BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Anna T. в сб, 08 мар 2008, 14:38Титла: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: Anna T. в сб, 08 мар 2008, 14:38
Здравейте! От снощи малкия повръща почти непрекъснато. Обадих се на джипи-то и ми изписа куп лекарства, но каза, че чак утре да се обадим за преглед. Твърди, че имало в момента вирус. Болестта се изразява в повръщане и разстройство. Минахме на диета, купих лекарствата и уж се е закрепило детенце. Искам само да питам имала ли някоя от вас такъв проблем в близките седмици и с какво сте го преборили, защото и в аптеката ми казаха, че било вирус... Ние сме от София.
Благодаря за отговорите на всички


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: Глухарче в сб, 08 мар 2008, 14:51
Ох и този вирус го изкарахме.Само че при нас основно беше разтройството.С нищо не се преборва,организма сам се справя.Само следи детето да не се обезводни.На често по малко водичка с лъжичката.Ние за съжаление стигнахме до системи.Давах лекарства,но без особен ефект.


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: venny_b в нд, 09 мар 2008, 22:58
както описваш и на мен на вирус ми прилича.Наскоро и него изкарахме.С две сашета ентерол ,една ампула деган и няколко дни диета обаче всичко си дойде на мястото :peace:
не се притеснявай, просто давай често и по малко течности
 :hug:


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: snoye в пн, 10 мар 2008, 09:11
Вирус е, да. Дъщеря ми го изкара миналата седмица - повръщане, разстройство, температура и никакъв апетит. Това, което аз давах по съвет на педиатъра - натриев цитрат за повръщането, прахчета Хидрасек за разстройството. Лошото беше, че не искаше да яде абсолютно нищо 3 дни, в резултат на което отслабна доста. Сега обаче е добре :)


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: Anna T. в пн, 10 мар 2008, 11:41
Благодаря ви, момичета. И при нас лечението е точно както го описа snoye. Само че той почти не сваляше температурата и му изписа допълнително Суметролим. Вече е по-добре детенце, трети ден е днес. Остана само разстройството, надявам се, че скоро ще е ок.   :bouquet:


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: Саня в пн, 10 мар 2008, 12:29
Ъхъ, вирус. В петък ме привикаха да си прибера детето, повръщащо. Не съм му давала нищо по-особено. На два пъти по половин ампула Деган и това е. Той обаче не е вдигал темепература.


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: lyuckanova в пн, 10 мар 2008, 13:13
Същия проблем го имам и аз сега :cry:.От снощи е с 39 температура и разтройство-направо си е слуз.
Искам и аз да попитам имали ли сте при този вирус в  разтройството леко кървене?Дали това е от раздразване?
Джи пи-то ни изписа Стандацилин-дано мине бързо,че лятото го изкарах същия ужас+повръщане.
Ана Т,извинявам се че и аз задавам въпрос но не ми се пускаше нова тема.
Успех и на вас! :peace:


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: зайко в пн, 10 мар 2008, 14:28
И ние прекарахме същия вирус. Първият ден малката повръща до обяд, водичка да й дадях и я връщаше. Вдигна ми лека температура, която поддържаше два дни. За съжаление обаче все още сме с разстройство-цяла седмица вече. Какво ли не й давах, но не можем да я стабилизираме още. :(Днес се обадих на педито и ми каза да й купя Суметролим.


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: Milady в пт, 11 апр 2008, 21:34
За огромно съжаление ето че месец по-късно гадния вирус продължава да поразява. Големият въпрос е по какъв начин става заразяването? Как едни го прихващат, а други не? Опасно ли е за мен като родител, а за другите дечица в семейството? Как така в яслата освен моята кукла имаше още само едно болничко и всички останали 25 на брой здрави и прави? Как се предпазват???


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: Глухарче в сб, 12 апр 2008, 06:58
Как става заразяването,като при всички други вируси.Еднакви играчки в яслата,еднакви чашки и т.н.На някои деца организма може да е по-силен,но че сега са здрави не означава че след ден два няма повечето да се разболеят.Към тези ентеровируси организма си изгражда антитела до живот,но за съжаление ентеровирусите причиняващи разтройство и повръщане са много :x


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: Ради в сб, 12 апр 2008, 08:42
Според мен този вирус е почти през цялата година, но определено се засилва през лятото.
Ако има кръв в акото е притеснително. Може да е алергична реакция/при нас от Нурофен/ или бактерия в червата.


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: ИВКА 10 в сб, 12 апр 2008, 10:48
Предполагам,че е вирус.Забелязала съм,че точно на пролет се засилва.
Миналата година майка ми лежа във болница заради това.Синът ми беше болен и зарази баба си.На мен на съпругът ми и на дъщеря ми нищо ни нямаше. :thinking:


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: tan в сб, 12 апр 2008, 11:43
Искам да ви питам, а имаше ли слуз в акото при вас? Дъщеря ми миналата седмица прикара този вирус (надявам се наистина да е било вирус). Около два дни преди да започне да повръща имаше по малко слуз в акото. На третия ден направо цялото ако беше обвито в слуз, следобеда започна да се оплаква от силни болки в корема и вечерта започна да повръща. Повърна три пъти. Температура беше леко повишена, но не е минавала 37,2. На другия ден все едно не е повръщала, събуди се с невероятен апетит.


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: Д.И.Р. в сб, 12 апр 2008, 12:45
Охх и моята дъщеря от сутринта повръща без спиране направо... Педито - стандартните неща - деган, хидрасек (въпреки че няма разстройство за момента).. Сега от около час не е повръщала, надявам се да е минало най-лошото.. Да споделя, аз вместо вода давам по 1-2 чаени лажички глюкоза на всеки 5 минути..


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: Не се сърди, човече в сб, 12 апр 2008, 13:56
Кара го 2 г. подред.
Не пие лекарства.
Ако не иска да яде - не яде, ако си има апетит - давам всичко без мляко и разхлабващи храни.
Ако пожелае, докато има позиви за повръщане хапва сухар, действа като активен въглен.
Успех!

Пропуснах да кажа, "Деган" помага, но е хубаво да се дава, след като е 100% сигурно, че е вирус, защото, ако е нещо друго, може да замаскира симптомите.


Титла: Re: Повръщане. Вирус?
Публикувано от: pamsi в сб, 12 апр 2008, 18:24
И ние го изкарахме този гаден вирус  :(


1