BG-Mamma

Дом и семейство => Семейни отношения => Темата е започната от: xelta в ср, 23 апр 2008, 11:02Титла: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: xelta в ср, 23 апр 2008, 11:02
Историята е дълга,но ще се постарая да я съкратя и да бъда максимално ясна.
По принцип моят съпруг никога не се е разбирал с него...изобщо свекър ми с никого не се е разбирал-нито с жена си,нито със сина си ,който е единствено дете,нито с мен,нито с моите родители.Също така с нищо и никога не ни е помагал - било материално,морално или с помощ при отглеждането на децата,а има доста добри възможности за това,но той е от ония егоцентрици и скъперници,които си мислят,че като имат пари и всичко им е позволено...Всичката помощ идва от моите родители - подслон,кола и т.н.
И за да можем да сме самостоятелни баща ми ни предостави апартамент ,в който да живеем (само че в друг град).Живяхме там една година,но се върнахме в София и пак сме в "дядовата ръкавичка".За тази една година той нито веднъж не се обади да чуе внуците си по телефона(само за РД им дни и то от телефона на свекървата,за да не се набутва той)  :ooooh: Сега не знае,че сме се върнали и ,мислейки си,че още сме там в другия град,иска да ни идва на гости,без да сме го поканили.Казал на свекървата : Разрешение ли трябва да им искам? При положение,че идва в моя дом ,домът на баща ми....
Сега сме пред дилемата дали да го отрежем изцяло или да преглътнем и да го приемем?
Сигурно повечето ще кажат да го приемем,но това неведнъж се е случвало,а той си е същият...
Ох,не знам...само не ме нападайте,че ще лудна,ако и вие ме сръфате!
Очаквам съвети!   :bouquet:


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: antoniyafire в ср, 23 апр 2008, 11:27
Незнам точно какво да те посъветвам...например свекърът на майка ми -Бог да я прости. Той никога не се запозна с мен... не че аз изгарям от желание ... нямам връзкас баща си от много време... и мисля че щом е такъв по-добре да го резнете да видите псоле как сам ще притича при вас за да види внуците си  :lol: :lol: :lol:


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: niama_me в ср, 23 апр 2008, 12:07
Бих го отрязала. Ако мъжа ти е на твоя страна, хич ама хич не му мисли. Тия устатите дето все много знаят, много разбират и все са прави, да си живеят далече :peace:
Бъди благодарна че изобщо имаш този шанс :peace: В смисъл да го разкарате или не.


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: smehorana в ср, 23 апр 2008, 12:25
Моят свекър е също много опак човек.Така като гледам има много сходства с твоя.И ние с мъжа ми, така да се каже го отрязахме. Вижданията сме ги свели до минимум и ни е доста по-спкойно.


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: *SV* в ср, 23 апр 2008, 12:30
Винаги в такива случаи изниква въпросът: той не ви търси, а вие колко често го търсите? Ако не сте се чували, е нормално да не знае какво се случва с вас. А и ако не говорите с него, едва ли ще знае имате ли нужда от помощ и от каква помощ.

Не бих го отрязала, но бих намерила компромисен вариант - например, да се види с внуците си навън, в някой детски център или парк. Ако такива срещи, марак и редки, протичат добре, няма причина да лишавате децата си от контактите с дядо си без значение какви са вашите отношения с него.


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Kasidy в ср, 23 апр 2008, 12:38
Аз също не съм в кой знае колко добри взаимоотношения с бащата на партньора ми. Да кажем, че не успях да преглътна някои думи изречени на времето по мой адрес. По настоящем ми е безкрайно неприятно да звънне по телефона с изречението " Идвам ! ". Аз не съм такъв човек, родителите ми също не са такива хора и са ме възпитали така, че трябва да получа покана от някого за да си позволя да отида в дома му. Непонятно ми е как някои хора пък било ли то и в позицията на родители си мислят, че имат право на всичко.
 В твоя случай авно има дълга предистория и ми е трудно да те посъветвам нещо конкретно. Мъжа ти на какво мнение е? Мисля че това е най-важното, да има единомислие между вас по темата и така лесно ще вземете решение. И този твой свекър защо приритва да идва? Като не сте близки в какво точно се състоят неговите гостувания  :roll:


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Pipinka в ср, 23 апр 2008, 13:55
Аз не бих го приела в никакъв случай !


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Tess в ср, 23 апр 2008, 14:18
Аз се виждам с моите родители веднъж на 2 години и това ми е предостатъчно. Разбираме се чудесно, откак сме на този режим. Те обаче никога не са напирали да ми идват на гости, особено пък неканени съвсем не биха се появили. Ако не искам да се виждам с някой, няма сила, която да ме накара. Вие си преценете.


