BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: KITTI в нд, 02 дек 2007, 18:41Титла: на 11м. проява на АБКМ ?
Публикувано от: KITTI в нд, 02 дек 2007, 18:41
Здравейте, чудя се дали имаме АБКМ и да ходиме ли при алерголог?

Случая е: Появи се обилна хрема, вече 1 седмица е бистра и гъста, обрив на дупето като 1 ст. седмица преди него.С хремата  1 ден температура и обрив на рамото, много черни жилки( като накъсани конци) в акото, на другия ден бяха по малко, последвани от 2 слузести и зелени акита) останахме само на кърма, хлебче картофче. Вчера й дадох бисквитка , а днес бузата е на пъпки( но и с бабта бяха малко на вятър, не знам дали не е от студа)
Давала съм млечна каша на хумана - не е имало проблеми. И друг път е ималко черни нишки в акото , но много малко, но не съм ги свързала с някоя храна... :?
Сега от 2 седмици - млечна на милупа с плодове и 0.1%портокал :oops: , пак не съм забелязала проблем....до момента с хремата и т.н. Но и аз тия дни повечко шок. бонбони, млекце и цитруси хапвах, казах си голяма е вече, сле дмесец на годинка .... :? :bad-words:
Иначе когато беше новородена вероятно от това,че хапвах мляко, цитруси и шоколадче се обрина цялата на червни петънца. Изключих ги напълно за тези 11 месеца, ако не броиме понякога кафето 3в1, и рядко шоколадче.
Все още кърмя и нямяме заместено хранене( тя изяжда малко от порционите си , до 60-70мл. и след малко се докърмваме)
захраниох след 6 м. , желтък не давам защото се появиха слузести акита, но от 9тия месец хапва малко сирене и кисело мляко и вс. беше ок.

Та възможно ли е така забавено да реагира на млякото, портокала, шоколада...и какво да правя сега, до кога да ги изключвам, кога да ги вкарвам в менюто, да търся ли сега алерголог и въобще за алерголог ли сме?


Титла: Re: на 11м. проява на АБКМ ?
Публикувано от: emoli в нд, 02 дек 2007, 23:20
По-добре пусни темата в Здравния форум.
Там има мами които могат да ти предоставят нужната информация.
На твое място бих завела детето незабавно на лекар!


Титла: Re: на 11м. проява на АБКМ ?
Публикувано от: Не се сърди, човече в пн, 03 дек 2007, 10:17
За другото нямам представа, но черните нишки се появяват след ядене на банан, давала ли си?


1