BG-Mamma

Родителски групи => Живеещи в чужбина => Темата е започната от: Lolita007 в пт, 14 дек 2007, 16:53Титла: Картичка по случай раждане
Публикувано от: Lolita007 в пт, 14 дек 2007, 16:53
Здравейте момичета!
На 6.12, точно на Николаус се роди нашата дъщеричка Лаура! :hug: Вече сме си в къщи и нещата започват да се нареждат някак си, макар по много по различен начин от този, който си представях... Тук при нас по случай раждането родителите пращат картички със снимки или нещо от рода на бебенцата си на близките и приятели. Та исках да ви помоля ако имате някакви идеи ( моето въображение нещо ме е напуснало за момента  :oops:) да ги споделите! Ще съм ви много благодарна :love:


Титла: Re: Картичка по случай раждане
Публикувано от: Kalinka в сб, 15 дек 2007, 01:29
Пъвро да ви е честита малката принцеса. Да расте в здраве и щастие.

 В Германия  не са ли популярни картичките за раждане, създавани от  специални фирми, където родителите отиват и избират от каталози със стотици видове. Някои родители избират снимка на детето, или крачето му или ръчичка и измислят фон и текст.

Ако напишеш в Гугъл:  Geboorte kaartjes , и натиснеш при снимките ще ти излязат много видове, които има тук.


Титла: Re: Картичка по случай раждане
Публикувано от: Lolita007 в сб, 15 дек 2007, 08:11
Да популярни са, но аз исках нещо по-нетрадиционно. :blush: Мисля сама да си ги направя и само да ги дам да ми ги отпечатат. Искам да има снимка или снимки с нея , но и мотив едновременно свързан с Николаус, нали на шести се роди... Но нещо не мога да си представя идеята напълно.  :thinking:


Титла: Re: Картичка по случай раждане
Публикувано от: *Biba* в сб, 15 дек 2007, 11:12
Честито ви бебе  :bouquet:

Ти за текста ли искаш идеи или за оформлението на картичката? Също е важно и каква е целта на картичката? Има два варианта- да извести за появата на детето- нещо от сорта "Ето ме, появих се на едикоя си дата, тежа едиколко си... и т.н." и другият- изказване на благодарности за подаръците и поздравленията. И в двата случая аз бих сложила отпред хубава снимка на бебето, може би в рамка и наоколо няколко бебешки аксесоара, за декорация, а вътре- текста. Не е нетрадиционно, но за друго не се сещам в момента....
Кажи ти какво си представяш?


Титла: Re: Картичка по случай раждане
Публикувано от: Lolita007 в сб, 15 дек 2007, 16:35
Картичката трябва да е от втория вид - са благодарност са подаръците и вниманието и т.н.
А какво аз си представям... Хм, ако имах точна представа или идея нямаше да ви питам тука за съвет. :oops: Искам със сигурност да има изображение на малката, някакъв благодарствен текст и някакъв мотив от Николаус...  :blush:


Титла: Re: Картичка по случай раждане
Публикувано от: pepelyashka в сб, 15 дек 2007, 19:12
Аз бих монтирала едно ботушче и от него се показва бебата и текст, че Николаус носи на някои шокита, на някои малки принцеси (или нещо подобно). На втората страница благодарското от името на малката и това е.


Титла: Re: Картичка по случай раждане
Публикувано от: kroumova в нд, 16 дек 2007, 18:55
Честита дъщеричка, да е жива и здрава :)

Аз съм получавала картичка от Германия и тя беше точно да ни информира за появата на бебето, въпреки че аз вече бях пратила такава за Честито бебе ;) Тъй като времето си върви и ти сигурно си получила вече доста поздравления, можеш да комбинираш двете неща и да е нещо като "Първа снимка на бебето с благодарности" или нещо в този стил.
Както и да е мисля, че всички ще се зарадват :)


Титла: Re: Картичка по случай раждане
Публикувано от: Вечерница в пн, 17 дек 2007, 13:20
Честито бебе, Лолита!
Биба и Пепеляшка са ти дали добри идеи.
Ако не можеш да се справиш сама - обърни се към момичетата в тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=247143.440


1