BG-Mamma

Дом и семейство => Черна техника и електроника => Темата е започната от: *Faith* в чт, 24 яну 2008, 09:38Титла: Проблем с телевизор
Публикувано от: *Faith* в чт, 24 яну 2008, 09:38
От няколко дена започнаха да се появяват някакви петна, цветовете са размити на тези петна и не са такива каквито трябва да са. Много ясно се забелязват на видео канала, който е син, а петната лилавеят. В упътването пише, че се получава някакво намагнетизиране на кисескопа и трябва поне веднъж месечно телевизора да се изключва от копчето, а не от дистанционното. Не помогна и това. Явно, че ще го карема на ремонт (че даже още е в гаранция), обаче на какво може да се дължат тези петна, в близост няма никакви магнити.

На някой случвало ли му се е подобно нещо?


Титла: Re: Проблем с телевизор
Публикувано от: baibibi в чт, 24 яну 2008, 09:41
И на нашия телевизор се бяха появили подобни петна. Казаха ни, че е възможно да стане, ако близо до него има тонколони. Преместихме ги в противоположния ъгъл на стаята и петната постепенно изчезнаха.


Титла: Re: Проблем с телевизор
Публикувано от: камелия в чт, 24 яну 2008, 09:44
Изключи го, не от копчето, а от контакта за десетина минути. Дано се оправи.


Титла: Re: Проблем с телевизор
Публикувано от: Marchela в чт, 24 яну 2008, 10:42
Ние също имахме такъв проблем с предния телевизор след една буря. Също ни го обясниха с някакво намагнетизиране. Изключихме го от контакта за цяла нощ. На сутринта беше ОК.


Титла: Re: Проблем с телевизор
Публикувано от: Desem в чт, 24 яну 2008, 10:50
Вариант 1. Петна се появяват от магнити. Ако приблишжи тонколона(на стеснението има магнит) до екрана ще забележиш. Ако магнити е не са силни и е за кратко като отстраниш магнита се оправя картината. Но може и да не се махне, в ТВ сервизите имат едни специални джаджи за размагнитране изглежда акто емблемата на Мерцедец - 3 магнита разположени на 120 град (дано не бъркам в обяснменията, но такива са ми спомените). и се оправя много лесно.
Изключи го, не от копчето, а от контакта за десетина минути. Дано се оправи.
това е вариант да се оправи и аз стискам палци.
Вариант 2. Да е повредем кинескоп. Нашите имаха един такъв Електрон(леле какъв тюфлек беше), който се оправи със смяна на кинескопа, фабричен дефект беше. Не намерихме магнит вътре, каквото беше съмнението.


Титла: Re: Проблем с телевизор
Публикувано от: mania4ka в чт, 24 яну 2008, 13:28
някои тв-та имат функция за размагнеетизирване, прочети си упътването


Титла: Re: Проблем с телевизор
Публикувано от: Шани в чт, 24 яну 2008, 14:22
нищо му няма на ТВ-то ти.
Изключи го от щепсела за 1/2 ден. И ако имаш някакви колони в съседство (мощни), можеш да ги махнеш.


1