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: xelta в ср, 23 апр 2008, 14:40
Ама той е един такъв нахален...и тука като си бяхме - идва без предупреждение,може бъ защото знае,че ние никога няма да го поканим. И майка ми и татко ми,нали са възпитани,а и аз - нищо не му казваме.Или пък звъни по телефона от службата,защото е безплатно,и ни занимава с глупости.
SV, и ние го мислим този вариант да ги вижда за по малко някъде навън,ама той нали си е идиот и ще вземе да иска да ги води еди къде си.А ние без нас не искаме да ги пускаме само с него. И нали е скъперник,къде ще ги заведе тия деца - за Патиланци или нещо подобно няма да му се откъсне от сърцето и стотинка. Има една вила край София,която е пълна кочина.Сигурно там ще иска да ги води,за да не се охарчи много... Абе направо на всички ни идва да го отрежем,пък като гледам и повечето от вас са на това мнение!


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Djane в ср, 23 апр 2008, 14:48
Кажи на свекър ти..... [smilie=smile3513.gif]


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Kasidy в ср, 23 апр 2008, 14:51
Хелта, прощавай че ще ползвам темата ти да питам нещо  :hug:
Момичета, понеже с половинката имаме пререкания по темата кажете моля ви аз ли греша като смятам че е редно родителите му да бъдат поканени за да се изтърсят :roll: Моите нито веднъж не са си позволили да се обадят и да заявят императивно че пристигат :tired: Та в тази връзка ми са безкрайно неприятни тези посещения и явно ми личи по физиономията защото усещам че се чувстват обидени едва ли не.


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: xelta в ср, 23 апр 2008, 14:56
Касиди,апартамента ,в който живеете,на кого е ? Защото ,ако е техен или пък купен с техни средства,може и да си мислят,че имат право да идват когато си пожелаят.Въпреки че аз и така не одобрявам "изтърсването" без покана... Но,ако не е техеннннн,хм,направо си е наглост,безочие и прочие....


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Kasidy в ср, 23 апр 2008, 15:01
Живеем под наем, който си плащаме сами и така стоят нещата с тяхното гостуване. Скоро ни предстои може би да заживеем в дом подарен ми от нашите, в чието обзавеждане сигурно ще се натиснат да се включат и от отсрещната страна. Ей тогава не ми се мисли какво ме очаква. Може би ще е най-добре като дойде момента така да извъртя нещата, че финансова помощ за обзавеждане от тях да не приемаме...Мъжо много ще се обиди сигурно, но и аз няма да има как да му кажа всъщност какви са ми опасенията без да го обидя...Много сложно. Толкова ли не се усещат


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: rikilake в ср, 23 апр 2008, 15:12
не няма значение на кой е апартамента
всеки има право на личен живот , без значение майка ли ти е , свекър ли ти е, ако ще и най близкият ти приятел да е !!!

Първо телефон, питане ,съгласуване за удобство на 2 те страни и подчертавам няма значение на кой е апартамента В които живеете всеки сам си командва

много по добри са взаимоотношенията след като веднаж за винаги се тегли чертата!!!

Моят дом мойте правила!

 :xarms:
никой не   смее     да ми се изтърси  без да се е обадил и попитал може ли !!

п.с. за авторката на темета ако искаш мир и любов с мъжа ти и сте на едно мнение най-добре Кажи на свекър ти..... НЕ


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: xelta в ср, 23 апр 2008, 15:29
Кажи на свекър ти..... НЕ
Мъж ми неведнъж му е казвал НЕ,ама то не разбира.А от друга страна си мислим,дали след време и с нас няма да се отнесат така нашите деца?Макар че ние се стараем да изградим други отношения с тях,базирани на любовта,а не на "на ти - дай ми",както е в случая...


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: mislitel75 в ср, 23 апр 2008, 15:34
И аз смятам, че няма значение на кого е апартамента и всеки сам си команда времето и срещите, и че не трябва никой да се изтърсва без да пита без значение кой е. Но, не всички хора го разбират така и точно тези неразбиращите могат да се разсърдят до гроб, ако не ги посрещнеш с усмивка, по което и време да искат да ти се тръснат. Аз, със свекитата нямам проблем, нито с мама, но виж татко е една порода :mrgreen:  метнал си дупето на колата на роднина и пътьом решава да ми се тръснат двамката, роднината поискал да ми звъннат, ама татенце и телефона ми не си е направил труда да си запише, щото няма той мобилен и не щото не сме му купили, не му се носи да го притеснява newsm78 newsm78
Това дали е удобно, дали ще имам с какво да ги посрещна, дали ще ме притесни, или дали имам други планове - няма значение, нали ми е родител. А в апартамента никой пръст не си е мръднал по никакъв начин, но newsm78...


