BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: жана в вт, 20 ное 2007, 23:09Титла: Отчаяние
Публикувано от: жана в вт, 20 ное 2007, 23:09
Искам да споделя с вас отчаянието си от нашето здравеопазване. Преди 10 дни ми се роди внучка,но още не съм я видяла.Вече цяла седмица очаквам да я изпишат,но този ден не идва.Обезпокоена от случващото се с детето реших да потърся информация за състоянието му и останах изумена от бездушието,лъжата и грубото отношение на лекарите.Освен това си послужиха дори с лъжи за да оправдаят действията си.
Детето се роди нормално,молко по-рано от датата на термина.но с нормално тегло и дължина.Проблемите започнаха със започването на жълтеницата.Първо беше на облъчване с лампа.След това сложиха система защото спаднала кръвната захар,в резултат на което захарта скача почти двойно по думиите на лекарите.Врезултат на това започват да поставят на детето някакъв антибиотик.През това време билирубина постоянно променя стойностите си.И отново облъчване,отново системи и антибиотик и всеки ден по няколко пъти вземане на кръв за изследване.
До сега нито един лекар не ни обясни защо на дететосе слага антибиотик/ няма възпалителен процес защото детето не е имало през това враме температура/,защо е на система?
Толкова съм отчаяня.Вече се страхувам за здравето на детето и на майката,атя/майката/е на път да загуби кърмата.
Моля,ако някой знае нормалните стойности на кръвната захар и билирубина при новородени да ми ги напиши.Ще бъда много благодарна!
 :ooooh: :2gunfire:


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: Ника в вт, 20 ное 2007, 23:17
За стойности не мога да помогна, но ви пожелавам кошмара да приключи скоро и да гушнете сладката си внучка!


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: Алегрина в вт, 20 ное 2007, 23:26
В Библиотеката на кърмаческия (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0) има статии за жълтеницата и стойностите на билирубина.

За майката, ако се притеснява за кърмата - Към кого можем да се обърнем за информация, помощ и подкрепа за кърмене (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205725.0) и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226759.0 (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226759.0)

И горе главата!


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: mari_anka в вт, 20 ное 2007, 23:30
Моля се всичко бързо да се оправи. Бързичко да оздравее детенцето. :pray:
Какво да ти кажа, жана, аз също съм доста напатила се от нашето здравеопазване (всъщност тази дума никак не подхожда в случая). Едва не изгубих живота си след второто секцио, защото лекарите решиха да спестят хепариновите инжекции. Но това е друга тема.
Много кураж! :hug:


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: denica petrova в ср, 21 ное 2007, 09:54
Жана,моля се за детенцето! :hug:
В коя болница са?


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: GERBER в ср, 21 ное 2007, 12:04
Само за билирубина мога да кажа, че около 14-15 са нормалните стойности. Синът ме беше така и трудно изкара жълтеницата, но има начини да се помогне. Един от тези начини е вид светлинна терапия.


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: petka в ср, 21 ное 2007, 12:42
Абе какви са тези некадърници,които мъчат детето и майката??  :2gunfire:До кога ще се примиряваме с некадърността и наглоста на някого си?? Не знам за вас, но аз ако бях- такъв скандал щях да им спретна ,че да се чудят от къде им е дошло...Главен лекар тази болница няма ли?+??Други специалисти ,които да прегледат бебенце няма ли??  :thinking:Време е да им се озъбите малко!... :xarms:.но това си е лично мое мнение. :ooooh: БОРЕТЕ СЕ!!!УСПЕХ!!..и дано всичко приключи добре!!! :pray:


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: meshko106 в ср, 21 ное 2007, 13:03
Преживях същия кошмар при раждането на моята дъщеря -абсолютна липса на информация. Тогава нито можех да мисля, нито знаех какво да направя. Но, имате право да знаете какво става с Вашето дете! Заплашете ги с дело срещу болницата или още по-ефикасно, че ще извикате медийте. Те от друго няма да разберат. Аз ако имах сили тогава, наистина щях да ги съдя. Дано детенцето да се оправи по-бързо и всичко да е наред. На майката пожелавам много сили.


