BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: viku6a в чт, 17 яну 2008, 23:49Титла: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: viku6a в чт, 17 яну 2008, 23:49
Здравейте момичета!
Вече съм в 38 седмица и очаквам всеки момент бебо да се накани и да да се роди. Изчетох сума ти информация относно раждането и симптомите свързани с него. Стана ми интересно обаче при кого как е започнал този велик момент. При някои първо пада тапата, а раждат след 2-3 дни. При други им изтича водата и до 5-8 часа са родили. Други се мъчат с болки по 2-3 дни та накрая раждат секцио.
А при вас как е започнало и какво усещахте?


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Ivema в пт, 18 яну 2008, 00:09
При мен предизвикаха раждането с вагинално хапче (преносвах, а плацентата беше стара и доста калцирана). Два часа след като ми го сложиха, започнаха контракциите - в началото съвсем леки и безболезнени (по скоро изтръпване, точно както при менструация, колкото и да не ми се вярваше, че така се започва), после и не чак толкова безболезнени. Водите изтекоха минути преди да родя (лекарката точно беше решила да ги спука, че било вече време). Честно казано, не беше толкова страшно, колкото си представях.
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане, и прекрасно малко слънчице!


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: oceanid в пт, 18 яну 2008, 00:11
Ами .. 4 поредни дни ходихме до родилния дом и се връщахме. Това ми е второ дете, контракциите започваха директно на 4-5мин. И си се усещаха определено. Няколко такива "истински" контракции и спрат. Бях направила за тези дни 5см разкритие, вече се шегувахме че ако продължавам така... е на 6тия ден с докторката решихме че оставам, да не стане от иди ми дойди ми накрая вместо във вана да родя в колата.Голям смях... сложи ми четвъртинка от някакво хапче вагинално и се урегулираха. Беше неделя следобяд. Докато да съберат екипа за водното раждане за 3 часа и нещо стигнах до 7см, после във ваната за 40мин- последните 3см и същинското раждане. Ваната горещо ти я препоръчвам, първото го родих нормално, второто водно, второто е много за предпочитане, стига да нямаш някакви усложнения и да ти разрешат водно раждане.
С първото ми дете беше съвсем различно- контракциите започнаха мноого слабо, много отдалече през 20мин и толкова слаби че ми се струваше че си въобразявам, даже пратих мъжа ми на работа.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: venny_b в пт, 18 яну 2008, 00:51
При мен...беше много странно.Естествено като при всяко първо раждане и аз разпитвах за контракции,тапа ,околоплодни води и всичко,което да ми покаже ,че започвам да раждам.Всички ми обясняваха, че контракциите са едно много болезнено усещане и тн, и тн.....
И така,дойде момента да раждам,тоест не разбрах, че ще раждам :lol:Очаквах си аз тия ама мнооооого болезнени контракции, а аз цял ден си имах едни болчици, съвсем поносими.
вечерта мъжа ми отиде на работа,дойде си (към 3 през нощта) и ме заварва в тоалетната, седнала на клекалото и го убеждавам,че имам запек и нещо много ме боли корема. :D
След час може би ме убеди да идем до родилния дом и се оказа че имам 6 см разкритие
товае -в общи линии и аз не разбеах как започна раждането ми :lol:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Блонди в пт, 18 яну 2008, 00:54
А при вас как е започнало и какво усещахте?

В 4 сутринта ме събуди рязка и кратка болка през корема, след това имах леко и оскъдно кръвотечение. След това ходене по голяма нужда - десетина пъти  :crazy: изчистих се отвсякъде  :) И след това - нередовни контракции. До последно не вярвах, че ще родя точно в този ден  :D и даже след като в болницата ми казаха, че имам вече 4-5см разкритие и ще е днес, казах, че днес не мога, понеже вечерта имам гости  :35:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: kriss1103 в пт, 18 яну 2008, 01:06
при мен по4на с изтичане на розова течност-3-4 капки и малка топчица кървава нишка.после кафяво течение за 2-4 дни.после слуз-бяло-жълта за около 4 дни и накрая ми изтекоха водите за по-малко от час ме хванаха силни болки които ставаха все по-чести и гадни :) и родих 6 часа по-късно Мартинчето:)казаха че било много бързо и на мен сега така ми се струва ама тогава акушерката ми каза-ти добре вървиш бързо ще стане-до като ми свърши смяяната ще си готова.попитах я колко часа ще е това ,а тя ми каза чене ми трябва да знам че да не се отчая но това било кратко раждане :))))


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ДаниБуда в пт, 18 яну 2008, 01:17
Събудих се към 5 сутринта, защото усетих че нещо ми тече. Отидох в банята и разбрах, че ми е паднала тапата.
Започна да ме боли апандесита (аз така си мислех де  :lol: :lol: казах си - как можа да ми се възпали пак точно сега, ами ако ме оперират... newsm78). Легнах си обратно. След като мина около час пак отидох в банята и видях кръв и ми стана зле (бях ходила на у-ще за родители и там обясниха, че ако видим свежа кръв трябва незабавно да отидем в болницата). Съответно много се изплаших, събудих таткото и тръгнахме за болницата. Бях много изплашена за кръвта, а апандесита болеше и болеше. В колата установих, че "апандеситът" ме боли регулярно на 5 мин. Като отидох в болницата се оказа че съм с 4 см и че кръвта била нормална с падането на тапата.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: valerie в пт, 18 яну 2008, 07:01
След преглед за разкритие три дни преди термина. Като се прибрах падна тапата, после отидохме на разходка със съпруга ми, доста походихме, сигурно четири-пет километра, брахме и гъби. През нощта, към три и половина, усетих силна болка в корема, започна да става регулярна, разбрах, че ще раждам. Подготвих се старателно, проверих багажа. Беше прекрасна майска сутрин, отидох с приповдигнато настроение в Майчин дом. Приеха ме към пет и половина с три сантиметра разкритие. В 11.33 родих ангелчето.  Навън вече валеше проливен дъжд.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Ивон в пт, 18 яну 2008, 08:41
Около 4 дена преди раждането ми се появи кафеникаво зацапване. На следващия ден започнаха болки в корема и не регулярни болезнени контракции. Понякога ставаха и през 5-6 мин. за около час-два и после изведнъж спираха. В деня, в които родих постоянно имах контракции, но все се чудех дали нямат да спрат всеки момент, както миналите дни.  newsm78 Много време седяхме и засичахме контракции с мъжа ми.  :mrgreen: Накрая се престраших и се обадих на лекарката ми, за да ме прегледа. И колкото и да не можех да повярвам след няколко часа родих.  :35:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Candy girl в пт, 18 яну 2008, 09:11
Събудих се с болки в корема и видях че бельото ми е в кръв /тапата беше паднала/. Контракциите ми започнаха 1 час по късно, първоначално на 10 мин, а след това станаха на 2 мин.
7 часа  след като ми падна тапата родих.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: nell@ в пт, 18 яну 2008, 09:17
не разбрах,родих предизвикано :mrgreen:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: villiana в пт, 18 яну 2008, 09:45
На мен ми изтекоха водите около 9 ч. в центъра на града. Нямах контракции. Докато отида в болницата, преглед, различни процедури и т.н., стана към 10 ч. и тогава ме сложиха в предзалата на система. Малко след това ми започнаха контракциите. Определено очаквах по-ужасни болки. Най-накрая ме болеше малко по-силно от цикъл. Родих в 11.56 ч.
Леко раждане и здраво бебче!   :bouquet:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Бръмбазела в пт, 18 яну 2008, 09:53
Аз нямах абсолютно никакви симптоми за раждане. Всеки ден си правих буквално километрични разходки и освен нормалните леки контракции, които усещах от 6-ти - 7-ми месец, нямах никакви сигнали.  :lol: Бях убедена, че ще пренося, а много исках да си гушна бебчето след месеци чакане.

Така, в една гореща юнска нощ, неделя с/у понеделник, усетих, че ми текат води. Имаше още 12 дена до термин и си казах, че предчувсвието ми се е оказало погрешно за първи път.  :) В Шейново ме приеха в 7 ч. сутрин, без капка разкритие, без никакви контракции. В 9 ч. ми сложиха хапче простагландин за предизвикване на разкритие, после започнаха дълги разходки из коридорите, системи, клизми, проверки и чааааак в 20,20 ч. се появи малкото ми човече.  :D Доста дълго беше моето раждане, но най-важния момент, с напъните, отне не повече от 15-20 мин.

