BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Инди в вт, 25 мар 2008, 11:00Титла: Мека капачка на коляното
Публикувано от: Инди в вт, 25 мар 2008, 11:00
Синът ми е на 8 години. Приблизително веднъж на един-два месеца при по-буйна игра или съвсем без причина му се измества странично капачката на коляното. Отдавахме го на слаби колянни мускулни връзки, които се надявахме с времето да укрепнат. Преди наколко дни свекърва ми опипа капачката на това краче и й се стори, че е мека и халтава. Вчера при преглед при личния лекар по повод хрема и кашлица той (тя, защото е жена) е потвърдила наличието на проблем, но не е пожелала да изкаже мнение и е дала направление за ортопед. Днес говорих с лекари на работата (работя с лекари) за това и те изразиха мнение, че е заради буйния разтеж на детете, който е факт и недостатъчния калций, нужен в този момент. Имаше и още нещо, обаче, за което те не пожелаха да ми кажат, като казаха, че едва ли е това, защото е малък. Вероятно остеопороза, но...не знам. Много моля, ако някой се е сблъсква с подобен проблем нека сподели с мен, защото се притеснявам много. Моят съпруг има проблем с коленните връзки - и на него му се е измествала капачката. Но при детето не е само това. Мен никога не ми се е случвало такова нещо, но аз имам проблем с гръбначния стълб пък. Да, на лекар ще идем, но ... притеснено ми е. :cry: искам да науча повече.


Титла: Re: Мека капачка на коляното
Публикувано от: Инди в вт, 25 мар 2008, 14:51
...възможно ли е никой, никой да не може да каже нещо... :(


Титла: Re: Мека капачка на коляното
Публикувано от: slava73 в ср, 26 мар 2008, 09:12
Племенника ми беше така докато порастне, на мое приятелско семейство сина също го боляха крачетата. Сега ние сме така, вчера се върнах от ортопед, съмнявахме се за счупена капачка, оказа се че сме със двехрущялни тела на капачката, точно не можах да разбера, но ортопеда ни успокои че това не пречи. Просто изкарахме вирус и той го е ударил в крачето, аз давам разтворим витамин Калции и вит. С, днес отока е спаднал и много малко го боли крачето. Твоето дете яде ли млечни храни, ние почти не ядем прясно мляко


Титла: Re: Мека капачка на коляното
Публикувано от: Инди в пт, 28 мар 2008, 14:54
slava73, ходихме на ортопед вчера следобед. Той каза, че всичко у синът ми е наред: еднакво големи, твърди и нормално разположени са му капачките на коленете, а и краката изобщо. По повод изместването той разясни, че когато една капачка се измества то тя ЗАСТАВА на неправилно място (настрани, отгоре...) и само ортопед, под упойка, може да я върне на мястото й. Това, което се случва при Сами, е било някакво болезнено прещракване само. Обвърза това  с разтежа. Назначи рентгенография на двете крачета, за да види със сигурност как капачката се разполага върху костите. Каза, че е възможно прещракването да се дължи на това, че бедрената кост не се е оформила, израстнала още изцяло за да легне изцяло капачката и ако е това ще сложим наколенка с отвор за капачката, която да я поддържа и да не й дава да прещраква. По повод т.н. мекота на капачката лекарят каза, че върху капачката има някаква покривна тъкан и в зависимост от това къде се пипа, може и по-меко и по-твърдо място се напипа. :whistle:
Самуил яде много кисело мляко. Минимум 200мл. вечер преди лягане. А в повечето случаи и сутрин и вечер. Иначе сирене май не :oops:.
Съмнението ви за счупена капачка сигурно доста ви е изтормозило, slava73 :?. В шок и ужас ме хвърля и възможността вирусите да оказват влияние на костната система. Ех...тия деца... :roll: Ама как иначе ще побелеем и остареем...


Титла: Re: Мека капачка на коляното
Публикувано от: slava73 в пт, 04 апр 2008, 07:43
От една седмеца му давам 1/2 разстворим витамин Калции с вит С, то ние имаме и алергии та колкото и да се старая да го предпазвам от даване на АВ то все изкарва поне по две гнойни ангини на година. Мисля че поради липсата на добри педиатри в града ни ние се принуждаваме да даваме такива силни препарати които увреждат имунната система на децата.


Титла: Re: Мека капачка на коляното
Публикувано от: tonev в пт, 04 апр 2008, 07:48
пуснете за всеки случаи антистрептолизинов титър.


1