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: ФЕЙщица в ср, 21 ное 2007, 13:14
Мила Жана,просто си вземете детето и се махнете от там. Жълтеницата при новородените е много  често срещано явление. Има разбирасе случаи, в които има усложнения, но докторите поради невежество  се презастраховат. Беба се роди на - 2750,49 см,.  дДанните от епикризата:новородено в 37 г.с. с белези на морфологична незрялост. На 3-я ден след раждането се регистрира инт.иктер.-кр.билирубин 16,0 мг.След приложена интензивна фототерапия - кр.билирубин-11,7. Изписаха ни на 5 ден,а "жълтеницата" ни изчезна към 40 ден. Да уточня, изписването ни стана след подпис от наша страна. отказах да стоя повече в болницата и да "пекат" детето ми с лампа. След светлинната терапия,като ми я донесоха, изпаднах в ужас. Това не беше моето дете, а някакво подобие на човешко същество. Поисках да я консултирам със специалист чернодробни заболявания,ако смятат,че състоянието е наистина сериозно - казаха ми,"Не е толкова сериозно".Е, добре,след като не е толкова сериозно, си тръгваме.Хем не е сериозно,хем си я държите тук. Просто се подписах и си тръгнахме. Кърменето подтиска до известна степен избиването на билирубина, но това не бива да бъде повод за спиране на кърменето. Давах глюкоза вместо вода,бяха ни изписали и фенобарбитал, но след като прочетох какви са показанията и противопаказията,категорично отказах. :naughty: Даваха ми какви ли не черни и страшни прогнози, но Слава на Бога, детето ми е здраво, не му е правена чернодробна трансплантация,няма умствени увреждания и т.н глупостите,които ни прогнозираха.
Моят съвет е: махайте се по-бързо от там! Приберете се на спокойствие в къщи и си се радвайте на бебчето.  :peace:


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: desidm в ср, 21 ное 2007, 13:16
дано по скоро приключи всичко  това  :pray:
а здравеопазването е........... :bad-words:  :2gunfire:


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: Judy в ср, 21 ное 2007, 13:38
Жана, имате ли възможност да потърсите независимо лекарско мнение? Това си е ваше право.
От тук, особено ние майките, които не сме лекарки, не можем дори да предполагаме във вашия случай какво е налице и как следва да се действа. Затова ако бях на ваше място и се съмнявах в компетентността на лекарите може би щях да опитам преглед при лекар от друго лечебно заведение.
При тежка "жълтеница" на новородено действително по някога се налага продължителен престой в болницата и облъчване, даже когато аз бях с моето бебе втория път на една майка се наложи кръвопреливане на бебето й /сега са добре/.


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: ritka в ср, 21 ное 2007, 13:53
След моето раждане също имаше проблеми с бебето :( Докато съм била в реанимация след секциото, бебето ми е било поставено в кувиоз и на кислородна палатка (5 дни) и са започнали вливане на антибиотици (9 дни) без мое знание. Разбрах че има проблеми с бебето чак когато сутринта се раздвижих след операцията и тръгнах да си го взимам в стаята. Тогава нямаше как да не разбера. За 10 дни прекарани в болницата след раждането, след задвижването на какви ли не връзки започнаха да ми обясняват какво му е на бебока (най-обща информация) и без каквато и да е гаранция за състоянието му и дали ще оцелее. Грозно, много грозно.

И до ден днешен плача на рождения ден на дъщеря си за преживения кошмар в болницата  и незнанието дали детето ми е живо или не.

Става дума за неонатологията на 1 АГ Света София, гр. София.

Второто не е планирано да се ражда там.

И благодаря на Господ че въпреки всички трудности около раждането на детенцето ми и месеците след това, то е живо и здраво и имам най-прекрасната дъщеричка на света   :bouquet:

Жана, пожелавам ви съвсем скоро да си приберете вкъщи дъщерята и внучето, живи и здрави  :pray: :love: :pray:


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: Чиби в ср, 21 ное 2007, 13:55
Жана, имате ли възможност да потърсите независимо лекарско мнение? Това си е ваше право.

И аз се моля кошмарът да приключи по-бързо и бебчо с мама да се приберат вкъщи  :pray: :pray:


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: carmell в ср, 21 ное 2007, 19:57
Кураж и от мен, дано всичко лошо отмине бързо!

Потърсете специализирано мнение, най-лошото, което можете да направите за внучето си е да самодиагностицирате, особено водейки се по съвети на неспециалисти
Всички тук искаме да ви помогнем и намеренията ни са добри, но не се заблуждавайте, че някой от нас може да постави диагноза или да ви препоръча адекватно лечение!


