BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: svetlinata в пт, 12 окт 2007, 14:51Титла: ешерихия коли и кандида при секрет от гърлото
Публикувано от: svetlinata в пт, 12 окт 2007, 14:51
Здравейте д-р Слънчева!Преди два дни пуснахме изследване на секрет от гърлото на сина ми, който е на 1г. 9м. Причините са, че почти на всеки преглед педиатърката ни вижда едно леко зачервено гърло, а в последните дни е и хремав като постепенно се появи и кашлица то стичането на сополите в гърлото. Сополите лекуваме с Тобрин 3х1 капка във всяка ноздра, кашлицата - с Мукоплант на д-р Тайс.Днес разбрах резултатите от изследването на секрета и съм изключително озадачена - кандида и ешерихия коли. Кандидата ще лекуваме с Дактарин, за ешерихията коли лекарката каза, че ще повторим изследването. Моля ви, коментирайте как, според вас са се появили тези бактерии и може ли наличието им да има сериозни последствия за дедето?Изключително съм притеснена - какво прави чревна бактерия в гърлото му...Много ви благодаря предварително!


Титла: Re: ешерихия коли и кандида при секрет от гърлото
Публикувано от: Доктор Слънчева в вт, 16 окт 2007, 21:05
Никак не са типични за секрет от гърлото и взаимно се изключват. Най-добре е преди да предприемете нещо да повторите изследването.


1