BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: plam1 в сб, 05 яну 2008, 10:24Титла: тговор на поста ми
Публикувано от: plam1 в сб, 05 яну 2008, 10:24
Извинявам се на всички на които поста ми е предизвикал неприятни спомени. Намерих логичното обяснение за ситуацията. Определено не е свързана с някакво престъпление. Говорих и със свекърва ми - тя не успя да ми даде каквото и да било обяснение. Предполагам разбирасе че я е измила по - грубичко и ако в тоя момент дъщеря ми се е дръпнала и свила крачета следователно свеки да е използвала думичката "бръкна" в някакъв контекст. :pray: А и да не прехвърлям вината изцяло на нея мнго е вероятно и аз да съм я употребила  И от невинното изказване на дъщеря ми да се правят какви ли не предположения. Затова и споделих и помолих за съвет тук всички майки. Тъй като бях побързала да и кажа ( на детето ми ) че това е лошо и не се прави така та думичката "лошо " доста да я е впечатлила.  Относно това че ме обвини вече не се притеснявам толкова - Тя постоянно чува колко съм лоша ( строга) Ех свекърва ми я плаши с мен когато не се справя в определени ситуации!!!!!!! Ама че работа! И в следващия момент след като съм и се скарала или не съм и позволила нещо последва къпане тя  да ми каже "баба е добра ти си лоша и не ми бъркай" Боже а колко се бях шокирала! Та следва и разговор сас свекито докога ще перифразира и обърква представите на дъщеря ми строг = лош  лигавенето = добро нещо а възпитанието = лошо и колко е добра тя защото не и се кара за нищо!!!!!!!!!!а и забелязвам че напоследък не само я плаши с мен а и  сравнява моите  и нейни постъпки.   :ooooh: ако знаеше моето ангелче как ще ме притесни! Така предполагам аз че е станало. Благодаря Ви че ми помогнахте да осмисля и преценя рационално ситуацията. Понеже споделих и с приятелка тя  също ми помогна да разбера че едно толкова сериозно изказване може да има коренно различен смисъл.  Много от нас разбрахме че когато децата ни казват нещо не винаги влагат смисъла който ние намираме! Това е едно доказателство да не се избързва с изводи.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: мама Нат в сб, 05 яну 2008, 13:56
Нищо не разбрах, честно. :roll:
Все пак ми се струва, че темата е за Дом и семейство, поради наличието на елемента "свекърва". :whistle:


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: _Hope_ в сб, 05 яну 2008, 14:32
Не си разбрала, защото тази тема е продължение на друга.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254097.0

Плам,
бъди по-наблюдателна и поне на първо време не оставяй детето само при баба му!  :peace:


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Клото в сб, 05 яну 2008, 15:09
Много се радвам, че си намерила отговор за себе си. От тук нататак, трябва да съумееш да остояваш позициите си като майка на своето дете. Бъди твърда и не позволявай да пренебрегват мнението и изискванията ти.
Успех, дано намериш общ език със свекито.  :peace:


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Н а т и в сб, 05 яну 2008, 15:28
А защо е заключена първата тема  :thinking:

plam1, постът ти ми се струва малко объркан и не разбирам точно кое те е успокоило и те прави толкова сигурна, че всичко е едно недоразумение, но се надявам /заради детенцето/ да си права.
Все пак, на твое място бих имала едно на ум...


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Slav4e_Av4e в сб, 05 яну 2008, 15:33
При положение,че  "искала да гледа чичо си гол",някак си не смятам,че е нормално да се успокояваш.Поне на мене ми звучи страшно.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Клото в сб, 05 яну 2008, 15:37
При положение,че  "искала да гледа чичо си гол",някак си не смятам,че е нормално да се успокояваш.Поне на мене ми звучи страшно.
В това няма нищо ненормално. Едно мъничко дете не приема голотата за нещо срамно. Вероятно детето е виждало родителите си голи в банята и т.н., а чичото е свикнало да вижда облечен. Следователно, просто е проявило малко повече интерес към него.


