BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: kyky в пн, 25 фев 2008, 10:20Титла: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: kyky в пн, 25 фев 2008, 10:20
Незнам дали се интересувате от астрология за дните от седмицата. Ето какво намерих:
Седемдневната седмица не е възникнала случайно. Смята се, че шумерите първи са въвели седмицата. Числото седем, не е избрано случайно. Шумерите са се прекланяли пред седем главни божества. Те са знаели за седемте планети и са правили предсказания по тях. Така е възникнала и нашата седемдневна неделя.
Не винаги седмицата е започвала с понеделник. Началото на седмицата, при различните народи, започва от различни дни. Шумерите, както и древните юдеи, считали за начало на седмицата - съботата, а персийците-четвъртък. По времето на средновековието седмицата започвала с неделя.
В древността, всеки ден от седмицата е бил свързан с влиянието на определена планета. Всеки ден е имал своето поверие и символика, а на хората се препоръчвало определено поведение.


НЕДЕЛЯ - СЛЪНЦЕ
Това е активен и творчески ден, истински празник, радост и успех.
В неделя се препоръчва започването на нови дела, започване на лечение, защото в този ден на седмицата започва цикъла за възстановяване силите на организма. В неделя трябва да се започва всяка творческа работа.
Едновременно съществуват и забрани. Например, в неделя не се препоръчва усамотяване и затваряне в себе си. Забранява се за сключване на съмнителни сделки и връзки със съмнителни хора, да се впуска в рисковани начинания.


ПОНЕДЕЛНИК - ЛУНА

Понеделник - неспокоен, променлив ден. На първи план излизат емоциите и капризите, появяват се романтични настроения мечтателност. Луната символизира женското начало, и за това понеделникът се счита, за ден покровителстваш жените. Древните астролози твърдят, че момичетата, които се появяват на света в тоз ден на седмицата, ще станат прекрасни майки и домакини, истински хранителки на домашното огнище.
Понеделникът е доста нервозен ден и за това е добре да се върши домашна работа. Да се пътува, кратко или по-дълго се счита за неразумно. Пътникът, могат да го очакват многобройни неприятности и случайности. Но, така както Луната е свързана с водата, благоприятни се считат морските и всички водни плавания.


ВТОРНИК - МАРС

Вторник се счита за активен ден, с рязък, взривен характер. Във вторник са се раждали рицарите, героите, борците. В древността вторник се е считал за крайно тежък ден. Счита се, че именно в този ден започват войните, извършват се военните преврати, установява се диктатура.
Това е ден за активно начало, борба, резки промени и смели инициативи. В този ден на седмицата не трябва да се стои със скръстени ръце. Напротив, необходимо е да има повече инициатива. Вторник се счита за неуспешен, за колективна работа и общуване с близките, тъй като той поражда конфликти. Компромиси и примирие са почти невъзможни.


СРЯДА - МЕРКУРИЙ

Срядата в древността е свързвана с Меркурий - покровител на търговията, знанието и писмеността.
Срядата е любознателна, възприемчива към новата информация, комуникациите, суетата. Хората родени в сряда, се считат за хитри и ловки.
Този ден е подходящ за пътуване, търговска дейност, приключване на сделки, нови запознанства, преписки. Проблемите могат да се решават кротко, без конфликти. Астрологията не препоръчва да се занимава в този ден с държавни работи, да се общува с началството. Срядата изисква максимално внимание.


ЧЕТВЪРТЪК - ЮПИТЕР

В древността Юпитер се е наричал "звезден крал", а съответно четвъртък е станал кралски ден. Хората, родени в този ден привличат към себе си внимание и предизвикват уважение. Те се считат преродени водачи, пазители на закона. От тях са се избирали жреци и законодатели.
В този ден се препоръчва изучаване на религия, закони, възстановяване на справедливост. Четвъртък е посветен на решаване на социалните проблеми, свързани със законите, държавността, обществото и религията. В този ден е противопоказано уединението, сключване на търговски сделки и нови запознанства.


ПЕТЪК - ВЕНЕРА

Петък е бил посветен на богинята на любовта, чувствата и красотата. Счита се, че тези хора, които са родени в този ден, носят мир, хармония, красота. В петък се раждат естети и миротворци, лентяи и лакомници.
Този ден се счита за неудачен за романтични запознанства и сключване на брак. Едновременно с това, трябва да се избягват всевъзможните излишества, да се поддава на пагубни страсти. Във всичко трябва да се съблюдава умереност.


СЪБОТА - САТУРН

Още един критичен ден, който в древността е свързван с владетелите на подземния мир. В този ден се раждат философите-отшелници, не вписващи се в общоприетите рамки, шпиони, инквизитори. Съботата се счита за ден на самопознанието, обособеността и социалните контакти.
Съботата се счита за най-добър ден за уединение, концентрация, размишление за смисъла на живота. Едновременно с това, в този ден човек може да го обземе мъка, вътрешно безпокойство, тежест. Древните астролози твърдят, че неправилното поведение в събота води до насилствена изолация. В събота не се препоръчва дълъг път. Това е лош ден за нови начинания. Работа може само да се завърши, да се постави точка на нещо.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: bella_ в пн, 25 фев 2008, 10:28
моето слънчице се роди в неделя
благодаря за интересната информация


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: baibibi в пн, 25 фев 2008, 10:29
А какво е общото между деня, в който се раждаме и семантиката на дните на седмицата. Значи, щом са родени в неделя, моите деца никога не трябва да сключват съмнителни сделки, но пък е препоръчително да започнат да се лекуват.
И двамата са родени в неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Philippa в пн, 25 фев 2008, 10:30
Вторник и неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlaem в пн, 25 фев 2008, 10:32
Големият ми син е роден в понеделник,а малкия във втолник,но пък и давмата са на една и съща дата,само месеците са различни.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: margo** в пн, 25 фев 2008, 10:34
Неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Чиби в пн, 25 фев 2008, 10:57
Петък  :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: bianka в пн, 25 фев 2008, 10:58
В четвъртък.
Беше ми интерсно да прочета.   :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: emsy в пн, 25 фев 2008, 11:11
Четвъртък, но докторите ми се бяха заканили от понеделник да ми предизвикват раждане! :lol:
Ако ме бяха оставили, да си раждам нормално, без предизвикване, можеше да е и друг ден. :xarms:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: stassi в пн, 25 фев 2008, 11:11
В четвъртък. Интересна информация, не бях срещала досега.   :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: beti76 в пн, 25 фев 2008, 11:17
Неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Mam4e* в пн, 25 фев 2008, 11:28
И Дани е в четвъртък.Благодаря за информацията!   :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Торнадо в пн, 25 фев 2008, 11:34
Каката в сряда,
малката в неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: bubka81 в пн, 25 фев 2008, 11:42
Баткото в неделя  , мъника в четвъртък .Тъй като и двамата са с планирано секцио имах възможност да си избера дати и дни .Посъветвах се с моя позната ,която се интересува от номерология и  ми обясни някои неща за дните, и тяхното значение , за това реших да си ги родя в тези дни   :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: AnMary в пн, 25 фев 2008, 11:43
Трябваше да извадя старото календарче, че да видя. Дияна е родена в четвъртък.
Интересно е, но не мисля, че може всички да се сложим под един знаменател и да се разделим на 7 основни групи. Няма да е интересно.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Daniele в пн, 25 фев 2008, 11:48
В петък. Мъжът ми ми беше казал да го родя или на 12, или на 19 май, че е петък, а иска да се напива в събота и неделя спокойно. И аз взех, че го послушах (по-скоро бебчо де :) ). Роди се на 12, а таткото до понеделник не изтрезня :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: rdjvl в пн, 25 фев 2008, 11:56
С астрология не се занимавам и не ми е интересна. Нямах претенции ни към дати, ни към дни.

