BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: Лидия в чт, 28 апр 2005, 11:51Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Лидия в чт, 28 апр 2005, 11:51
Искам да попитам има ли сред вас мами които са забременели по време на употреба на противозачатъчни? Знаете ли какъв е процента на вероятност при Диане 35 и би ли увредила плода употребата им ако не си разбрала че си забременяла?


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Тeopr в чт, 28 апр 2005, 12:59
Аз съм взимала Диане35.Помня,че вероятността за забременяване е 5%,но това важи само ако си до 60кг.Ако си над тази граница вероятността се увеличава.За увреждане на плода не знам,но този препарат най-често се изписва за регулация на прогестерона,а до колкото ми е известно от неговото количество зависи как ще протекат първите три месеца от бременността.Мисля,че е най-добре да се направи консултация с лекар.Успех :wink:


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: g_n в чт, 28 апр 2005, 14:24
Диането се изписва заради тестостерон,а не за прогестерон и е противопоказен при брменност.Вероятността за забременяване е много малка.Аз лично нищо хубаво от това лекарство не съм видяла. :twisted:


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: hedra в чт, 28 апр 2005, 14:57
Да,изписва се,за да се намалят нивата на тестостерона с внос на повечко прогестерон :wink: Ако беше със съдържание на тестостерон,тогава щеше да засилва състоянията,които по принцип се води,че лекува - окосмяване и т.н.И да,при тестостерона има рискове от малформации,но понеже Диане не е такъв препарат,а със съдържание на прогестерон,рисковете за евентуално бебе са малки.
Не се притеснявай,вероятността за забременяване при правилно приложение е наистина малка,още повече,че състоянията,при които се изписва Диане,също са в една или друга степен неблагоприятни към забременяването.
Но дори да стане,едва ли ще има голям проблем - все пак прогестероновите нива по време на бременност силно се покачват,така че това не е нещо ново нито за организма,нито за ембриончето.
Естествено,на тези въпроси може най-добре да ти отговори лекар - но факт е,че много жени забременяват при употребата на противозачатъчни,а раждат живи-здрави бебоци.


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: g_n в чт, 28 апр 2005, 15:39
Съжалявам ако не съм се изразила правилно-аз точно същото имах в предвид-че се взима за да намали нивата на тестостерона.A за вредата-напротив много даже вреди.!Ето  един сайт, в който можете да проверите кои лекарста са безопасни по време на бременност и кои са абсолютно забранени.Медикаментите са разделени в 5 групи според съотношението полза(за майката)-риск(за плада).
   А  - напълно безопасни,при тях няма наблюдения за увреждане на плода при животни и хора .
   В  -- за лекарствата от тази група,проучвания при животни не са доказали съществуването на риск за плода,но няма адекватни и добре контролирани проучвания при бременни жени.Тези лекарства се използват по време на бременност и носят теоретичен риск.Ползата за майката многократно надвишава риска за плода.
   С  -  Лекарства,при които има доказателства за риск и увреждане на плода при опитни животни,но няма адекватно проучване при хора.Очакваната полза може да оправдае прилагането на лекарството при бременни жени,въпреки потенциалните рискове.
   D  -- Лекарства ,за които има доказателства ,че увреждат плода при животни и хора,но потенциалната  полза може да оправдае използването на лекарството от бременни жени,въпреки потенциалните рискове.
   Х  -- тук рисковете при  използването на лекарството от бременни жени явно превишават потенциалната полза.Проучванията върху животни и хора  са доказали риск при животни и хора.
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=1286&TradeName=Diane%20-%2035&TradeId=2659


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: hedra в чт, 28 апр 2005, 19:31
Погледнах го - то имало и бая естроген и нещата наистина стават гадни :( Аз изхождах само от обикновените противозачатъчни - но диането си е много повече лекарство отколкото противозачатъчно(макар че още има лекари,които го предписват като нормално противозачатъчно,щото било супердобро :evil: ).


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Diana в чт, 28 апр 2005, 21:46
Цитат на: hedra
Погледнах го - то имало и бая естроген и нещата наистина стават гадни :( Аз изхождах само от обикновените противозачатъчни - но диането си е много повече лекарство отколкото противозачатъчно(макар че още има лекари,които го предписват като нормално противозачатъчно,щото било супердобро :evil: ).

Диане дори не се препоръчва като противозачатъчно, защото има голяма възможност от нежелано забременяване. Диане се използва повече за лечебни цели. Аз мога само хубави неща да кажа за Диане 35.


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: g_n в чт, 28 апр 2005, 23:53
Цитат на: Diana
[. Аз мога само хубави неща да кажа за Диане 35.

