BG-Mamma

Родителски групи => Родители, отглеждащи сами децата си => Темата е започната от: N_VIA в пт, 28 сеп 2007, 23:09Титла: Коментар...
Публикувано от: N_VIA в пт, 28 сеп 2007, 23:09
Не мога да измисля друго заглавие ......брррр .Наскоро писах ,че и аз съм в кюпа заедно със вас , МАЙКИ ГЕРОИНИ таки ви наричам , но темата е следната . да и аз съм при вас , но не защото той има любовницаа или защото аз съм имала любовник или тн ,,, трети субекти .Просто аз съм такъв човек , че като видя че нещо не върви се мъча да го оправям . Първо намеци ,после разговори ,действия ,мъки неволи и тн и тн.........икат не върви не върви ,,,,,,много важно ,насила хубост нестава , Та така в един прекрасен ден , взес си детето и навън ,към нов по добър и спокоен живот . Темата ми е затова ,че немога просто да разбера повечето майчета как всичко било ок ,даже супер и в един момент разбрали разбираш ли ,че той ги оставя ,тръгва си , нова жена , и видете ли тя е виновна . Не го разбирам . значи ,ако всичко е било ок при вас ,той защо е тръгнал ???? А ако нещо не е било наред ,защо не сте го оправили и сте чакали той да си тръгне ???? Е аз съ тръгнах , не заради любовница ,а защото нещата не вървяха .. Аз бях тази която направи крачката , не той . Това не означава ,че ми е по малко гадно ,напротив ... просто направих невъзможното да се оправят нещата и не стана и реших да не чакам 2. 3 5 години да разбера и аз за някоя друга. защото мили дами мъжете са слаби ТЕ НИКОГА НЕ СИ ТРЪГВАТ ПРОСТО ЗАЩОТО НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ , на тях винаги им е необходима причина винаги жена , за да не останат на сухо ............Е вие сте


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: dannytg в пт, 28 сеп 2007, 23:23
защото мили дами мъжете са слаби ТЕ НИКОГА НЕ СИ ТРЪГВАТ ПРОСТО ЗАЩОТО НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ , на тях винаги им е необходима причина винаги жена , за да не останат на сухо ............Е вие сте
Аз не съм от милите дами, но ще се включа.

Така ли мислиш?

За себе си мога да кажа, че след 8 годишна връзка, от които 1 година - просто гаджета, 4 години като семейство (без брак) и почти 3 години с брак, си тръгнах защото нещата не вървяха и НЯМАШЕ ИЗГЛЕДИ ДА ТРЪГНАТ - въпреки всичките разговори!!! Никога не е имало друга жена!!! Никога!

Така че по-кротко с обобщенията...
Какво значи: "За да не останат на сухо..." ?


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Margarita в пт, 28 сеп 2007, 23:23
Не бих делила хората на мъже и жени в случая, а на хора, които ги е страх да останат сами и на такива, които се страхуват от самотата във връзката :). В първия случай никой не предприема никакви действия или се опитва да запази връзката, а във втория - след като са започнали да се чувстват самотни с някого до себе си си тръгват. Простичко е :).


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: dannytg в пт, 28 сеп 2007, 23:27
Не бих делила хората на мъже и жени в случая, а на хора, които ги е страх да останат сами и на такива, които се страхуват от самотата във връзката :). В първия случай никой не предприема никакви действия или се опитва да запази връзката, а във втория - след като са започнали да се чувстват самотни с някого до себе си си тръгват. Простичко е :).
newsm10