За статистиката - вторник, сряда и петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tani83 в пн, 25 фев 2008, 12:09
Вторник  :flutter:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Kose в пн, 25 фев 2008, 12:23
На английски има популярно стихче, нещо като гадателско-приспивно стихче за деца
    Monday's child is fair of face.
    Tuesday's child is full of grace.
    Wednesday's child is full of woe.
    Thursday's child has far to go.
    Friday's child is loving and giving.
    Saturday's child works hard for a living,
    But the child who is born on the Sabbath Day
    Is bonny and blithe and good and gay.
(Е, последното в модернизиран вариант са го попроменили на good in every way  ;-) )
Всъщност, това е свързано с произхода на имената на дните от седмицата, които са свързани с планетите, слънцето и луната
Monday Mon=Moon, with its 'face'
Tues=Týr, Norse 'God of War'
Wednes=Woden 'The Wanderer'
Thur=Thor, Norse god
Frida=Freyja, Norse 'God of Love'
съботата е кръстена на Сатурн, а а неделята е ден за преклонение към бог в християнството
Интересно е как са се формирали дните от седмицата на български, ако някой може да каже, дали имат също някакво скрито значение


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Nansen в пн, 25 фев 2008, 12:38
Петък  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: pearly в пн, 25 фев 2008, 12:40
Понеделник  :) Аз пък съм родена в петък и абсолютно си отговарям на тази петъчна символика.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Alabala♥ в пн, 25 фев 2008, 12:40
Вторник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Lennyh в пн, 25 фев 2008, 12:49
Големия в понеделник, малкия в петък!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Димана_78 в пн, 25 фев 2008, 13:08
Синът ми се роди в неделя,а дъщеря ми в събота


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: kimbolina в пн, 25 фев 2008, 13:14
Синът ми в сряда дребната в събота  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Mecho Pyx в пн, 25 фев 2008, 13:33
ПЕТЪК - ВЕНЕРА

Петък е бил посветен на богинята на любовта, чувствата и красотата. Счита се, че тези хора, които са родени в този ден, носят мир, хармония, красота. В петък се раждат естети и миротворци, лентяи и лакомници.
Този ден се счита за неудачен за романтични запознанства и сключване на брак. Едновременно с това, трябва да се избягват всевъзможните излишества, да се поддава на пагубни страсти. Във всичко трябва да се съблюдава умереност.


В момента не виждам да ми носи мир и хармония- по-скоро хаос и бели. :35: :35: :love:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: kami_bami в пн, 25 фев 2008, 13:43
И аз и Рали сме родени в понеделник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Летисия в пн, 25 фев 2008, 13:59
Четвъртък.
Денят и "звезден крал", зодията и лъв. Ето, защо иска все да командори  :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Iva_T в пн, 25 фев 2008, 14:03
Сряда, но беше планувано секцио.  ;-)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: amerie в пн, 25 фев 2008, 14:03
И двете в четвъртък  :D Май наистина е вярно, само в религията не сме се вместили, но никога не е късно.
Благодарско на авторката, беше ми и нтересно   :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Cheeky Monkey в пн, 25 фев 2008, 14:08
Четвъртък, има нещо вярно.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: krislubo в пн, 25 фев 2008, 14:11
Баткото в събота , а дребната в неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: blagovesta в пн, 25 фев 2008, 14:16
И двамата се родиха в понеделник. А и аз съм в понеделник родена.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Н а т и в пн, 25 фев 2008, 14:26
В четвъртък, както и аз  :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: eduina в пн, 25 фев 2008, 14:43
Във вторник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: maripeseva в пн, 25 фев 2008, 15:06
вторник и петък :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: julisa в пн, 25 фев 2008, 15:12
Малката - в понеделник, баткото - в сряда.Но и двамата бяха с планирано секцио - астрологията дали прави разлика?


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Adry в пн, 25 фев 2008, 16:02
В четвъртък  :hug: Благодаря за инфото  ;-)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: К А Т И в пн, 25 фев 2008, 16:43
понеделник !!! много хубава информация...  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Ulia в пн, 25 фев 2008, 16:53
В съботата преди Великден.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: сладката мими в пн, 25 фев 2008, 17:36
Сряда бешеми интересно да прочета.Благодаря


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Дренка в пн, 25 фев 2008, 18:08
Голямата- в понеделник. Аз се чудех що е толкова капризна :D
Малката- в петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: sense в пн, 25 фев 2008, 18:27
Големият - петък, а бебока - четвъртък :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: krasi71 в пн, 25 фев 2008, 19:10
Кака се роди-четвъртък,а мъника понеделник затова и много припрян.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: liliana_R в пн, 25 фев 2008, 19:22
Сряда.

Беше ми интересно да прочета за дните, благодаря!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Гита Ог в пн, 25 фев 2008, 19:26
Номер едно се роди в пон еделник, а номер две-в петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: jas.min в пн, 25 фев 2008, 19:36
Любопитно.
Миата се роди в сряда. На 7мо число  :flutter:
Между другото - интересно, че в събота има доста малко родени дечица. Вярно, че не е представителна извадка, но все пак е странно малък брой...

Понеделник      21 (16.4%)
Вторник    15 (11.7%)
Сряда    23 (18%)
Четвъртък    22 (17.2%)
Петък    24 (18.8%)
Събота    7 (5.5%)
Неделя    16 (12.5%)
   
Общ брой гласове: 107


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ஐ Maxin ஐ в пн, 25 фев 2008, 19:39
Сряда, както и аз самата ;-) Аз бях секцио и избирах датата, а не деня.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: zira@ в пн, 25 фев 2008, 19:40
Неделя.
Благодаря за информацията.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: *GALICIA* в пн, 25 фев 2008, 19:47
Неделя - 27.04.2003 г. - Великден


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Blondi в пн, 25 фев 2008, 20:03
Събота  :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: LILI27 в пн, 25 фев 2008, 20:04
Петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: venny_b в пн, 25 фев 2008, 23:29
четвъртък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Христина-Иванова в пн, 25 фев 2008, 23:48
Понеделник :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: reniuga в вт, 26 фев 2008, 00:22
Вторник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Мама на Бобо в вт, 26 фев 2008, 00:24
В сряда.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: klaris в вт, 26 фев 2008, 01:11
Вторник (според детския албум, тогава се раждат добрите и обичливите :hug:)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Ivelina Mineva в вт, 26 фев 2008, 03:50
Неделя, ден победъй...


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Шани в вт, 26 фев 2008, 08:19
1-вото: понеделник
2-рото: вторник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: vily в вт, 26 фев 2008, 08:28
четвъртък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: SEMEINA_25_SF в вт, 26 фев 2008, 08:54
Голямия петък
малката събота :flutter:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: dy1 в вт, 26 фев 2008, 09:00
Петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: PetiaK в вт, 26 фев 2008, 09:05
В понеделник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Judy в вт, 26 фев 2008, 09:23
От мен- два пъти вторник! :lol:
Големи боеве следва да са в къщи. То си е вярно, по цял ден са с колите и пищовите.
Винаги ми е било забавно да чета подобни неща.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: sashimama в вт, 26 фев 2008, 10:39
И ние сме във вторник  :ylinfant:,и при нас се очертава взривен характер :35: :35: :35:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: lorka barborka в вт, 26 фев 2008, 10:49
Неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Дудинка в вт, 26 фев 2008, 10:49
Голямата - в събота, малката - във вторник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ми-ми в вт, 26 фев 2008, 11:16
каката в четвъртък,а малката-вторник,но при нея аз имаше проблем и предизвикахме раждането.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: marsy в вт, 26 фев 2008, 11:51
4етвъртък, петък, събота!само синът ми тръгна да се ражда,другите са изтеглени напред!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: geri_nes в вт, 26 фев 2008, 12:34
НЕДЕЛЯ


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: buni в вт, 26 фев 2008, 12:38
Сряда - това,което прочетох ми хареса.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: iliana_78 в вт, 26 фев 2008, 12:44
Сряда е нашият ден!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: A05 в вт, 26 фев 2008, 13:15
В сряда.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: 1 в вт, 26 фев 2008, 13:16
баткото-сряда
бебето-понеделник
и двамата са предизвикани


