BG-Mamma

Хоби => Готварски рецепти => Темата е започната от: wa_wa в вт, 17 май 2005, 14:25Титла: Петел
Публикувано от: wa_wa в вт, 17 май 2005, 14:25
Изпитаха ми кулинарните способности, като ми дадоха петел. Разпарчосахме гос  мъж ми, голямо рязане падне и сега идва важния въпрос- с какво да сготвя пернатото?
И още една питанка- тъй като варя месото винаги в тенджера под налягане колко време ще му трябва на петльо да се свари?
Благодарности!


Титла: Петел
Публикувано от: Нина в вт, 17 май 2005, 22:45
Ами Wa_wa зависи на каква възраст е общо взето ... :lol: И на мен са ми пращали петли, ама бройлери за 1 месец станало на готово за фурната... :-P А и такива ,които поне 1 лято са гонили мадамите си из двора -те са за тенджерата под налягане:D  :D  :D
Свари го поне за 20-тина минутки в тенджерата под налягане и после  омажи всяка порция с майонеза,посипи го с подправки по желание и го сложи в плик със зеленчуци или под фолио да се задуши,че месото въпреки варенето си остава по-сухо .


Титла: Петел
Публикувано от: luluto в вт, 17 май 2005, 23:30
Ох и аз имах същия проблем. Имах два таквиз хубостника, обаче единия замина в тенджерата онзи ден :D
Изчистих го, намазах го с масълце и солчица. После го набутах в глинен гювеч. За компания му сложих 3 глави стар лук, към 1 чаша обелен арпаджик, 2 домата, 300 гр гъби,  подправки и за да е пълен купона - 1 чаша бяло вино и 1 чаша газирана вода. После похлупих и мушнах в печката за 3,5 часа. От време на време отварях да доливам водичка и масълце.
Тъй като ти имаш тенджера по налягане и предварително ще го омаломощиш, спокойно можеш да намалиш времето за печене:) Аз нямам такова чудо на съвременната кулинария и по тази причина не мога да ти кажа колко време да го тормозиш вътре :D


Титла: Петел
Публикувано от: Лого5ка в ср, 18 май 2005, 00:07
To петел/кокошка - все тая. И аз се борих с такова нещо миналата седмица. Докато я варих в тенджерата под налягане около 50 мин. сложих вътре една глава лук (цяла), дафинов лист, зърна черен пипер и дръжки от магданоз. Полсе прецедих и готвих. Така месото не стана дъхаво  :sick:


Титла: Re: Петел
Публикувано от: pg220899 в ср, 18 май 2005, 04:32
Аз бих му сложила малко сода за хляб (прави го по-крехко и по-бързо се сварява) но не знам дали е удочно за тенджера под налягане.


Титла: Петел
Публикувано от: wa_wa в ср, 18 май 2005, 07:53
Благодаря момичета! Ще го боря и ще кажа какъв е резултатът :D


1