BG-Mamma

Бременност и раждане => Проблемно забременяване => Темата е започната от: snejjjana в чт, 01 май 2008, 17:19Титла: Зацапване след инвитро и + тест
Публикувано от: snejjjana в чт, 01 май 2008, 17:19
Здравейте,момичета!
Имам следния проблем:днес ми е 20-ти ден след трансфер и за моя радост съм с положителен тест.На14-ти ден кръвният тест беше 356,а на 18-тия ден 2700-явно бременноста се развива.Обаче винаги трябва да има някакъв проблем и моят е,че от 8-ия ден след трансфер имам леко кафеникаво зацапване.Лекарят ми каза да не се притеснявам засега и да си вземам лекарствата,а на 5.05. ще видим на прегледа.Не ме боли нищо,но се притеснявам доста.
Моля ви,ако на някой се е случвало нещо подобно до сподели какво е направил и как е завършило всичко.Благодаря ви предварително за вниманието!


Титла: Re: Зацапване след инвитро и + тест
Публикувано от: sisapisa в чт, 01 май 2008, 18:43
здравейте, аз съм нова  , но да ти отговоря. Не се притеснявай аз правих ин витро миналата година по това време и това което ти описваш е нормално да третият месец. Ако са ти инплантирали два или три ембриона някой от тях може и да падне. Желаяти успех. Кървенето не винаги е нещо лошо.


Титла: Re: Зацапване след инвитро и + тест
Публикувано от: snejjjana в чт, 01 май 2008, 18:55
Благодаря ти за отговора,но просто ме притеснява че продължава доста дни.Нека ако се е случвало и на някой друг да ми пише,ще съм много благодарна.


Титла: Re: Зацапване след инвитро и + тест
Публикувано от: samuraika в пт, 02 май 2008, 00:40
С това високо ЧГХ със сигурност са поне 2 бебета и това е съвсем нормално за съвсем нормално протичаща бременност.Аз бях със зацапване дори преди положителния тест, после прокървяване до края на третия месец.Бях с близнаци, но едното спря да се развива в 9та седмица, но кървенето не е показател. При два и повече плодни сака почти винаги има кървене (аз бях питала и в близнашкия, а и моя док ми го беше казал), защото сакчетата растат и притискат капилярчета и кръвоносни съдчета помежду си, правят си плаценти а и матката се разтяга с двойно по-голяма бързина.Така че се успокой и честито!Почивай си повечко и не се шашкай от всяко петънце - нормално е!
Успех   :bouquet:


Титла: Re: Зацапване след инвитро и + тест
Публикувано от: *Pukanka* в пт, 02 май 2008, 08:14
И аз имах зацапване след инвитрото и по същото време. Няма страшно.


Титла: Re: Зацапване след инвитро и + тест
Публикувано от: snejjjana в пт, 02 май 2008, 10:25
Благодаря ви много!Направо имам чувството че ще полудея до понеделник,когато ми е прегледа.Дай боже всичко да е наред и може би тогава ще се успокоя.


Титла: Re: Зацапване след инвитро и + тест
Публикувано от: miss_stanislava в пт, 02 май 2008, 11:22
snejjjana   , ще е наред не се притеснявай , стискам палци  :pray:


Титла: Re: Зацапване след инвитро и + тест
Публикувано от: Taни в пт, 02 май 2008, 21:26
snejjjana  успокой се и ще видиш че всичко ще е наред.
Щом д-ра е казал да не се тревожиш, слушай го!
Ще ти стискам силно палци
 


1