BG-Mamma

Дом и семейство => Нашият дом => Темата е започната от: eli-pate в чт, 17 яну 2008, 09:03Титла: СОД- ВАРНА
Публикувано от: eli-pate в чт, 17 яну 2008, 09:03
Знам,че чрез СОД си пазиш имуществото от грабеж,но днес видях оферта,която наистина ме заинтригува.Пакета включваше освен стандартната услуга също и пожароохрана и паник бутон.Някой ползва ли такива услуги и може ли да даде някакви отзиви.


Титла: Re: СОД- ВАРНА
Публикувано от: baby_doll в чт, 17 яну 2008, 11:33
На работа ползвахме тези две услуги. Какви отзиви?
Паник бутонът е като малко дистанционно с бутон, с което известяваш мигновено, ако неочаквано нещо те застраши. При нас беше наложително да има, защото имаше голям поток от хора през целия ден и се влизаше свободно в сградата.
Пожароохраната се включва при наличие на дим. Да не се пуши под сензорите  :naughty:  :mrgreen:


Титла: Re: СОД- ВАРНА
Публикувано от: sisillia в пт, 18 яну 2008, 07:43
До скоро работех в СОД .Кажи какво по-точно те интересува да ти обясня.Пожарните датчици иэвестявят,когато има дим в помещението.Паник бутона го натискаш ако в момента си нападнат.


Титла: Re: СОД- ВАРНА
Публикувано от: eli-pate в пт, 18 яну 2008, 08:21
Интересува ме ефикасността на тази система  и как точно действа на практика.Наистина ли има смисъл да си прекарам СОД/на І-ви етаж сме/?Не ми се иска да се орешетваме,но искам да знам,че сме в безопасност по всяко време.За колко време реагират,може ли да се разчита на охранителите,или  всичко е само за парлама и като ти се наложи,никакви да не се появят?


Титла: Re: СОД- ВАРНА
Публикувано от: Глухарче в пт, 18 яну 2008, 08:55
Зависи от фирмата.На бившата ми работа се бяхме вързали към една фирма(няма да и пиша името) ,бяхме и клиенти около 5 год.И когато се наложи те не отреагираха,обраха ни,взеха около 12 000 лв.Преминали през целия склад,а те дори не разбрали.В последствие се разбра,че предните вечери  се е задействала алармата,те идвали поглеждали през процепа на вратата и си отивали :tired:


Титла: Re: СОД- ВАРНА
Публикувано от: eli-pate в пт, 18 яну 2008, 09:12
Точно това имам в предвид.Да не се получава така ,че плащаш,живееш се с идеята,че си в безопасност,а на края ефекта е катастрофален.Интересуват ме отзиви на хора,които на практика са пробвали ефикасността на тази система.


Титла: Re: СОД- ВАРНА
Публикувано от: sisillia в нд, 20 яну 2008, 08:52
На първо място е от значение каква е централата и датчиците,с които работят.Има по-скъпа техника,която е по-надеждна,но 100% гаранция/особено при частните фирми/няма.Виж в подробности какво предлагат,в договора трябва да е уточнено времето за реагиране,има възможност при всяко алармено събитие да ти звъни и телефона.Също така може  да се блокират всички външни врати,а вътре да се движеш навсякъде,което е идеално за през нощта.


1