Желая ти леко раждане и здраво бебче!   :bouquet:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: honey_bee в пт, 18 яну 2008, 09:58
Тапата ми започна да изтича малко по малко от началото на 9 - тия месец, но всъщност родих 9 дни преди термина. Сутринта в деня на раждането имах слаби контракции, но не им обръщах особено внимание, докато на обяд (към 12ч.) не ми изтекоха ми водите - така се започна при мен. Тогава ми и започнаха редовните контракции на 6 мин. Приеха ме с 5см разкритие, което до 16ч стана 10см ... После обаче бебето не можа да слезе - и под ножа.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: hedra в пт, 18 яну 2008, 10:06
С първото раждане(3 седмици преди термина) - на сутринта коремът ми се беше смъкнал видимо. През деня се чувствах отпаднала, сякаш ще се разболявам, имах и леко разстройство. Вечерта си започнаха редовни нормални контракции на 10-15 минути. През нощта падна тапата и призори отидох в болницата с 6см разкритие.
Втория път (4 седмици преди термина) - по същия начин коремът ми се смъкна и вечерта започнаха контракции, които траяха часове, така че през нощта отидох да ме видят в болницата. Имах 1см разкритие и контракции на 5 мин, хакнаха ми спазмолитици и ме оставиха под наблюдение. На сутринта разкритието ми беше вече 3см - но понеже бебето беше с ниско тегло (2кг), решиха да спират раждането. Съответно инжекции, контракциите станаха нередовни, пак инжекции - и закротиха. Изписаха ме след 2 дни и след прибирането ми вкъщи падна тапата. Раждането беше цели 4... седмици!!!! по-късно, когато вече бях преносила 4 дни, бях се отчаяла тотално и примирено бях решила, че ще си остана вечно бременна :mrgreen: Тогава вече не разбрах как започна - докато се чудех дали имам контракции, те станаха на 2 мин и едва стигнах в болницата (буквално; дребната се роди 20 мин след пристигането ми).


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: marta7 в пт, 18 яну 2008, 10:44
Здравей,
Аз също щях да раждам за първи път и не знаех какво да очаквам,но май си имах предчувствие,защото си хапнах добре на вечеря,изкъпах се старателно,прегледах багажа за болницата още веднъж и си легнах.Вече преносвах четвърти ден и въпреки,че на записа в ЖК същия ден сутринта ми казаха,че матката е много слабо активна аз бях сигурна,че ще раждам много скоро.Към 2.30ч. се събудих с чувството,че съм се напишкала.Оказа се,че ми изтичат водите.Грабнахме чантата и тръгнахме с мъжа ми към Майчин дом.Постъпих там в 4.30ч сутринта.Не усещах почти нищо в корема.Казаха ми да се разхождам по коридора и така до визитацията в 9ч.Имах само 3см разкритие и то не мръдна до 14ч.Тогава някъде се засилиха болките и ми стана доста напечено.Минаха 3 смени лекари от постъпването ми до самото раждане.Родих чак в 18.03ч.Лекарите ми обясниха,че често при изтичане на водите раждането е доста по-продължително,защото шийката на матката е неподготвена.
Леко раждане и дано при теб да стане по-бързо,защото аз си заформих 16 часа  :)


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Сенди в пт, 18 яну 2008, 11:00
Записвам се и аз :mrgreen:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: baibibi в пт, 18 яну 2008, 11:03
С дъщеря ми първо ми изтекоха водите, а със сина ми - първо падна тапата.
И при двете деца се наложи секцио по спешност. Доживях само  контракции на 3-4 мин.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ZLATNA в пт, 18 яну 2008, 11:07
и при мен беше предизвикано раждането със система :D


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Alabala♥ в пт, 18 яну 2008, 11:09
Падна ми тапата.Аз хукнах към болницата (беше ден преди термина) и ме приеха в болницата но си постоях 5 дена преди да ми тръгнат водите.След като тръгнаха  родих на следващата сутрин.Наложи се секцио по спешност


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Mis_TeeQ в пт, 18 яну 2008, 11:11
и при мен беше предизвикано раждането със система :D
И при мен така,само че тапата ми падна няколко дена по-рано,но нямаше контракции и така :D


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ko10c в пт, 18 яну 2008, 11:13
И моето раждане беше предизвикано с вагинално хапче и система.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Na na в пт, 18 яну 2008, 11:37
Първото започна с падане на тапата, липса на апетит и разстройство през деня, вечерта започнаха слаби болки, които постепенно се засилваха и времето между тях се скъсяваше. Отидох в болницата с контракции на 2 мин. и 8 см разкритие. При прегледа там ми спукаха околоплодния мехур и след 10 мин. родих.
Второто започна с изтичане на водите около 12 през нощта и контракции на 5 мин. Веднага отидохме в болницата. Разкритието ми беше 3-4 см., но от напрежението ли, от какво ли контракциите понамаляха. Сложиха ме на системи и в 5,00 часа родих.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: `Деси` в пт, 18 яну 2008, 11:44
лежах в нас с 8см. разкритие,отидох с такси,пих кафе отвън,а той милия се бута,ли бута.......... :mrgreen:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: tanya_p в пт, 18 яну 2008, 11:45
Първото започна с изтичане на водите в 6 сутринта, родих в 11:45ч.
С второто се събудих в 3:30ч усетих контракции, в 5 без нещо ми изтекоха водите пред входа на болницата, а в 5:35ч родих.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Desert`Rose в пт, 18 яну 2008, 11:56
Аз родих секцио и не разбрах нищо от цялата работа.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Atrakcia в пт, 18 яну 2008, 12:12
1 седмица преди термин, падна ми тапата и така...


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: lonita в пт, 18 яну 2008, 12:15
Събудих се в 3 през нощта с болка точно като преди цикъл.До термина ми имаше още 10 дни, но някак си вътрешно усещах че ще родя по-рано.Станах и видях че имам леко прокървяване.Веднага се обадих на лекарката си и в 8 се озовах в кабинета и-бях със сантиметър и половина разкритие.Малко преди това усетих първата  си контракция ( ниско долу в корема като пред цикъл, но доста силно).След прегледа цял ден по нейно настояване вървях.А контракциите ми бяха на 2-4 минути.Понякога и на 10.Цял ден не спрях да обикалям и в 20 часа вечерта ме приеха с 5 см разкритие.В 22.10 се появи синът ни.Водите ми ги спукаха....Така, че при всеки е толкова различно........УСПЕХ!


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ♥ HAPPY ♥ в пт, 18 яну 2008, 12:22
и с двете преносих, с първото най- напред ми изтекоха водите, а второто раждане беше с хапче предизвикано и пукане на водите от лекарката


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ivka_87 в пт, 18 яну 2008, 12:52
Реших да си лягам ( беше някъде 21:50 ) , отидох да пишкам  :blush: , и понеже ми беше първа бременност не разбрах че ми е паднала тапата  :crazy:. По пътя към леглото ме хванаха контракциите и като погледнах на колко минути са, направо щях да падна ( бяха на 2 минути  :ooooh: ). Тръгнахме към родилното, 22:30 ме приеха, 22:45 се роди моето мъниче  :hug:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Ним в пт, 18 яну 2008, 12:53
В понеделник - 10 дни преди термина - започна да ми пада тапата. Контракции си имах безболезнени от няколко месеца, така че това не беше сигнал за мен.

В четвъртък ми мериха тоновете и понеже не им харесаха много, ме прибраха в патологията и цял следобед се отвисях на апарата за тонове да следят бебка как е. Контракции имах - безболезнени. Гинекологичният преглед установи - 3 см разкритие и 70% изгладена шийка. Казаха ми, че ще родя до часове.

