BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: amerie в нд, 02 мар 2008, 21:42Титла: Въпрос/и за спина бифида?
Публикувано от: amerie в нд, 02 мар 2008, 21:42
Доста съм объркана в последните няколко дни, и искренно се надявам, някой да ми помогне :pray:
Проблема ми е, че от почти 2 години имам една почти непоносима болка в кръстта и надолу в опашната кост. След раждането на 2-рото ми детенце, болката се усили и всички ме успокояваха, че е нормално. За жалост, нещата не се подобриха.  След обиколка на различни лекари ( които така и не ми поставиха конкретна диагноза), след изпиването на различни лекарства, и проведена физиотерапия - болката леко затихна.
Миналата седмица, реших да отида в един рехабилитационнен център, и след консултация с лекарката, ме посъветва да си направя рентгенова снимка на таза. Изненадата ми беше огромна - спина бифида  :( . Сега имам назначена терапия, показаха ми различни упражнения, които въпреки болката се опитвам да правя ежедневно. Надявам се, че след укрепване на мускулите на седалището, натоварването в областта на кръста и опашните кости ще е по-леко.
Доста съм объркана от прочетената информация из нета, че в такива по-леки случаи може да се предприеме оперативно лечение. Объркана в смисъл дали все пак това е правилното решение. Най- лошото е, че незнам към кого и къде мога да се обърна ( в смисъл, към кой специалист).
 Ще се радвам, ако някой е минал по моя път и ми даде малко кураж  :hug: Искам, да мога да бъда една пълноценна майка ( доста ми е трудно понякога  :()


Титла: Re: Въпрос/и за спина бифида?
Публикувано от: Кремена Йорданова в пн, 03 мар 2008, 11:28
Здравей, първо искам да те успокоя относно диагнозата от това не се умира това го имат много хора включително и аз. На 27 години съм и съм оперирана от спина бифида и хидроцефалия като бебе на месец и половина при проф. Вецка(предполагам че той вече неработи но има и други специалисти, ако искаш мога да разпитам). Така са препоръчали на майка ми като най-подходящ метод за лечение. Аз също скоро родих и се наложи да родя със секцио заради спина бифидата. Докторите много се притесняваха дали ще родя здраво и без увреждания дете, но всичко мина нормално и се роди едно красиво момченце(4.250 кг и 54 см). Надявам се че поне малко успях да те успокоя, продължавай напред, всяка болка си заслужава заради децата.
Титла: Re: Въпрос/и за спина бифида?
Публикувано от: amerie в пн, 03 мар 2008, 19:31
Благодаря ти  :hug:
Аз и двете си деца съм ги родила нормално, без изобщо някой да подозира за състоянието ми. Четох, че доста хора живеят с ъс спина бифида. Притеснявам се единствено, че след проведено лечение, се появава период с по-малко болка, но после нещата са в същото положение. За това, имам идея да се консултирам с лекар, относно операцията, но незнам къде да проверя.


Титла: Re: Въпрос/и за спина бифида?
Публикувано от: monii в вт, 04 мар 2008, 10:30
Не бързай с операцията.Трябва да се консултираш с невролог.Смятам ,че щом до сега не си имала други проблеми,освен болката в кръста,няма да се наложи операция.Възможно е да се оправиш с помоща на кинезитерапия,но е необходим по-дълъг период от време.


Титла: Re: Въпрос/и за спина бифида?
Публикувано от: amerie в вт, 04 мар 2008, 11:14
monii, със сигурност ще проверя и обмисля нещата, преди да предприема нещо.
Днес съм на терапия, до края на седмицата ще ми направят и стелките ( оказа се, че имам паднал свод, който допълнително ме натоварва).
Не мога да попадна на тема за операция при по възрастни, открих само за малки бебчовци  :( Много тежко, малките душички  :hug:


Титла: Re: Въпрос/и за спина бифида?
Публикувано от: hamela в вт, 04 мар 2008, 14:36
Здравей, Кремена Йорданова,
Случайно попаднах на тази тема, и аз имам момиченце на 2 год. оперирано, със спина бифида и хидроцефалия, когато беше на 9 дни. Познавам няколко майки с дечица със спина, но малко по- големи или по- малки от нас, но не познавам голям човек със спина бифида и хидроцефалия. Естествено се притеснявам за бъдещето и незнам какво да очаквам. Бих се радвала да обменя информация с теб, разбира се ако е възможно /ако беше регистрирана щях да пиша на лични/. Радвам се, че имаш здраво момиченце.


1