BG-Mamma

Здраве => Хомеопатия, алтернативна медицина => Темата е започната от: dnoveva в пн, 24 мар 2008, 15:15Титла: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: dnoveva в пн, 24 мар 2008, 15:15
Здравейте,
бих искала да Ви попитам на какво мнение сте за хомеопатията?
Освен,че имаме проблем с проговарянето,боледуваме доста често.От ноември месец 2007г.
посещаваме хомеопат и болестите не са спрели на цяло,но поне Алекс не вдига висока температура.Преди седмица отново се разболя от вирусна инфекция с висока температура,която инфекция премина в гнойна ангина. :(Изпихме антибиотика и сега сме по-добре.
Така,че ми е любопитно дали водите малчуганите на хомеопат и на какво мнение сте за този вид медицина.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: tezita в пн, 24 мар 2008, 15:21
Не водя децата си на хомеопат и лично аз не вярвам на този вид медицина.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: katrin2004 в пн, 24 мар 2008, 15:30
Макар че, много мой познати ме убеждават във възможностите на хомеопатията, аз съм скептично настроена. Колкото и пъти да взема хомеопатичен продукт от аптеката, просто не виждам резултат от него.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: Д.И.Р. в пн, 24 мар 2008, 16:01
Да, лекувам детето си основно с хомеопатия. Водя я на боаронов хомеопат, който е отичан в здравния подфорум за хомеопатия, но аз съм страшно доволна. Есента назначи поддържаща схема. За тази есен/зима сме посетили хомеопата един пътс конкретен проблем - сополи и кашлица. антибиотик не е пила повече от година.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: baibibi в пн, 24 мар 2008, 16:04
НЕ. Мисля, че не само не е полезно, ами направо си е вредно.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: BirdsFlu в пн, 24 мар 2008, 16:11
Имам много приятелки, които непрекъснато се опитват да ме "зарибяват" на тема хомеопатия, но аз съм категорична, че детето си по този начин НЯМА да лекувам  :naughty: Изчела съм достатъчно по темата - и за класическата, и за боаронската хомеопатични школи, така че определено съм направила своя ИНФОРМИРАН ИЗБОР.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: Мириам в пн, 24 мар 2008, 16:14
Аз съм доста скептично настроена към хомеопатията,въпреки,че някои мои познати изцяло се лекуват по този начин,аз разчитам единствено на добре познатата ни медицина.Лично аз не виждам как с хомеопатия ще се лекува гнойна ангина или... айде няма да изброявам.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: etti в пн, 24 мар 2008, 16:32
Детската ни лекарка доста предписва хомеопатични продукти. За сега обаче ми се струва, че само осцилококцинума действа, но пък знам ли? Може да си й минава и от само себе си, а аз да си мисля, че с хомеопатията правя нещо.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: zori13 в пн, 24 мар 2008, 17:15
 Вкъщи никой не се лекува с хомеопатия, не вярвам на този вид лечение.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: ipppi в пн, 24 мар 2008, 18:31
Аз лекувам,с боаронска хомеопатия,но нищо немога да кажа,защото това е при леки състояния а инъче не бих се замислила ако се наложи да прибегна към аб и традициона медицина,не ми стиска.Всеки път я водя там и докато оздравее съм на тръни,още немога да се доверя изцяло.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: MammaEli в пн, 24 мар 2008, 18:43
dnoveva, по едно лекарство или по няколко едновременно ви предписва хомеопатът, когото посещавате?

На въпросите ти - лекуваме се семейно само с хомеопатия. Това е мекият и щадящ метод да се помогне на организма да преодолее отклоненията си от здраве.

... Колкото и пъти да взема хомеопатичен продукт от аптеката, просто не виждам резултат от него.

Това, че не виждаш резултат, е хубаво в известна степен (друг е въпросът дали наистина няма резултат, макар и не такъв, какъвто очакваш). По-неприятният вариант би бил да виждаш лош резултат и да стигнеш до умозаключението, че хомеопатията е вредна.  Във всички случай "взимането на хомеопатичен продукт от аптеката" не е хомеопатично лечение.


...Лично аз не виждам как с хомеопатия ще се лекува гнойна ангина или... айде няма да изброявам.

Аз пък съм виждала нееднократно - и гнойна ангина, и синузит (тук се намесва личният ми опит) и пневмония - излекувани с хомеопатия.

Детската ни лекарка доста предписва хомеопатични продукти. За сега обаче ми се струва, че само осцилококцинума действа, но пък знам ли? Може да си й минава и от само себе си, а аз да си мисля, че с хомеопатията правя нещо.

Това, че лекарка, аптекарка, съседка или приятелка ви препоръчва хомеопатични лекарства, не прави лечението хомеопатично. Ако не виждате резултат (или не такъв, какъвто ви се иска) от 'лечение' при хора, който нямат нужната компетентност, хомеопатията няма никаква вина за това. Тя си е прекрасна и проблемът изобщо не е в нея. :D


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: dnoveva в пн, 24 мар 2008, 19:14
Илиана М на въпроса ти: по едно лекарство или по няколко едновременно ви предписва хомеопатът, когото посещавате?