На другата сутрин в петък вече бях с 4 см, изгладена шийка и нередовни безболезнени контракции. Решиха да ми предизвикат раждането, защото тоновете показваха, че бебето не може да седи повече вътре, а разкритието и изгладената шийка - че мога да родя нормално. Така и стана - родих за 3 часа от включването на системата с окситоцин. :)


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: овцa в пт, 18 яну 2008, 12:57
На 5.12 в 6ч трябваше да ми пуснат система, за да предизвикат раждането. В 5.45ч обаче ми изтекоха водите, като по план :lol:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Не съм в пт, 18 яну 2008, 13:02
 Ами аз съм от тези дето не са разбрали, че раждат. Първо се събудих в 5.30 сутринта и ходих до тоалетна, легнах си и си спах като бебе до 7.30 когато се събудих с леко разстройство (е то аз така си мислех, а то си е било почнало). След малко повече от 2 часа бях родила. Най-гплемия майтап беше, че таткото ми каза, че раждам и накрая едва успях да стигна до болницата - за малко щях да си родя по пътя. И до сега не мога да си се начудя на тъпотата в онзи момент, все пак става въпрос за 2 дни преди официалния ми термин и 3 след термина по ехограф.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: LuckyN в пт, 18 яну 2008, 13:04
Аз преносвах вече 9-ти ден и се стегнах багажа и отидох в болницата. Нито ми е падала тапа, нито води се ми изтичали. Даже нямах и контракции. никакви признаци за раждане. Когато отидох в болницата и чаках да ме приемат, излезе една от докторките и ме попита за какво съм. Като й казах, че ще раждам, тя ме попита изумена: "Амо вие бременна ли сте?!". Просто не ми личеше коремът, особено пък като съм седнала. Та ме приеха в патологията. През нощта започнаха контракции, които взеха да стават на често и когато отидох до тоалетната, видях кръв и се обадих на дежурната акушерка, която ме заведе при дежурния лекар. Оказа се, че имам 3 см разкритие. Свалиха ме в предродилна зала и ме оставиха да се мъча, докато направя пълно разкритие. На сутринта дойдоха другите лекари, спукаха ми водите и след това родих за 20 мин. без обезболяващи и без упойка.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Христинчето в пт, 18 яну 2008, 13:08
един ден след термина .сложиха ми система в 9 и след 4часа и половина родих.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: amerie в пт, 18 яну 2008, 13:09
С голямата отидох на преглед, 2 седмици преди термина пък след няколко часа родих  :mrgreen: Въобще не съм разбрала, че ми пада тапата. В болницата ми изтекоха водите, пуснаха ми система и честито  :D
Второто раждане - в къщи ми изтекоха водите, седмица преди термина. Приеха ме в 02.30ч и в 05 ч родих.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Kozlio в пт, 18 яну 2008, 13:26
Беше ми насрочено секцио за 02.01.2008. Но на 31.12.2007 в 3-4 сутринта ми изтекоха водите и ми падна тапата. Не съм усещала никакви болки, нито контракции. И така като отидох в болницата и веднага ме оперираха.
Между другото, 2-3 дена преди да родя, коремът ми се беше смъкнал надолу.
Желая ти леко и безпроблемно раждане и много здраво бебче    :bouquet:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: AnetaH в пт, 18 яну 2008, 13:43
Събудих се от остра болка в полунощ..имах леко кръвотечение.
Ходих до тоалетната  :stop: наколко пъти. Болеше ме корема и изпратих мъжа ми до аптеката за но-шпа за да ми облекчи болката   :hahaha: :35: :2tooth: :rotfImbo:
Е , отидохме и до родилното а там се оказа, че имам 5 см. разкритие. След 2 часа родих  :peace:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Мома Катерина в пт, 18 яну 2008, 13:50
Постъпих в болница 3 дни след термина-ден понеделник.Сряда-системи за предизвикване на раждането-без резултат.Същия ден падна тапата.Петък сутринта в 1 започнаха контракции.В 9 ме свалиха в предродилно.Преглед,снимка на таза-не е разширен.12 на обяд секцио.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: sapfir в пт, 18 яну 2008, 14:16
Първият път се събудих в 00.30 от изтичането на водите.Станах, оправих се дори пуснах една пералня :mrgreen:В 02.30 постъпих в болницата без никакви болки и 6-7см. разкритие.В 5 ми включиха система и в 8.35 сина ми се роди.
Вторият-падна ми тапата към 4 следобед.Отидох в болницата но ме върнаха защото съм имала само 1 см.разкритие и доктора каза че ще родя след ден-два ;-).След прегледа започнаха леки болки и така до 02.30ч.Тогава отидох отново в болницата с пълно разкритие и без силни болки на 2-3 мин..Докато попълнят всички документи стана 3.55ч. Спукаха водите и в 4.10ч се роди дъщеря ми


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: blagovesta в пт, 18 яну 2008, 14:49
Първият път ми изтекоха водите и след около 12 часа контракции се появи бонбон. Вторият път започнаха контракциите  и малко преди да започнат напъните ми изтекоха водите. И двата пъти еднакво дълго продължи всичко, около 12 часа.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: PEPELQNKA в пт, 18 яну 2008, 14:57
И с двете бременности преносих-родих в 42 г.с.С първата ми изтекоха водите и без болки ме закараха в болницата.С втората се събудих в 3.15 сутринта с леко неразположение.Установих,че тапата ми е паднала/имах леки болки на около 10 минути/Закараха ме в болницата и ме настаниха в предродилна зала.Истинските контракции започнаха към 5.00 часа./сутринта/Родих в 5.45нормално ,без упойка.Желая ти леко раждане и на теб.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: exence в пт, 18 яну 2008, 15:02
Имах силни контракции още от 6мес. и 3см.разкритие. :hahaha: Внач.на9м. ме приеха в Шейново с трите см.разкритие и силни болки.Резултат- изписаха ме след 2 дни да си доизнося бебето. Три дни преди термин, неочаквано докато плащах на касата в един магазин за хранит.стоки ми изтекоха водите. :mrgreen: Тапата изобщо не съм я усетила, кога е паднала и какви са симптомите.  :thinking: Родих 8ч.по късно, след като поредният доктор, който ме проверяваше, каза че е махнал някаква ципа newsm78 и вече всеки момент ще рода и така и стана.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Daniele в пт, 18 яну 2008, 15:04
При мен беше странно. И аз като теб се бях подготвила и изчетох каква ли не информация по въпроса. В края на 39-та седмица отивам на жк и след прегледа гинеколожката ми каза да си събирам багажа и да отивам в болницата, защото имам 7 см разкритие. Не бях усетила нищо, абсолютно нищо. Така че отидох, сложиха ме на системи, за да предизвикат контракции, изтекоха ми водите след намесата на докторите и 15 минути след като системата започна да действа, се роди Калоян :)


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Мимка* в пт, 18 яну 2008, 15:06
Моето раждане започна с падане на тапата. Станах до тоалетната през нощта и видях че има малко кръв. Бях подготвена психически защото ми оставаха 5 дни до термина. Лошото че бях сама и започнаха леки нерегулярни контракции. Мъжът ми се прибра сутринта и тогава започнаха истинските контракции, от самото начало бяха на 4 мин. Обадих се на лекаря ми и той каза да изчакам да станат по-продължителни (30 сек всяка). В 14 ч не прегледа и бях с 7-8 см разкритие. Приеха ме в болницата към 15ч, нямаше време даже за клизма[/size], пукнаха ми водите, сложиха ми система. След 30 мин започнаха напъните а в 16ч Ники изплака.  
Леко раждане и на теб


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Di83 в пт, 18 яну 2008, 15:24
Ето как започна и моето раждане.
Вечерта си лягахме с мъжа ми и в един момент усетих силна болка.Потече ми течност и като станах от леглото започна да тече още повече.Беше се спукал околоплодния мехур.Не го очаквах,защото термина ми беше точно след един месец.Веднага отидохме в болницата и като ме прегледаха,казаха че съм с четири сантиметра разкритие.Болки нямах никакви.Тъй като малкия беше разположен седалищно,ми направиха секцио по спешност.
Успех.Леко раждане.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Tiriri-ram в пт, 18 яну 2008, 16:03
През деня нямах никакви симптоми, през нощта контракции, багаж, болница, спукване на мехура с водите от лекарката, 1-2 часа напъни и хоп - бебе Вики. :)
Леко раждане и на теб!   :bouquet:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: PEPANP в пт, 18 яну 2008, 16:17
И двата пъти преносвах и бях в болницата. Не ми  е падала, нито тапа, нито са ми изтичали води.И двата пъти ми спукаха водите накрая, буквално минути преди да родя. С второто ми бяха сложили хапче, за да предизвикат раждане, тъй като околоплодните води намалели, а пък не искаха сами да изтекат :35:
Леко раждане ти желая и не го мисли толкоз- при всеки е различно.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Торнадо в пт, 18 яну 2008, 16:42
 Събудих се в 10 сутринта  :mrgreen: /голяма съм сънла/ и имах съвсем леки болки.После започна да ми се пишка буквално през 10 мин. Мисех си,че съм абсолютна пикла,а то ми изтичали водите. :mrgreen:Болките зачестиха,чинно си записвах в какъв интервал са.В 19 часа се отправихме към болницата,контракциите бяха на около 3 мин. и изкарах акъла на лекарите.Родих много бързо след това.
 Втория път така и на разбрах какво точно стана. :mrgreen:Отидох на преглед,а ми казаха,че имам 7 см разкритие.Родих след по-малко от час.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Винкова в пт, 18 яну 2008, 17:29
При мен стана много бъзо.Вечерта към 11 повърнах-нямах още никакви болки.После си легнах и в 3 с 30 ме събуди много силна болка в корема опитах да засеча на колко време и като видях че са на по малко от 10 мин събудих таткото,оправих се и в 4 и 30 бях в болницата.Там казаха на мъж ми че по рано от 8 няма да родя понеже ми е за 1 път :roll:
Не съм усетила нито тапата нито е имало кръв.Контракцийте зачестиха и акушерката каза че имам пълно разкритие,тогава ми изтекоха и водите.В 6 и 45 бях родила :whistle:Според всички е било много бързо :thinking:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ღолчеღ в пт, 18 яну 2008, 17:32
Ами започна със зверско раз*тройство и си помислих, че съм преяла... Е, не се оказа точно това. :D Но болката беше точно такъв тип.  :shock:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: lulu44 в пт, 18 яну 2008, 22:15
Сутринта започнаха леки болки. Понеже преносвах, всеки ден ходех на запис на тоновете на бебето. Отидох и този ден, лекарите в болницата ми казаха, че апаратът не отчита контракции и днес няма да родя. Прибрах се вкъщи, а болките продължаваха да се усилват. Аз си мислех, че са от нещо друго, защото са ми казали, че днес няма да е. Към 9.30 вечерта болките вече бяха нетърпими и много на често. Отидох в болницата и се оказа, че съм с 5см разкритие. Няколко часа по-късно бебчо се роди.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: sofiq_ в пт, 18 яну 2008, 23:47
Здравейте,