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Тук съм в вт, 26 фев 2008, 13:39
Баткото в сряда, дребчо в петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: pepa georgieva в вт, 26 фев 2008, 13:52
Неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Тъщата в вт, 26 фев 2008, 14:39
И трите ми деца са родени в петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mila в вт, 26 фев 2008, 15:02
Баткото- в сряда,
Малката- в понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ignition в вт, 26 фев 2008, 15:56
Темата е любопитна, но сега, след като въведох своя глас се чудя дали не съм подвела статистиката.  newsm78 Защото аз "родих" сина си на 38 години и поради това, че беше първа бременност, а годинките доста, лекарите препоръчаха секцио за по-сигурно. Предложиха ми да избера между 20 и 21 септември и аз избрах 20. Може да ви се стори смешно, но си бях наумила, че щом ще го вадят, трябва да е на 17, 20 или 22 - по нумерологични причини. Признавам, че за астрологията не съм се замисляла тогава, а и не разбирам от тази ограмна наука. Дано това, което съм му пожелала, избирайки му дата, на коята да се появи на бял свят му донесе късмет!  :pray: Късет и щастливо детство и на всички други дечица!  :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tini-mini в вт, 26 фев 2008, 16:08
Вторник.  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: hristiniti в вт, 26 фев 2008, 19:10
Незнам дали се интересувате от астрология за дните от седмицата. Ето какво намерих:
Седемдневната седмица не е възникнала случайно. Смята се, че шумерите първи са въвели седмицата. Числото седем, не е избрано случайно. Шумерите са се прекланяли пред седем главни божества. Те са знаели за седемте планети и са правили предсказания по тях. Така е възникнала и нашата седемдневна неделя.
Не винаги седмицата е започвала с понеделник. Началото на седмицата, при различните народи, започва от различни дни. Шумерите, както и древните юдеи, считали за начало на седмицата - съботата, а персийците-четвъртък. По времето на средновековието седмицата започвала с неделя.
В древността, всеки ден от седмицата е бил свързан с влиянието на определена планета. Всеки ден е имал своето поверие и символика, а на хората се препоръчвало определено поведение.


НЕДЕЛЯ - СЛЪНЦЕ
Това е активен и творчески ден, истински празник, радост и успех.
В неделя се препоръчва започването на нови дела, започване на лечение, защото в този ден на седмицата започва цикъла за възстановяване силите на организма. В неделя трябва да се започва всяка творческа работа.
Едновременно съществуват и забрани. Например, в неделя не се препоръчва усамотяване и затваряне в себе си. Забранява се за сключване на съмнителни сделки и връзки със съмнителни хора, да се впуска в рисковани начинания.


ПОНЕДЕЛНИК - ЛУНА

Понеделник - неспокоен, променлив ден. На първи план излизат емоциите и капризите, появяват се романтични настроения мечтателност. Луната символизира женското начало, и за това понеделникът се счита, за ден покровителстваш жените. Древните астролози твърдят, че момичетата, които се появяват на света в тоз ден на седмицата, ще станат прекрасни майки и домакини, истински хранителки на домашното огнище.
Понеделникът е доста нервозен ден и за това е добре да се върши домашна работа. Да се пътува, кратко или по-дълго се счита за неразумно. Пътникът, могат да го очакват многобройни неприятности и случайности. Но, така както Луната е свързана с водата, благоприятни се считат морските и всички водни плавания.


ВТОРНИК - МАРС

Вторник се счита за активен ден, с рязък, взривен характер. Във вторник са се раждали рицарите, героите, борците. В древността вторник се е считал за крайно тежък ден. Счита се, че именно в този ден започват войните, извършват се военните преврати, установява се диктатура.
Това е ден за активно начало, борба, резки промени и смели инициативи. В този ден на седмицата не трябва да се стои със скръстени ръце. Напротив, необходимо е да има повече инициатива. Вторник се счита за неуспешен, за колективна работа и общуване с близките, тъй като той поражда конфликти. Компромиси и примирие са почти невъзможни.


СРЯДА - МЕРКУРИЙ

Срядата в древността е свързвана с Меркурий - покровител на търговията, знанието и писмеността.
Срядата е любознателна, възприемчива към новата информация, комуникациите, суетата. Хората родени в сряда, се считат за хитри и ловки.
Този ден е подходящ за пътуване, търговска дейност, приключване на сделки, нови запознанства, преписки. Проблемите могат да се решават кротко, без конфликти. Астрологията не препоръчва да се занимава в този ден с държавни работи, да се общува с началството. Срядата изисква максимално внимание.


ЧЕТВЪРТЪК - ЮПИТЕР

В древността Юпитер се е наричал "звезден крал", а съответно четвъртък е станал кралски ден. Хората, родени в този ден привличат към себе си внимание и предизвикват уважение. Те се считат преродени водачи, пазители на закона. От тях са се избирали жреци и законодатели.
В този ден се препоръчва изучаване на религия, закони, възстановяване на справедливост. Четвъртък е посветен на решаване на социалните проблеми, свързани със законите, държавността, обществото и религията. В този ден е противопоказано уединението, сключване на търговски сделки и нови запознанства.


ПЕТЪК - ВЕНЕРА

Петък е бил посветен на богинята на любовта, чувствата и красотата. Счита се, че тези хора, които са родени в този ден, носят мир, хармония, красота. В петък се раждат естети и миротворци, лентяи и лакомници.
Този ден се счита за неудачен за романтични запознанства и сключване на брак. Едновременно с това, трябва да се избягват всевъзможните излишества, да се поддава на пагубни страсти. Във всичко трябва да се съблюдава умереност.


СЪБОТА - САТУРН

Още един критичен ден, който в древността е свързван с владетелите на подземния мир. В този ден се раждат философите-отшелници, не вписващи се в общоприетите рамки, шпиони, инквизитори. Съботата се счита за ден на самопознанието, обособеността и социалните контакти.
Съботата се счита за най-добър ден за уединение, концентрация, размишление за смисъла на живота. Едновременно с това, в този ден човек може да го обземе мъка, вътрешно безпокойство, тежест. Древните астролози твърдят, че неправилното поведение в събота води до насилствена изолация. В събота не се препоръчва дълъг път. Това е лош ден за нови начинания. Работа може само да се завърши, да се постави точка на нещо.

Моето слънчице се роди в неделя!Благодаря за инфото!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: L e o в вт, 26 фев 2008, 19:14
Понеделник  :lol:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: плами79 в вт, 26 фев 2008, 19:48
Моите сладкиши са в понеделник и вторник. :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: пег в вт, 26 фев 2008, 19:50
Понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Vache в вт, 26 фев 2008, 20:11
В неделя.. и тази година рожденния й ден се пада пак в неделя  :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: RANDI в вт, 26 фев 2008, 20:17
Четвъртък се роди мойто мъниче. :)Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ClanG в вт, 26 фев 2008, 22:49
Само две опции newsm78... за кое от децата да не гласувам?


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: pеtia в ср, 27 фев 2008, 01:33
Моята дъщеря се роди в Петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Mama Desislava в ср, 27 фев 2008, 03:20
Петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Esperanssa в ср, 27 фев 2008, 07:03
Каката вув вторник , а малката в неделя срещу понеделник . Хубави дни са според звездите както виждам .Беше ми интересно да прочета тази информация .


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Elenka в ср, 27 фев 2008, 09:34
Каката понеделник. Дребното във бторник,но предизвикано, а пък и двете в 13:30.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: zuki в ср, 27 фев 2008, 11:40
Синът ми се роди в петък и след като прочетох за дните от седмицата и връзката им с раждането, сега съм сигурна, че наистина съществува такава връзка.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: sminscho в ср, 27 фев 2008, 12:30
четвъртък...доволна съм от прочетеното за деня  :mrgreen:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: peru в ср, 27 фев 2008, 12:37
Петък  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mamma2 в ср, 27 фев 2008, 13:35
Сина ми се роди понеделник,а дъщеричката-вторник!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: dess76 в ср, 27 фев 2008, 13:49
Голямата ми дъщеря се роди в петък,а малката в четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: pasinet в ср, 27 фев 2008, 15:14
[древните юдеи, считали за начало на седмицата - съботата,
Не че е толкова важно, но все пак да уточня - за древните юдеи началото на седмицата определено е била неделята, защото съботата и до днес им е последния ден Почивния.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Judy в ср, 27 фев 2008, 15:16
... Понеже събота е "семият ден", когато Господ си почивал от положения труд.
Туй съм чувала аз, та затуй седмицата започва с неделя.
Та събота ми е най- почивният и любим ден. На децата- също.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: мимка в ср, 27 фев 2008, 15:20
Петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: viara_st в ср, 27 фев 2008, 15:52
Неделя и сряда  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Gerssy в ср, 27 фев 2008, 16:32
Големия - в събота, малкия в понеделник.
И аз благодаря за инфото


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Jutoo в ср, 27 фев 2008, 16:44
Каката в събота, а дребния в сряда.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: bini_og в ср, 27 фев 2008, 16:44
Неделя-каката,четвъртък-бебка.
И аз благодаря!    :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: kyky в ср, 27 фев 2008, 16:48
ПОНЕДЕлНИК


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: star в ср, 27 фев 2008, 18:51
Денят на Рая е понеделник!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: LeoVita в ср, 27 фев 2008, 20:13
В понеделник. Ако зависеше от мен нямаше да е понеделник :mrgreen: и нямаше да е толкова рано(  в 30 г. с. ). Но не зависеше.
И между другото навремето гледах една руска комедия , която се казваше "Родени в понеделник", та в нея понеделник беше "каръшки" ден  във всякакво отношение. :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: katrin2004 в ср, 27 фев 2008, 20:31
Неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ZLATNA в ср, 27 фев 2008, 21:01
В неделя се роди моето момиченце :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: slan4ogled в ср, 27 фев 2008, 22:03
и двамата в четвъртък...


