BG-Mamma

Бременност и раждане => Проблемно забременяване => Темата е започната от: nati_nat в вт, 19 апр 2005, 00:45Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: nati_nat в вт, 19 апр 2005, 00:45
Мили момичета,

Не съм била член на този клуб, но моето забременяване не беше лесно и си дадох дума ако всичко приключи успешно да споделя моя опит, надявайки се да бъде от полза поне на онези от вас, които нямат непреодолим физиологичен проблем.
Сега, когато пиша тези редове близо до мене спи моето слънчице, моята сладка малка дъщеричка.

Започнахме правенето на бебе през лятото на 2002г. Година по-късно вече ми бяха познати до болка тестовете за овулация, секса по график, замерванията на температурата, мъката и отчаянието при липсата на втората червена чертичка на поредния тест за бременност. Вече бях убедена, че независимо от моята менструация “като по часовник” и положителните тестове за овулация, има някакъв проблем, за който е необходима квалифицирана лекарска помощ. Тъй като нямахме никаква ориентация за момента към кого да се обърнем и за да дам малко почивка на изтормозената от мисълта за бленуваното бебе психика, през септември 2003, преди да заминем за почивка на море, решихме да спрем с целенасочените опити и рано напролет следващата година да ги подновим с помощта на медицината. Междувременно започнах да споменавам пред мъжа ми за осиновяване на детенце, ако се окаже, че не е възможно да имаме свое.
Няколко дни преди заминаването на почивка не помня точно по какъв повод посетих една билкова аптека. Докато чаках да ми приготвят билката се зачетох в дългия списък от здравословни проблеми, за които аптеката предлага билкови рецепти. Изненадах се, когато видях “за забременяване”, попитах за какво става въпрос и преди жената да ми отговори се намеси компетентно мъж (не ми стана ясно дали беше собственика) обяснявайки, че дава 100% гаранция за успех, и че много двойки, които са пили от билката след това са идвали да се похвалят с “резултата”. Погледнах скептично, но решихме, че няма да обеднеем с 20-тина лева, нито ще си навредим на здравето, купихме билката и въпреки, че бяхме зарязали целевото правене на бебе започнахме да я пием по схемата докато бяхме на почивка в Созопол. Схемата, която ми дадоха в аптеката беше само за два месеца: една билка се пие в продължение на един месец и от мъжа и от жената (между две менструации на жената), а на втория месец друга билкова смес се пие само от жената (пак между две менструации). Когато дойде третия месец няколко поредни дни все се канех да издиря телефона на аптеката и да попитам какво да правим, но все отлагах, ангажирана от много служебна работа, а и защото не вярвах, че от това начинание ще излезе нещо. Така един ден докато бях на работа изведнъж се усетих, че май са минали доста дни без очакваната менструация, за няколко минути отскочих до аптеката и малко след това гледах с невярващи очи двете червени чертички на теста за бременност. Нови тестове и преглед на ехографа затвърди радостната новина.
Радостта ни обаче не трая дълго – в началото на януари 2004 прокървих, постъпих спешно в Майчин дом, и след жестоката диагнозата – мъртъв ембрион – последва аборт.
Така и не разбрахме причините, но за нови опити трябваше да изчакаме 6 месеца според едни лекари или 4 месеца според други.
През май месец на 2004г. когато трябваше да подновим опитите за бебе обаче получих много изгодно предложение за нова работа. Реших да го приема, защото търсех промяна, но това означаваше отлагане на бебеправенето с поне още 4-5 месеца, докато събера екип и организирам работата на звеното, за което бях поканена за ръководител. Нямаше как да излизам в болнични скоро след постъпването на тази работа, ако щастието случайно ми се усмихне. Така от опитите за правене на бебе минахме на варианта временно предпазване от бебе. И тъй като не очаквахме ново лесно забременяване, решихме, че презерватива като средство е съвсем достатъчен.
Тази година бяхме на море през юни, защото през юли вече се преместих на новата работа. Когато вечерта на първия ми работен ден на новото място се прибрах у дома, получих странното усещане, че съм бременна. Бях напълно убедена, въпреки предпазните мерки, липсващата (за мой ужас според теста) овулация за последните два месеца и оставащите 6-7 дни до новия месечен цикъл. Усерщането ми се оказа безпогрешно. Изненадани, объркани от непредвидената ситуация и същевременно щастливи се опитвахме да възстановим интимните събития от последните 10-тина дни. Сетихме се, че веднъж презерватива се беше изхлузил и мъжа ми дори си спомняше думите ми – “Давай, няма страшно”, а аз ги казах защото освен липсващата според теста овулация през последните месеци, това се случи някъде около 5-тия ден от месечната менструация (при мене свършва за 3-4 дни).
Е, моя мъж често с шеговит глас повтаряше тази фраза когато през следващите месеци се радваше на растящото в корема ми бебе.