контракциите ми започнаха на 07.12 нередовни на 15 мин. после на 30 мин.
през ноща станаха отново на 15 мин с продължителност 10-15сек.
На 08.12 отидох на преглед разкритието ми беше едва 2см.  Казаха ми, че няма да раждам или поне не днес.
Целият ден бях със силни контракции през 10 мин. Вечерта вече бях изтощена от контракциите които продължаваха вече 36часа. В 8часа на 08.12 отидох в болницата.  При прегледа доктора ми каза че не може да ме приеме с такова малко разкритие едва 3 см.
 Вече нямах сили и даже си мислих че няма да мога да родя, просто  всеки момент ще се срутя. В 10 вечерта 08.12  отново със същите нередовни контракции ту на 10 мин  ту на 5мин. И на ръба на силите си отидох отново до болницата. На прегледа отново ми казаха "ами много ти е малко разкритието ама какво да те правим ще те приемем".
 
Направиха ми обичайните процедури клизма и преглед на видеозон.
Бебето е било разположено лицево, което явно се е видяло на видеозона /предполага раждане със секцио/ но това не ми беше казано.
Сложиха ми обезболяващи и ми казаха да ПОСПЯ.

В 4.20 сутринта на 09.12 се роди дъщеря ми Гергана.

Разбрах че детето е лицево, едва когато едната акушерка се обърна към докторката и й каза "ау ужас лицево е и с двойно сойката връв". 

Ще ви спестя с колко шева се разминах.
Контракциите продължиха 2 дни и 3 нощи.
Раждането 10 мин.
А шевовете час и половина.

Дано никой не го сполети моята съдба.

Успешно раждане и здраво бебе.Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: biboshka в пт, 18 яну 2008, 23:48
Започна с изтичане на води. След около три часа започнаха средно силни болки през десет минути и така около 10-тина часа, което ме изтощи. Сложиха ми окситоцин и болките станаха непоносими. Направиха ми епидурална, но тя действа около 2 часа, после около 2 часа пак много боля и накрая родих :D


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Schmetterling в сб, 19 яну 2008, 00:27
С първото,първо ми падна тапата.След ден реших че имам контракции,ама нямах и ме върнаха.На следващия ден пак отидох с фалшиви контракции и тъкмо да си тръгна се разбра че, при прегледа са нарушили обекта и нямаше на къде,сложиха ми системи  за да ми предизвикат контракции,защото нямах никаква родова дейност и след 12ч.родих.
Втория път се заинатих-4-5 дни преди това имах контракции ама си викам няма да хода още е рано.И така както си спях,рано сутринта ми изтекоха водите,контракциите ми спряха.Отидох в болницата накараха ме да се разхождам  около 4-5ч.с надеждата да проява някаква родова дейност,но уви.През това време те умуваха да ми угодят ли да раждам нормално или да ме резнат,защото бебето беше седалишно.Накрая с моя лекар постигнахме единодушие по въпроса.Вързаха ми системата/окситоцин/ и след 3ч.родих :lol:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Драги ми господине в сб, 19 яну 2008, 00:56
Първото го чаках, чаках и накрая го изкараха принудително. За вторто целия ден се занимавах с данъчните с декларацията за семейното подоходно облагане, вечерта леки болки, които така и не станаха силни и в 8.30 сутринта се появи Елица.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: iskra_p в сб, 19 яну 2008, 09:05
Два дни преди терминът ми в 3ч.сутринта започнаха да ми изтичат водите и моментално започнаха доста силни контракции.В 11.00 родих :hug:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: bisa в сб, 19 яну 2008, 09:33
4 дена преди термина ми падна тапата на 17.12 имах и болки вечерта влязох в болницата с 1см разкритие ме включиха на система и след 6 часа на 18.12.06г в 02:20 родих :D


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Biny в сб, 19 яну 2008, 10:59
Ами,един ден преди терминът започнаха да ми изтичат водите,но постепенно.Не получих разкритие и се наложи секцио.
Второто пак секцио.
Успех и леко раждане на теб! :hug:Като му дойде времето,де! :D


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Вили. в сб, 19 яну 2008, 11:11
Много обичах да чета такива темички като бях бременна . :D
Ето го и моят разказ .
Аз преносвах и трябваше да ме приемат в болница  на 07.06. - на 6 -ти вечерта след като излязох от банята видях буквално как корема ми се  смъкна и усетих страхотна тежест в кръста и имах леки болки - като менструални .Изобщо не знаех че това са контракции , очаквах съвсем други неща  :oops: лежах си така цяла нощ  , спокойна че утре отивам в болницата и дори си подремвах , а болката ми се струваше постоянна и .. дразнеща , но в никакъв случай много силна .Имах много болезнена менструация преди да родя и за това вероятно не съм реагирала , знам ли и аз  :ooooh:
На 7-ми  сутринта ме приеха в Шейново и доктора ми каза че до вечерта ще родя , защото апарата , към който бях включена регистрираше доста силна , регулярни на 5 мин.контракции.
В 1 на обяд вече бяха на 2 минути , разкритие нямах , тапата ми падна , изпитвах страхотни болки , имах и леко разстройство .Родих на 8-ми в 3.40 сутринта  и когато ми дадоха да държа Нана се почувствах непоносимо щастлива ..все едно че никога не ме е боляло .
Леко раждане ! :hug:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Front row в сб, 19 яну 2008, 17:25
Ще разбереш когато бебчо вече е решил да излиза, няма да ти убегне, дори и нищо да не си прочела :peace: На мен първо ми падна тапата- слузеста и леко кървава.Същия ден ме приеха в болница, защото и без това преносвах.Контракциите ми започнаха следобяд.Ако си имала болезнен цикъл, да ти кажа че болките са същите, но по-болезнени.Цяла нощ имах жестоки контракции, през 5мин.Не можах да спя, беше кошмар.На другия ден контракциите ми бяша през 10мин, но много по-болезнени.Вечерта ме свалиха в родилното с 5см разкритие.Спукаха ми мехура в предродилно и тогава контракциите станаха направо непоносими.Исках спинална упоика/бие се в гръбнака и не чувстваш нищо от кръста надолу/.Родих много леко и бързо.Даже не учаквах че всичко мина толкова бързо.
 Успех! :peace: и леко раждане


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: cenitelkata в сб, 19 яну 2008, 17:30
Падна ми тапата, отидох след няколко часа до болницата , след още няколко родих !