Титла: Re: Отговор на поста ми
Публикувано от: мама Нат в сб, 05 яну 2008, 15:50
А защо е заключена първата тема  :thinking:

И аз това се зачудих, но нейсе.Сигурно някой от модовете  е решил,  че авторката е намерила отговор на въпросите си.
_Hope_,  благодаря за линка.Да, сега вече горе-долу ми се поизясни ситуацията.

plam1, честно казано настръхна ми косата когато четях първата тема.Объркана съм и не знам какво да си мисля, но знам, че не бих се успокоила така лесно, както ти.Не те упреквам в нищо, но дори и след поста ти  в началото на тази тема  оставам с впечатлението, че много лесно се опитваш да обясниш нещата, някак.Моят съвет е въпреки всичко да заведеш детето на детски психолог.Мисля, че там най-добре ще стане ясно дали има или няма от какво да се притесняваш.
Искрено се надявам да не се случило нещо, което да остави последици у детето ти.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Дъждец в сб, 05 яну 2008, 17:13
защо другата тема е заключена?

радвам се ,че си с е успокоила.аз също съм за психолога обаче.по-добре презастраховане,отколкото нещо неизяснено.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: plam1 в сб, 05 яну 2008, 22:35
Помолих да се заключи темата преди да се е превърнала в " роман на стивън кинг" ако не бъркам така беше написала една добронамерена мама. Внимателно изчетох всички мнения и забелязах как от едно невинно изказване ( според мен така се е получило - някакво недоразумение) фантазията може дотолкова да се развихри че "нищо неподозиращите роднини" да бъдат превърнати в най безскрупулни престъпници. Търсех рационално обяснение и го намерих. Говорих със свекърва ми открито дори и цитирах какво точно казва дъщеря ми и се доверих не само на това което чух но и на интуицията си - винаги разбирам когато ме лъжат. Не забелязвате ли как винаги сме склонни да си мислим че най лошото се случва или се е случило същото за което си казваме "пази боже". Нека не превръщаме едно невинно изказване в драма. Дори и да знае детето ми какъв е смисъла на думата бъркам надали е вложила точно същия смисъл в състава на изречението. Предполагам че това би послужило за пример на много майки да не бързат със заключенията. Аз вече си извадих поука. Благодаря на всички които ме подкрепиха  давайки мнение.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Не се сърди, човече в сб, 05 яну 2008, 23:45
Радвам се, че всичко е наред  :pray:

... Внимателно изчетох всички мнения и забелязах как от едно невинно изказване ( според мен така се е получило - някакво недоразумение) фантазията може дотолкова да се развихри че "нищо неподозиращите роднини" да бъдат превърнати в най безскрупулни престъпници ...

Невинно изказване  :roll: постовете ти в другата тема нямаха нищо общо с невинното изказване, а говореха за нещо много сериозно.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: ivben в нд, 06 яну 2008, 00:04
Нищо не разбрах.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: acer в нд, 06 яну 2008, 12:18
Защо все пак не заведеш детето на детски гинеколог, за да я прегледа обстойно. Смятам това за най-сигурния начин да си по-спокойна. Не можеш да имаш доверие и на свекърва си.  Не отагай, ако има нещо то трябва да знаеш със сигурност и да  се прекрати, а не да чакаш още година да направят нещо по-сериозно на детето. Говори и със  свекърва си сериозно.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Не се сърди, човече в нд, 06 яну 2008, 12:40
Защо все пак не заведеш детето на детски гинеколог, за да я прегледа обстойно ...

Завела го е:

Цитат на: plam1
Та погледна я гинеколог дори не съм обяснявала с подробности. Просто я погледна и каза че е налично възпаление (прегледът не протича както при възрастните ). Вероятността сама да е напъхала нещо се отхвърли. Назначиха  изследване на урината, от което ще се разбере на какво най - вероятно се дължи възпалението.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: acer в нд, 06 яну 2008, 14:00
Аз затова и пиша ДЕТСКИ, защото имат начини за преглед на децата, а не само да го погледне.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Дъждец в нд, 06 яну 2008, 14:18
първият ти пост в тази тема ми прозвуча малко сплашено и объркано честно казано,без да се разбира какво всъщност е обяснението на случката.
но в крайна сметка не е наша работа да ти се бъркаме.ти си се успокоила и си намерила отговор.понякога от притеснение човек мисли какво ли не.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: *danaya* в нд, 06 яну 2008, 14:52
Радвам се, че си се успокоила, но на твое място винаги бих си имала едно наум.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: lili1 в нд, 06 яну 2008, 17:13
Незнам какво да кажа :roll:


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: shine_on75 в нд, 06 яну 2008, 17:54
За съжаление нещата,които момичетата ти написаха в предишната тема са преживени,а не "развинтени фантазии" и всеки специалист ще ти каже,че в повечето случаи "нищо неподозиращите роднини"са в центъра на събитията.

Предполагам че това би послужило за пример на много майки да не бързат със заключенията..