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: hedra в чт, 22 ное 2007, 09:22
Съчувствам ви за преживения кошмар и знам какми скъперници на обяснения са лекарите, особено ако няма все още ясна диагноза. Но от това, което описвате, вероятно действително имат съмнения за нещо сериозно. Бебетата, особено пък новородените в първите дни от живота им, изобщо не са умалени възрастни и при тях редица неща протичат по много различен начин - това, че бебето няма температура, изобщо не означава, че няма инфекция! А зад патологична жълтеница могат да се крият много неща, като атрезия на жлъчни пътища и тежки проблеми с черния дроб, а не само обичайната жълтеница - фактът, че има и нестабилност на кръвната захар също може да насочва за някакъв проблем, който може да е от всякакъв род, включително метаболитен (те обикновено са генетични и се установяват трудно и бавно). Затова не бързайте да си правите изводи, че лекарите просто си правят експерименти - те нямат интерес от това! Ако смятате, че детето не получава нужните грижи и вие не сте наясно със състоянието му заради небрежност и липса на внимание и обяснения, тогава се обърнете отново към тях и вежливо, но твърдо заявете, че желаете да сте наясно със състоянието на детето и възможните причини за него (вероятно все още са на ниво предположения и изключване на възможности). Ваше право е да искате консултация с още специалисти, както и да преместите детето, ако се налага - но първо изчерпете възможностите в болницата, където е.
Стискам палци нещата да не са сериозни и да забравите за тези притеснения в грижите около здраво бебенце :hug:


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: Iskra stz в чт, 22 ное 2007, 09:48
И аз съм преживяла подобен кошмар с големият си син, поради лекарска грешка щяха да му направят операция и ред други манипулации. Но всичко това е минало благодарение на вярата, че всичко ще се оправи.
Молим се за вашето бебе да излезе по- скоро от този кошмар, и от ръцете на някои некадърници.  :pray:


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: Judy в чт, 22 ное 2007, 09:52
Не плашете жената, никой не знае какво действително се е случило, може въобще да не става въпрос за "лекарска грешка", която да налага непременно  :bad-words: или  :2gunfire: на когото и да било.


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: ritka в чт, 22 ное 2007, 10:06
Жана, как е бебо  :thinking:

Май забравих да те питам, в коя болница се намира бебенцето в момента  newsm78


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: GERBER в чт, 22 ное 2007, 10:20
Има ли нещо ново? Ккаво става с детенце?


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: p_koparanova в чт, 22 ное 2007, 20:50
Докато четях тръпки ме побиха! Дано скоро се оправи бебчето и да му се радвате много! Прегръдки и целувки


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: firebird в чт, 22 ное 2007, 21:01
Майката имала ли е гестационен диабет?
При гестационния диабет бебето компенсира обмяната на майката, като отделя повече инсулин, и след раждането кръвната захар рязко спада.
В коя болница е бебето?
Поискайте подробни сведения - имате право на това.
Дано по-скоро нещата се нормализират и си вземете бебето. Майката не е ли с него?


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: Илче в чт, 22 ное 2007, 21:36
Жана - стискам палци и се моля да се оправите бырзо и бебенцето и майката да са добре. Тук в Холандия след секциото синыт ми имаше проблем. И точно понеже не беше ясно какво е, започнаха веднага слагането на антибиотик в крывта в продылжение на три дни. причината е, че ако има някакыв вид бактериално отравяне, то би побвлияло много бырзо на бебето, а единственият начин да се знае дали го има или не е чрез крывната проба. За сыжаление точно тези изследвания стават готови за около три дни. Чак когато бяха изключили тази вызможност спряха антибиотиците. Друго бебе в сыщото отделение с силна жылтеница, го дыржаха 6 дни защото беше много вяло и искаха да се стабилизира преди да го изпишат. Така че и на запад дыржат в болницата ако има причина, но поне дават пылна инфо.
Искайте информация и дано да ви я дадат - да живееш в такова незнание и неяснота е ад.


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: korinka в чт, 22 ное 2007, 21:51Става дума за неонатологията на 1 АГ Света София, гр. София.

Второто не е планирано да се ражда там.


Жана, пожелавам ви съвсем скоро да си приберете вкъщи дъщерята и внучето, живи и здрави  :pray: :love: :pray:

Защо ли не се чудя, че именно за тази болница иде реч :2gunfire:
И аз имам много преки впечатления. То, какъвто шефа - такъв и персонала.
 
Дано беборанчето се операви!


Титла: Re: Отчаяние
Публикувано от: afinora в пт, 23 ное 2007, 10:33
Стискам палци всичко да се оправи и съвсем скоро да си приберете бебето в къщи. Знам, че ви е тежко, но кураж. Ще се моля за вашата внучка.  :baby_neutral: :baby_neutral: :baby_neutral:


1