BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Fane в пт, 16 ное 2007, 11:19Титла: Колко грама пюре трябва да давам
Публикувано от: Fane в пт, 16 ное 2007, 11:19
Здравейте!!!Моето кърмаченце  вече е на 5 месеца и половина и е захранено с картофено пюре от 4-5 дена .Въпроса ми е колко грама пюре да му давам , като вече съм му овеличила дозата до 80 грама.Дали да я овеличвам за момента, защото ми се иска да заменя обедното кърмене с пюре ?И какви други зеленчуци освен картоф, моркоф и тиква мога да влкюча в менюто?
Благодаря ви!!!


Титла: Re: Колко грама
Публикувано от: EmiR в пт, 16 ное 2007, 11:53
Ако искаш да заместиш кърмене я Увеличи...педката каза до 125 130 грама ако ще замествам, ама аз на вашата възраст не бях заместила...захраних със зеленчуково пюре на 6,5 м.  От готовите пюрета можеш да опиташ нещо с карфиол, броколи количествата са малки така, че не би трябвало да имате проблем..Ако ти си ги правиш можеш да добавиш зелена чушка, карфиол, броколи...като основата ти е винаги картоф и морков...незнам като ще заместваш кърмене дали трябва да добавяш кърма или АМ...другите мами да кажат...че аз може да се каже, че още не съм заместила...щото след пюрето си цока....на 9 месеца сме


Титла: Re: Колко грама пюре трябва да давам
Публикувано от: Roli_Sm в нд, 18 ное 2007, 00:31
Захранвам моя Мишок с картофено пюре от 1 седмица. Освен картофите и водата в която са се варили, слагам и малко сухо мляко /за съжаление не мога да се изцедя, иначе идеалното е 30 гр. изцедена кърма/. Харесва го много. За по-нататък оставих добавянето на масло и сирене - нещо не ми се връзва сега.
Успех!


1