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Гонджа в пт, 28 сеп 2007, 23:36
И аз да си кажа мнението.Първият ми път(в законен брак) и двамата решихме ,че трябва да се разделим,от тогавашната ни гледна точка смятахме ,че така е добре за нас.Сега след 7 години и двамата си признахме ,че сме били горди и не направихме нищо, именно от гордост ,за да спасим брака си.... :crazy:
Вторият път(без брак) ,аз грешка в себе си немога да открия(когато успея да я намеря,сигурно ще се почувствам по-добре) newsm78.Неговото обяснение беше следното:Поживяхме заедно ,видяхме ,че сме различни,имам тръпка към друга). :crazyeyes:
Повярвай ми,опитах се да се боря 3 месеца(с тази другата) не буквално.... :stop:Сутрин почвахме след разговори отново,вечер,когато се прибереше от работа(тя му е колежка) той си събираше багажа и си тръгваше...
Питах го,къде ми е грешката,че потърси друга.?-нямаше отговор,освен,че аз нямам вина,просто незнаел какво се е случило с нас. newsm78
Е дано след 4 месеца е успял да си отговори ,защото аз все още търся отговора...


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: trayana в пт, 28 сеп 2007, 23:56
... Не го разбирам . значи ,ако всичко е било ок при вас ,той защо е тръгнал ???? А ако нещо не е било наред ,защо не сте го оправили и сте чакали той да си тръгне ????

... просто направих невъзможното да се оправят нещата и не стана и реших да не чакам 2. 3 5 години да разбера и аз за някоя друга. защото мили дами мъжете са слаби ТЕ НИКОГА НЕ СИ ТРЪГВАТ ПРОСТО ЗАЩОТО НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ , на тях винаги им е необходима причина винаги жена , за да не останат на сухо ............

Като бях на 26 като теб и аз си тръгнах, но бях правила невъзможното "да оправя нещата" цели 8 (ОСЕМ!) години. И това е най-голямата ми грешка!!!!!!!!!!! - че мислех, че мога да оправя нещата - не, с някои мъже просто НЕ може да оправиш нищо!!! (ама бях млада и глупава и си мислех, че всичко, дето фърчи се яде...слава Богу, бяха много гладни години и не посмях да имам дете тогава!!!)

Когато си една-две петилетки (че и повече) над твоята възраст, хората (в повечето случаи жените) са склонни на невъобразими компромиси, за да...и тук могат да се изброят хиляди причини.

Моят коментар е - никога не мислете, че можете да поправите някого!

А за това, че мъжете са слаби и никога не си тръгват, просто защото "нещата не вървят" - мога само да възкликна - абе, какви такива умни набори се нароиха напоследък, че ме е срам да си спомня аз в какви наивни глупости съм вярвала на вашите години! - така е, абсолютно си права! Ама то за тая работа трябва да имаш вътък, а повечето мъжове (ша ме прощавате, пишещите тук един-двама господа), вътък нямат!


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: dannytg в сб, 29 сеп 2007, 00:02

така е, абсолютно си права! Ама то за тая работа трябва да имаш вътък, а повечето мъжове (ша ме прощавате, пишещите тук един-двама господа), вътък нямат!

Прощаваме ти  :lol: :lol: :lol:, ама само ако кажеш, какво е "ВЪТЪК"


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: trayana в сб, 29 сеп 2007, 00:08
Така че по-кротко с обобщенията...
Какво значи: "За да не останат на сухо..." ?

Дани,

За да не го търсиш из Клюкарника си позволявам да ти копирам едно кратко разказче (а тук са безброй такива - и все по действителни случаи!!! - от яхала метлата)


"...След като парира с досада всичките ми опити да говорим за отговорността му към детето, с  енусиазъм ми разказва какъв незнамсикаквамарка мотор му предложили и как щял да си го купи, щото много го кефел. Въпрос от моя страна-кви пари? 3000 лева, без пари!
5 минути по-късно повдигам темата за финансовото му ( ако не друго ) участие в живота на детето - 3-ти месец вече-чакаме знак, ако не друг, поне финикийски....Аууууу, аз кво съм искала...знаела ли съм аз с кви пари живеел той като извадел за тва, за тва, за тва......700 лв му оставали, кви пари са туй. Ноооо, да не забравям че за факта че се напива всяка вечер  аз съм виновна!!!!!
После мина на темата за невероятното си влюбване в невероятна 24 годишна мацка, която евала и правя бързо се е усетила за що иде реч след като и вдигнал скандал на пияна тиква , си била камшика, много ясно! "Ама много я обичам, много съжалявам, как да я върна, какъв съм глупак ( това на срещата на която трябваше да говорим за детето ), дай ми съвет като жена.".....горкото момиче викам, и нея ли смяташ да моташ както мене...Дай ми телефона и да я поздравя за таз прозорливост! "Ох, какъв съм глупак ( за детето- не само дума, ами и мисъл очевидно не минава), как да си я върна?????"