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: desislava69 в сб, 19 яну 2008, 18:16
1 път - падна ми тапата и  започнаха контракции, в 5 отидох до болницата, на следващата сутрин в 3.10бях родила
2 път - (преносих 6 дни) почнаха да ми изтичат водите около 13ч. към 17ч. ме приеха в болницата (изведнъж се изля сигурно 3л. вода след като станах от стола) с 7см. разкритие, без никакви болки-контракции и към 19ч. бях родила(между временно си изтичаше обилно вода от мен... :oops:)


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: galia ivanova в сб, 19 яну 2008, 19:24
Постъпих в б-ца след (,като преносвах 1с-ца )точно на св.Богородица изатова бях спокойна.Същата нощ трудно заспах,мятах се.В4 ч.тръгнах за WC и със ставането ми изтекоха водите смених си бельото и видях ,че слуз.запушалка е паднала бе кафява.Обадих се на акушерката тя ме вкл. на монитор за 40м. после каза да ида да си почивам.В 6ч.започнаха болки ниско в корема,кръста напъни все едно ти се ходи по-голяма нужда,а в тоалетната нищо не ставаше.Аз първескиня бях изчела сума ти книги и в първият момент се зачудих какво става.Взех да засичам и се оказаха на 15  мин. в началото.Към 8ч. вече имах 6-7см разкритие.След това система с окситоцин.Малко обезболяващи Бусколизин,Спазмалгон.В 13.20 изплака моето ангелче,а аз бях най-щастливата майка на света плачех от радост.
Бъди спокойна не се шашкай,леко раждане.Приготви си багажа,(ако вече не си.) така ще си по-спокойна. :peace:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ˙·٠●Bed●●of●●Roses●٠·˙ в сб, 19 яну 2008, 19:29
При мен започна с изтичане на водите към 5 часа сутринта, отидох в болницата, там към 7 часа започнаха контракции през 10 - 15 минути, но разкритие никакво, после към 11 часа системка за разкритие-пак без ефект, но контракции на 5-10 секунди и накрая в 13 часа секцио! Действието се разви 2 дни преди термина! :peace: :lol:  :bouquet:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: toni6a в сб, 19 яну 2008, 20:24
На термина ми изтекоха водите към 2ч сутринта и тогава започнаха първите контакции, и 5.55 вече бях родила


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: elmolita в сб, 19 яну 2008, 21:49
При мен предизвикаха раждането с вагинално хапче (преносвах, а плацентата беше стара и доста калцирана). Два часа след като ми го сложиха, започнаха контракциите - в началото съвсем леки и безболезнени (по скоро изтръпване, точно както при менструация, колкото и да не ми се вярваше, че така се започва), после и не чак толкова безболезнени. Водите изтекоха минути преди да родя (лекарката точно беше решила да ги спука, че било вече време). Честно казано, не беше толкова страшно, колкото си представях.
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане, и прекрасно малко слънчице!
Почти същото беше и при мен! Не беше толкова страшно,колкото мислех:) Силните болки бяха около 3 часа,после родих:)


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: DiVeNА в нд, 20 яну 2008, 02:34
Моето раждане започна 10 дни преди термина!Деня ми минаваше както обикновенно и чаках съпруга ми да се прибере от работа към 18ч.
В 16 си говорих по тела с една приятелка /също бременна роди 1 месец след мен/и изведнъж нещо усетих да потича отидох да погледна беше тапата!Говорих с гинеколожката ми от Токуда и тя каза че до 4 дни ще родя!Мъжа ми се прибра в 18 и нещо и в 19 без 15 ми изтекоха водите!Отидохме до Шейново  за 15 минути и там ме забавиха в чакалнята че имаха точно този ден много родилки!После в 20 почнаха по силните контракций /а като постъпих имах5 см.разкритие/и в 21 се яви на бял свят моето детенце това беше най прекрасния миг в живота ми!Но да не се отплесвам от темата най кошмарното за мен беше шиенето което продължи около час и нещо!   :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:
Но си заслужаваше болката ,защото сега си имаме прекрасно детенце!Пожелавам успех на всички бъ :preggo:  :ylinfant: newsm10 newsm10 newsm10дещи майки


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: mamma3 в нд, 20 яну 2008, 10:00
При мен първият път:отивайки през ноща до тоалетната видях че ми е паднала тапата и веднага хукнах към болницата-родих едва след 11 часа,въобще не трябваше да бързам! А втория път:предишният ден ходих за слушане на тонове и ми уловиха контракция,след генекологичния преглед ми казаха че имам 2см разкритие и я родя утре ,я след седмица,събуждам се през ноща от лека болка и се облекаи  стигнеме до болницата бях с пълно разкритие!


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ferarra в нд, 20 яну 2008, 12:01
При мен 28 дни преди термина, точно на рождения ми ден сутринта,  забелязах прозрачно течение като водичка. Оказа се че плодът започва да слиза и натиска пикочния мехур. Час след това ми падна тапата която беше прозрачна и около час след това докато ме приемаха в родилно ми изтекоха водите. Нямах никакви контракции и ме сложиха на система. Родих 9 часа след като ми изтекоха водите и сега с моето момченце имаме рожден ден в един и същи ден  :lol:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: nonich в нд, 20 яну 2008, 12:39
Един ден преди термина ми падна тапата, тогава трябваше да ходя и на месечния преглед при АГ. Като отидох се установи, че имам 3 см разкритие, но ме пуснаха да си ходя и ми казаха когато контракциите станат 3-5 минути да вървя в болницата. Прибрах се у нас, гладих оправях къщата и към 12 си легнахме. Но имах контракции и почнах да ги засичам - бяха н а5-6 минути. В 2 и половина бях в болницата с разкритие 3-4 см., записаха ми тоновете и ми разрешиха да се разхождам по коридора. И благодарение на това за час - час и половина разкритието стана на 9 см. Почнах да раждам към 5 в 6 и 30 Ема беше на бял свят. Похвалиха ме че раждането било като по учебинк.
Пожелавам и на теб такова раждане.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Мопси в нд, 20 яну 2008, 12:52
Събудих се към 3 часа през нощта от силна контракция. После почнахме да ги засичаме и се оказаха на 5 минути. Отидохме с мъжа ми в болницата и в 9.21 "родихме" дъщеря ми. Беше 8 дни след термин.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Menina в нд, 20 яну 2008, 13:01
При мен водите са започнали да изтичат по малко една седмица преди да родя,тогава падна и тапата.На 24 май в 3ч започнаха леееки болки,в 5 ч отидохме в болницата и в 12.50 си роди сина ми.Сложиха ми 2 системи окситоцин, за да ускорят процеса и епидурална упойка,за да не ме боли.Все пак се надявам 2рото ми раждане да е по-леко.
Пожелавам и на теб бързо раждане и никакви шевове.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ДеЩоВиди в нд, 20 яну 2008, 18:48
Малко не е като за пред гнусливи хора, но щом питаш, ще ти кажа - почна да ми се пишка и ака през 15 минутки. И много се учудих, изхвърлих си всичко, което съм имала в себе си и така. Беше към десет и нещо вечерта, може и по-късно. Усетих, че е на определен интервал и че вече се превръща в лека болка като при менструация. Бях чела в книжките, че трябва да е през десет минути, за да тръгнеш към родилното. Почнах да засичам. Към 2 през нощта вече болките и напъните за ходене до тоалетна бяха през десет минути, нормални, поносими, тръгнахме към родилното. Даже дремвах през този период от към 11 до 2... В болницата ме прегледаха и казаха, че съм с два0три сантиметра разкритие само. След процедурите с клизмата /абсолютно ненужна/, попълването на документите и т.н. тръгнах към една стая да ми правят ЕКГ. И по пътя за натам ми изтекоха водите, но не знам дали цялото количество, нямам представа. после айде в предродилна да си лежа и да слушаме тонове на бебе. И започнаха да ми дават по полвин хапче през един час ли да беше, от някакви, които да ускорят разкритието. В 6:30 сутринта родих. най-големите болкки бяха час и полвина-час преди раждането.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: dani_djenkova в нд, 20 яну 2008, 21:31
Падна ми тапата(два дни преди да родя),естествено веднага отидох до болницата .Прегледаха ме и казаха да си ходя да си почивам ,няма да раждам днес.Бях много разочарована.Н а 3.08 ми се пукна водата и  след всички процедури ,които се правят започна раждането.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Оле затвори очички :)) в нд, 20 яну 2008, 21:34
На мен ми спукаха водите и веднага започнаха болезнени контракции, но родих след близо 7часа.
Второто беше секцио по мед.показания 3дни преди термин.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Харемче в сб, 04 окт 2008, 02:11
Побутвам темата,защото ще е полезна на скоро раждащите мами.
Сега ще разкажа за първото ми раждане,а живот и здраве след около 2 месеца ще пиша и за второто.
В далечната 1998 г. на 25.03 вечерта в 23.00 усетих леки контракции.Отидох до болницата-акушерката каза 1 см. разкритие и ме пусна да си ходя.В 3 часа през нощта ми падна тапата,слузеста кървава течност,от която се уплаших(тогава никой не ти обясняваше,че ще ти падне нещо наречено тапа).Отидох отново в болницата,пукнаха ми водите,след което контракциите станаха едва поносими.Болеше ме адски много.Родих сина си чак в 11.00 на 26.03.
Надявам се този път да е по лесно,въпреки,че след 10 години май ще ми е като първо раждане.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: 7of9 в сб, 04 окт 2008, 04:46
сравнително кратка, остра болка