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mimi_82 в ср, 27 фев 2008, 23:58
В понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Грозното Пате в чт, 28 фев 2008, 00:01
Вторник  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mega81 в чт, 28 фев 2008, 00:23
Петък, 13-ти! :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: sentana в чт, 28 фев 2008, 23:24
Баткото-в сряда,малката-в четвъртък.Благодаря за инфото. newsm60


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Karry в чт, 28 фев 2008, 23:58
Баткото в събота, малката в понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Eli в пт, 29 фев 2008, 07:23
понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: emely в пт, 29 фев 2008, 14:05
Четвъртък и петък 8)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: denis-56 в пт, 29 фев 2008, 14:33
В събота  :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: salina в пт, 29 фев 2008, 15:25
Вторник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: kremenata в пт, 29 фев 2008, 15:56
сряда


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tinahris в пт, 29 фев 2008, 16:02
Сряда.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: alex123 в пт, 29 фев 2008, 16:54
Тя се роди в понеделник, гледам много деца тогава. Странно.
Аз съм родена в събота-  малко деца има родени в събота. Пак странно.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Анири в пт, 29 фев 2008, 17:39
В сряда.

Тя се роди в понеделник, гледам много деца тогава. Странно.
Аз съм родена в събота-  малко деца има родени в събота. Пак странно.

Много деца се раждат със секцио, което ако не е по спешност, не се планува за уикендите по принцип. Затова съботите и неделите "се радват" на по-малко бебоци от делничните дни.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Deni в сб, 01 мар 2008, 08:53
вторник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: D.Dr в сб, 01 мар 2008, 09:11
И двете сме в понеделник, но "момичетата, които се появяват на света в тоз ден на седмицата, ще станат прекрасни майки и домакини, истински хранителки на домашното огнище. "   е това изобщо не важи за мен особено за домакиня newsm78 или може би защото все още си нямам свое жилище?!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: К А Т И в сб, 01 мар 2008, 09:47
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/eTzq/cc43d029.jpg)
Баба Марта носи пролетта, здравето, щастието и радостта!
Аз ги пожелавам на вас!Честита баба Марта!  


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Клото в сб, 01 мар 2008, 10:02
В четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: yasmina в сб, 01 мар 2008, 10:40
в петък :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: desytka в сб, 01 мар 2008, 11:55
и двете щерки се родиха в петък  :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Arnaudova в сб, 01 мар 2008, 14:44
В петъчен ден. :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tossy в сб, 01 мар 2008, 15:05
беше петък 13ти


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Gabonchi в сб, 01 мар 2008, 15:27
И двете ми госпожици са родени във вторник!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: SaRaNia в сб, 01 мар 2008, 15:48
Сряда и събота.
Най-малко са родените през уикенда, защото за тогава не насрочват планово секцио. И моите са родени с планово секцио, но 10.01.04 г. беше работен ден.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Ави в сб, 01 мар 2008, 16:24
Неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Lorian в сб, 01 мар 2008, 17:42
Роди се в СЪБОТА ,а на мен ми се искаше да е в неделя (като мен)! :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Доника в сб, 01 мар 2008, 17:58
Четвъртък :)Много интересно-да го видя какъв водач ще ми е


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Linofrina в сб, 01 мар 2008, 22:10
В кралския ден - четвъртък :party:

Аз съм родена в събота-  малко деца има родени в събота. Пак странно.

И аз съм родена в събота - eто, че не сме толкова малко 8) Шпиони и инквизитори сме били, а :mrgreen:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Ali97 в сб, 01 мар 2008, 23:51
Синът ми се роди в неделя,а дъщеря ми във вторник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: radost24 в сб, 01 мар 2008, 23:58
Сряда


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Киф в нд, 02 мар 2008, 00:26
Петък :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: EASpirit в нд, 02 мар 2008, 01:49
Неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: eliza в нд, 02 мар 2008, 01:54
Най - прекрасния петък  в живота ми!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Deq в нд, 02 мар 2008, 03:24
вторник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Лава в нд, 02 мар 2008, 07:09
Моята принцеса се роди в събота-секцио.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: silva в нд, 02 мар 2008, 09:06
Понеделник, най-хубавият ми! :love:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: BOHU в нд, 02 мар 2008, 09:28
голямата в четвъртък на обед,а малката в сряда пак на обяд.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Дилия в нд, 02 мар 2008, 15:39
Петък  :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: rolela в нд, 02 мар 2008, 15:45
Вторник.
Направи ми впечатление, че най-много се е раждало (според тази анкета) в понеделник и най-малко в събота. :thinking:
Сигурно много хора са се "стискали" да си изкарат уикенда и след това -  хайде на бебетата! :lol:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Desert`Rose в нд, 02 мар 2008, 17:56
Моят бонбон се роди във вторник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mery05 в нд, 02 мар 2008, 18:08
петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: kiki_kiki в нд, 02 мар 2008, 18:27
в понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: walantana в нд, 02 мар 2008, 18:28
Светлата неделя  :hug:  


Доста съм чела за дни дати и прочие,но беше отдавна и почти не си спомням,но маи ще седна пак да почета  :thinking:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: nikea_ltd в нд, 02 мар 2008, 20:30
В петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: iasen1975 в нд, 02 мар 2008, 23:27
Понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ivben в нд, 02 мар 2008, 23:53
Роди се в петък, най щастливият ми петък в живота.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: k.a.l.i. в пн, 03 мар 2008, 10:15
Четвъртък.....


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: К А Т И в пн, 03 мар 2008, 11:15
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички БЪЛГАРИ !!!   :2bg2:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: афродита в пн, 03 мар 2008, 11:31
Честит празник на всички!
Родена е в сряда.Ще е явно хитра и ловка търговка... :mrgreen:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Bluevelvet в пн, 03 мар 2008, 11:53
Вторник  :lol:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: MILINI в пн, 03 мар 2008, 11:55
Понеделник ...... 31.05.1999


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: maichence в пн, 03 мар 2008, 14:02
четвъртък и събота


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: amrianka в пн, 03 мар 2008, 15:07
СРЯДААА!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mery lu в пн, 03 мар 2008, 15:33
Вторник  :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Tasha в пн, 03 мар 2008, 16:33
Понеделник  :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: gabriel в пн, 03 мар 2008, 16:33
понеделник ;-)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Zorie в пн, 03 мар 2008, 16:37

 :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Fior в вт, 04 мар 2008, 09:39
Петък! :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tanito81 в вт, 04 мар 2008, 09:47
Понеделник :love:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Алхамбра в вт, 04 мар 2008, 10:00
Понеделник,07 март 2005  :love:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: alexsander_nikol в вт, 04 мар 2008, 10:34
Алекс- вторник 14 ноември 2000 г.

