BG-Mamma

Свободно време => Клюкарник => Темата е започната от: Бу в чт, 04 окт 2007, 15:23



Титла: БТК ADSL
Публикувано от: Бу в чт, 04 окт 2007, 15:23
Знам, че е говорено, но все пак да питам у форома, където всичко се знае.

Току-що ми се обади някакъв господин с женски глас да ми предлага интернет през АДСЛ на село - от БТК.

На село (майкини ми) поста е аналогов. По-рано чрез dial-up сме пробвали интернет, но то излиза 2 лв/час, в крайна сметка е толкова скъпо и бавно, че не си струва.

Проверявала съм в БТК за АДСЛ за този телефонен пост и са ми казвали (на два пъти), че т.к. там е аналогов пост и изобщо, АДСЛ няма, няма и да има, невъзможно е.
Тъкмо се бяхме спряли на фирма с нет чрез приемник (200 кинта оборудване - антена + 20 лв/месец), ме изненада тоз човек.

При едногодишен договор - такса от 25 лв/месец, скорост 512 мб; двугодишен договор - 20 лв/месец, същата скорост.

Обясни, че като се пусне заявка за АДСЛ, щели да направят сигнала на телефона тон, т.е. не аналогов, и щяло да може чрез АДСЛ да има нет там.
Освен месечната такса друго не се плащало.

Сега ще пратят оборудването (+интерактивен диск със Супер Любо, който да ми обясни как да свържа всичко) и имаме двуседмичен безплатен тестов период, преди да решим дали да се включим.

Интересува ме: това добра оферта ли е? (сравнено с нет чрез лан кабел или радиоприемник, не за цената) Тази скорост достатъчна ли е? Аз съм с нет по кабел и от скорост не се оплаквам... Читава работа ли е изобщо?

Иначе знаеше човека разни лични данни, т.е. нямам причина да се съмнявам, че наистина от БТК са ми се обаждали.

Благодаря на всички, които ще се включат.


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Как` Сийка в чт, 04 окт 2007, 15:32
Колко е реално предложението, не мога да ти кажа. Но и аз чух от познати, че са щели да се връзват на АДСЛ в едно село, където мрежата също е аналогова и доста се зачудих.
Като качество - от началото на годината ползваме АДСЛ и да ти кажа, разликата в качеството е огромна. Да не говорим, че такова животно като "няма" - няма. Беше ми писнало да се карам с техници и да звъня през ден да си оправят нета. Сега няма такова нещо.
За другото предложение - допитай се до хора, които работят в този бранш. Струва ми се, че може да имате проблеми, когато се развали времето. Но пък, от друга страна, то и телефоните на село изключват при буря...  newsm78


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Бу в чт, 04 окт 2007, 15:35
За скоростта да ми кажеш? 512 или 1024? Нищо не ми говори, нямам идея през лан-а с каква скорост се движа, но е бърз нета.


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Labrador в чт, 04 окт 2007, 15:37
в много села има възможност за адсл .... няма ЛАН доставчик който да ти предложи по-добра оферта.


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: monda в чт, 04 окт 2007, 15:39
Аз също чух, че е възможно. Интересувах се за Априлци / там са също с аналогова централа/, но засега няма развитие.
512 не е лошо. Ние на вилата досега бяхме с такава,защото  се забравили да вдигаме скоростта..и си се закачахме 4 компютъра всеки ден. Е, за гледане на телевизия насичаше. Сега сме на 2 мегабита и разликата е ,че можем на 2 компюъра да гледаме телевизия без да насича.


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Бу в чт, 04 окт 2007, 15:41
в много села има възможност за адсл .... няма ЛАН доставчик който да ти предложи по-добра оферта.
Не знам за много села - за този конкретен телефонен пост на два пъти, последния преди седмици, ми казаха, че нет, не было, не будеть - явно офертата е нова, видях я сега и на сайта.
ЛАН принципно може да има от съседното село, но се оядоха операторите по селата и са лениви... И радиоприемникът е вариант, но ако това е читава оферта, съм й по навита.
За скоростите питането - ако 512 е малко, да гласувам за 1024?


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: bla-bla в чт, 04 окт 2007, 15:43

За скоростите питането - ако 512 е малко, да гласувам за 1024?

512Kb е 64KB


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: monda в чт, 04 окт 2007, 15:44
включи се на 512, ако ти е малко, безплатно можеш да минеш на 1024


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Как` Сийка в чт, 04 окт 2007, 15:44
Ами зависи за какво ще се ползва нетът. Ако е за сърфиране - всякаква става. Но ако ще се теглят често разни неща...  ;-) Ние бяхме на 1024, сега сме на 2048 (така ли се пишеше?  newsm78) - ами супер е!  :mrgreen:


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: white_r в чт, 04 окт 2007, 15:44
ще сваляте ли филми ?
ако няма да сваля майка ти , е ок , ако ще сваля - по-бързата оферта е по-добре - все пак е 2 пъти по -бърза
за сайтовете няма значение ,
иначе не се притеснявай , връзката е бетон


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Бу в чт, 04 окт 2007, 15:44
Ъъъъ :tired: Какво значи това? Могали примерно да тегля филми с читава скорост? Говори ми във филми  :35:


