BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: doroty02 в вт, 12 апр 2005, 14:00Титла: Как да постъпя?
Публикувано от: doroty02 в вт, 12 апр 2005, 14:00
Следващия месец имам възможност да пътувам за седмица извън Б-я  и естествено много искам да тръгна, но големия въпрос е как да оставя бебо, който не признава за храна нищо друго освен цица :?: Започнах опити да го захранвам по малко и мисля да се опитам да заменя едно или две кърмения с пюре дотогава, но засега е меко казано неуспешно. От друга страна Мишо не иска да пие изцедена кърма от шише (не съм пробвала дали ще пие адаптирано мляко). А иначе суче на кърмене по две максимум до пет минути и толкова , но кърмата явно му стига, защото и последния месец е качил цял килограм (вече е 8,700кг. и 67 см.) Как да постъпя? Чудя се дали пък да се откажа от пътуването, а толкова ми се тръгва :oops:  :thinking:


Титла: Как да постъпя?
Публикувано от: sladka hapka в вт, 12 апр 2005, 14:10
Имате време да се научат с човека, който ще го гледа на пиене от чашка. На тази възраст мойто чаве пиеше от капачка на шише "Авент", която стисках отпред, да заприлича на улейче. Синът ми приемаше течности на тази възраст със сламка, но Ирина не гоприе този начин.


Титла: Как да постъпя?
Публикувано от: 3ори в вт, 12 апр 2005, 14:32
Прецени добре дали си заслужава захранването "на тагадък", заради една седмица отсъствие. Замяната да две кърмения в един месец и то на 4 месечно бебе ми се вижда малко прибързана, но все ак ти си решаваш.
Според мен по-добре ще бъде да се опиташ да свикнеш бебето да пие мляко от бутилка или чашка, пък захранвенето да си върви успоредно с това, без излишно да се бърза.Още повече, че отсъствието ти няма да е кой знае колко дълго.


1