Никол -16 март 2005 г.
Приятен ден! [smilie=smile3525.gif]


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Pangea в вт, 04 мар 2008, 10:56
B четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ane_sim в вт, 04 мар 2008, 10:58
в събота


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: karastoianova в вт, 04 мар 2008, 11:06
Понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: biliana_k в вт, 04 мар 2008, 11:27
Сряда и петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: cocos в вт, 04 мар 2008, 14:03
Баткото в неделя - 17.05.1987 г., а Саси в сряда-08.03.2006 г.Бях чула, че хора родени в неделя били късметлии.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Нисти в вт, 04 мар 2008, 15:09
баткото - в понеделник
малката сладурка - на 13-ти в петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: iniici в вт, 04 мар 2008, 18:18
27.03.2005 г- неделя! :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: sise_to в чт, 06 мар 2008, 16:47
Понеделник :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: galika81 в чт, 06 мар 2008, 22:33
дъщеря ми е родена  петък - и мисля, че има доза истина в това което пише  newsm78


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mokoloko в чт, 06 мар 2008, 23:04
Понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mama jeia в сб, 08 мар 2008, 13:19
Моята принцеса е родена в четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Кампари в сб, 08 мар 2008, 13:24
Каката в събота, а малкия в понеделник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: zveti в сб, 08 мар 2008, 16:00
В събота - гледам, че най-малко мами са раждали тогава :lol:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Дидката в сб, 08 мар 2008, 17:03
Неделя-голямата, малката-сряда.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: kremena в сб, 08 мар 2008, 18:09
Петьк


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: stella_ в сб, 08 мар 2008, 20:01
В понеделник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tara_6 в сб, 08 мар 2008, 23:31
В понеделник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Спокойна в нд, 09 мар 2008, 00:02
Той в четвъртък, тя - в събота. Мерси за инфото.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: anfi в нд, 09 мар 2008, 08:30
Понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlaibobo в нд, 09 мар 2008, 08:59
Моето слънчеце се роди събота с/у неделя.А го записаха с неделна дата. newsm78


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: isa_dimitrova в нд, 09 мар 2008, 11:27
Понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: radostdk в вт, 11 мар 2008, 20:40
А има ли някой таблица - според датата кой ден от седмицата е?


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: sonka в вт, 11 мар 2008, 20:51
В неделя го родих  :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: adrianska в ср, 12 мар 2008, 10:17
Каката в събота, а малкият в сряда  :D.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Julka в ср, 12 мар 2008, 10:35
Вторник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: honey_bee в ср, 12 мар 2008, 10:48
Вторник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Не съм в ср, 12 мар 2008, 11:26
 Петък, отглеждам си лентяй  :mrgreen:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: eti04 в ср, 12 мар 2008, 11:49
Събота срещу Великден,високосна година.......овен......... :mrgreen:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: VIVKA в ср, 12 мар 2008, 11:50
Щерката в сряда , синчето в неделя!!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: vikuna в ср, 12 мар 2008, 16:31
В събота - гледам, че най-малко мами са раждали тогава :lol:
Аз , аз голямата ..на Трифонов ден   :bouquet: , а малката в сряда


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: amrianka в ср, 12 мар 2008, 17:18
 
А има ли някой таблица - според датата кой ден от седмицата е?
newsm78 newsm78 newsm78


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: marsidi в ср, 12 мар 2008, 18:29
Каката във вторник, малкия в петък.  :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: spa в ср, 12 мар 2008, 20:46
синътми е във вторник и не знаех, че втронкът се свърза с Марс :thinking:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: dvelinova в ср, 12 мар 2008, 21:16
Петък :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Ради в чт, 13 мар 2008, 09:32
Някъде бях чела, че е по-хубаво детето да се роди в края на седмицата. И бързах, бързах :D и родих в четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: SmaRt в чт, 13 мар 2008, 12:28
В понеделник. :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlaibobo в чт, 13 мар 2008, 13:17
Ради,би ли обястнила защо е по-хубаво да се роди детето в края на седмицата?Ако не те затруднявам.! newsm78  :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: atlantica в чт, 13 мар 2008, 13:21
Eй, по тази логика щом синът ми е роден в събота, от него трябва да излезе-инквизитор, шпионин, отшелник и др.глупости  :35: :35: :35: Че то отсега да го тикнат в затвора превантивно. :2gunfire:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: slavunda в чт, 13 мар 2008, 14:22
петък и неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tezita в чт, 13 мар 2008, 14:49
В петък и двете ми деца.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: dona_leone в чт, 13 мар 2008, 15:28
Казват, че родените в неделя са докоснати от Бога. При нас просто така се случи - НЕДЕЛЯ.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Пепински в чт, 13 мар 2008, 15:37
Каката е родена в петък,а малкият в понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: I_want в нд, 16 мар 2008, 11:07
Четвъртък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: reni _805 в нд, 16 мар 2008, 11:41
четвъртък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: sis-ma в нд, 16 мар 2008, 13:23
синът ми в понеделник ,дъщеря ми във вторник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Dodonka в пн, 17 мар 2008, 14:03
В СЪБОТА -2.06.07 родих едно голямо момче. Каквото и да казват древните, за мен това е най-прекрасния ден :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: bobvan в пн, 17 мар 2008, 15:14
И двете са родени  в понеделник :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Azade в пн, 17 мар 2008, 15:33
По понеделнишки беба се яви на бял свят, не е случайно, защото аз бях с планово секцио.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Ralka Balka в пн, 17 мар 2008, 15:39
В събота. Ама хич не ми хареса това, което прочетох за този ден.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Reny@Raia в пн, 17 мар 2008, 15:47
Понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Atrakcia в пн, 17 мар 2008, 16:29
Сряда


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: nadeto23 в пн, 17 мар 2008, 18:10
Неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: snej_7 в пн, 17 мар 2008, 22:54
В събота се роди, на Благовещение :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mama jeia в вт, 18 мар 2008, 09:59
Четвъртък  :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mhk_2007 в вт, 18 мар 2008, 11:33
23.04.07, понеделник в 4.25 сутринта :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Люсил в вт, 18 мар 2008, 15:40
Неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Драги ми господине в вт, 18 мар 2008, 20:05
Едното в четвъртък, другото в петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Katia_N в вт, 18 мар 2008, 22:43
Синът ми в събота, дъщеря ми във вторник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlaibobo в вт, 18 мар 2008, 22:45
Дилириум,страхотна снимка имате.Много сте готини.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: bebeiti в ср, 19 мар 2008, 09:05
Неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Assita в ср, 19 мар 2008, 09:06
Събота


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: gi4o_pi4o в ср, 19 мар 2008, 17:32
понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: slance80 в ср, 19 мар 2008, 21:41
30.03.2007 г. - Петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: nellykoyo в чт, 20 мар 2008, 07:23
Сряда 11;40


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: lulumba в чт, 20 мар 2008, 08:45
Дъщеря ми е родена във вторник, а синът ми - в петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: enis07 в чт, 20 мар 2008, 09:15
И двамата ми сина се родиха в сряда,в един и същи месец през 7 дена


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Denni в чт, 20 мар 2008, 10:08
петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ki4o22 в чт, 20 мар 2008, 10:29
Моята дъщеря се роди в петък.
Благодаря за интересната информация :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: irrrina в чт, 20 мар 2008, 20:29
петък,много интересна информация


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tety в чт, 20 мар 2008, 20:53
Понеделник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlen82 в чт, 20 мар 2008, 21:26
неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: elix в чт, 20 мар 2008, 21:27
Събота.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: suan в чт, 20 мар 2008, 21:34
Каката в събота,малката в петък.
Интересна информация. :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: 4μΕ в чт, 20 мар 2008, 21:45
В събота,беше Задушница.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: НелиСА в чт, 20 мар 2008, 22:06
Голямата във вторник, малката сряда,
аз - понеделник, мъжът ми в неделя.

