BG-Mamma

Родителски групи => Родители на близнаци и породени => Темата е започната от: Mimka_T в сб, 10 ное 2007, 01:28Титла: Болничните-откога?
Публикувано от: Mimka_T в сб, 10 ное 2007, 01:28
Здравейте приятели!
Казвам се Милена и отскоро се присъединих  към  голямото семейство на BG_Mamma :)Бременна съм - с близнаци в 11 г.с., но не успях да се ориентирам в сайта и се извинявам,ако задавам въпрос, за който си има отделена вече тема/както предполагам,че е/.
Въпросът ми е:От кой месец е възможно да започна да ползвам болнични-нямам желание да го правя,но се налага,защото ежедневното гадене при мен е по две и редовно от сутрин-до вечер, а пътят до офиса повече от час в претъпканият любим мой 76?
Благодаря ви предварително! :hug:


Титла: Re: Болничните-откога?
Публикувано от: PolarFox в сб, 10 ное 2007, 09:06
добре дошла :D и да си сложиш лентичка :D
Болнични можеш да ползваш от самото начало на бременността, но не повече от 180 дни за една година с една диагноза, което включва и почивните дни. Питай някой компетентен да каже дали няма промени нещо в закона, има  такава тема даже Майчинството- счетоводно (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239492.0)

Имай обаче предвид, че стоенето вкъщи се превръща в ад в един момент, пък и обещетението за 315дни после ще ти се намали в общия случай.
Добър вариант е да оставаш за по 10тина дни болничен и после пак да ходиш на работа като зависи и с какво ти е свързана професията :peace:


Титла: Re: Болничните-откога?
Публикувано от: mari73 в сб, 10 ное 2007, 12:40
Здравей Милена,

аз не съм компетентна по счетоводните въпроси,

но моят съвет е ако не ти е добре като ходиш на работа и трябва да се "друсаш" по разни "рейсове", взимай си веднага болнични,
защото от здравето /твойто и на двете! бебета/ по-важно няма!


Титла: Re: Болничните-откога?
Публикувано от: Mimka_T в пн, 12 ное 2007, 21:04
Благодаря Ви!  :bouquet:
Вече разреших проблема и успях да започна болничните от днес, като не искам да коментирам недомислиците, с  които се сблъскваме в поликлиниките и личните лекари.


1