Диде,какво му харесваш на Диането?Аз пък нищо добро не видях от него-даже напротив.Нито ми изчисти кистите,нито ми регулира цикъла,а като го спрях 7 месеца не ми дойде и ми направиха лапароскопия,да не говорим килограмите,които качих и с нищо не мога да сваля. :twisted: Още 2 приятелки са го пили и те повече не щат и да чуят за него.


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Lilly в пт, 29 апр 2005, 10:14
Ами аз малко ще се отклоня от въпроса за диане-то и ще се оплача от "Жанин". Гинеколожката ми го предписа. За първи път пия въобще протовозачатъчни. Спазих всичко както ми се каза..., но получих кървене. На практика цикълът ми въобще не спря. Отидох при лекарката за съвет и тя ми спря хапчетата защото ми се налага да пия и други медикаменти и да не ми се товари организма. Тъпото е че  цикъла ми направо полудя и сега ми дойде 2 седмици по - рано. Вече забравих какво е това да си без цикъл. Е...и гадорията.


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Тeopr в пт, 29 апр 2005, 10:39
Цитат на: angels_zg
Аз пък нищо добро не видях от него-даже напротив.Нито ми изчисти кистите,нито ми регулира цикъла,а като го спрях 7 месеца не ми дойде и ми направиха лапароскопия,да не говорим килограмите,които качих и с нищо не мога да сваля. :twisted: Още 2 приятелки са го пили и те повече не щат и да чуят за него.[/color]


Аз съм го пила 2 години,по лекарско предписание и след като ми направиха хормонални изследвания.Кистите ми се изчистиха и не качих нито килограм,така че явно нещата са индивидуални.


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Stun в пт, 29 апр 2005, 13:35
Цитат на: Lilly
Ами аз малко ще се отклоня от въпроса за диане-то и ще се оплача от "Жанин"...


Жанин за разлика от Диане е с много ниско съдържание на хормони. Понякога обаче това се оказва проблем, защото не може да ти се регулира цикъла. Аз имах този проблем с Цилест. А след това с какво ли не. Постоянно имах някакво кървене, не беше като по време на цикъл, но без превръзка не можех да мина. Накрая ми писна и спрях всякакви хапчета.
Преди доста години пиех от тези трифазните, които са 3х7 и те май ми се отразиха най-добре.

А за Диането - то си е лекарство. И както повечето противозачатъчни не е много полезно да го пиеш бременна. Но това трябва да го пише и в листовката към самите хапчета до колко е вредно.


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Светлана в пт, 29 апр 2005, 16:26
Абе, хора като стана въпрос за противозачатъчните, на колко време се прави почивка?


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Тeopr в пт, 29 апр 2005, 16:57
Цитат на: Светлана
Абе, хора като стана въпрос за противозачатъчните, на колко време се прави почивка?


Аз като ги пиех почивах на 6мес.за два месеца.Така ми беше казал гинекологът ми.Зависи защо ги пиеш,като контрацептив или те лекуват с тях.Най- добре се посъветвай с лекар.


Титла: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: mimkata в пт, 29 апр 2005, 17:24
А да знаете нещо за Marvelon?


Титла: Re: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: съншайн в нд, 19 фев 2006, 18:22
Първо искам да Ви благодаря,че ви има.Страхотен сайт.Днес ще ми е "сефтето "тука.
И така.За "Диане"-то.От десет години взимам противозачатъчни.Имах проблемни яйчници(цистозни) и лекарят ми тогава реши да ми предпише хормони.През годините смених няколко вида-"Ясмин", "Марвелон", "Диане"..
Аз лично от Диане съм най-доволна,но проблема е че май се пристрастих.Започнах да го взимам преди 2 години.Миналата година реших да направя почивка за 6 месеца,и преживях най-големият си кошмар.Косата започна да ми окапва,лицето ми се покри с гадни ,гнусни пъпки който оставяха белези.Депресирах се не на шега.В момента в който поднових вземането на хапчето,всички гадории изчезнаха като с магическа пръчка.Кожата на лицето ми е като на бебе,косата даже ми идва в повечко.. :mrgreen: Дотук добре,обаче се питам,докога мога да го взимам това лекарство.Страхувам се ,че ако пак го спра ,ще трябва да мина през целия "пъпков "ад наново.Джи-пи-то ми казва,че не е желателно да се пие повече от една година.Със зор ми го предписва,и то на моя отговорност.Какво да правя.Искам го това хапче.Имам нужда от него,но  не може все така...??!


Титла: Re: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: ralid в пн, 20 фев 2006, 10:29
А да знаете нещо за Marvelon?