Това е, стана дълго и може би оттегчително. В крайна сметка така и не разбрах кой от всичките фактори помогна да се осъществи бленуваната мечта, а може би всичките, взети заедно:
1. Билката, която пихме;
2. Твърдата решителност да имаме бебе, дори да отгледаме родено от други хора дете;
3. “Майната, която теглих” на целевото забременяване и с което освободих психиката си. Това направи възможно да се отдадем един на друг без планиран по график секс и без обсебващата мисъл, че “точно сега се прави бебето”;
4. Почивките на море (и двата пъти забременяването ставаше след поредната почивка). Може би е оказало влияние спокойствието, липсата на служебна ангажираност и проблеми (които сериозно запълват ежедневието ми по всяко друго време), нагряването на тялото ми на плажа и морските бани в продължение на две седмици;

Дано това, което споделих тук да Ви бъде от полза. На всички Вас пожелавам късмет, бъдете упорити, не се отказвайте и се надявам неописуемото щастие, което ни споходи, съвсем скоро да навести и Вас.

За всички, които се интересуват: билковата аптека се намира близо до Лъвов мост. Ако се върви по Мария Луиза от Централни Хали, се свива вдясно на последната пресечка преди Лъвов мост (като гледам на картата улицата е “Поп Богомил”). Билковата аптека е след 20-30 метра от ляво на улицата в една стара къща.

Ако нещо Ви интересува допълнително – питайте, ще Ви отговоря.


Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: Lali в вт, 19 апр 2005, 08:13
 ТОВА   (http://bgmaps.com/map.asp?sid=f55022daa4292f53dce76c8688421dd4&city=sofia&str=%CF%EE%EF+%C1%EE%E3%EE%EC%E8%EB&num=38&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9&grid=m5k&start.x=0&start.y=0) е въпросната аптека.


Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: nati_nat в вт, 19 апр 2005, 09:24
Цитат на: klia
Интересна история - забелязвам че смяната на климата много влияе - може би това че оказва влияние на самия цикъл измества понякога овулацията или удължава лутеалната фаза. Имам много познати които забременяха точно в такива моменти.
Извода ми е - ходене на почивки по-често :-) Май трябва да започна и да го практикувам - последните 4-5 години май не ми се е случвало.

Клиа, права си в извода за зависимостта между смяната на климата и лутелната фаза, но май има нещо друго. При многото четене по въпроса къде ли не, попаднах на материал, в който се твърди, че голяма част от жените получават овулация два пъти месечно. Това много не ми се връзва с теорията на овулацията и дори когато го споменах на един наш познат гинеколог (който ми проследиаваше бременостите), той каза че е абсурдно. Не съм го споменала, за да не натоварвам изложението с излишни подробности, но след първия аборт се сдобих със средството за отчитане на овулация "мейби бейби" и го ползвах всеки ден. Е, първите два месеца наистина ми показваше две овулации - почти в началото на цикъла и после както си е по книги (при мене около 17-тия ден, защото цикъла ми е през 31 дни). Докато се чудех какво е това нещо, според този тест овулацията ми въобще изчезна през следващите два месеца, за мой най-голям ужас. Та тогава стана бебчето и моята прословута фраза "Давай, няма страшно" стана нещо като семеен девиз.
Връщам се пак на темата почивка - има значение наистина, но не е само това. През първата година от опитите през юни пак бяхме на почивка - за една седмица в Париж, но не стана нищо. Стана след почивката през септември, но тогава два поредни месеца се занимавахме с въпросната билкова рецепта, все си мисля, че тя имаше решаващо значение, дори и да е имало допълнителен ефект от почивката. А и съвпадението - дадоха ни схема за пиене за два месеца, с твърдението, че е достатъчно, така и стана. Подробностите, които тогава ми обясниха, че нещо се "отпушвало" и решавало проблема, освен ако не е наистина непреодолим от физиологична гледна точка. Нещо май не го обясних с "отпушването" ама тогава Тома Неверни не му обърна внимание. Но май наистика се "отпуши" защото втория път изненадващо "хванах от раз" при вече обяснените обстоятелства.


Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: Lali в вт, 19 апр 2005, 09:29
Не мислете, че билките са панацея.
Ако има органични проблеми билките няма да помогнат.
Билките помагат САМО, АКО НЯМА ПРОБЛЕМИ.
Те влиаят стабилизиращо на организма, укротяват хормоните, укрепват имунната система.

P.S. Аз започнах да ги пия в началото на месеца.


Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: nati_nat в вт, 19 апр 2005, 09:47
Цитат на: Lali
Не мислете, че билките са панацея.
Ако има органични проблеми билките няма да помогнат.
Билките помагат САМО, АКО НЯМА ПРОБЛЕМИ.
Те влиаят стабилизиращо на организма, укротяват хормоните, укрепват имунната система.

P.S. Аз започнах да ги пия в началото на месеца.


Е, едва ли някой мисли, че са панацея, изрично съм споменала, че естествено няма да помагнат при физиологични проблеми, но ако помагат когато НЯМА ПРОБЛЕМ, както ти твърдиш, защо тогава да се пият, при липса на проблем би следвало да се получи и без тях?
Предполагам, че все нещо регулират, а ако то се нуждае от регулация, това все пак е някакъв проблем, макар и преодолим с допълнителна намеса.


Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: Lali в вт, 19 апр 2005, 10:02
Няма да ти "отпушат" нищо със сигурност, не подвеждай момичетата!!!
Ще повторя, макар че вече го писах: билките стабилизират организма като цяло, имунитета, хормоните, така помагат на женският организъм да реагира адекватно на целият този шок, наречен забременяване.


Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: nati_nat в вт, 19 апр 2005, 13:43
Цитат на: Lali
Няма да ти "отпушат" нищо със сигурност, не подвеждай момичетата!!!
Ще повторя, макар че вече го писах: билките стабилизират организма като цяло, имунитета, хормоните, така помагат на женският организъм да реагира адекватно на целият този шок, наречен забременяване.

Лали, нямах предвид отпушване в прекия смисъл (като например отпушване на тръби), затова го сложих в кавички. Сигурно не се изразявам много научно, просто си спомням какво ми казаха и го свързвам с нещо като "отпушване на съществуващи задръжки", нещо такова.
Не съм тук в този форум, за да ви подвеждам!!! Реших да споделя опита си, единствено за да бъда полезна. Това, което помогна на мене, едва ли ще помогне на всички, но на част от вас може и да помогне. Дори само едно бъдещо майче да се появи вследствие на пиенето на тези билки, пак си заслужава писането.
В крайна сметка те няма да навредят, а има вероятност да помогнат. Какво пречи да се опита, виждам, че и ти ги пиеш. А щом са ти казали веднъж съдържанието на пакета (dir.bg), попитай пак, сигурно ще ти го кажат. При мене не бяха толкоз разговорливи и го премълчаха, та затова реших, че по принцип си го пазят в тайна.

Пожелавам ти успех в начинанията и дай Боже съвсем скоро да осъществиш мечтата си!


Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: Morena в вт, 19 апр 2005, 23:55
Цитат на: nati_nat
..... Подробностите, които тогава ми обясниха, че нещо се "отпушвало" и решавало проблема, освен ако не е наистина непреодолим от физиологична гледна точка. Нещо май не го обясних с "отпушването" ама.....


Ее , Лали не подвежда момичето !
Аз не се чуствам подведена .  :)
А и "отпушва " също не ме подвежда .
Ами  аз я рабрах !  
И ми беше приятно да прочета историята ти Нати ! :)

И Лали , сега като подейства и при теб билката( дано , дано , ....  :D  , каква ти е хубава графиката .... пу , пу , .... :D  ) , да видиш как ще се засиля и аз , дето съм толкова несериозна :(  в пиенето на билки .


Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: Lali в ср, 20 апр 2005, 09:20
Морена, не се подвеждаш ТИ, защото не си ОТЧАЯНА!!!
Както и да е, няма да коментирам повече.
Иначе историята наистина е хубава.


Титла: Как успях да забременея
Публикувано от: lea в ср, 20 апр 2005, 09:43
Наистина хубава е историята, защото има хубав край. Току виж и аз, несериозната по отношение на пиенето на билки, съм ги започнала от другия месец!
Не че се надявам на чудо, но понеже при мен няма открит проблем, може и да стане. И мисля, че момичето съвсем добронамерено е споделило историята си. За да вдъхне надежда на всички :-P


1