Заявих че от тоз филм искам моментално да изляза и моля да не ме канят на тази прожекция повече, щото тез абсурди ще се изкуша да ги напиша някъде ( ей,на-написах ги). Добре вика, само нещо ми кажи-ако се поправя има ли шанс пак да се съберем????!!!!Защо питаш?-аз. Той- Да знам какви са ми варианите (!?!?!?)  :sick: :sick: :sick: "

Няма какво да му коментирам  :bad-words: :2gunfire: :bad-words:


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: dannytg в сб, 29 сеп 2007, 00:13
Че няма какво да коментираш - това е ясно. Другото го разбрах и сте прави, ама тази думичка "ВЪТЪК"... все още не я разбирам


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: trayana в сб, 29 сеп 2007, 00:13
тази архаична думичка "вътък" в българския израз "да имаш вътък" на английски се превежда с дълбоко необоснования фразеологизъм "да имаш топки" - т.е. да ти стиска да направиш нещо (като очивидно англоговорящите считат, че само тези видове - с топките - са достатъчно смели)


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Гонджа в сб, 29 сеп 2007, 00:18
Траяна,по-голямата част от тези с топките,всъщност не им стиска за много неща. [smilie=smile3521.gif]Предсави си само колко от тях биха се справили така както се справяме ние ,ако те живееха нашият живот:работа,деца,кухня......... newsm75 newsm79 newsm28 :1ironing: :wash: :hang: :1dishes: newsm55 :knit:  :food002: newsm71-олеле, как ли биха изглеждали??? newsm78


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: dannytg в сб, 29 сеп 2007, 00:35
 :stop: :naughty:
Тц, не съм съгласен.
Смея да твърдя, че повечето мъже в България НЕ СА ТАКИВА, е че им и п....и, никой не го отрича, ама във всяко стадо има и мърша

BTW, дойде ми идея за нова тема, ще я пусна след секунда


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Jali1 в сб, 29 сеп 2007, 09:48
Отколонихте се от темата на авторката, но пък Траяна това  с топките много ми хареса :lol:

N_VIA, няма да имаш голям успех с тая тема, защото  много малко хора са способни да си признават личните пропуски и заблуди. А когато една връзка се разпадне изневиделица ( за изненадания), тогава има два вариянта- човека на среща е "говедо" или ... човека на среща пак е "говедо" :mrgreen:

Много пъти сме го бистрили това тука, резултата винаги е доста  горчив.

Хората обичат да си затварят очите. Правят го полуосъзнато, дълбоко в себе си го знаят, но никога не поглеждат натам, точно както малките деца стискат очи в тъмното, за да не ги е страх....но то, тъмното пак си е там......
Траяна ти е казала- има хиляди причини, поради които едни хора стискат очи, а други не: характер, възпитание, кураж,  лична самооценка (колкото е по-ниска,  толкова по -стиснати са очите)... мога да изброявам до утре......

Браво на теб, че си взела такова решение, не се опитвай да разбираш другите, които не са могли или не са имали възможност да направят подобно нещо за себе си.. Хората са различни просто. Аз не бих упреквала човек, който не е разбрал навреме, че бракът/връзката  му се разпада, мога само да му съчувствам.