аз пиех Марвелон  близо 6 месеца преди да решим да имаме бебче. чувствах се добре, нямаше никакви странични ефекти освен един - когато седнем да се почерпим дори 1-2 ракии да изпия на следващият ден следваше страхотно повръщане все едно си изпил 1 кило ракия просто беше кошмарно!


Титла: Re: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Blue Rose в пн, 20 фев 2006, 11:06
И аз като Лили от нискодозираните съм постоянно с кървене.Гинеколожката сега ми изписа Фемоден и с него е добре,а тя смята,че след два месеца може пак да се опита с нискодозиран препарат,но ме е страх,така че още един месец ще си го пия,а после ще видим.
Когато пиех Диане 35 имах страхотно главоболие и гърдите ми бяха напрегнати.Много неприятно състояние.
Искам да опитам с лепенките против забременяване,но нямам инфо дали са сигурен метод.


Титла: Re: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: petya_shekerletova в пн, 20 фев 2006, 11:11
Сега за първи път ще пия противозачатъчни, изписаха ми ЯСМИН. Знам че всичко е строго индивидуално, но все пак какви са му страничните ефекти, качват ли се например килограми. Това много ме притеснява, тъй като все още се възстановявам от раждането.


Титла: Re: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: zyzy в пн, 20 фев 2006, 21:01
  Преди да забременея пиех ЛОГЕСТ и съм много доволна. Изписа ми ги гинеколог ,защото имах много силни болки по време на цикъл.Нямах никакви проблеми когато ги пиех,а първия месец след като ги спрях забременях,както и исках. [smilie=smile3501.gif]


Титла: Re: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: elica_ в пн, 20 фев 2006, 21:46
Преди да забременея пиех ЛОГЕСТ и съм много доволна. Изписа ми ги гинеколог ,защото имах много силни болки по време на цикъл.Нямах никакви проблеми когато ги пиех,а първия месец след като ги спрях забременях,както и исках. [smilie=smile3501.gif]
Тъкмо  за тях се канех да питам. Изписаха ми ги уж да укротят хормоните ми , че не са в ред. като прочетох листовката свят ми се зави от противопоказания.И да питам - как се отрази приема им на килограмите ?
  Марвелон пих преди няколко години . На мен не ми понесе. Все ми беше едно гадно в устата, каквото и да хапна вкусът беше метален.Пих само 2 месеца ...
   Сега за втори път ми се налага пия хапчета , още дори не съм ги почнала. Дано да ми понесат.


Титла: Re: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Lukasa & Te в пн, 20 фев 2006, 23:43
  Преди да забременея пиех ЛОГЕСТ и съм много доволна. Нямах никакви проблеми когато ги пиех, а първия месец след като ги спрях забременях...
Аз също съм много доволна от ЛОГЕСТ. Не се отрази на килограмите ми и много добре ми понесе. От време на време се появяваше болка преди цикъл. Аз също веднага забременях, след като ги спрях. Пих ги около 3 години с почивки от 2 до 4 месеца всяка година.


Титла: Re: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: Мейвис в вт, 21 фев 2006, 12:24
а я да питам и аз нещо, че тъкмо мислех тема да пускам и гледам тая изровена от някъде.
Реших и аз да започна да взимам противозачатъчни. И питам - има ли такива от които се напълнява? Защото аз съм много слаба и при мен качването на кг няма да е нежалано странично действие, а по-скоро ЖЕЛАНО. Та дето се вика с един куршум да убия два заека.


Титла: Re: Тема за противозачатъчните
Публикувано от: radda в вт, 21 фев 2006, 14:21
Тъкмо се канех да пускам подобна тема. Аз пия Ясмин. Пила съм Марвелон 2 тодини с почивките и Силест на младини.... абе някъде обобщено ми се събират 5-6 години само на противозачатъчни. НО вчера чух нещо, което ме ИЗУМИ - направо ШОКИРА  :crazyeyes:
Моя приятелка пила Ясмин го спира за почивка и познайте какво й се случва - забременя от раз при това, че веднага след полов акт е изпила Постинор.  :crazyeyes: Просто новите хапчета освен, че нямат страничните действия на по-старите увеличават възможността да забременееш още на първия месец след като ги спреш  :crazyeyes:
Това беше по-малкото, което ме шокира - другия случай е, че жена, която е пила жанин забременява с първото си дете през първата седмица и с второ през втората седмица на приема на ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНОТО хапче  :shock: Така на бял свят се родили разнояйчни близнаци, и тези хора до ден днешен правят проучвания за вредата на приеманите хормони по време на бременност.И това, което чувам на последък е, че повечето родени близнаци са в следствие пиене на противозачатъчни хапчета.
Направо незнам - аз си правих сметка да почивам и явно през тези 2 месеца не трябва дори и да помирисвам мъжа ми  :crazy:


1