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: muki01 в сб, 04 окт 2008, 07:18
При мен започна с изтичане на води.Отидох в болницата с 2 см. разкритие.Там ми започнаха и контракциите и след 2 часа имах пълно разкритие и родих.Леко и безпроблемно раждане на всички. :peace:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: pamsi в сб, 04 окт 2008, 07:23
Първият път преносих 7дни и раждането ми го предизвикаха в болницата.Вторият път беше секцио


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Poppi в сб, 04 окт 2008, 08:35
Изтекоха ми водите 18 дена преди термина. Отидох в болницата със слаби контракции и 1,5см. разкритие. Сложиха ми система, за половин час стана пълно и след 20мин родих.
Леко раждане и от мен  :)


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: mu6muro4e в сб, 04 окт 2008, 09:14
Не съм сигурна какво точно значи да започне раждането. Сутринта имах леки контракции. Привечер ми изтекоха водите в къщи и вечерта в 22,30ч. родих.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ladydark в сб, 04 окт 2008, 10:07
Един ден преди термина трябваше да отида в болницата на контролен преглед.След прегледа се установи,че имам 5см.разкритие и ме приеха в болницата.Същата вечер кам 22:00 ми сложиха вагинално хапче и сутринта кам 06:00 ми изтекоха водите.След около час започнаха напъните.Наложи се секцио,защото се оказа,че съм била с тесен таз,а и отделно бебчо беше с увита пъпна връв.И така точно на термина ми-28.02 в 09:20 се роди моето съкровище. newsm30


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Лурдес в сб, 04 окт 2008, 10:12
Моето почна със сравнително регулярни контракции сутринта към 9 часа. Към 11 ми падна тапата и отидох в болницата с 3 см разкритие и ме приеха. Пълно разкритие получих към 7 вечерта и малко след 20.00 часа родих :D


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: jmoto в сб, 04 окт 2008, 10:53
Падна ми тапата,контракции нямах.Даже и пред болницата се чудех дали наистина да вляза,да не ми се скарат че си въобразявам.Все пак влязох и се оказах с 6см разкритие.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Drina в сб, 04 окт 2008, 11:19
На мен ми изтекоха водите в 4 през нощта. Тапата ми беше паднала на предния ден. Станах да отида до тоалетната и като се връщах да си легна... хоп и изтекоха. Все се шегувах с мъжа ми че ще тръгна да раждам, когато го няма. Така се и оказа. Той беше нощна смяна. Нямах контракции до сутринта, когато отидох в болницата. Там след процедурите ме включиха на система и точно 12 часа след като се започна родих.
Успех!


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Sis* в сб, 04 окт 2008, 12:16
първо  ми изтекоха водите и веднага постъпих в болницата в 00:30
След това почнаха контракциите и в 6:20 родих


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ДжейДжей в сб, 04 окт 2008, 12:25
Първия път бях в болница и щяха да ми предизвикват раждането на сутринта, защото имах високо кръвно. Но в полунощ ми изтекоха водите, започнаха постепенно болките и в 6:45 сутринта родих.

Вория път постъпих сутринта в 7:00ч за предизвикване на раждането пак заради високо кръвно. В 8:00 ч ми сложиха хапче, а в 12:20 ч родих.Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Maminka в сб, 04 окт 2008, 15:56

Първото раждане - > изтичане на водите + болки след около 5 минути.

Второто раждане -> само болки.

Третото раждане - > предизвикано ( посредством гинекологичен преглед) - след около 2 часа започнаха болките.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Biny в сб, 04 окт 2008, 16:06
Първото раждане започна с леко изтичане на водите.Отидох в болницата без никакви контракций и никакво разкритие.Пускаха ми система с Окситоцин на два пъти,но ефект нямаше.След почти 24 часа ми направиха секцио.
Второто беше с планово секцио.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: didimora в сб, 04 окт 2008, 16:10
Изтекоха ми водите ,нямах контракции и почти никакво разкритие въпреки това родих нормално с упойка след 16 часа .


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: *Щастливка* в сб, 04 окт 2008, 21:33
Падна ми тапата, след една седмица в 12:30 ми изтекоха водите и в 15:44 родих моето съкровище!


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Ulia в сб, 04 окт 2008, 22:08
А при вас как е започнало и какво усещахте?

В 4 сутринта ме събуди рязка и кратка болка през корема, след това имах леко и оскъдно кръвотечение. След това ходене по голяма нужда - десетина пъти  :crazy: изчистих се отвсякъде  :) И след това - нередовни контракции. До последно не вярвах, че ще родя точно в този ден 

И  при мен така горе-долу. До последно мислех, че имам стомашно неразположение от сухата храна напоследък. Имаше още 3 седмици до термина ми,а бременността ми бе спокойна и лека,така че изобщо и не предположих, че е това.
Докато разбера, че раждането е започнало и докато пристигнем в болницата бях с  вече с пълно разкритие. Родих 15-на минути след като ме приеха.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: stelt77 в сб, 04 окт 2008, 22:13
При мен така и не започна - чаках го три дни да започне, но не го дочаках - на третия ден ме срязаха...   :peace:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: arodoet в сб, 04 окт 2008, 22:15
Преносвах и ме вкараха в болницата за предизвикване на раждането. Сложиха ми вагинална таблетка и контракциите започнаха след около 3 часа и така отидох на тонове  и се разбра , че тоновете на бебето падат , вероятната причина беше , че се е овила пъпната връв. След около половин час бях в операционната и ми направиха секцо. Ами това беше........