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Пълна луна в сб, 29 сеп 2007, 09:55
В момента съм на тема самообвинения, та мога да напиша ферман. В момента нямам време, но ще синтезирам следобед.
С една дума - първо си падам по неподходящи, определено и тенденцията продължава  :sick: т.е. дори не съумявам да си извлека поуките от целия цирк
Другото е че никога не съм била търпелива - т.е. правя следната глупост - хем нещата не вървят, хем аз търпя и страдам, хем и проблеми му правя на човека защо е такъв какъвто е а аз го искам друг... със съпътстващи скандали и драми... и той човека естествено не издържа и му писва.... два пъти един и същи филм съм гледала.
А от разстоянието на времето - просто те наистина не са били стока - значи проблем с подбора на първоначален етап имам.
Та така - повредата си е в моя телевизор. Имам си доста работа да свърша по себе си.  :D
Хората обичат да си затварят очите. Правят го полуосъзнато, дълбоко в себе си го знаят, но никога не поглеждат натам, точно както малките деца стискат очи в тъмното, за да не ги е страх....но то, тъмното пак си е там......
Траяна ти е казала- има хиляди причини, поради които едни хора стискат очи, а други не: характер, възпитание, кураж,  лична самооценка (колкото е по-ниска,  толкова по -стиснати са очите)... мога да изброявам до утре......
В момента съм в периода на 'проглеждане' и конкретно съвсем отскоро - ужасно е трудно да си признаеш къде точно е проблема, защото оттам натам към задачите ти се добавят още безброй други, свързани с преодоляването му.  :crazyeyes:
А за това дали ти стиска - честно казано вече не виждам смисъл - на мен ми стиска и правя много неща, но "кипи безсмислен труд" ....


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Jali1 в сб, 29 сеп 2007, 10:06
Ох Каси, отдавна не съм се усмихвала така на твой постинг :hug:
Ами в общи линии добре си ги синтезирала нещата.   
Лошата новина  е, че в голямата си част  тези изначални препъни камъчета, няма как да се отработят, освен със специалист, а в БГ е късмет да намериш знаещ и можещ, освен това струва ПАРИ....
МНого успокоително се  изказах в събота сутрин :35:


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Франзела Калина в сб, 29 сеп 2007, 10:12
вътък има килимът. Като му замине вътъкът, орехавява.
без вътък-без съдържание, въздухар :bowuu:


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Пълна луна в сб, 29 сеп 2007, 15:02
Лошата новина  е, че в голямата си част  тези изначални препъни камъчета, няма как да се отработят, освен със специалист, а в БГ е късмет да намериш знаещ и можещ, освен това струва ПАРИ....
За момента не ми е проблем, тк и без туй извън нас няма накъде да мръдна че да се натъкна на някое препъни камъче... дала съм си 10 години, от тях 2 минаха така че още 8 ще стискам зъби докато мога да оставям детето само вкъщи.... опс и сега бих могла ако имам въпросните ПАРИ... та ще взема да се съглася с бившия ми мъж че повечето от проблемите опират до пари... еле пък в момента. Да, парите ще ми разрешат всичко в 1 - хем бавачка, хем психар, хем... почивка. Да ама не. Ще си се мъча сама.  newsm78
От успокоение нужда нямам, свикнах си да си се мъча сама.


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Stun в сб, 29 сеп 2007, 15:34
Jaly, нещата не са винаги само черни и бели :)
Има хора, които наистина предпочитат да живеят в самозаблуда. За тях подобно развитие винаги е изненада.
Има хора, които знаят, че има проблем, но чакат нещата да се оправят от само себе си. Те също понякога са изненадани.
Има и такива, които се опитват да виждат проблемите и да се опитват да ги оправят. Лошото е, че когато осъзнаваш, че има проблем трябва да вярваш във възможността да се оправят нещата, за да се опиташ изобщо. Трудно се преценява обаче кога може и кога не да се оправи нещо. Трудно се балансира и с идеята, че каквото и да направиш може да не се получи, но ако не опиташ няма никакъв начин пък... И така докато единия се чуди какво и дали, другия  може да реши нещата изведнъж. И да се окаже, че проблемът е бил друг.
Та случаи има всякакви...
Да не говорим, че има хора родени артисти, които успяват с години да лъжат един човек.