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Alabala♥ в ср, 23 апр 2008, 15:42
Бих го отрязала. Ако мъжа ти е на твоя страна, хич ама хич не му мисли. Тия устатите дето все много знаят, много разбират и все са прави, да си живеят далече :peace:
Бъди благодарна че изобщо имаш този шанс :peace: В смисъл да го разкарате или не.
Подкрепям  :peace: И моят баща не се  е интересувал от внукът си вече 3 години, дори не знае, че скоро ще има и внучка .не ми пука честно казано.В началото ми беше болно и мъчно и се тормозех но няма сега да легна да умирам, че на него не му пука.
Свекър ми пък не се е интересувал с години от собствените си деца дори при развода се е изцепил " Ти взе Здравко, аз ще взема портмантото" :ooooh:
Сега обаче ела го виж, върти се около децата си и внукът сии иска да е част от живота ни.Но мъжът ми не иска много да го допуска, аз го подкрепям без значение какво е решил.
Според мен такива хора само биха навредили на детето ми ако има постоянен контакт с тях...


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: xelta в ср, 23 апр 2008, 15:50

Според мен такива хора само биха навредили на детето ми ако има постоянен контакт с тях...
Да,права си! Въпреки ,че е  с претенции на образован индивид,езика му е доста диалектичен  и грубичък (меко казано). А и откъм хигиена никак не го докарва.Та и аз се чудя на какво ли ще научи горките ми дечица?


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: VENI2202 в ср, 23 апр 2008, 16:07
изобщо не се занимавайте с такъв човек.и моя има възможности да помага,а него прави,изгонини от дома му,а докато живеехме там ни съсипваше от куп скандали :crazyeyes:.сега ако се опита да ми дойде на гости заради детето или сина си,ЩЕ ГО ИЗГОНЯ. :peace:


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: афродита в ср, 23 апр 2008, 23:00
Хаха,аз обожавам свекъра си-душа човек е-ама свекървата.....ах,леле,лелеей...


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Unknown_lady в ср, 23 апр 2008, 23:03
Недейте да правите от простите неща сложни. Като не ти е приятен един човек, държиш го на дистанция, не се виждаш с него и толкова. На никого не дължиш обяснения за собствените си чувства. Не отваряш вратата, не вдигаш телефона. Ако се сърди, проблема си е негов. Като види, че не му реагираш на фасоните, ще се отсърди сам по някое време. Ако все пак знаеш, че точно в определено време ще дойде, въпреки отказът ти, значи излизаш някъде точно тогава по твои си работи и се прибираш късно. Може и да не е съвсем възпитано да се прави така, ама като не ти уважават личното пространство, каквото повикало, такова се обадило ...


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: xelta в чт, 24 апр 2008, 11:01
Много благодаря момичета ! Дано вземем правилното решение!


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Free Agent в чт, 24 апр 2008, 11:56
Так или иначе той не знае точно къде сте така че направете се на "приятно разсеяни".
Или ако тръгне да идва на едното място, кажете че сте на другото.
Или че точно в момента се местите и не е удобно.


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Boshi-Moshi в чт, 24 апр 2008, 16:35
Ами аз бих простила, нека идва човека щом има желание.  :peace:

Ако навремето бях прибързала и бях предприела крайни действия, можеше да допусна грешка към дъщеря ми и дядо й.  :xarms:

Преди да сключим брак и аз имах много търкания и проблеми със свекър ми, в момента в който се оженихме и родих първото му внуче ... този човек си промени коренно отношението към мен. Започна да идва непрекъснато в къщи, да се интересува от малката, да звънка поне 2 пъти в седмицата. Всеки път да носи подаръци и пари. (и само се бутаме с тези пари да не ги оставя)  :oops:  Да се обажда да чуе съпруга ми и отделно да чуе мен!? :thinking: На първия рожден ден на дъщеря ми, ме прегърна бащински и ми се извини че някога се е държал лошо към мен. :shock:  Тогава си поговорихме много, казахме си много истини и от тогава той поправи подхода и към съпруга ми. :hug:

Радвам се, че ние хората можем и да прощаваме ...  :peace: Всеки греши и има нужда и от втори шанс :peace:


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: xelta в пт, 25 апр 2008, 08:49
Да се обажда да чуе съпруга ми и отделно да чуе мен!? :thinking: На първия рожден ден на дъщеря ми, ме прегърна бащински и ми се извини че някога се е държал лошо към мен.

