BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: RaiTa в сб, 07 май 2005, 18:29Титла: Към майките от Добрич
Публикувано от: RaiTa в сб, 07 май 2005, 18:29
Какви са условията за записване на детска кухня и къде се намира. Ще ходим за 1 месец там и се чудя дали мога да запиша малкия на кухня. Благодаря преварително.


Титла: Re: Към майките от Добрич
Публикувано от: anuschka в сб, 07 май 2005, 22:07
Цитат на: sv_bobo
Какви са условията за записване на детска кухня и къде се намира. Ще ходим за 1 месец там и се чудя дали мога да запиша малкия на кухня. Благодаря преварително.

Няма никакви условия, можеш да си взимаш храна за когото си пожелаеш. Просто отиваш в кухнята и си купуваш купони.
Аз ползвам кухнята на центъра. Намира се до централния пазар на ул."Полк. Дрангов"- това е улицата от пощата надолу към пазара и ОУ "Хр. Смирненски". Надявам се, че ти обясних добре. Доколкото знам има кухня и в Балик, както и в една детска ясла до Хуманитарната гимназия.
Кухнята на центъра предлага храна за бебета и за деца от 1 до 3 години. (Ние макар че сме над 1 годинка, ядем още бебешката храна, защото се записахме едва преди 10 дена). Ако вземаш бебешка храна, можеш и да не вземаш всичко, а се продават поотделно купони за булюн (0,14 лв), пюре (0,25 лв) и кисел (0,20 лв). По- голямата кухня са директно с един цял купон за 0,59 лв. и получават супа, обяд и десерт.
Всеки ден се заверяват купони за след 1 ден, т.е. в понеделник си заверявам купоните за сряда, вторник- за четвъртък и.т.н. Купони се продават само в понеделник и сряда, ако не се лъжа. Така че трябва да се вземат достатъчно купони, за да не останеш някой ден бе купон.
А, носиш си сама буркани (или подходящи съдинки). Искат само да са с достатъчно широко гърло, защото директно разливат с черпака.
Надявам се, че бях изчерпателна, ако имаш още въпроси, питай (може и на лични).
Поздрави


1