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: bla-bla в чт, 04 окт 2007, 15:45
Ъъъъ :tired: Какво значи това? Могали примерно да тегля филми с читава скорост? Говори ми във филми  :35:

амиииии...няколко часа с тая скорост :)


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: klaris в чт, 04 окт 2007, 16:09
скорост кой знае каква не очаквай :roll: специално за даунлоуда говоря.Филм, който го сваляш с кабелен за 3 минути, аз го свалям за 3 часа, но не е болка за умиране.Иначе досега (за две години) ми е спирал 4 пъти-два пъти заради скъсан оптичен (?!?) кабел, и два пъти за неплатена сметка  :mrgreen:.Това им е другия плюс-и да не платиш навреме ти го спират след около два месеца :lol:


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: valка в чт, 04 окт 2007, 16:33
включи се на 512, ако ти е малко, безплатно можеш да минеш на 1024
БТК постоянно правят промоции - удвояват скоростта, а цената е същата. В момента пак тече. За да не се набутваш направи както е казала Монда. Аз първо бях на 512 и след няколко "миграции" съм на 2048.


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: monda в чт, 04 окт 2007, 16:35
включи се на 512, ако ти е малко, безплатно можеш да минеш на 1024
БТК постоянно правят промоции - удвояват скоростта, а цената е същата. В момента пак тече. За да не се набутваш направи както е казала Монда. Аз първо бях на 512 и след няколко "миграции" съм на 2048.
И аз така, вече съм на 4048 в апартамента.


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: 212 в чт, 04 окт 2007, 16:46
Неможе. Аз също живея в малък град и доскоро централата беше аналогова и нямахме интернет. Питали сме многократно, но ни казаха че не е възможно. От 3 месеца сме с цифрова централа и имаме нет :lol:


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: vassileva_s в пт, 05 окт 2007, 09:49
А нямаше ли нещо, че не могат да се теглят торенти през БТК?  :thinking:


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: monda в пт, 05 окт 2007, 10:39
А нямаше ли нещо, че не могат да се теглят торенти през БТК?  :thinking:
няма такова нещо


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: 404NotFound в пт, 05 окт 2007, 11:28
Може да се прекара интернет на аналогов телефон, поне преди можеше. Само искаха да ти е прав поста.

А нямаше ли нещо, че не могат да се теглят торенти през БТК?  :thinking:
Това за торентите, когато затвориха data.bg и DMCA-removal-from-Google, Арена много се претовари от потребители и затова беше спряла достъпа на потребителите на БТК. Но сега всичко си е наред.



Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Verdad в пт, 05 окт 2007, 11:30
Може да се прекара интернет на аналогов телефон, поне преди можеше. Само искаха да ти е прав поста.

И сега може! И да, прав пост задължително.


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Бу в пт, 05 окт 2007, 11:34
Прав ми е поста, ако това значи да няма дуплекс :D


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: cloud&sun в пт, 05 окт 2007, 11:44
monda , на теб като ти увеличиха скоростта виждаш ли разлика при отварянето на страниците? На нас също уж ни я увеличиха от 2 на 4 ... , но особенна разлика не виждам. Днес се обадих да попитам дали изобщо са я увеличили и човека каза - да, но по-бързо зареждане на страниците нямало да има (зависило от сърварите) единствено от скоростта на тегленето. При вас така ли е ?


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: valка в пт, 05 окт 2007, 11:46
Скоростта ще я усетиш, ако теглиш филми например.


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: monda в пт, 05 окт 2007, 12:37
monda , на теб като ти увеличиха скоростта виждаш ли разлика при отварянето на страниците? На нас също уж ни я увеличиха от 2 на 4 ... , но особенна разлика не виждам. Днес се обадих да попитам дали изобщо са я увеличили и човека каза - да, но по-бързо зареждане на страниците нямало да има (зависило от сърварите) единствено от скоростта на тегленето. При вас така ли е ?
ами те страниците и на 2 ми се зареждаха бързо. На 4 тегля с по-висока скорост, да.  и в къщи сме 3 компютъра вързани едновремено и можем да гледаме  ползваме и на трите гласово скайп или 2 да гледат телевизия, един да говори по скайп.


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: papita в пт, 05 окт 2007, 15:24
Аз съм с аналогов телефон и нямам проблем.Баща ми работи в БТК и от него знам,че потребителя трябва да е на не повече от 8км от най-близкото АТЦ.Вече прекарват нет и на телефони дуплекс просто ти слагат едно устройство на разпределителната кутия.За скоростта е истина, че ако няма да се свалят торенти 512 е добре,а ако ще се свалят е по-добре от 1024 нагоре.Иначе е доста изнервящо(напр. филм с размер 700мб се сваля за около 3ч стига да няма проблем с връзката)


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Харалампиева в пт, 05 окт 2007, 21:51
не е много по темата, но аз само мога да се оплаквам от ADSLуслугата на БТК :2gunfire:


Титла: Re: БТК ADSL
Публикувано от: Just*AvvA в пт, 05 окт 2007, 21:53
не е много по темата, но аз само мога да се оплаквам от ADSLуслугата на БТК :2gunfire:


Защо?


1