Дано това послужи за пример на много майки,защото никой не е застрахован.

Моля се заради детето всичко да е наред.
Честно казано не намирам никаква логика и връзка между двете теми.
Пускаш тема,която изправя на нокти целия форум.......
Искрено се надявам твоята фантазия да се е поразвихрила в първата тема,защото нещата,които си написала са много сериозни.Може би дори и ти не осъзнаваш колко сериозно звучи това,което си написала


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Н а т и в нд, 06 яну 2008, 23:07
Внимателно изчетох всички мнения и забелязах как от едно невинно изказване ( според мен така се е получило - някакво недоразумение) фантазията може дотолкова да се развихри че "нищо неподозиращите роднини" да бъдат превърнати в най безскрупулни престъпници. Търсех рационално обяснение и го намерих. Говорих със свекърва ми открито дори и цитирах какво точно казва дъщеря ми и се доверих не само на това което чух но и на интуицията си - винаги разбирам когато ме лъжат. Не забелязвате ли как винаги сме склонни да си мислим че най лошото се случва или се е случило същото за което си казваме "пази боже". Нека не превръщаме едно невинно изказване в драма. Дори и да знае детето ми какъв е смисъла на думата бъркам надали е вложила точно същия смисъл в състава на изречението.

Ние не взехме предвид само "невинното изказване", но и ужаса на детето, който ти самата описа в предишната тема.

Надявам се наистина успокоението и примирението ти да имат почва и цялата история да е едно недоразумение.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: albenadi в пн, 07 яну 2008, 11:24
Наистина звучи стресиращо първия ти пост. Но сега виждам че си се успокоила, което е добре  :)
Аз като мия дъщерите ми в повечето случаи не им измивам дупето супер обстойно, ами само отвън. Но през няколко дена, или пък ако малката се е наакала и се е омазала, ги мия и отвътре. Не им бъркам по вагината, но там където са срамните устни си ги измивам. Не им е много приятно, но се налага, но винаги ги мия без сапун отвътре. Иначе за думичката `бъркам`, когато преобувам Ани понякога тя си рови по дупето и аз й казвам да не си БЪРКА по дупето, за на де го замърси. И от там тя си знае тази думичка и когато ги мия и отвътре тя все ми казва `Мамо, не ми бъркай по дупето`. За мен твоята случка не е кой знае какво, според мен свекърва ти просто е мила щерка ти по-грубичко, или по по-различен начин от твоя и за това тя е реагирала така. Недей да се впрягаш, но си следи все пак положението. Аз бих имала едно наум и другия път, когато свеки гледа щерка ти ИЗРИЧНО я предупреди да не й бърка в дупето, когато го мие  ;-)

Иначе за чичо й, че искала да го види гол... де да знам. Зависи в какъв контекст го е казала. Аз бих наблюдавала със зорко око всичко около свеки и чичото, но без излишна паника. Но нали знаеш - страх лозе пази!  ;-)


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: plam1 в пн, 07 яну 2008, 17:04
АЛ  благодаря ти и искрено се надявам и при нас да е така но понеже вече говорих със свекърва ми и съм и забранила да я мие без повод както е правила досега и също така да я маже с каквото и да било предполагам че подобни неща вече няма да се случват. Другият нов фактор е че дъщеря ми вече се учи да се мие сама ( под мой надзор)  и за сега се справя  но по важното е че не е уплашена - за което благодаря на найели. Относно свекървата там повече няма да ходи на гости сама въпреки че съм по спокойна. Това е което мога да направя засега. Възпалението го излекувахме. За първия пост колкото и да звучи стресиращо - аз не съм била по малко уплашена - меко казано. каквото и обяснение да ми е дала  свеки  аз не мога с лекота да пренебрегна това което каза детенцето ми и със сигурност ако отново каже нещо стряскащо бих се консултирала с психолог но засега може би най правилно би било да я държа по надалеч от свеки, да и осигуря спокойствие и да градим взаимно доверие. Надявам се това да е достатъчно засега.


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: Шани в пн, 07 яну 2008, 17:22
plam1, свекърва ти има ли дъщеря?

Добре, че детенцето ти вече се оправя...


Титла: Re: тговор на поста ми
Публикувано от: marsy в пн, 07 яну 2008, 19:12
плам, последния ти пост е ве4е много по-ведро зву4ащ и по-осмислен предвид бъдещи действия, много ни притесни явно в на4алото, но по-добре да не се пренебрегне нещо, което е възможност, отколко да се игнорира една реалност, още пове4е стресираща дете!


1