Първоначално ни предписа цяла схема за профилактика на малкия.Схемата беше от девет лекарства.След един месец правихме микробиологичен анализ на нос и гърло и се оказа,че има СТРЕПТОКОКОВА бактерия в синусите :shock:
Предписа ни нова схема за лечение и профилактика(а в случай,че се появи хрема и/или каш
лица)спираме схемата и започваме само лечение на вируса с три или четири лекарства.
Веднъж сме лекували гнойна ангина само с хомеопатия и му мина много бързо. Не че не се страхувах,но се доверих на лекарката изцяло.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: dnoveva в пн, 24 мар 2008, 19:23
Аз съм доста скептично настроена към хомеопатията,въпреки,че някои мои познати изцяло се лекуват по този начин,аз разчитам единствено на добре познатата ни медицина.Лично аз не виждам как с хомеопатия ще се лекува гнойна ангина или... айде няма да изброявам.

Мамими и аз бях скептично настроена  и ми трябваха два месеца за да осъзная,че на нас хомеопатията ни помага.Не че спряхме да боледуваме, просто детето ми не пие толкова много антибиотици.Когато се налага и положението е сериозно пак си пие антибиотик.Преди да се насоча към хомеопатия Алекс пиеше антибиотик през седмица и то предписан от личната лекарка.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: MammaEli в пн, 24 мар 2008, 19:48
Първоначално ни предписа цяла схема за профилактика на малкия.Схемата беше от девет лекарства....Предписа ни нова схема за лечение и профилактика... започваме само лечение на вируса с три или четири лекарства. ...

Това не е хомеопатично лечение, а безразборно предписване на хомеопатични лекарства - съвсем логично е да не ви помага. Това, че детето не вдига висока температура не е повод за радост, имайки предвид продължаващите боледувания, за които 'не пие толкова много антибиотици'.
Мислила ли си по въпроса да посетите кадърен хомеопат? 'Лечението' на този може да е с непредвидими последици.Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: new_mama в пн, 24 мар 2008, 21:03
Напълно подкрепям Илиана. Лекуваме се с хомеопатия вече 2 години. Цялото семейство и само с хомеопатия. Не сме пили никакви други лекарства от тогава. Намерихме си много добър хомеопат и може би затова толкова спокойно се доверихме. Винаги до сега е имало бърз и адекватен резултат. Но като чета в този форум колко много различни ,,лечения,, се прилагат, под името хомеопатия - лични лекари, които нямат никаква представа от хомеопатия щедро изписват - нали го продават в аптеката. Или сума ти лекарства наведнъж, така наречените ,,боаронски хомеопати,,. Добре е човек да се информира наистина добре за нещата, преди да направи избор.  :peace:


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: martimen в вт, 25 мар 2008, 00:06
Лекувам сина си при класически хомеопат от една година.За този период освен хомеопатичното (само ЕДНО) лекарство е пил единствено vit.C и винаги сме успявали да се справим със ситуацията. Аз лично съм много доволна от този начин на лечение и не съжалявам за избора си.Разбира се много е важно на какьв лекар ще попаднеш,но това важи и за официалната медицина.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: malina_m в вт, 25 мар 2008, 22:34
Моят извод е, че не може да се говори за хомеопатията по принцип, а за това дали си попаднал на добър хомеопат, дали можеш да обясняваш точно и не на послендо място дали "ще се сработите". Определено за хората, решили да се лекуват с хомеопатия, е по-трудно, защото неизвестността дали е уцелено вярното лекарство те държи в напрежение, както и дали няма да се задълбочи проблемът поради грешка. Случвало ми се е изумително бързо възстановяване, както и последователна смяна на 5-6 лекарства и накрая организмът се оправя криво-ляво "въпреки" тях. А за евентуалните вреди от тези смени хомеопатите не обясняват. Иначе са против смесването по боаронски. С две думи, търпение, експериментиране, четене, нагласа и всеки си решава сам...


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: Netka в ср, 26 мар 2008, 15:42
malina_m - напълно съм съгласна с теб.
Обикновено човек започва да търси нов вид лечение, когато ножа опре до кокала /както в моя случай/, Пред това да дам 6-я поред АБ на бебо за период от 2 месеца избрах нещо друго, защото колкото и да вярвах на традиционната медицина, виждах че просто не ми помагаше,а напротив.../Майка ми работи в аптека и ми носи целия асортимент който има .роднина лекар имам и отделно добър педиатър/. Хванах се и четох...четох за да разбера мога ли да опитам -дали не бъркам. Всяка майка знае кое е най голямата болка -детето ти да е болно. Никой не иска да му се случва,а когато това зачести , тя вече е "болна" от притеснение и търси изхода от кашата. В момента сме на класическа хомеопатия и до сега не смеех да призная, но помага. Като резултат/искам да кажа че мина година отричане/ моята роднина лекар която беше 100% против също стигна до хомепатията , не заради друго а просто защотото иска детето й да е здраво , и не говоря само че не боледува но и се промени, като цяло стана по спокойно и по -щастливо. На мен ми е по-лесно да го кажа, тъй като наблюдавам отстрани и по-лесно мога да преценя. Сега аз самата съм по-спокойна и по-трезво гледам на нещата а не се паникьосвам при всяка Температура и да се чудя какво да правя. Определено мисля, че така помогнах и на себе си. Нека всеки избира как да лекува децата си -важното е това лечение да е подходящото .


