BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: miss pretencia в пт, 05 окт 2007, 22:42Титла: Може ли да ми спре кърмата за един следобяд?
Публикувано от: miss pretencia в пт, 05 окт 2007, 22:42
Здравейте,
Е, какво ще кажете? Днес до обяд си папахме супер, даже и ми оставаше всеки път. Хранех бебчето си само с едната гърда, а другата понякога изцеждах, ако ми беше по-напрегнато.
Но тази вечер открихме, че след яденето в 4 е гладен. Яде в 5, 6,7. В 8 вече само смучеше като биберон и рядко гълташе. Гърдите ми са меки и празни. След банята в 9 му дадох и двете, но не бяха достатъчни. След 1 час сукане като му дадох пръста си го засука сякаш не е ял цял ден. Сега се натъпках с ядене, пих айран, сега пия чай от копър. Аз обаче се страхувам да не би да е на психическа основа, защото следобяд се сдърпах сериозно с мъжа ми, а освен това от няколко седмици се тормозя заради друга семейна история с майка ми и сестра ми. Какво става?
На всичко отгоре бебчо не иска и да чуе за биберон и АМ.
Кажете, може ли? И как да си я върна?


Титла: Re: Може ли да ми спре кърмата за един следобяд?
Публикувано от: Трапезица в пт, 05 окт 2007, 22:56
Като е сукало детенцето често,едва ли може толкова бързо да ти се напълнят пак гърдите,трябва време.Когато суче се стимулира допълнително образуването на кърма,дори и да са празни,все нещичко си намира.Може да има повишени нужди за момента,затова да суче често,а може да усеща тревогата ти и да иска просто да се успокои сучейки.Не се тревожи,гледай си детенцето и му се радвай,всичко ще е наред.Поздрави :)


Титла: Re: Може ли да ми спре кърмата за един следобяд?
Публикувано от: pepelyashka в пт, 05 окт 2007, 23:05
кърмата си е там, отсвирваш всички, които те ядосват и сядаш/лягаш на спокойствие да кърмиш. Пиеш достатъчно течности, оставяш бебето да суче толкова, колкото иска (скок в растежа е периодът на усилено и често сукане, така че за 2-3 дни е възможно да сте като скачени съдове с бебето)
Ако си напрегната, се затруднява слизането на кърмата, дето се вика...окситоцин ти трябва, а не адреналин  ;-)
Успех и не се предавай!


Титла: Re: Може ли да ми спре кърмата за един следобяд?
Публикувано от: Brrr в сб, 06 окт 2007, 10:31
Здравей.
Моето бебче беше точно на 35 дни,когато "преживяхме" поредната криза на растежа.Гърдите ми бяха празни 2 дни и после всичко се оправи.Просто му давай да суче всеки път,пий повече течности и си хапвай сладичко.Ако искаш прочети в библиотеката за кризите на растежа.
Ще отмине,не се притеснявай! :hug:


Титла: Re: Може ли да ми спре кърмата за един следобяд?
Публикувано от: mamamari в сб, 06 окт 2007, 11:53
има и един друг момент това че гърдите ти не са напрегнати може да се дължи на урегулиране на кърмата т.е. тя тръгва в момента в който сложиш беб  :peace: казват,че ако си нервна това се предава на детето и то става неспокойно.не винаги суче от глад,може да усеща напрежението ти и това е неговия начин да се успокои.
гледай пампите щом ги пълни всичко е ок :peace:


Титла: Re: Може ли да ми спре кърмата за един следобяд?
Публикувано от: mira sm в сб, 06 окт 2007, 12:51
На моменти кърмата наистина намалява но тя сега се регулира и за това.Освен това ако бебчо суче по-често е нормално гърдите ти да са по-меки. :peace:Но в никакъв случай не се притеснявай.Аз от такива състояния на притеснения си докарвам такова намаляне на кърмата.Успокой се защото иначе точно това те очаква.Пий лактогонен чай на Хипп или българския яж овесени ядки и пий много течности.Но най-вече ти е нужно спокойствие. :hug:


Титла: Re: Може ли да ми спре кърмата за един следобяд?
Публикувано от: Янтра в сб, 06 окт 2007, 14:44
Расте човечето, спряла е да му стига едната гърда, а не че по принцип кърмата е намаляла :) Скок в растежа :) Кърмата е повече, но бебето иска още повече и ще суче по-често за да си увеличи количеството.


Титла: Re: Може ли да ми спре кърмата за един следобяд?
Публикувано от: yoki в сб, 06 окт 2007, 17:06
най-важното което трябва да направиш в момента е да се успокоиш и да си починеш. Не се притеснябай , проблемите ще отминат. И аз бях така, дори мога да кажа че почти бях изпаднала в истерия, когато за първи път бебо получи скок в растежа, просто го храни всеки пат когато си поиска и до ден два всичко ще си бъде както преди.дори след това може да ти се наложи да изцеждаш по малко кърма. Още един пат- СПОКОЙСТВИЕ, много течности, силна храна и помни че бебчо в момента е #1 и другите трябва да се съобразяват с това. Успех


1