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: sabinasabeva в сб, 29 сеп 2007, 15:52
тази архаична думичка "вътък" в българския израз "да имаш вътък" на английски се превежда с дълбоко необоснования фразеологизъм "да имаш топки" - т.е. да ти стиска да направиш нещо (като очивидно англоговорящите считат, че само тези видове - с топките - са достатъчно смели)

Има аналог на български език - да имаш дупе за нещо  :mrgreen:

Каси, хубаво е да търсиш вината и в себе си.
И аз го правя все по-често и откривам доста неща, които е трябвало да ми дадат сигнали, ама късно е либе за китка  :?
Да се надяваме, че поне занапред ще имаме очи за истинските неща.
Ама гаранция-Франция! :roll:


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Jali1 в сб, 29 сеп 2007, 16:21
Стън, мислим напълно еднакво, по- горе  в поста имах предвид общоприетата нагласа, а не моята лична:)


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: Sissi_82 в сб, 29 сеп 2007, 18:14
Много мислих дали да отговоря. Но моето мнение е следното:
Идвало ми е хиляди пъти да си тръгна, по скоро да го изгоня. И може би си права, че е трябвало да го направя. Но вътрешният ми глас винаги е говорел друго. Моето мнение е, че семейството е за цял живот. Когато се вричаш на някого го правиш в пълно съзнание. Казваш взимам този човек и в добро и лошо. Аз и пред Бога съм се клела. За мен тези неща имат значение, дори сега след всичко, което ми се случи.
Та по въпроса - аз не съм се предавала. Аз се борих за семейството си и за децата си, борих се за любовта си. Е, не успях.
Но не считам, че съм се провалила. Просто той  не поиска да се бори, той не пожела да направи нужните компромиси. И избяга. Така му беше по лесно.
Също така съм спокойна и за себе си знам, че съм направила това, което зависеше от мен, напрвих максималното за моите възприятия.
На мен съвестта ми ще е чиста и ще гледам с гордо вдигната глава, когато децата питат - защо? А те ще попитат.
А какъв ще е неговият отговор - аз се предадох. Поне ако е искрен.


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: catnadeen в нд, 30 сеп 2007, 00:33
искам да питам авторката що тя си тръгна а не остана да оправя нещата
някак въпроса ми звучи ... странно
ако държиш някой непризнал си - да си признае, че е виждал как кораба потъва ма се  е оставил да се удави...щом до сега не си е признал - няма и сега да го направи
а е ясно, че никой не става различен от раз - винаги е имало индикации....друг е въпроса, че всеки забелязва на различно ниво даден проблем - някои са наблюдателни а др и да им го кажеш в прав контекст - пак нямад а разберат....

та какъв е смисъла точно на темата?


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: trayana в нд, 30 сеп 2007, 10:50
.


Титла: Re: Коментар...
Публикувано от: папугай в нд, 30 сеп 2007, 21:12
Ами...и аз съм в клуба
Но все още стоя да оправям нещата.Или поне до сега опитвах.Както Каси казва-имам волско търпение.Все още се боря, а в какъв период ми се случи всичко това-повечето тук знаят.До къде ще ме отведе моята самоотверженост-никой не знае.До кога ще издържа и ще имам волята, а и желанието/ щото то взе да се изпарява вече/ да се боря, да търся, да се обвинявам и анализирам-пак никой не знае.Даже аз.
Има и друго-много мъже не говорят.Както е било при мен.Аз си мисля, че всичко е наред, щото индикации за проблем няма.А то е имало.Той е клъгал и себе си и мен явно, защото ако беше казал още на времето какъв му е проблема-щеше да е разрешен този проблем, а не да се натрупва и като лавина да се срине в най-неподходящия момент.Пък аз боб не хвърлям.....


1