Бабите и дядовците  :)- не знам в кой ден са родени, но и те едва ли знаят,
макар че имаше едни календари, с които може да определиш произволна дата през кой ден се е падала.Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Teddie в чт, 20 мар 2008, 22:56
Четвъртък.Аз си го избрах.Аз също съм родена в четвъртък.
Мерси за инфо-то.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Mpulle в пт, 21 мар 2008, 00:46
Станислав се роди в събота :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Кашмир в пт, 21 мар 2008, 08:25
Баткото в събота, малката в сряда.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: dobrata mama в пт, 21 мар 2008, 09:00
В петък. Мъжът ми ми беше казал да го родя или на 12, или на 19 май, че е петък, а иска да се напива в събота и неделя спокойно. И аз взех, че го послушах (по-скоро бебчо де :) ). Роди се на 12, а таткото до понеделник не изтрезня :)
aз родих в сряда и на6ия тати не изтрезня до неделя :35:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: djidji23 в пт, 21 мар 2008, 09:40
Понеделник!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Sisko1985 в пт, 21 мар 2008, 10:39
В неделя  се роди малката ми принцеса.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: good mamma в пт, 21 мар 2008, 10:54
Моята   принцеса   се   роди  в   неделя.Благодаря  за   информацията!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Isa в пт, 21 мар 2008, 23:32
В събота,беше Задушница.

Лекарят ми предложи да е събота, падаше се задушница, на всичкото отгоре 29 /лоша дата/. Отказах и я родих в неделя, в неделя се раждат хора, които 'от късмет не могат да се отърват'  :mrgreen:

Лекарката, която ми прави секциото, ме поздрави още на операционната маса за добре избрания ден - тя също знаела поверието за късмета на неделно родените.

Аз съм родена в събота и майка ми все разправя колко лошо било това, но аз съм си добре за сега /чук-чук/  :tired:Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Ali97 в сб, 22 мар 2008, 00:21

Лекарят ми предложи да е събота, падаше се задушница, на всичкото отгоре 29 /лоша дата/. Отказах и я родих в неделя, в неделя се раждат хора, които 'от късмет не могат да се отърват'  :mrgreen:

Лекарката, която ми прави секциото, ме поздрави още на операционната маса за добре избрания ден - тя също знаела поверието за късмета на неделно родените.

Аз съм родена в събота и майка ми все разправя колко лошо било това, но аз съм си добре за сега /чук-чук/  :tired:Защо Иса?Какво му има на 29  :(?Аз като съм родена на 29 и то 29.09 много ли е лошо?Това пък не го знаех.
Виж поверието за неделя го чух,когато бях бременна с дъщеря ми.Лекарката ми се надяваше да родя в неделя,но дъщеря ми реши вторник и туй то!
Виж синът ми е роден в неделя,значи трябва да е голям късметлия  :).


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlaibobo в сб, 22 мар 2008, 07:41
А за родените деца в събота какво значи?
Всъщност моят син се роди събота с/у неделя.Но го писаха  с неделна дата.07.07.2002г.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Isa в сб, 22 мар 2008, 22:46
Защо Иса?Какво му има на 29 

Идея нямам  :tired:
Бях чела кои са 'хубавите' и кои 'лошите' дати да се родиш, има и неутрални. Аз съм на хубава - 27. Дъщеря ми е на неутрална - 30.
Със сигурност знам, че 4-ти не е хубава дата. Тогава 'уж' се раждали хора, които са избрали да изкупят грях от предишен живот и да си вземат поука. Имам цели 3-ма приятели родени на 4-та дата и наистина и тримата са преживели доста... но си вземат поука.

Не вярвам много-много на тези работи.  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlaibobo в нд, 23 мар 2008, 07:56
А за родените деца в събота какво значи? newsm78


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: donsita в нд, 23 мар 2008, 09:22
и двамата в четвъртък  :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: zarita в нд, 23 мар 2008, 09:23
Моето слънчице е в понеделник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Catherine Tramell в нд, 23 мар 2008, 11:06
Със сигурност знам, че 4-ти не е хубава дата. Тогава 'уж' се раждали хора, които са избрали да изкупят грях от предишен живот и да си вземат поука. Имам цели 3-ма приятели родени на 4-та дата и наистина и тримата са преживели доста... но си вземат поука.

Не вярвам много-много на тези работи.  :peace:
Не вярваш, обаче аз съм родена на 4-ти и потвърждавам оная приказка, че ако е лесно, на всеки друг ще се падне, но не и на мен :?.
Не знам дали си вземам поука, по-скоро не май...
А сега се сещам, че и племенникът ми се роди на 4-ти и вече (https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/znDK/a7bcb76d.gif), и на него ли ще му е трудно :(.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Cindarella The Spy в нд, 23 мар 2008, 12:43
НЕДЕЛЯ - СЛЪНЦЕ
Това е активен и творчески ден, истински празник, радост и успех.
В неделя се препоръчва започването на нови дела, започване на лечение, защото в този ден на седмицата започва цикъла за възстановяване силите на организма. В неделя трябва да се започва всяка творческа работа.
Едновременно съществуват и забрани. Например, в неделя не се препоръчва усамотяване и затваряне в себе си. Забранява се за сключване на съмнителни сделки и връзки със съмнителни хора, да се впуска в рисковани начинания.


Аз съм родена в неделя!Много го обичам този ден от седмицата, защото наистина се чувствам възстановена в него и готова за нови битки през предстоящите пет работни дни! ;-)

ПЕТЪК - ВЕНЕРА

Петък е бил посветен на богинята на любовта, чувствата и красотата. Счита се, че тези хора, които са родени в този ден, носят мир, хармония, красота. В петък се раждат естети и миротворци, лентяи и лакомници.
Този ден се счита за неудачен за романтични запознанства и сключване на брак. Едновременно с това, трябва да се избягват всевъзможните излишества, да се поддава на пагубни страсти. Във всичко трябва да се съблюдава умереност.


Сина ми Дани го родих в петък! Определено не е лакомник :lol:, защото ми е голям зор да го накарам да яде.....не е и лентяй, вечно нещо разнася из къщата, все се занимава, а когато се наложи много ми помага! Определено ще сме в групата на миротворците и естетите! :peace:

Благодаря за информацията! Адски ми беше интересно да ги прочета тия неща, нали съм един Водолей любопитен..... ;-)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Poppy в нд, 23 мар 2008, 16:15
Синът ми е роден в неделя.
Аз съм във вторник, 4-ти


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tina_elena в нд, 23 мар 2008, 17:48
Нашето слънце е родено в четвъртък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: donsita в нд, 23 мар 2008, 19:03
Аз съм родена на Разпети петък, на 04.04.   :lol:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Isa в пн, 24 мар 2008, 00:42
А за родените деца в събота какво значи? newsm78

Не знам точно... майка ми го твърди. Ако държиш ще я питам.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: shoni в пн, 24 мар 2008, 06:42
вторник и сряда.
а защо в анкетата имаш право на само един отговор?


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlaibobo в пн, 24 мар 2008, 10:30
Иса ,хайде моля те попитай майка си какво значи да си се родил в събота. :pray:Понеже синът ми се роди в събота 06.07.2002г. /вечерта -преди полунощ/ но го записаха с дата 07.07.2007г.  newsm78  :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: donsita в пн, 24 мар 2008, 10:33
много ми е странно как така се ражда един ден, аго записват на следващия - смятам,че всичко е Божа работа и не трябва такива намеси.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Deni в пн, 24 мар 2008, 11:22
вторник и петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlaibobo в пн, 24 мар 2008, 12:30
Donsita,синът ми се роди една минута преди полунощ т.е. 06/събота/ с/у 07-неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: lusesita в пн, 24 мар 2008, 13:44
Във вторник се роди гарджето, на фаталния 13  :twisted:
И вярно голям борец е, само рита и се мята, спирка няма   :mrgreen:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: beni_vasi в пн, 24 мар 2008, 13:46
Събота  


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: eleinbg в пн, 24 мар 2008, 14:07
Понеделник  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: vikche в пн, 24 мар 2008, 15:20
Неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: sisil76 в пн, 24 мар 2008, 22:36
Баткото в  неделя а малката в  четвъртък .


