BG-Mamma

Здраве => Деца с увреждания и хронични заболявания => Темата е започната от: bim_bam в сб, 28 май 2005, 15:40Титла: Полезно инфо - Редки заболявания
Публикувано от: bim_bam в сб, 28 май 2005, 15:40
Майчета, пускам малко полезна информация, може да е от помощ на някого  :D

  Информационен център за редки  заболявания, ще заработи в Пловдив в началото на юни месец. Центърът ще е на разположение на пациентите от Южна България и неговата цел е да осъществява връзка между болни и лекари. Консултанти ще отговарят както на граждани, така и на медицински лица. Контактът може да се установи и чрез Интернет ТУК (http://www.raredis.org/modules/news/index.php?sel_lang=bulgarian).
  Всеки заинтересован може да получи безплатно информация с образователна цел за рядко заболяване, което го интересува, адреси на изследователски екипи и институти, където би могъл да получи специализирана медицинска помощ и друга полезна информация.
  За редки се смятат тези болести, които се срещат при по - малко от 5 души на 10хил. Само генетичните заболявания, попадащи в тази група са над 7хил.


  Когато имам и адреса в Пловдив на Информационния център, ще го добавя!


Титла: Re: Полезно инфо - Редки заболявания
Публикувано от: Ljuboznatelna в сб, 28 май 2005, 17:49
Не успях да прочета всичко,но се надявам да ми бъде полезен.Благодаря за линка.Там видях адреса:ул. Братя Свещарови 4, 4017 Пловдив
 


1