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: new_mama в ср, 26 мар 2008, 16:51
Нетка, пиши ми координати на лични на хомеопата си, че ми трябва за Варна


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: susu в ср, 26 мар 2008, 17:48
от близо година се лекуваме цялото семейство само с хомеопатия.слава Богу,попаднах на добър хомеопат,препоръчан ми тук във форума,и не съжалявам за минута.важното е само да се намери истински хомеопат.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: сладката мими в ср, 26 мар 2008, 19:29
Аз също преди месеци,се заребих от този форум и реших да лекувам детето си с хомеопатия.Нали е уж безвредна,да избегнем антибиотиците.Но за периода който опитвах,нито веднъж не излекува малката,та дори от това че трябваше да изчаквам да подейства лекарството,детето се влушаваше всеки път.Моето семейство преключи с това лечение.Успех на другите.....


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: dnoveva в пт, 28 мар 2008, 10:26
Благодаря на всички които се включиха по темата и изказаха своето мнение.
За мен  задаването на този въпрос за хомеопатията беше ползотворно,защото сега разбрах,че хомеопатията е два вида:класическа и боарон.А също,че лекарката която посещаваме е боаронов хомеопат.Може би някои ще попитат защо съм се насочила към хомеопатия без да потърся първо информация за това-ами много просто,въпросната лекарка е помогнала на много мои познати и приятели(деца и възрастни)за различни заболявания.На мен ми беше писнало да давам на детето си антибиотици и реших да посетя хомеопат.Доверявам й се и за себе си(също пия хомеопатични БОАРОНОВИ лекарства).Поразрових се в Интернет и разбрах,че класическия хомеопат прави преценка на заболяванията на един човек и предписва едно лекарство,а боароновия има различни лекарства за различни болести(както се казва в един друг форум:Боарон е комерсиалният вариант на хомеопатията).По тази тема може да се спори дълго и безкрай,аз лично смятам да потърся в Стара Загора класически хомеопат(нищо не ми коства да се консултирам и с такъв)Но всеки има право на избор за себе си и за децата си при какъв лекар да ходи.
Желая на всички весели и пълни с усмивки дни  :bouquet:


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: Тарталета в сб, 29 мар 2008, 18:19
Прилагам хомеопатично лечение в рамките на Боаронската хомеопатия. Често сме успявали да предотвратим приемането на АБ така.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: veni_04 в нд, 30 мар 2008, 18:22
Напълно съм съгласна с Илиана
Ние вече се лекуваме чрез хомеопатията почти година и съм страшно доволна  и как няма като преди това синът ми бе на АБ през седмица.Още повече тогава започна ходене на ясла и си представяте картинката...не ми се мисли за това време....Синът ми страда от трета сливица и непрекъснато боледуваше...ходихме по лекари и ни казаха че трябва да се махне оперативно....Моя приятелка на която съм и много благодарна ме убеди да пробваме с хомеопатията и се радвам че я послушах.От  тогава не само че не сме правили операция ,която си е истински стрес за детето ,а и не сме пили АБ-какво повече от това....Аз съм твърдо за ХОМЕОПАТИЯТА.


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: sashimama в чт, 10 апр 2008, 10:17
Прилагам хомеопатично лечение в рамките на Боаронската хомеопатия........
И аз  :thumbs:


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: mama-galq в пт, 18 апр 2008, 20:20
За мен това е най-добрия начин по който можеш да лекуваш и едновременно да штадиш организма. [smilie=smile3521.gif] [smilie=smile3501.gif]


Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: Tufi в сб, 19 апр 2008, 10:29
 newsm62 Подозирам, че темата е била в задравословния форум и е преместена оттам в този. Четейки първите няколко мнения, няма как да бъде иначе. newsm62

Лекуваме се цялото семейство само с хомеопатия от вече 3-4 години.
Резултати има.  Напълно съм съгласна с Илиана-самото вземане на хапе от аптеката не е лекуване.  :peace:

сладката мими, защо си мисля, че беше пускала тема, в която ти дадохме някой и друг съвет....но явно нещо не е сработило?Титла: Re: ХОМЕОПАТИЯ
Публикувано от: albenadi в сб, 19 апр 2008, 15:18
Ъъъ  :thinking: лекувате с хомеопатия, настинката преминава в ангина и след това лекувате с антибиотик - тук нещо куца! Подозирам, че ползваш некомпетентен хомеопат!


1