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Misty в вт, 25 мар 2008, 08:47
Неделя :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetly_ в вт, 25 мар 2008, 11:07
четвъртък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Isa в вт, 25 мар 2008, 22:19
Иса ,хайде моля те попитай майка си какво значи да си се родил в събота. :pray:

Питах я - не била казвала никога, че е лош ден...а просто, че всички у дома сме родени в събота.  :ooooh:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: krassy-mum в вт, 25 мар 2008, 22:28
Синът ми е роден в неделя, аз също.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: svetlaibobo в вт, 25 мар 2008, 22:33
 :35: :35: :35:Иса ,Благодаря ти   :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: lina6.3 в ср, 26 мар 2008, 00:05
И двете ми деца са родени в четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mimoza04 в ср, 26 мар 2008, 16:37

 И двете ме деца се родиха в събота

благодаря за интересната информация


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Izida в чт, 27 мар 2008, 12:36
Синът ми се роди в  четвъртък, аз също тогава съм родена. Преди доста време бях чела, че родените в четвъртък постигат всичко с много работа, няма наследство от богата леля, няма 6-ца от тотото :D ;-)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: djeli в чт, 27 мар 2008, 14:48
Преди 14 год в неделя се роди моята единствена дъщеричка. :4470:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Ra в чт, 27 мар 2008, 16:14
 Синът ми се роди в четвъртък, точно както исках да стане. Другият ден, който бях избрала, беше неделя.

 Ето част от българските традиционни поверия за дните от седмицата:

 В неделя, ако се роди дете, то бива честито по разум и по лице хубаво: очи - големи и дълъг перчем. Смирен и кротък, и ще обича правдата, а лъжата ще ненавижда....В неделя, което дете се е родило, всичко, което си облече, му прилича. 
 В понеделник, ако се роди дете, то ще да е обично, хубави очи ще има, и лице хубаво. И кротост, и любов много ще притежава;  Което се роди в понеделник - хубав ден, добър живот щял да има.
 Във вторник, ако се роди дете, то ще да е сухо но лице и косата и очите му ще да са черни и малки, а тялото му...неприятно. И той не ще да е смирен, ами фудул, ще го тегли към кавгата и ще е несъгласен дявол. Но (тези хора) са силни и богати. Такива живеят доста дълго.
 В сряда, което дете се роди, то ще да е хубаво на лице. Те ходят и по духовен чин. Те биват верни, чистосърдечни, но не биват богати, а честни (ще бъдат) Такива живеят малко, и ако преживеят - чак до старост (достигат)
 В четвъртък, което дете се роди - те са на лице бели и червени, снагата им е хубава. Очите им са светли, умни. Те живеят много време.
 В петък, което дете се роди, тия са смирени човеци. Очите им са сини, а имат високи вежди и широки по средата, а коси - къдрави. Те ще са изучени и богати доволно, и честити господари, и живеят продължително. Дете, родено в петък, ще е сирак или юнак. Все за нещо ще е петимен.
 В събота, което дете се роди - той ще стане в лице сух, косата му жълта (руса) и дълга, главата му - голяма, а брадата му - малка. И те обичат да ходят по свойта воля, и дано им даде Господ късмет, да станат богати търговци и да ходят насам-натам.  Не е хубаво да се роди в събота, защото на такъв човек нощем му се привиждат таласъми.....У събота, което се роди - съботничаво - виждало таласъмите, ама да се роди таман между двата дена - да не са пели петлите.

  (Из кн. "Колелото на живота")

 Като коментар мога да добавя, че в традицията петък не се счита за хубав ден заради разпъването на Христос. Вторник също не се приема за добър ден. Съботата е с особен статут, защото тогава се почитат мъртвите. Затова хората, родени тогава се наричат "съботничави" - смята се, че имат свръхестествени способности да виждат мъртвите, таласъмите и да се борят с тях. Могат да виждат и змейовете и също да им се противопоставят.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tedy_100 в чт, 27 мар 2008, 16:23
Четвъртък :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: didika в чт, 27 мар 2008, 17:54
ВТОРНИК!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Djulichka в ср, 02 апр 2008, 15:58
Каката - в сряда  ;
Баткото - в сряда ;
Малкият - във вторник ;  
 :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Karmen_mery в чт, 03 апр 2008, 10:08
Сряда :) Описанието отговаря много на харктера на дъщеря ми.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: eva01 в чт, 03 апр 2008, 10:29
Дъщеря ми се роди в сряда.Много са верни твърденията на книгата"Колелото на живота"   :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: enis07 в чт, 03 апр 2008, 10:51
За каква книга става въпрос че и двамата ми сина се родиха в сряда


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: PePeNa в чт, 03 апр 2008, 10:54
Гого в събота, Тошето в петък и двамата по сред бяла пладне :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: eva01 в чт, 03 апр 2008, 18:56
За каква книга става въпрос че и двамата ми сина се родиха в сряда

 Ето част от българските традиционни поверия за дните от седмицата:

 В неделя, ако се роди дете, то бива честито по разум и по лице хубаво: очи - големи и дълъг перчем. Смирен и кротък, и ще обича правдата, а лъжата ще ненавижда....В неделя, което дете се е родило, всичко, което си облече, му прилича. 
 В понеделник, ако се роди дете, то ще да е обично, хубави очи ще има, и лице хубаво. И кротост, и любов много ще притежава;  Което се роди в понеделник - хубав ден, добър живот щял да има.
 Във вторник, ако се роди дете, то ще да е сухо но лице и косата и очите му ще да са черни и малки, а тялото му...неприятно. И той не ще да е смирен, ами фудул, ще го тегли към кавгата и ще е несъгласен дявол. Но (тези хора) са силни и богати. Такива живеят доста дълго.
 В сряда, което дете се роди, то ще да е хубаво на лице. Те ходят и по духовен чин. Те биват верни, чистосърдечни, но не биват богати, а честни (ще бъдат) Такива живеят малко, и ако преживеят - чак до старост (достигат)
 В четвъртък, което дете се роди - те са на лице бели и червени, снагата им е хубава. Очите им са светли, умни. Те живеят много време.
 В петък, което дете се роди, тия са смирени човеци. Очите им са сини, а имат високи вежди и широки по средата, а коси - къдрави. Те ще са изучени и богати доволно, и честити господари, и живеят продължително. Дете, родено в петък, ще е сирак или юнак. Все за нещо ще е петимен.
 В събота, което дете се роди - той ще стане в лице сух, косата му жълта (руса) и дълга, главата му - голяма, а брадата му - малка. И те обичат да ходят по свойта воля, и дано им даде Господ късмет, да станат богати търговци и да ходят насам-натам.  Не е хубаво да се роди в събота, защото на такъв човек нощем му се привиждат таласъми.....У събота, което се роди - съботничаво - виждало таласъмите, ама да се роди таман между двата дена - да не са пели петлите.

  (Из кн. "Колелото на живота")

   :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ive в чт, 03 апр 2008, 19:11
Изчела съм доста езотерика, в това число и астрология,  и номерология, но тук виждам и някои интересни нови допълнения.:)

Дъщеря ми е родена в четвъртък.

Благодаря ти! :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: desti9807 в пт, 04 апр 2008, 14:35
Каката в петък,а малката в понеделник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: galia_ds81 в вт, 08 апр 2008, 01:12
каката в събота;бебчо във петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Simona в вт, 08 апр 2008, 09:58
Яна се роди в петък :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: didiivalkata в вт, 08 апр 2008, 10:19
Малкия се роди в събота


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: pamsi в вт, 08 апр 2008, 10:26
Синът ми в петък,а дъщеря ми в събота  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: desi78 в вт, 15 апр 2008, 15:23
Дъщеря ми във вторник,а сина ми в сряда! :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Duni4a в вт, 15 апр 2008, 16:11
В сряда се роди синът ми.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: dididid в вт, 15 апр 2008, 16:22
слънчицето ми в неделя - то си знаеше кога


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ribkata в вт, 15 апр 2008, 16:28
Първото в събота, а второто в неделя  :D Все почивни дни  :lol:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ivalina73 в вт, 15 апр 2008, 18:48
В пекък , най - щастливия ден в седмицата  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: desi_h_d в вт, 15 апр 2008, 20:39
петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: elica s в вт, 15 апр 2008, 20:57
понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: barabana в вт, 15 апр 2008, 22:51
ние сме в понеделник, не знаех, че има някакво значение


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: razgovorliva в вт, 15 апр 2008, 23:01
Четвъртък, мда кралски ден.....то мойто от сега ни командва всички........... :crazy: :mrgreen:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: markarova_74 в ср, 16 апр 2008, 11:19
здравейте.големият ми син е роден в сряда,малкият в неделя ,а сестра им в понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: asito80 в чт, 17 апр 2008, 15:18
Роди се в събота. Не особено хубав ден според това тълкуване. Не може всички да се раждаме по едно и също време. Пък и не вярвам на това, което пише. Според мен характера на детето зависи от родителите, от заобикалящата го среда и куп други неща, които ще му предложи живота. Така че, благодаря ви за интересното тълкуване, но на това са вярвали само древните хора. Не важи за днешни дни.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: jane1 в чт, 17 апр 2008, 15:49
В петък...  :thinking:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ol4eto в чт, 17 апр 2008, 16:58
В понеделник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Ivy в пт, 18 апр 2008, 11:40
тя в понеделник, той в четвъртък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: miss_agony в сб, 19 апр 2008, 11:41
В четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: hrandi в сб, 19 апр 2008, 13:48
Баткото в неделя, а малката във вторник !


