BG-Mamma

Хоби => Готварски рецепти => Темата е започната от: vilitra в пн, 25 апр 2005, 12:58Титла: Агнешко при полеви условия???
Публикувано от: vilitra в пн, 25 апр 2005, 12:58
Здравейте, момичета!

 :pray:  Дайте идея как да приготвя агнешко на скара или жар, защото на Великден ще бъдем на палатки и ми се иска да изненадам всички като си приготвим агнешко за деня. Мога да ползвам тавичка и домакинско фолио, както и всички необходими подправки.


 :silly:


Титла: Агнешко при полеви условия???
Публикувано от: Тeopr в пн, 25 апр 2005, 13:16
Агне на шиш

Едно агне
сол
риган
олио
лимон

Агнето се осолява хубаво отвън и отвътре,по същия начин се натрива с риган.Слага се на шиша.В една купа се слага олиото и лимона.На едно дърво се намотава кърпа,то ще служи за четка за мазане на агнето.По време на печенето агнето се маже с олиото с лимон за да не съхне.Печенето започва при силен огън и постепенно се намалява до жарава.

Става многооооооо вкусно :lol:
Успех


Титла: Агнешко при полеви условия???
Публикувано от: Лого5ка в пн, 25 апр 2005, 14:17
Не ми се сърди, но това си е направо лудост. Докато запалите огъня докато се разгори , докато образува жар, докато се опече, ще си умрете от глад. Риска да се провалиш е почти на 100% - това от личен опит.
Преди две години обаче бяхме на пикник с агнешко с едни приятели, които сутринта бяха занесли агнето на фурна да го опекат там и го домъкнаха с тавата и фолиото както са го взели . Направо си облизахме пръстите. Беше станало страхотно. Та просто си мисля, че това е по-добрия вариант. Да намериш частна фурна (хлебопекарна) и да го занесеш да ти го опекат.
Весело изкарване newsm41


Титла: Агнешко при полеви условия???
Публикувано от: vilitra в пн, 25 апр 2005, 14:28
Нямах предвид цяло агне. По-скоро идеи за шишчета или задушено в тавичка върху жарта.... нещо от този сорт. Е, имаме и газов котлон, така че и пържено ме устройва.
Намерих хубава рецепта за агнешко с ориз в тавичка върху жар, също и за шишчета. Проблемът е решен!  :lol:   :lol:  

Така или иначе в събота вечерта ще накладем огън, ще сложа в тлеещите въгленчета подготвената тавичка, ще го заровя и на сутринта - изненадаааааа.


Титла: Агнешко при полеви условия???
Публикувано от: Тeopr в пн, 25 апр 2005, 15:00
Агнешките шишчета се правят както свинските.На шишчето се реди месо,чушка,лук,може и гъби,но шиша трябва да е метален,а не от дървените.На жарава стават хубаво и агнешки пържоли,пък и е по-бързо.
 :wink:


1