Значи си случила на човек,който търпи промени при дадени обстоятелства,което е много хубаво.Само че при нас,колкото и внуци да му родя,той си е същия - няма и грам промяна...


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: cotton4e в пт, 25 апр 2008, 11:51
И аз не одобрявам това просташко държане от негова страна, но може би е по-добре сега да се видите (щом не сте се виждали от 2 години) и да му кажете направо, че занапред, ако иска да ви вижда трябва първо да се обади и т.н вие си знаете какво точно не е наред :peace:


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: eti_88 в чт, 01 май 2008, 22:58
:hug:Mила  хелта аз категори4но ти казвам че не трябва да отстъпвате,още повече че и съпруга ти те подкрепя.Аз имам подобен проблем,и ние все още нямаме жилище и живеем със свекитата на един етаж,от три стаи-2 спални и една всекидневна,а на долния етаж са родителите на моя свекър [smilie=smile3515.gif]и познай!При нас проблема е че не искат да ни оставят само под предтекст че дъртите как щели да се оправят,а свекърва ми има родители и те имат достатъчно място да ги приемат,на 10 мин път от тази ни къща,но не,а и постоянно ме подценяват че не мога да си гледам детето,месят се във всичко и ние всъщност не разбираме дали сме сем? newsm12И така сега аз воювам с моя мъж кайто нищо не казва на родителското тяло да си търсим къща като теглим заем,но го е страх че нямало да се оправим.Ако имате и вие някъкви съвети,приемам,Но за твоя свеки аз казвам че категорично да го отхвърлите. [smilie=smile3513.gif] [smilie=smile3521.gif]


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Как' Сийка в пт, 02 май 2008, 09:22

Аз имам подобен проблем,и ние все още нямаме жилище и живеем със свекитата на един етаж,от три стаи-2 спални и една всекидневна,а на долния етаж са родителите на моя свекър [smilie=smile3515.gif]и познай!При нас проблема е че не искат да ни оставят само под предтекст че дъртите как щели да се оправят,а свекърва ми има родители и те имат достатъчно място да ги приемат,на 10 мин път от тази ни къща,но не,а и постоянно ме подценяват че не мога да си гледам детето,месят се във всичко и ние всъщност не разбираме дали сме сем?


Боже, ти сериозно ли го говориш това?  :ooooh:


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: katiABV в пт, 02 май 2008, 09:42
Предложете да отидете вие на гости.


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: denigali в пт, 02 май 2008, 16:42
Тези хора не разбраха ли,че нищо няма да отнесат на оня свят,много мразя скъперници :bad-words: и то да скъперничиш за детето си или внучето.


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Unknown_lady в пт, 02 май 2008, 21:27

Аз имам подобен проблем,и ние все още нямаме жилище и живеем със свекитата на един етаж,от три стаи-2 спални и една всекидневна,а на долния етаж са родителите на моя свекър [smilie=smile3515.gif]и познай!При нас проблема е че не искат да ни оставят само под предтекст че дъртите как щели да се оправят,а свекърва ми има родители и те имат достатъчно място да ги приемат,на 10 мин път от тази ни къща,но не,а и постоянно ме подценяват че не мога да си гледам детето,месят се във всичко и ние всъщност не разбираме дали сме сем?


Боже, ти сериозно ли го говориш това?  :ooooh:
:mrgreen:


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Beti в пт, 02 май 2008, 23:04
свекър и свекърва сда сса п надалеч е моето мнение!


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: eti_88 в сб, 03 май 2008, 17:30
Абе какво не ви харесва в цитата ми или не мога да разбера какво точно означават изблиците ви.Тук не беше ли зададен въпрос,или тр да се заяждаме с някой newsm78 [smilie=smile3506.gif]


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Как' Сийка в нд, 04 май 2008, 00:32
Абе какво не ви харесва в цитата ми или не мога да разбера какво точно означават изблиците ви.Тук не беше ли зададен въпрос,или тр да се заяждаме с някой newsm78 [smilie=smile3506.gif]

Амиии....
Дай ми поне една смислена причина, поради която хора, които най-сетне са си отгледали децата, задомили са ги и могат най-после да си отдъхнат и да си обърнат внимание един на друг, да трябва да зарежат всичко постигнато, като жилище например и да се натресат на стари години в родителите си, само и само снахата да се шири наготово и на спокойствие в собствения им дом?  newsm78
Като искате самостоятелност - прав ви път! Има квартири, има ипотеки, ама трябва и дупе за бачкане, не само за секс.


Титла: Re: Как да постъпим със свекъра...?
Публикувано от: Liska в нд, 04 май 2008, 01:38
Намерете му любовница или му
сгънете джойнт, все ще клекне.


1