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: evelinar в сб, 19 апр 2008, 15:16
И двете деца родих в понеделник, макар че ми се искаше да са неделни бебета. Е, може за третото да успея да го родя в неделя.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: veni9 в сб, 19 апр 2008, 15:56
В сряда. От местните баби съм чувала, че е много хубав ден, според църковните им познания  :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Bistri в сб, 19 апр 2008, 17:15
В неделя. Аз си избрах деня и датата, защото беше планирано секцио. И аз попрочетох нещо и реших, че това е деня.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: t_ilieva в нд, 20 апр 2008, 15:40
Петър - четвъртък, Габриела - понеделник!  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: missZ в нд, 20 апр 2008, 18:55
Сряда и Петък :mrgreen:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: marfieta в нд, 20 апр 2008, 19:24
Трябваше да се роди в събота , но избърза две седмици и се роди неделя :love:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: сладката мими в нд, 20 апр 2008, 21:02
Сряда :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: dix6 в нд, 20 апр 2008, 23:39
петък


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: eve-nadine в нд, 27 апр 2008, 20:34
понеделник,вторник и петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Даника в нд, 27 апр 2008, 21:05
Неделя. Аз избрах деня, бях с планирано секцио.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: prasentze в пн, 28 апр 2008, 09:29
Вторник,аз избрах деня ,защото бях с планирано секцио.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mimeime в пн, 28 апр 2008, 14:10
Сряда.
А, аз съм родена в понеделник и мисля, че написаното за този ден съвпада доста точно.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: GERI844 в пн, 28 апр 2008, 14:14
аз родих в неделя ;-)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: val_stef в пн, 28 апр 2008, 15:23
Четвъртък  :bowuu:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Krrassi в пн, 28 апр 2008, 15:36
в понеделник


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Evа в пн, 28 апр 2008, 18:00
И двамата са родени в чевъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: KrisDiMar в пн, 28 апр 2008, 19:45
Неделя  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: det в пн, 28 апр 2008, 23:38
  Сряда.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: lida в вт, 29 апр 2008, 00:31
Моята калпазанка се роди във Вторник. Благодаря и аз за интерсната информация :peace:.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: gogal в вт, 29 апр 2008, 00:53
Сряда  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Розали... в вт, 29 апр 2008, 08:13
Синът ми в Четвъртък, а дъщеря ми в Понеделник .


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: hanuki.ta в вт, 29 апр 2008, 12:18
Във Вотрник е роден моя Зайко Байко :) И аз благодаря за интересната темичка  :hug:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: bubina в вт, 29 апр 2008, 16:40
В сряда.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: atlantika в вт, 29 апр 2008, 17:51
В петък и въпреки че беше умишлено не знаех много за символиката.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: marchella в вт, 29 апр 2008, 18:26
Големия в понеделник, малкия в сряда.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: tania2007 в вт, 29 апр 2008, 21:52
Баткото е роден в събота, а малкия в петък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: katiABV в вт, 29 апр 2008, 22:58
Планирано понеделник - беше ми най-удобно.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Winnie в чт, 01 май 2008, 10:58
По принцип не се интересувам от астрология и пресказания, но ми беше интересно да прочета.

А дъщеря ни се роди в събота  :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ALINA TASKOVA в пт, 02 май 2008, 00:08
човечето НИКИ е роден в НЕДЕЛЯ           (https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png) (http://lines.planetadruzey.ru/)                                                 


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: gin4e32 в пт, 02 май 2008, 00:11
Голямата дъщеря Нинка е родена в понеделник, малката във вторник.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Дес в пт, 02 май 2008, 00:43
Голямата ми дъщеря се роди във вторник.а малката в четвъртък :peace: За малката аз избрах датата 1ви и като прочетох за този ден сега виждам,че не съм сбъркала.
Благодаря на авторката на темата за информацията  :bouquet:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: majceto в пт, 02 май 2008, 08:48
и двете бяха планирано секцио - тя се роди в понеделник, а той - в четвъртък  ;-)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: овцa в пт, 02 май 2008, 15:36
сряда, ама той не е любознателен, а направо си е любопитен :hahaha: :35:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: vergilia в пт, 02 май 2008, 17:39
сряда и аз


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Щипалчица в пт, 02 май 2008, 19:25
Баткото се роди в сряда, а бебко - в неделя.  :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: pux77 в сб, 03 май 2008, 17:31
Петък :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Stela-Maria в сб, 03 май 2008, 19:21
В четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: mari_anka в сб, 03 май 2008, 19:26
В сряда, и двете. :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Мaрги в нд, 04 май 2008, 03:18
Аз съм родена във вторник и във вторник родих. :D


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: *Devil* в нд, 04 май 2008, 09:03
Каката в понеделник, малката - в четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: ferarra в нд, 04 май 2008, 12:51
Вики реши да се появи на бял свят в неделя, точно на Великден и на моя рожден ден  :D Получи се троен празник  :lol:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: anita29 в нд, 04 май 2008, 14:20
петък 23.40ч.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: dideto_ss в пн, 05 май 2008, 12:57
сряда във 17 :50 ч.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Мама на трима. в пн, 05 май 2008, 13:09
Понеделник,9.00  часа.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: piji в пн, 05 май 2008, 14:27
Понеделник :peace:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: diddi в вт, 06 май 2008, 17:12
в петък сутринта - 7:25


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: s.s.s в вт, 06 май 2008, 19:43
Неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: radi_pharma в ср, 07 май 2008, 13:39
 Сряда. Лекарката ме изпрати в болница във вторник, а мъжа ми вика:"Ох, дано не се роди днеска. Не можеш ли малко да го задържиш?" :35: (той мрази този ден от седмицата). Бебо взе, че го послуша и се появи в сряда сутринта. :lol:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: madi в ср, 07 май 2008, 14:09
Дани в сряда,
Ани в четвъртък.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: dessita_i в ср, 07 май 2008, 14:12
Събота


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: КЛОНКА в ср, 07 май 2008, 14:33
Иха!
Синът ми се роди във вторник. Като рицарите :mrgreen:
Ами, такъв си е - марсов тип - активен, непресказуем, безумно смел, ама като един водолей, има много артистизъм, нежност, ексцентричност у него, така че - тушират се аспектите и се допълват.

Кофти информация за моята събота :crazy:
Че и мъжът ми в събота :mrgreen:


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: zorata в чт, 08 май 2008, 11:35
Сряда


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Sun's в пт, 09 май 2008, 09:56
Понеделник малката,а каката в събота


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: лейди Рамкин в пт, 09 май 2008, 10:23
Защо само 2 опции, аз имам 3 деца? :( Пренебрегнах Ева, която е родена в петък, както и татко и. Според астрологията в петък се раждат "актьори и лентяи" :35:, с което съм абсолютно съгласна. То и това си е талант, при това не маловажен!


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Lora i Moni в пт, 09 май 2008, 11:07
Неделя


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: gretacvetina в пт, 09 май 2008, 12:49
събота


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: kalitto в пт, 09 май 2008, 14:14
Петък 13,15ч.


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: Mimeto78 в пт, 09 май 2008, 15:34
  Аз съм родена в неделя и смятам, че това ми носи късмет, затова исках и моето бебе да се роди на този ден. Точно така стана- Дари се появи в неделя! :)


Титла: Re: В кой ден от седмицата се роди вашето бебе?
Публикувано от: stefi2 в пт, 09 май 2008, 15:39
Близначетат ми се родиха в четвъртък - Илиянка в 13.41 ч., а Никола в 13.44 ч.


1