BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: qgodka в вт, 27 ное 2007, 10:00Титла: съвети за отбиване на 15 месечно бебе
Публикувано от: qgodka в вт, 27 ное 2007, 10:00
Въпросът ми е към майките,които са успели да отбият по-големите си бебчета.Дъщеря ми е на 15 месеца и сега я кърмя само преди лягане за обяд,вечерта и през нощта.През деня може да заспива и без да суче,но вечер винаги е заспивала така и се буди по няколко пъти да суче.Ще започвам работа скоро и няма да мога да съм вечер с нея и искам от сега да започна с отбиването. Ще съм много благодарна да споделите мнения и съвети по въпроса.


Титла: Re: съвети за отбиване на 13 месечно бебе
Публикувано от: pearly в вт, 27 ное 2007, 14:48
Щом като нямаш възможност да я кърмиш през нощта, бих те посъветвала да не я отбиваш, а само да прекратиш нощните сукания.   :bouquet:


Титла: Re: съвети за отбиване на 13 месечно бебе
Публикувано от: Вили1 в ср, 28 ное 2007, 16:22
Щом като нямаш възможност да я кърмиш през нощта, бих те посъветвала да не я отбиваш, а само да прекратиш нощните сукания.   :bouquet:
това е идеално ....при мен обаче не се получи .
Противно на написаното за плавното отбиване аз спрях изведнъж с уговорката че ако изпадне в истерия ще и дам - все още важи  ;-) . Но детето един -два дни искаше само да види цици , два пъти опита да засуче и днес , както и вчера не ги и спомена.
Казах и че циците ги боли и няма мляко и тя като ги гледа казва:Цици боли!
Първо ги гушна веднъж дваж , после ги биеше с яд -разбира се ...и как не а сега  не се и сеща да им обърне внимание. newsm78
През нощта обаче картинката е друга ....с баба си спи непробудно , с мене не.
Ще и трябва време да свикне.
Децата са различни , така че точен подход няма!
Изчетох де що има за отбиване и накрая направих това , което най-малко съм си представяла.
Взех решението след преумора , депресия и година и половина липса на сън....може би всичко това ми се е отразило много зле като комбинация , знам ли? :(   


Титла: Re: съвети за отбиване на 15 месечно бебе
Публикувано от: geriroshkova в чт, 29 ное 2007, 15:37
МИЛИ МАМИ,ЗДРАВЕЙТЕ
ОТБИВАМБЕБЧО ОТ 1 СЕДМИЦА.ТОЙ СЕ СПРАВЯ, НО АЗ ВЗЕХ БРОМОКРИПТИН И ОСВЕН ЧЕ КОЛАБИРАХ ОТ НЕГО И НЕ СЕ ЧУВСТВАХ ДОБРЕВ ГЪРДИТЕ МИ ОСТАНАХА БУЧКИ.ТОВА МЕ БЕЗСПОКОИ. ДАЛИ ТЕ ЩЕ СЕ РАЗКАРАТ ИЛИ АЗ ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВЯ НЕЩО???МАЛКО МЕ Е СТРАХ.НО ПОПИТАХ АДНШДИЬ,А ТОЙ ВИКА-НЕ СЕ  ПРИТЕСНЯВАЙ.А АКУШЕРКАТА -ЧЕ ТАКА ЩЕ ОСТАНАТ...И НА КОГО ДА ВЯРВАМ???МОЛЯ ПИШЕТЕ....СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ПИША ТУК,НО ОЩЕ НЕ ПОЗНАВАМ САЙТА ДОБРЕ


Титла: Re: съвети за отбиване на 15 месечно бебе
Публикувано от: Илче в чт, 29 ное 2007, 16:36
Аз го отбих на 13 месеца, много плавно в продылженеи на около 5 седмици. Едно по едно изключвах храненията. Пырво през ноща, когато се будеше ставаше таткото и го приспиваше, за да видим дали иска наистина да суче или е друго. Както се оказа май не се е будел да суче а от зыби, запушен нос и т.н. Заспиваше веднага или след акто пийнеше мааалко водичка. След една седмица изключих обедното цокане... и така постепенно. Общо взето на седмица по едно кырмене махах. Общо взето всичко мина без да забележи нищо.


1