи/поради изброените по-горе причини/и последен етаж!


1