BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Stella Maria в вт, 18 мар 2008, 18:01Титла: Отит при възрастни
Публикувано от: Stella Maria в вт, 18 мар 2008, 18:01
Здравейте, изчетох всичко писано за отит из темите, но явно е повече болест на малчуганите и не намирам това, което ми трябва. Моите хлапаци ме заразиха с някакъв жесток вирус, от който направих ангина и отит ЕДНОВРЕМЕННО и тъпанчето ми се перфорира, изобщо всички екстри са налице. На всичкото отгоре съм кърмачка и внимавам с лекарствата. Предписали са ми аугментин, капки цилоксан, отделно капки за нос (правени с антибиотик) и орофар за гърлото. Интересува ме някоя мама имала ли е подобни проблеми, рецидивират ли като при децата, помага ли хомеопатията и особено важно (само не ми се смейте, моля) - КАК СИ МИЕТЕ КОСАТА С ТОВА БОЛНО УХО. Благодаря за препоръките предварително.


Титла: Re: Отит при възрастни
Публикувано от: didi770 в вт, 18 мар 2008, 18:29
За лекарствата не мога да кажа,но главата я мий като преди това сложи в ухото намазнен памук с олио или вазелин.Успех


Титла: Re: Отит при възрастни
Публикувано от: Denni в вт, 18 мар 2008, 21:57
Аз имах отит преди 4 години, преди за забременея и родя. Постъпих в болница за да ме лекуват и не помня на какви лекарста съм била. При мен имаше и 80 % загуба на слуха на лявото ухо. Оправих се и от тогава не съм имала проблеми, но в началато доста си го пазих. Зимните месеци задължително с шапка бях.
Не знам за хомеопатични лекарства дали ще ти помогнат :thinking:,
 Ако имаш замразена кърма можеш за този период през който вземаш лекарствата да спреш да кърмиш и след това пак да си продължиш, а на детето да даваш от замразената. Съответно през това време няма да преставаш да се цедиш за да не намалее кърмата.

За къпането с памук в ухото.


Титла: Re: Отит при възрастни
Публикувано от: Акупунктурист в вт, 18 мар 2008, 22:35
Ако остро-възпалителния период е минал, и ако имаш време, може да се подобри положението ти с акупунктура, от хомеопатия не разбирам, може някой друг да те посъветва.


Титла: Re: Отит при възрастни
Публикувано от: Stella Maria в нд, 23 мар 2008, 00:46
Много ви благодаря за съветите. Не е отминал острия период, вече една седмица ми тече кръв от ухото (и гной) и болки все още имам, макар и не силни. Продължавам аугментина и капките в ушите... Положението е тежко, защото не мога и да си почивам, бебчето ми е на три месеца. Явно много ми е отслабнал организма от бременността и кърменето, щом така ме повали този вирус и направих чак бактериална инфекция...


Титла: Re: Отит при възрастни
Публикувано от: ivben в нд, 23 мар 2008, 11:04
Вземи си някой имуностимулант за да се закрепи малко имунната система ако не кърмиш вече. Бързо оздравяване.


Титла: Re: Отит при възрастни
Публикувано от: Stella Maria в нд, 23 мар 2008, 12:28
Вземи си някой имуностимулант за да се закрепи малко имунната система ако не кърмиш вече. Бързо оздравяване.

Благодаря за пожеланието. :) Още кърмя и ще се опитам да продължа въпреки тези болести, че поне бебето да предпазя. Но действително се нуждая от някакви имуностимуланти, ама по-нататък. Сега пия цитросепт и матерна, и соковете на Хип Натал.


1