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: eva_merry в сб, 04 окт 2008, 22:48
Тапата ми започна да пада постепенно в продължение на 3-4 дена.В деня на самото раждане всичко започна с регулярни контракции,водите ми ги спукаха в болницата и въпреки,че бързо получих пълно разкритие се наложи да ми направят секцио(започнаха да се губят тоновете,бебето си стоеше все така високо и не навлизаше в таза).Забравих да спомена,че преносих 8 дена,но признаци на преносване( като остаряла плацента и позеленели води) нямаше.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Stacy Pierce в сб, 04 окт 2008, 23:44
Когато бях бременна с Виктория бях съвсем млада и зелена, на 24. Раждането започна 3 дни преди термина, но аз си мислех в началото, че са колики. Все пак отидох съвсем спокойно в болницата да попитам за лекарство против колики. Добре че нямаше хора, защото нямах уговорен час, нито знаех, че ще раждам. Още като ме изслуша лекарката ми се усмихна, опипа ми корема и викна една сестра и и каза да ме заведе направо в предродилното отделение. От там като се шашнах! Нито бях казала на някого къде отивам, нито бях подготвена, че ще раждам в този ден. От болничната стая звъннах на тогавашния ми приятел и след като го убедих, че всичко е наред го накарах да ми донесе всичките ми нужни и ненужни неща, които бях приготвила. малко преди да дойде ми изтекоха водите и започна и същинското мъчение. Всичко това започна на 12 март към обяд, а Вики се роди чак на 13 в 3часа след полунощ.
С Вай беше като че ли по-леко. Бях си подготвена, но този път мина много по-бързо от първия-само 4 часа.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Big Bad Mamma в нд, 05 окт 2008, 00:14
И двата пъти раждането започна по един и същи начин - изтичане на водите в съвсем ранните часове на деня, и незабавно контракции през около 5 мин., две седмици преди термин.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Джиджа в нд, 05 окт 2008, 00:20
Абе честно казано не го очаквах точно така, ама...ето какво се случи:
Влязох с болницата предната вечер за планово секцио, което лекаря каза, че ще направи сутринта около 9-10. През нощта обаче към 3 като ме резна една ми ти болка и ме събуди. Отидох много плавно  :lol: до тоалетната, видях, че има кървене (може и така да е било, незнам), но страх-на никого не казах сакън дан родя преди лекаря да е дошъл  :lol: Стоях седнала на леглото като статуя около час, чак на момичето в стаята й направило впечатление, че се държа странно. Каза ми да се успокоя и да си легна...най голямата грешка! След като легнах едни болки, едно чудо, веднага ме прегледаха за разкритие (там ми пукнаха водите), от което стана още по зле-като една постоянна много болезнена контракция. Извикаха по спешност лекаря посред нощите, дори нямаше време да ми направят клизма  :mrgreen:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ₪цветка₪ в нд, 05 окт 2008, 09:20
И двете ми раждания започнаха по един и същ начин :peace:
Падна ми тапата,и веднага след това  контракции.Първото продължи от началото на първата  болка около 6 часа и всичко мина ок.С второто се измъчих доста и накрая се озовах в операционната с 8см разкритие , и дете което тръгна да излиза с ръчичка напред :(.Всичко приключи добре  :lol:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: miroasi в нд, 05 окт 2008, 10:41
кам 23.45 тъкмо си лягах и усетих че се подмокрям,уплаших се и избягах в банята мислех че водите ще изтекат изведнъж.сложих превръзка и излязох а таткото ме чакаше на вратата готов за болницата.трагнахме веднага по пътя започнаха контракциите.НА 5 МИНУТИ. ужасна болка.като стигнахме ме приеха и направиха клизма ужасно преживяване.попитах къде е моя лекар(бях си платила и избрала екип) докторите видно много се ядосаха но това грам не ме вълнуваше.аз исках с епидурална упойка много ме беше страх от болката,но тя се слага на 6 см разкритие.до 6 см страшно много ме болеше,но като ми сложиха упойката им казах че ще им родя 5 ако искат ,нищо не усещах,а анестизиолога инструктирах да снима с фотоапарат появата на моето момче.в 4 часа ми казаха че раждам усетих само как акушерката си заби лакатя в ребрата ми за да излезе бебчо и това беше не си усещах 2 часа краката след това си поисках ВЕДНАГА да ми донесат бебето най- хубавото бебенце. :35:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: wildgirl в нд, 05 окт 2008, 11:17
Падна ми тапата, след около десетина часа родих. Но не през цялото време съм имала болезнени контракции. Те започнаха към последните три часа.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ston в нд, 05 окт 2008, 11:37
При мен и двата пъти протече по идентичен начин, даже и часовете съвпадаха. Един ден след термина, за първи път през бременността, имах леки контракции рано сутринта за около 2-3 часа. След това напълно спряха и започнаха отново около 4 часа следобед. И двамата ми сина са родени малко преди полунощ. Мехурът ми го пукаха при започване на първите леки напъни. Разликата беше единствено, че при второто раждане, контракциите ми като цяло бяха доста по-слаби и безболезнени - апарата почти не ги отчиташе. Направо ми се чудеха как с тежи мижави контракции мога да направя пълно разкритие.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: DEZIRELA в ср, 08 окт 2008, 15:06
Тапата ми падна в четвъртък, родих в неделя сутринта. Първите контракции започнаха 12 4аса по- рано предишната вечер. Те бяха леки, към 1 часа през ноща отидохме в болницата, контракциите бяха вече на 10 мин. Имах разкритие около 5 см.  Родих в 7 сутринта. Водите ми изтекоха в предродилна зала. Родих 6 дни след термина.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Vanessa_MM в ср, 08 окт 2008, 15:14
На мен ми предизвикаха раждането един ден след термина.
Имах леки контракции, но нямах разкритие.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: nippon в ср, 08 окт 2008, 15:21
значи е нормално да се получи кафеникаво зацапване на белиото,трябвали веднага да се ходи в болница


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: mimeto_mss в ср, 08 окт 2008, 15:24
А бе хора каква е тая тапа дето ви пада  newsm78
Не ми се смейте ама досега никой не ми го беше казвал това, знаех само за водите и контракциите, макар да не ми е ясно и контракциите какво точно представляват  :blush:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: lulu44 в ср, 08 окт 2008, 15:34
А бе хора каква е тая тапа дето ви пада  newsm78
Не ми се смейте ама досега никой не ми го беше казвал това, знаех само за водите и контракциите, макар да не ми е ясно и контракциите какво точно представляват  :blush:

При мен тапата беше едно бяло слузесто нещо, премесено с кръв. Започна да ми пада след преглед за разкритие няколко дни преди термина. Пада ми два дена, а родих десет дена по-късно. Така че, не е задължително веднага след падане на тапата да родиш, макар да е много вероятно. Водите ми ги пукаха в болницата, а контракциите ще ги познаеш по силната болка :mrgreen:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Магика в ср, 08 окт 2008, 16:28
Първото ми раждане започна с контракции,които продължиха 12часа.А при второто ми изтекоха водите и родих след 5часа.И 2-те нормално.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: stoj4e в ср, 08 окт 2008, 19:14
Първият път преносих една седмица. Приеха ме в болница - преглед за разкритие и 4см без грам контракции.На следващият ден вечерта почват контракциите на 5 минути след два часа родих. Вторият път през нощта ми започнаха контракциите и докато се чудех да будя ли мъжа ми, взеха че станаха на 5 минути. Докато стигнем до болницата имах 3 контракции( а тя ни е на 10минути път)с влизането направо на магарето и след няколко минути родих. И двата пъти доста бързо, пожелавам го на всеки.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: stefinka в ср, 08 окт 2008, 20:36
Водите ми изтекоха и след 24 часа се появи сина ми!!!


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Gone в ср, 08 окт 2008, 20:53
Термина ми беше за 9ти февруари,но в началото на януари ядох някаква гадост и повръщах на следващия ден,цял ден!От там си докарах страшни контракции и ме приеха за задържане.Там пък бебчо се смъкна надолу и получих разкритие.Все пак ме изписаха в понеделник на 07,01,но на 9ти започнаха едни непрестанни контракции и до вечерта бебчо се появи на бял свят :peace:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: 100dollarstable в пт, 10 окт 2008, 15:56
след лееееко преносване 1/4 капче за предизвикване на контракции свърши работа. От първите редовни контракции (на 3 мин) до раждането 6-7 часа.
 :mrgreen:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Джуба в пт, 10 окт 2008, 21:36
Оказах се с 3 см разкритие без абсолютно никакви болки. Чакахме я бебка да пожелае да излезе, но след като не поиска, отидох в болницата за индукция. До 5 см нямах никакви болки, контракциите се виждаха само на апарата, след това ми пукнаха мехура и нещата си тръгнаха по осезателно. 2 часа по-късно родих.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Mileto в пт, 10 окт 2008, 22:41
Дойде терминът, а бебе няма, контракции няма, висок корем ...
Отивам на поредния преглед при моята докторка, сядам на магарето, тя слага ръкавиците, проверява и казва: Може и да си нямала разкритие, но сега имаш 2 см.
Ходи си и ме дръж в течение.
Прибирам се, малко ми е тежко от това бъркане, но почвам да шетам, почва да боли повече, започвам да не си намирам място, звъня й, тя пита за интервала - през 5 минути - и ми казва идвай.
Звъня на съпружето, той лети и пътом да зареди дизел и му наливат бензин ...
Няма да продължавам по-нататък :)

Леко раждане!


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: karmacoma в пт, 10 окт 2008, 23:28
с изтичане на водичките  :)
и два часа по-късно - секцио и бебе  :)


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: avramovska_87 в пт, 10 окт 2008, 23:37
Изтекоха ми водите и след 10 часа се роди синът ми :peace:.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Бюти в вт, 18 ное 2008, 22:51
И аз пренасях вече цяла седмица  :crazy: Наложи се предизвикване. Ама то не свърши никаква работа.  :ooooh: Цяла нощ лежах в болницата, без никакво разкритие. Мехура ми сам се спука там и така ми почна моментално раждането. И добре че бях в болницата, щото след пукането, контракциите ми почнаха на 2 мин.  :crazy: Ако си бях вкъщи, нямаше да устискам до болницата.  :35:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: barabar в ср, 19 ное 2008, 09:20
Аз се бях наканила в 6.30 сутринта да излизам за лабораторията, където да ми направят последните изследвания (да изпреваря бабите на опашката уж). Обаче нещо по улицата взех да се подмокрям. Стана ми много смешно, "а, сега, напишка се!", обаче реших като се върна, да се изкъпя. Но то не спира. Чак след няколко минути загрях, че водите ми изтичат. Не беше наведнъж и се оказа, че може и да не разбереш в началото, че са те. Върнах се, а момчето ми се ококори защо се прибирам толкова бързо. Сети се, че има нещо съмнително и хайде към болницата. Шест часа по-късно видях Емо  :hug:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Di83 в ср, 19 ное 2008, 09:32
Изтекоха ми водите.Като отидох в болницата имах 4см. разкритие,но се наложи секцио по спешност,защото малкия беше седалищно.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Димана_78 в ср, 19 ное 2008, 10:10
Първият път лежах за преносване и се наложи да ми сложат система ,а вторият път вечерта преди термина ми изтекоха водите и на сутринта родих.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: eva_merry в ср, 19 ное 2008, 13:11
Преносих 8 дена.Раждането започна с контракции и завърши със секцио по спешност.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: iveto_11 в ср, 19 ное 2008, 14:00
Докато се къпех почнаха да ми изтичат водите, а аз си викам "Старост-нерадост, почнах и да се напикавам вече."  :rotfImbo: Докато се светна за какво става дума бях направила пътечка в коридора. След близо 2 часа вече имах бебе.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Аничка* в ср, 19 ное 2008, 14:09
И двата пъти преносих. Нито ми е падала тапата, нито са ми изтичали водите. И двата пъти ми спукаха околоплодния мехур в болницата, за да изтекат. Почнаха леки болки като при менструация и постепенно се усилиха и зачестиха.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: nikolaeva в ср, 19 ное 2008, 15:26
Родих 1 ден след термина.През нощта имах слаби болки и може би така щях да изкарам ден-два,но на сутринта тръгнахме към болницата,защото моят лекар беше на смяна и защото раждах в друг град(просто при нас няма родилно).Той ме прегледа, прие и ми постави вагинално хапче.Скоро контракциите се усилиха,но бяха поносими.По обяд имах 6 см,но след това се мъчих 2ч с много силни,но нерегулярни контракции и без никакво разкритие.Сложиха ми система и точно след 3ч бебка се роди.Изтърпях 5ч ужасни болки,но се радвам,че нямах разкъсвания и шевове и се възстанових много бързо.
Желая ти скорошно и леко раждане и не се шашкай  :) при всеки е различно.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Моргана Ле Фей в ср, 19 ное 2008, 16:23
Десетина дни преди термина вечерта усетих нещо да ми мокри. Оказаха се водите цяла вечер текоха, че си помислих , че няма бебе а само води толкова много ми се сториха  :ooooh:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: 凤Феникс凰 в ср, 19 ное 2008, 17:16
Събудих се посред нощите с някаква много лека и странна болка(нищо общо с описанието на контракциите в дебелите книги :mrgreen:) .И то на 4 минути интервал.И аз си рекох,че не може да са контракции,щот пак по ония книги пише,че първо се започва с нередовни контракции през голям интервал от време...Все пак отидохме до болницата , където ме приеха с недоверие,няква бях ухилена...а пък със 7 см разкритие....до час и половина родих :D
Пожелавам на всеки такова бързо раждане :hug:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: ♥Rbaby1♥ в ср, 19 ное 2008, 20:01
Събудих се посред нощите с някаква много лека и странна болка(нищо общо с описанието на контракциите в дебелите книги :mrgreen:) .И то на 4 минути интервал.И аз си рекох,че не може да са контракции,щот пак по ония книги пише,че първо се започва с нередовни контракции през голям интервал от време...Все пак отидохме до болницата , където ме приеха с недоверие,няква бях ухилена...а пък със 7 см разкритие....до час и половина родих :D
Пожелавам на всеки такова бързо раждане :hug:

Браво на теб Феникс,историята ти ме успокои,че не винаги е толкова ужасно и болезнено!!! [smilie=smile3521.gif]
Пожелавам на всички бременни момичета тук раждане като твоето!!!Бързо и лесно! newsm20


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: vasi__k в чт, 20 ное 2008, 15:05
Момичета, пожелавам на всички лека бременност и раждане като на Феникс


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: stroumfaki в чт, 20 ное 2008, 16:45
Преносвах 7 дни и имах уговорка за предизвикване на раждането със система. Трябваше да постъпя в четвъртък сутринта. В три часа сутринта станах да отида до тоалетна и видях малко кръв в урината ми. Бяха ме предопредили че е нормално. Направих си душ и тръгнахме за болницата.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: elfi4ka в чт, 20 ное 2008, 16:58
Вечерта към 18:00 ч. падна част по въпросната ТАПА.Контракциите започнаха на 20 минути.През нощта към 03:00 вече бяха на 5 мин и тръгнахме към болницата като вечерта преди това се бях натъпкала доволно с пица да не умра от глад случайно  :ooooh: Отидох с 4 см разкритие,сложиха ми система и след 4 часа бях родила като се има предвид,че нещо се позакучи разкритието на 8-те см иначе щях да родя за 1 часа,ама пусти късмет  :whistle:


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: airin555 в пн, 24 ное 2008, 22:37
беше на връх Великден.Вечерта бяхме на църква в Манхатан и с мъжа ми дори се шегувахме да не започна да раждам в Метрото :lol:Сутринта като се събудих почувствах леки болки които постепенно се усилиха.Реших,че вече е време да отидем в болницата.Без никаква паника си взех багажа,който бях приготвила от 2 3 дни.Междувременно изпратих мъжа ми с една кошница да раздаде боядисаните великденски яйца на другите българи,които живеят в нашия блок,но изрично го предупредих да не казва къде отиваме. :stop:Щом пристигнахме в болницата ме включиха на компютър за следене на контракциите.Оказа се,че са много леки и нерегулирани и че имам едва 2 см. разкритие.И от там се тръгна раждането..........11 часа контракции и в 11:41 вечерта родих


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: didipidi в вт, 25 ное 2008, 20:31
при мен го предизвикаха заради остаряваща плацента


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: peyton в вт, 25 ное 2008, 23:17
С Ивето започнаха проблемите от 6 месец.  :cry: Влязох в болница за заддържане и останах 3 седмици. След това бях на постелен режим до самото раждане. Ужас + 35 кг отгоре.  :oops:В 12 часа на обяд беше първата контракция и в 23 часа я родих.  :stork-girl:

С Гери нещата бяха по-гладки. Никакви проблеми през бремеността, освен първоначално натрупаните килограми. В 4 през нощта ми беше първата контракция, към 6 часа бях в болницата и в 7 часа тя се роди.  :stork-girl:Дори не успя да ми изтече системата.

А пък с Ани в 3,30 часа ми изтекоха водите, в 4 часа започнаха болките и към 6 часа се роди.  :stork-girl:
Така, че скъпи момичета пожелавам Ви раждане най-вече като мойто третото. Макар, че и второто не беше зле.
Успех и кураж на всички с предстоящо раждане !


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Мъжка мама в вт, 25 ное 2008, 23:36
При мен предизвикаха раждането с вагинално хапче (преносвах, а плацентата беше стара и доста калцирана). Два часа след като ми го сложиха, започнаха контракциите - в началото съвсем леки и безболезнени (по скоро изтръпване, точно както при менструация, колкото и да не ми се вярваше, че така се започва), после и не чак толкова безболезнени. Водите изтекоха минути преди да родя (лекарката точно беше решила да ги спука, че било вече време). Честно казано, не беше толкова страшно, колкото си представях.
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане, и прекрасно малко слънчице!
И при мен беше горе-долу така


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Galina* в ср, 26 ное 2008, 00:19
Точно на термина започнаха контракциите.Беше около 10 вечерта.Не исках да бързам да отивам в болницата защото с първото16 часа бях с контракции и накрая събраха екипа за секцио :?.Та дочаках си аз до сутринта и отидох в болницата.Измина целия ден и голяма част от вечерта и в 3.30 сутринта пак  извикаха  екипа за секцио :(Но най-важното е че бебчето беше добре :love:.Всичко друго се забравя


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: анима в ср, 26 ное 2008, 11:08
Така и не започна естествено моето раждане, предизвикаха го. Но два дни преди това през нощта започнаха леки контракции и ми падна тапата. Уж бяха регулярни, но така и не се засилваха, нито зачестяваха. Цяла нощ не спах, да ги засичам, чудейки се дали да безпокоя лекарката  :shock: На сутринта обаче взеха че спряха!


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: wiwi в ср, 26 ное 2008, 13:38
Изтекоха ми водите в 8 часа вечерта, отидох в болницата, родих в 7 сутринта.


Титла: Re: Как е започнало раждането ви???
Публикувано от: Shantal в ср, 26 ное 2008, 22:15
Имах безболезнени контракции и 2 см. разкритие. Доки си ме прибра в болницата, на сутринта вече имах 3 см. разкритие , вкара ме в предродилна, сложиха ми упойка и по някое време ми спука мехура ... и.т.н.  :lol: (сега ми е смешно)


1